Tibor78

Regisztráció: 2019-01-06 23:50:49

Hozzászólások száma: 1 768

Utolsó hozzászólás: 2019-10-15 17:35


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

49 783
1970. 01. 01. 01:00

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 17:35

A szagértők olyanok mint a meteorológusok. Utólag mindent kiválóan meg tudnak magyarázni. Doktori disszertációkat tudnak írni arról, hogy mi történt tegnap és miért, de hogy mi fog történni holnap? Ugyanúgy csak tippelgetnek, de ők a tippelgetésért honoráriumot várnak el.
Még 10 évig károg és mondjuk lesz egy válságocska megint na és akkor előjön és két féltéglával megdöngeti a mellét, hogy ő megmondta előre !!!!!
hihetetlen röhejesek
Nekem a Zsiday elemzések azért sokkal hitelesebbek, mert ő is tippelget de nem a luxemburgi tőzsde indexének a gyorsulásának a lassulásából :) hanem teljesen józan és érthető dolgokat tesz egymás mellé és a piac is már többször igazolta az, hogy a piac se teljesen hülye és a logikus eseményláncolatok bizony bekövetkeznek.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 14:33

Lehet, simán, de a házak árai is felmentek. Rákospalota kertvárost nézegettem egy időben, mert onnan lenne vonatközlekedés a nyugatiba.
Az igaz, hogy a lakásárak jobban felmentek, de a házak árai is emelkedtek szépen. Még egy ilyen viszonylag kieső részen se lehet értelmes házat kapni 50 misi alatt.
Ettől még mehetnek feljebb.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 13:44

Az áfát lehet, hogy kitolják, de ez csak tipp. Nem hallani róla. A 2021-es energetikai szigorítás viszont biztosan megemeli az építési költségeket. Közben meg szinte hetente emelik az áraikat az építőiparban dolgozó szakik.
Nem lesz minőségi lakás kínálat. Az új lakások ára az egekben lesz, de ha a kínálat ennyire korlátos, akkor rossz hírem van, a vevők ki vannak szolgáltatva. Előbb vagy utóbb hozzá fognak szokni ezekhez az árakhoz, felverik a használt lakások árait, hiszen nincs más, alig épül majd új.
Egyébként nem azért mondom ezt, mert fel akarom beszélni a kéglim árát, sőt, most inkább vennék még egyet, amíg ezen az árszinten lehet, de jó lokációjú, jó alaprajzú vagy legalább átalakítható, jó minőségű kégli alig van. Alkuképes meg még ennek a kevésnek is a töredéke.
A map+ nem  fogja örökké féken tartani a vevőket és a beszűkült minőségi lakás kínálat mellett ábrándosan, könnyes szemekkel gondolunk vissza a mostani árakra.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 12:47

Az ingatlan comon most éppen csökkent az eladó lakások száma, ha kiszűröm a duplázást. 33,7e most és volt 34e felett is. Ez nem sokat jelent, csak annyit, hogy szó nincsen a lakások piacra öntéséről.
2013-ban volt 50e felett a szám és még akkor se volt könnyű levadászni minőségi lakást. Most még nehezebb szerintem.
A f.szbukon több kommentet olvastam, akik várják, hogy a KariGeri majd betilcsa :) az erbéenbét és a lakásárak padlót fognak, a bérleti díjak feleződnek és jön a kánaán.
A nyócker már biztosan, de valaki írta, hogy a többi kerületben is szivatják már az erbéenbét különböző mértékekben, de nagy hatással nem volt az ingatlanpiacra.
Mivel a minőségi lakáskínálat az új lakás építés csökkenés miatt meg a "legendás" magyar igényesség és a lakások karbantartása miatt egyre szűkülni fog a jelenleg látható hatások miatt, azért ha az összes erbéenbé lakás is a piacra áramlana, akkor is 5 év távlatában maximum arra lenne elég, hogy a minőségi lakás kínálatot kb a mostani szinten tartsa.
A másik oldalon meg a map+ most egy erős fék, kordában tartja a keresletet, nade mi lesz, ha már senkinek nem lesz érdeke ilyen magas kamatot adni?
Ez persze csak spekuláció, de ha most tippelni kéne, én erre az esemény láncolatra tippelnék.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 18:04

