RRSG

Regisztráció: 2014-04-01 17:39

Hozzászólások száma: 24

Utolsó hozzászólás: 2014-07-30 17:38


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

TWDINVEST 2014. 07. 30. 17:38
Szerintem elvitte a nyári szellő ezt a nicket. Vagy csak legyűrték a tények.

RRSG
TWDINVEST 2014. 07. 30. 12:39
Itt a cikk is, nehogy valakinek keresnie kelljen. :)

Üdv, RRSG

ui.: vajon milyen érve lehet még TWD-nek?
TWDINVEST 2014. 07. 30. 12:38
link

Így kell kétezerről harminchat forintra lökni egy részvényt öt hónap alatt

Eidenpenz József, 2012. június 20., 06:10
Privátbankár

Január-februári 2000 forintos csúcsértékének mindössze 1,8 százalékán, 36 forinton forgott kedden a Kreditjog részvénye a tőzsdén a kereskedés nagy részében, ami részben érthető, mert a cég legutóbb mindössze száz forinton bocsátott ki részvényeket. A társaság júliusban rendkívüli közgyűlést tart, amelynek napirendjén a tisztségviselők újraválasztása szerepel. Mivel azonban a fő tulajdonos megegyezik a vezérigazgatóval, ennek sikere nem kérdéses.

Az egyik legnagyobb, igazán szédítő mélyrepülést bemutató részvény az idén a Kreditjog nevű cégé volt, amely nevével ellentétben nem hitellel vagy joggal, hanem ingatlannal foglalkozik. A társaság részvényei januárban-februárban kétszer is érintették a 2000 forintos határt, ehhez képest kedden a nap elején és közepén sokáig 36 forinton forogtak, ahol egy részvényes a cég méretéhez képest jelentős, tízezer darabos nagyságrendű tételt kínált eladásra. Ez 19 százalékos esés az előző napi záróárhoz képest, és több mint 98 százalékos a téli csúccsal összehasonlítva. Később az ár visszament egészen 48 forintig.

Hülyének lenni mindenkinek alkotmányos joga?

A társaság helyzetét megvizsgálva azonban a 2000 forintos ár inkább mondható meglepőnek, mint a 36 forintos. Az eredetileg húszmilliós alaptőkéjű társaságba ugyanis tavaly év végén mintegy 704 millió forintot nyomtak bele a száz forintos névértéknek megfelelő áron. Ez után az alaptőke 118,887 millió forint pénzbeli hozzájárulásból és 605,5millió nem pénzbeli hozzájárulásból állt. Ez utóbbi egy augusztusi és egy tavaly márciusi közgyűlési határozat szerint a sóskúti Hydro-Min 2010. Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. száz százalékos üzletrésze, amely „600 500 000 forint nem pénzbeli betétből áll, amelyet a hidrogén tüzelésű kazánrendszer know-how-jának száz százaléka testesít meg”.

Hogy a hidrogénkazánok know-how-jának értékelése reális-e, vagy sem, nem tudjuk, de ezután nem sokkal kissé szokatlan időpontban, az éves mérleg készítése előtt lemondott a Kreditjog könyvvizsgálója, és januárban rendkívüli közgyűlésen új könyvvizsgálót kellett választani. Mindenesetre ha valamit száz forinton nagy mennyiségben lehet kapni, akkor nyilvánvalóan nem érdemes érte 2000-et adni, ennek ellenére még februárban is előfordult ez az ár a Budapesti Értéktőzsdén, a részvények nagymértékű felhígítása után. A vevő így vagy nagyon tájékozatlan lehetett, vagy rendkívül naiv.

Kazántudásért lakóparkot?