Hát vannak, akik meg nem sz.rják le. Amikor régebben a Verebes keresett egy kisebb lakást bérletbe én komolyan gondolkodtam rajta, mert őt is tisztelem és szívesen kiadtam volna neki, akár féláron is. Már nem tudom mikor volt ez, több éve volt vele egy cikk, hogy albérletet keresett, de az mondjuk nem derült ki, hogy melyik részen meg végül is azért lett teljesen tárgytalan, mert a bérlőim hosszabítottak. Alig van üres járatom, de ha éppen akkor egy olyan művész vagy sportoló keresne lakást, akinek a munkásságát becsülöm, én simán kiadnám neki olcsón, akár féláron is és nem érdekelne. Már azért megérné, hogy havonta legalább egyszer beszélgethetek vele. A politikának meg mi köze az ő munkásságához?
Kib.szott toxikussá teszi az embereket ez a politikai őrület, komolyan mondom.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 17:38

Én a nyóckert tudtam, de ha meg így van, hogy az egész belvárosban szorongatják az airbnb-t, akkor elgondolkodtató, hogy a lakásárakban olyan nagy esés nem mutatkozott meg még emiatt. Pedig a lakások ezek szerint már nem eladhatóak airbnb-re, csak olyan házban, ahol van erre fogadókészség, ami töredéke a piacnak. Érdekes dolog ez, főleg azok gondolkodhatnak el rajta, akik meredek esést várnak a tilcsák be erbéenbé-ből :)
Sakal83: kossuth díjas színészt mocskolsz, csak szólok. Na pont tőlük nem sajnálnám a kedvezményes bérleti díjat. Ráadásul havi 130e azért nem az a vérlázító kategória, akkor sem, ha túljátszod a fújolást.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 13:18

A nyóckerben már megtették, első körben a társasháznak kell jóváhagyni, ami drasztikusan csökkenti az alkalmas lakások számát. Mert ugye lujzika meg dezsőke végső soron joggal nem akarja a részeg angolok üvöltözését hallgatni éjszaka és reggel földre szegezett szemmel járni a házon belül, hogy a földön levő különféle anyagokat kerülgesse. A meglevő lakásokra nem vonatkozik ez, de eladni nem lehet most airbnb lakást airbnb célra, mert akkor is kell a társasház engedélye a vevőnek, amit garantáltan megfúr legalább egy lakó.
Még ezen felül az extra adóztatást is bevezették. nm / kb 2e pénz. Az se kevés azért.
Ehhez képest nem hallani arról, hogy akkor a nyóckerben most összeomlott volna az ingatlanár, pedig elméletben olcsóbbnak kéne lenni, hiszen airbnb célra már nem használhatóak ott a lakások.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 09:45

Amit mindig elfelejtenek a német helyzethez hozzátenni, hogy a migráncsok miatt elfogytak a kiadó lakások a legtöbb településen. Ráadásul kötelezhetik a tulajt, hogy kiadja az ottani önkormányzatnak, ami meg migráncsokat szállásol el ott, jobb híján. Fordítsuk le az arányokat 1-1,5 millió migráncs / 80m lakos, akkor úgy nézne ki, mintha Magyarországra jönne kb 125-150e ember, akiket el kell szállásolni és nyilván nem egy világvégi faluban szeretnének lakni, hanem pesten és nagyvárosokban. Mondjuk mi lenne, ha hirtelen megjelenne pesten 50-80e új bérlő?
A piac meg a kínálat szűkülésre mivel válaszol? Igen, áremelkedéssel. Még német is.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 09:39

Persze, azért is írtam, hogy a Zsiday írások nehezek, mert a logikáját kell megérteni és nem olyan könnyű elemzések, mint amit sokan várnak, hogy nyomd a vételt öcsém vagy adj el kisapám :)
Én az ingatlanpiacon jelenleg egy olyan esemény láncolatot látok előre a Zsiday írások alapján, hogy az új lakások piaca beszűkül és ezáltal a minőségi kínálat is eltűnik, alig lesz jó minőségű eladó lakás (mindegy, hogy új vagy használt), ami egy erőteljes nyomás az árakra. A map+ meg jelenleg a fék szerepét tölti be vagy a gátét, aztán, hogy mi fog itt történni ha a gát már nem bírja tovább.
Akárhogy is nézzük, normális fizetéssel jelenleg könnyebb lakáshoz jutni, mint amikor én voltam fiatal. Jobbak a kamatok, hosszú időre lehet ráadásul ezeket rögzíteni és kevesebb önerő is kell. Értem, hogy több hitelt kell felvenni, de 3% kamat mellett szinte olyan érzése lehet valakinek, mintha a tőkét kéne csak visszafizetni és a 30 milliós lakás utána is legalább 30 milliót fog érni várhatóan. Ez befektetés is. Tudom, persze 2,8-3% kamat is kamat és 30 misinél az már közel 1 misi évente, de ez akkor is jóval kevesebb, mint a korábbi piaci kamatok amennyibe kerültek.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 09:09

A második link helyesen.
http://www.zsiday.hu/blog/fog-e-p%C3%B6r%C3%B6gni-lak%C3%A1s%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s
Régi, de még most is abszolút érvényes elemzés. Sajnos vagy inkább szerencsére, mint minden Zsiday elemzést, meg kell érteni. Nem fogja azt mondani, hogy nyomd meg a vétel gombot p.raszt vagy az eladást :) hanem leírja az események logikus láncolatát, aztán abból mindenki értse meg, amit meg tud. Mestermű.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 09:04
Tényleg vicces dolog ez egyébként, hogy ez a tőzsde meg az ingatlanpiac is egy olyan rally, ahol a partvonalról szurkolók rendkívül toxikusak. Tipikus shortos viselkedés ez, várják a csodát és azt képzelik, hogy egy fórumban le tudják beszélni az árakat, ha eléggé toxikusak. Rossz hír nekik, hogy se fel se le nem lehet egy fórumban az árakat beszélni :) Maximum megbeszélni lehet, de piacot befolyásolni ilyen nímandok (magamat is beleértve) kommmentjeivel egy ki tudja mennyire olvasott fórumban, lehetetlen.
Elismerést itt ne várj, pedig tényleg igaz, hogy bár nagyon sok ember előtt ott volt a lehetőség egy olcsó lakást behúzni, de akkor is a kifogásokat keresték, hogy miért ne és miért hülye az, aki meglépi. A 2013/14-es hangulatban, amit most már mindenki hajlamos elfelejteni, egyáltalán nem volt egy annyira egyértelmű lépés lakásba fektetni és az ingatlanpiacban jövőt látni.
Nekem például az igazi elismerés az, amikor havonta a bankszámlámra érkezik a bérleti díj, aztán, hogy mit kaffog egy fórumban egy toxikus valaki erre, hát engem rohadtul nem tud meghatni.Mondjuk az is igaz, hogy én például amikor a lakást vettem, nem számítottam ilyen emelkedésre, inkább csak azt néztem, hogy a bérleti díj adjon egy korrekt hozamot.
Egyedül a Zsiday - Citadella - Viktor írásai voltak rám hatással mindig is. Már többször is annyira tűpontosan leírta előre, hogy mi történik, hogy hihetetlen. Persze az ő írásait is értelmezni kell, ami sokaknak már megoldhatatlan probléma :)A harmadik bekezdést érdemes elolvasni és megérteni. A map+ hatása és a a német idiótizmus. Csakhogy ha már értelmezzük, abban a pillanatban, ahogy szigorítják a map+-t, megint reáleszközökbe kezd majd áramolni a pénz, tehát nekem a map+ és az ingatlanár úgy néz ki, mint egy ideiglenes gát, ami próbálja visszatartani a víztömeget ideig-óráig. Legalábbis ahogy én értelmezem. Írt arról is már korábban, hogy kevés új lakás épül
http://www.zsiday.hu/blog/ennyi-volt-v%C3%A1ls%C3%A1g
Ez meg egy korábbi elemzése, ami leírja az összefüggést az új lakások ára és a használtak ára között. Most ez csak azért érdekes, mert azt jelenti, hogy amíg nem drágulnak a használt lakások, addig nem fognak újak épülni. Ha nem épülnek újak, akkor meg szűkül a kínálat, felhajtja az árakat, aztán ha elérték az árak a kívánt szintet, akkor megint épülnek új lakások. Elég logikus, de ilyen jól leírva nem láttam még máshol.
http://www.zsiday.hu/blog/fog-e-p%C3%B6r%C3%B6gni-lak%C3%A1s%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9sÉrdemes az elemzéseit visszaolvasni, szerintem az egyik legjobban gondolkodó elemző jelenleg.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 22:27