A február végi állapot szerint mindenesetre a részvények 99 százaléka a cég vezérigazgatója, Laczkó Béla elnök-vezérigazgató tulajdonában volt, akit januárban a közgyűlés felhatalmazott a XI. kerületi Köérberki lakópark és a hozzá tartozó Sportmax-centrum megvásárlására „a jelenlegi tulajdonossal és a projektet finanszírozó bankkal”, azóta a tranzakcióról nincs hír. Hogy kazán-know-how-ért hol adnak lakóparkot, arról sincs tudomásunk, de korábban a cég külföldi befektetők tőkeemelésében reménykedett a sajtóban.

„Az első negyedéves jelentés a kibocsátó pénzügyi tevékenységét illetően első negyedéves célkitűzéseként az alaptőke felemelését hivatott elérni. Az elmúlt negyedév során a kibocsátónak árbevétele nem keletkezett, a kifizetett költségek következtében” - írja az első negyedéves jelentés. Hogy a költségek miért is akadályozzák meg a bevételeket, azt nem magyarázták meg.

Megsuhintották itt is, ott is

Laczkó Béla június 14-én, még 64 forintos árfolyam mellett azt írta a tőzsde honlapján, hogy „az elmúlt három hónapban a részvények árfolyama jelentős zuhanásnak indult. Ennek oka, hogy a cég részvény-értékesítési stratégiájába előre nem látható jelentős változások álltak be” (sic). Az igazgató álláspontja szerint a részvényt a piac alulértékeli, ami mögött „semmilyen gazdasági esemény nincs”. A vezetés azt ígérte, hogy megteszi a szükséges lépéseket, azóta a papír tovább zuhant.

A cég a hatóságok figyelmét is többször felkeltette már. A PSZÁF decemberben különböző tájékoztatási kötelezettségek megszegése miatt hatmillió forintra büntette a nemrég még csak húszmilliós alaptőkéjű céget, valamint Lackó Bélára és Nagyné Laczkó Eszterre is 1-1 millió forintos büntetést szabott ki. A tőzsde pedig tavaly év végén is, majd idén is fél-félmillióra bírságolta a társaságot a negyedéves jelentés elmulasztása miatt. (Ezekre az esetekre hivatkozva azóta a cég új befektetési kapcsolattartót vett fel.)

Leválthatja saját magát

A társaság július 17-re újabb rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelynek napirendjén az elnök-vezérigazgató, az igazgatóság és az auditbizottság visszahívása, újraválasztása áll. A fő tulajdonosnak így megadatik a lehetőség, hogy leváltsa saját magát.
TWDINVEST 2014. 07. 30. 12:34
Exmnbs, szerintem is benézték.
Azért már csak azt remélem, hogy majd ha az emberek rákeresnek a TWD-re, akkor a portfolió SEOja elég jó és elöl lesz ez a fórum is, ahol elolvashatnak mindent, amit itt így összepakoltunk.

*Baráti vállveregetés.*

RRSG
TWDINVEST 2014. 07. 30. 12:31
A Biomedicalnak nem volt árbevétele és ha a PSZÁF akarta, akkor néha csak simán megcsapta őket pár millás bírságokkal, sőt még a német pénzügyi hivatal is ki volt akadva... :)
Avagy Galgamácsáról megoldják azt, ami a BMWnek csak az i8cal sikerült.

Ők a 8800as csőcsról 7,9 forintig, azaz 99,9 százalékos tőkevesztésig közdötték magukat.
Bár apportálhatták volna az anyós szobabútorait, meg a sparheltet a kisszobából, talán az felvitte volna őket 100ig, mint ezt.
Egyéb példa?
Nem unod még, hogy nincs érved és konkrétan csak befektetőket akartatok palira venni?
TWDINVEST 2014. 07. 30. 12:27
A Biomedicalt 2010. november 17-én alapította Kovács Sándor galgamácsai házi- és üzemorvos, valamint családja: felesége, Kovácsné Révész Viktória, illetve fiai, Kovács Tas és Kovács Bence. A család galgamácsai lakcímére volt bejegyezve kezdetben maga a cég is. Sőt Kovács Sándor elmondása szerint most is ez a társaság valódi központja, de hivatalosan a vállalkozás ma már a család egy másik lakásában, a III. kerületi Vízimolnár utcai lakótelepen székel, hiszen a német hatóságok felé jobban kommunikálható és a németek számára könnyebben kimondható volt a fővárosi cím. Kovács Sándor – legalábbis a rendelési idő után – a cég vezérigazgatója, a másik három családtag pedig a társaság felügyelőbizottsága. A Biomedical célja a hidrogén ipari méretű tárolásának kifejlesztése, gyártása (abszorberek, kémiai tárolók), illetve a hidrogénakkumulátor megvalósítása.