Nade most a Karácsony lett a főpolgi és ő ígért fűt fát, bérlakás hegyeket, olcsó lakhatás, lakbér befagyasztást.
Eddig jól hangzik, de zuglói ismerőseim mondták, hogy oda is mekkora hanggal érkezett a Karácsony, aztán mit valósított meg belőle? Igen, annyit, amire mindenki gondol.
Egyébként Berlinben is mekkora duma volt, aztán nem győznek lazítani rajta. Hogy akkor az új építésű lakásokra már nem vonatkozik a lakbér plafon, mert akkor senki nem építene és beleállna a földbe az ingatlanpiac. Az árakat mégse a 6 évvel ezelőtti, hanem a mostani árszinten maximálják és még az érdemi vita el sem kezdődött róla.
A Zsiday is elmondta, hogy jobban megfizethető lakásárákat akarunk pesten? Akkor legyen még több új lakás építés, hogy kielégítse az igényt. Sajnos nem lesz, több ok miatt. Innentől meg viszontlátás. A piac beállna egy elfogadható árszintre, ha lenne kínálat. Nade nincs és a következő 10-15 évben nem is várható. Innentől mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy mennyire lesz reális az olcsó lakás pesten.
Más, mondja egyik szomszéd röhögve, mert most hétvégén voltam ugye a havi lakás szemlén, hogy nem csináltak-e még kuplerájt a lakásból a bérlők :) hogy akart venni egy tárolót és volt is egy eladó darab 1,85nm és 1 millióért akarták eladni neki. Ő meg hangosan röhögött rajta. Mondjuk tényleg nem szabad annyiért megvenni. 3-3,5 misi egy mélygarázshely, azt ki is adhatod. A tároló meg csak viszi a pénz, mert magasabb a közös költség.
Amiért ezt mondom, hogy az eladók nyomják és nyomják felfele az árakat. Itt nem messze eladtak egy lakást 900e ft/nm áron, ami qrva magas, de úgy látszik próbálják még feljebb nyomni az eladók és mivel egészen egyszerűen nincs  vagy nagyon minimális a minőségi kínálat, ez csak idő kérdése, mikor fogadja el a piac ezeket a most őrültnek tűnő árakat.
Na jóccakát.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 22:38

Így van. 2-3 tehermentes és kiadott lakással már meg tud élni valaki egy normál életszínvonalon, ha nem kell gyerekeket támogatnia, csak kettejüket eltartani. Ehhez némi merészség, vállalkozó kedv és kb 25m cash kellett 2013/14-ban. Alternatív megoldásként némi hitel, amit a bérleti díjakból mára már előtörlesztett. Mondjuk ez azért nem volt kevés kp akkoriban és válság utáni évek temetői ingatlanpiaci hangulatában beleugrani lakásvásárlásba azért feltételez merészséget is.
Ismerek ilyen embert, aki a másodikat lépte meg, kp+hitel és mostanra már nincs hitele, igaz, hogy ő nem csak a lakásaiból akar megélni. Ettől függetlenül meg tudna élni a lakásaiból egy normál életszínvonalon.
Én nem mertem ebbe belevágni, csak a kp verzióba, de így meg 1 kéglire volt elég. Így sem panaszkodom, de akinek volt mersze, az jól járt.
Egyébként mindig ez van, tőzsdén is, ha van egy nagy emelkedés, akkor mindig vannak akik a partvonalról köpködnek végig és fújolnak és várják, hogy mikor reccsen meg aztán meg van aki belevág és megpróbálja.
Ez legalább annyira szerencse kérdése, mint tudás, mert a jövőt senki nem tudja, mi lesz, de aki bele mer vágni, csak annak osztanak jutalmat a végén. Egyszerű ez, mint a faék.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 13:16