A komoly cél érdekében 2010. december 22-én a Biomedical megszerezte a 805,5 millió törzstőkéjű Hydro-Tár Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 100 százalékát. Tulajdonosait, Végh Ferenc feltalálót és Lengyel Zsoltot, előbbi menedzserét, egyben a Budapesti Agrárkamara alelnökét és főtitkárát a Biomedical részvényeivel fizették ki. A társaság tulajdonosi megfeleltetése szerint jelenleg Végh 47,3, Lengyel 24,3 százalékos tulajdonosa a cégnek. A legvagyonosabb magyarokat összeíró top 100-as listák készítői előszeretettel becsülnek a tőzsdei részvények transzparens értékéből, ez alapján közel 20 milliárdos vagyonával jövőre bizonyára Végh Ferenc is felkerül a listára, ahogyan Lengyel Zsolt is a maga 10 milliárdos pakettjével. Hogyan találkoztak és kik az értékes tőzsdei céget meghatározó emberek?
Fokozott óvatosság indokolt:
- ha egy tőzsdei cégben ismeretlenek a tulajdonostársak, azok között nincsenek Magyarországon ismert intézményi befektetők

- ha egy kibocsátó éves árbevétele még az 500 millió forintot sem éri el

- ha egy tőzsdei cégnek még hároméves múltja sincs, azzal kezdte működését, hogy azonnal a parkettre ment

- ha a tőzsdei kibocsátó rövid időn belül többször is megváltoztatta a tevékenységét, kismamaruházatból biotechnológiára, majd kutyatenyésztésre váltott a cég

- ha egy tőzsdei társaság kapcsolatrendszere, vevői, beszállítói, tulajdonosai között dominálnak az offshore paradicsomokból származó cégek
AZ ÜZEMORVOS
Kovács Sándor elmondása szerint 20 éve üzemorvos, ma is 90 társaságnál dolgozik, ebből alakult ki a gazdasági kapcsolatrendszere. A jelenlegi üzemanyagárak miatt felkeltette az érdeklődését a főállásban egy számítástechnikai cégnél dolgozó Végh Ferenc alternatívüzemanyag-találmánya. A Biomedical alapítói úgy ítélték meg, hogy az ötlet megvalósításához finanszírozás kell, és ehhez a tőzsde lenne a legjobb út. Kovács Sándor szerint a belterjes családi háttéren nem szabad csodálkozni. „Ez egyáltalán nem ritkaság, a Lehman Brothers, a Johnson & Johnson és a Rockefeller is családi cégként indult” – von merész párhuzamokat a vezérigazgató. Majd így folytatja: „Nem bízom senkiben, az üzleti életben mindenki el akarja vágni a másik torkát. Az egyik fiam gépészmérnök-hallgató, ő óriási segítség a fejlesztésben, a másik fiam közgazdász, ő a pénzügyi vonalon erős, a feleségem pedig kiválóan beszél németül, ő a német tőzsdei bevezetésben volt nélkülözhetetlen.”

Folytassuk a cég bemutatását! A pár oldalas 2011-es éves jelentés információi szerint a piac által közel 40 milliárd forintosra értékelt társaságnak 805,5 milliós tőkéje van, az eszközökből 800,5 millió forint a szellemi termék. A cégnek árbevétele praktikusan nincs (2010-ben 1,2 millió forint volt, de sajnos 2011-ben ez 0-ra olvadt). Kovács Sándor ugyanakkor az alapítók elkötelezettségét hangsúlyozza. „Sokat költöttünk, 5 millió forint volt a kft. megalapítása, a tőzsdének negyedévente 2,5 milliót, a Kelernek 800 ezer forintot fizetünk. Ha a vécén szeretnénk lehúzni a céget, nem fizetnék ennyit a tőzsdének. Az igazi tőzsdések már látják, hogy ebből lesz valami” – vallja a vezérigazgató, aki tökéletesen tudatában van annak, hogy vezérigazgatóként övé a büntetőjogi felelősség.

Az éves jelentésben olvashatók a helyesírási hibákban igen gazdag 2012-es tervek is, ahol rosszul leírt intézményeket, nem is létező minisztériumot (Környezetvédelmi Minisztérium) nevez meg a cég mint potenciális partnert. „A taxisbotrány miatt most nehezebb a taxis cégekkel tárgyalni, az önkormányzatok forráshiányosak, a rendőrséggel és a postával pedig még nem tárgyaltunk, de ha a Feri azt mondja, hogy indulunk, akkor ezekhez is bekopogunk” – fogalmaz Kovács Sándor. Szerinte 2013-ban akár már munkahelyeket is teremthet a társaság.

Azt is megtudhatjuk, hogy a francia J. M. B. Diffusion & Conseil nevű céggel, nevezetesen J. M. Bismuth úrral és csapatával már sikerült is értékesítési és elővásárlási szerződést kötni 100 ezer plusz 200 ezer akkumulátor megvásárlására. Kovács Sándor szerint egy hatalmas francia konszernről van szó, és személyesen tárgyalt John Bismuth úrral. Utánanéztünk a francia cégregiszterben, illetve az interneten ennek a vállalatnak. A társaságnak egyéb háztartási cikkek nagykereskedelme a fő tevékenysége, ám alacsony, mindössze 7600 eurós tőkéje van, és a 30 ezres észak-franciaországi városban, Creilben van bejegyezve. Sem a cégről, sem a vezetőjének nevezett J. M. Bismuth úrról nincsenek találatok a francia üzleti portálokon. A cégregiszter szerint a társaság a 82 éves Aldo Bismuth nevéhez kötődik. Creilben lakik ugyan egy Jean-Marc Bismuth nevű 38 éves férfi is, ám róla egyetlen cikk jelent meg, ez arról szól, hogy az amatőr zongorista Bismuth úr éppen otthagyta informatikusi állását, és hangszerboltot nyit Creilben.

SZLOVÁK SZÁL
Lássunk még egy szokatlan elemet a cég háza tájáról! A társaság április 2-i közleménye szerint Lengyel Zsolt nagytulajdonos négy külföldi (ebből egy jamaicai, egy Seychelle-szigeteki és két szlovák) céggel megbízási szerződést kötött saját részvényekre vonatkozóan. A nevezett társaságok feladata a laboratórium finanszírozása, a piac-kutatás, a marketing, a nemzetközi hidrogéntárolási kampányok lebonyolítása, illetve a tárolók fejlesztése lenne. Ezekért a tevékenységekért cserébe 187 ezer és 445 ezer darab közötti részvénnyel fizet a megbízó. A menetrend szerint a kedvező adózású országokban bejegyzett, friss alapítású cégek megkapják ezeket a részvényeket, és amilyen áron csak tudják, kitárazzák a papírokat Németországban, s a befolyó összeget tudják majd a feladatokra költeni. Érdekes konstrukció, a tulajdonosok részvényt adnak át, és aki eladja azokat, az majd ezt fejlesztésekre költi. A két szlovák társaságot megtaláltuk az ingyenes és nyilvános szlovák cégregiszterben, e szerint ezek a vállalatok legalábbis részben Vladislav Strakota alapításai.