Ezt írta Zsiday 1 évvel a 2014/15 nagy áremelkedés után 2015 augusztustban 10-én amit alulra bemásoltam idézőjelek közé. Nagy mágus a citadella mester. Elolvasom minden szabad stílusú elemzését. Ha majd Ő azt írja, hogy megzakkant a lakáspiac és váltsunk eladásra, akkor esetleg megpróbálom eladni, de akkor se fogom olcsón eldobni a lakást, mert a lakáspiac lassú, nem kell kapkodni.
4 év eltelteltével visszanézve, tűpontos elemzés. Azért sokkal értékesebb, mint a korábbi lakásárrobbanást megjósoló elemzése, mert nem szabad elfelejteni, hogy itt már túl voltak a lakások egy 20-30% emelkedésen és mindenki azt mondta, hogy na akkor itt a vége és megáll a dolog, sőt még olcsóbbak is lesznek. Citadella mester meg megmondta a tutit akkor is. Ez egy sokkal komplexebb gazdasági környezet volt, 2015 nyár végén, mint korábban, amikor még nem kezdődött el az emelkedés. Azt még én a koca befektető is láttam 2013/14-ben, hogy alulértékeltek a lakások, de 2015 végén már én is csak néztem, hogy ez ennyire qrva sokat hogyan mehetett fel és ennél tuti nem megy feljebb. Citadella mester jobban látta. Az ő írásait kell figyelni.
"Őszintén szólva, ha a fentiek összeadom, akkor ugyanoda jutok, mint az elmúlt 2 évben mindig. Amíg nem épül olyan sok lakás (itt elsősorban Budapestről beszélek), hogy felszívja, sőt meghaladja a bevándorlók, airbnb-zők, itt tanulók, felköltözők létszámát, és/vagy amíg nincs nagy gazdasági recesszió Magyarországon, addig a nemrég megindult ingatlanpiaci fellendülés tovább fog tartani. Igen, valóban sok helyen a lakások 10-20-30%-kal drágábbak, mint egy éve. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnének 1-2 év múlva még ugyanennyivel drágábbak. Sőt, ez a valószínű forgatókönyv."
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 16:58

Az index is megírta, aztán lehet tovább szörnyűlködni. Az új lakások száma ráadásul csökkenni fog és a 2021-es szabályváltozásokkal még drágábbak lesznek.
A "jó" hír annyi, hogy a 27% áfát már beárazták az építők, úgyhogy amiatt nem lesz már további nagy emelkedés :)
Azon is érdemes elgondolkodni, hogy vajon mi lesz azután, ha a vevők nem jutnak elég új lakáshoz? Nem vesznek semmit vagy ráfanyalodnak megint a használtra? Vajon melyik lesz a megoldás, lehet gondolkodni.
Mindenestre most azt gondolom, hogy bolond most az, aki áron alul elszórja a lakását. Hacsak valami miatt nem muszáj eladnia.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 17:22