A hasonló cégek adatainak megtekintéséhez kattintson!
A két szlovák cégnek van egy-egy magyar aspektusa is; a Sail Group nevű vállalkozásban egy bizonyos Gál Henrik erdőkertesi lakos a magyar tag, míg a Dissen Groupban Nagy Attila nevű veresegyházi lakos. A térképre pillantva szembetűnő, hogy Galgamácsa, Veresegyház és Erdőkertes egymás közvetlen közelében fekvő települések. A Kiskoszmályban (Malé Kozmálovce) élő Vladislav Strakota amúgy nagyüzemi szlovák cégalapító, rengeteg társaság fűződik a nevéhez. Láttuk továbbá a Seychelle-szigeteki Unisszal kötött háromoldalas magyar nyelvű szerződést is, amelyet egy Molnár Ernő nevű ember írt alá. Kovács Sándortól azt is megtudtuk, hogy ezt a partnert Hévízi Tamás ügyvéd hozta, míg a szlovák cégeket a kamara közvetítette, a vezérigazgató azonban úgy kötött velük milliárdos üzletet, hogy nem is találkozott velük. „Személyes kapcsolat ilyenkor nincsen, ez egy szigorúan üzleti megbízás” – mesélte erről Kovács Sándor. A vezérigazgató ugyanakkor biztos abban, hogy bár adózási okokból szlovák vagy éppen Seychelles-szigeteki a partner, de ezeknek sem egymáshoz, sem a Biomedical részvényeseihez nincs közük, s a kért munkákat majd kiváló svájci és német szakmai alvállalkozók végzik el.

HONGKONG
A sok furcsaságot még hosszan lehetne sorolni; bizonyára a cég egyik legfrissebb, április 30-i közleménye is példátlan a magyar tőkepiaci történelemben, amelyet szó szerint idézünk: „A mai napon az egyik hongkongi illetőségű befektetőnk – aki már korábban is jelezte érdeklődését – írásban gratulált a kereskedés elindulásához. Ezzel egyidejűleg biztosította cégünket, hogy a laboratórium fejlesztéséhez megelőlegezi néhány műszer leszállítását.” Kérdésünkre megtudtuk, hogy a ma még megnevezni nem kívánt hongkongi partner Lengyel Zsolt kiváló kínai kapcsolatai révén érkezett. A keletiek nem kérdezték meg, hogyan is áll a fejlesztéssel a Biomedical, azt mondták, segítenek fizetés nélkül átadott mérőműszerekkel, amelyek egy része már meg is érkezett a céghez. Egy ekkora konszernnek egy 20-30 ezer eurós műszeradomány nem jelent gondot. Azt is megtudtuk a társaságtól, hogy a megkapott műszerekkel Bagon és Budapesten két laborban kutatnak, de ide egyelőre nem lehet bemenni, csak amikor kész lesz a prototípus. „Jelenleg azt sem szívesen mondom meg, hogy hol dolgozunk, mert paparazzók is jelentkezhetnek” – mondta Kovács Sándor.

ÉRTÉKELTSÉG
Az üzleti életben szokatlan körülmények mellett bizonyára a legkülönösebb mégis az, hogy ki értékelte fel 38,8 milliárd forintra a társaságot. A brókervizsgával is rendelkező Kovács Sándor elmondta: „Már sokan vettek részvényt a piacon, hiszen tőzsdés szemmel minden új hús vonzó, mindegy, hogy az mennyibe kerül és mit csinál majd a társaság, a kezdő ár mindig emelkedni fog. Valóban ígéretes a papír, ígéretesebb, mint másik húsz cég a BÉT-en, de azt mi sem gondoltuk, hogy ilyen magas lesz az ár. Vélhetően felhúzták, és ez nekünk a magasabb tőzsdei díjak miatt kifejezetten hátrányos. Óriási probléma volt számunkra, hogy 8200 forintra felment az árfolyam, meg is