Hogy jön ide a babaváró? Az egy más jellegű hitel, komplexebb, mint egy sima banki szabad felhasználású hitel. Nem számolok annak utána, látom már többen megtették, akit érdekel és le akar hajolni egy kis aprópénzért, az tegye meg.
Egyébként vicces egy olyan oldalt belinkelni referenciának, ahol folyamatosan pitiáner megtakarításokon megy az okoskodás, például azon ment a sz.rrágás meg a fillérb.szás, hogy kínából rendeljünk szemüveglencsét mert 2 fabatkával olcsóbb. Akkor havi 10e forintért már nem akarnak lehajolni, mert miért is nem?
Azt kell megnézni, hogy milyen kockázatok vannak és mennyi időt emészt fel a folyamat.
Banki rögzített kamatozású hitel meg a map+ szintén egészen minimális kockázatokat jelent. Ilyen alapon féljünk a földrengéstől, attól hogy a politikusok ellopják a pénzt a számlánkról, szóval mindenféle abszurd dolgot ki lehet találni kockázatnak. Ezen lehet jóízűeket vitatkozni, ettől én még a kockázatot minimálisnak tekintem.
A másik kérdés, hogy mennyi időmet vesz igénybe a folyamat. A map+ önműködő, automatikusan beforgatják a kamatot is. A törlesztés meg szintén automatikus, egyszer beállítom és csókolom. Többet nem kell vele foglalkozni, ja meg még a bérlőkkel le kell zsíroznom, hogy másik számlára utaljanak.
Ennyi a feladat és akkor 5 évig utána semmit nem kell tennem. Ez nagyon jó órabér.
A map+ kapcsán meg elmondtam, hogy leginkább úgy éri meg, ha nincs szükség arra a pénzre 5 évig, mert a végén ad jó kamatot. Be kell tolni a zsét és 5 év múlva megnézni, hogy mit lehet kezdeni vele.
Minimális a kockázat és jóformán alig kerül időmbe, mi a fenének ne csináljam? Mert kényelmesebb ülni a fotelben és mindenféle kifogásokon törni a fejemet?
Ha meg rátalálok egy igen jól árazott lakásra, akkor kiszámolom a veszteséget és bevállalom valószínűleg, de ez opcionális dolog. A mesterv egyszerű, rögzített kamatú szabad felhasználású hitel és zsé betolva map+-ba. 5 évig rá se nézek, 5 év meg után habzsidőzsi.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 21:02
Na jó, osztrák bér az más kávéház, de azért amit linkeltem cikket, jellemző, nettó 232e forint bérre már azt írja, hogy "brutális", mert vidéken már sokszor ez is annak számít sok helyen.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 18:40

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/brutalis_melosberek_magyarorszagon_netto_232_ezer_a_minimum.663559.html
"amelyben minden túlóra és pótlék benne van, viszont nem tartalmazza a béren kívüli juttatásokat."
tavaly nettó átlagbér audinál fizikai melósoknak 273e, idén legyen 300e bő nyállal számolva, béren kívülivel 350e nettó, de akkor tényleg az átlag sáv felső részét veszem, már ha létezik ilyesmi egyáltalán.
A bolti eladó tutira nem keres sok százezer nettót, pesten is kevés helyen vidéken meg maximum a főnökök.
Ráadásul az audi kiemelten jól fizethet a városban.
Városi átlagban én kizártnak tartom, hogy átlagban akár csak 700e nettót haza talicskázzon egy pár.
Inkább valahol 400-500e nettó, ha legalább az egyikük az audinál dolgozik vagy más jól fizető helyen, de biztos van erre statisztika. Ebből mennyit lehet megtakarítani, mert az élet ott se olcsóbb? max 200e, de az már nadrágszíj meghúzós.
Ha azt nézem, hogy a bratyóm volt lakása, 98/99-es építésű, 55nm révfalun érhet kb 25m (leellenőriztem ingatlan.com-on és kb ez egy reális ár), azért annyira nem rózsás ott a helyzet. Mondjuk pestnél lehet, hogy jobb, de szintén csak egy hatalmas hitellel lehet behúzni egy lakást vagy házat.
Mitől jobb ez akkor, mint pest?
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 17:56

bruttó vagy nettó? szerintem eltúlzod az audis fizetéseket. annyira azért nem aranybánya az sem, szerintem.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 17:35

Mikor bratyóm ott melózott, mondta ő is, hogy egy csomó munkás jött kelet meg dél magyarországról és venni már akkor se tudtak, mert a győri árak magasak vidéki viszonylatban és az otthoni lakásuk/házuk ára semmit nem ért ott, ezért egy kazal ember bérelt lakást és kvázi munkásszállásnak használta. Meg ott van egy nagy egyetem is, a diákok egy része szintén bérelnek. Gondolom ezek a feltételek azóta is ugyanazok.
Amit mondani szoktak probléma, hogy Audi kitettség. Ha azzal valami történik, mondjuk átállnak egy másik termékre, gépesítenek és fele annyi ember kell, akkor eléggé reccs lesz ott a városban.
Van vidéket jobban ismerő ismerősöm és ő fehérvárat mondja, mint olyan város, amelyik nem függ nagy mértékben egy cégtől sem, ezért hosszú távú ingatlan befektetésre talán alkalmasabb.
Már aki vidéken akar befektetni. Én csak olyan helyen fektetek be ingatlanba, amit jól ismerek, de ez legyen az én heppem.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek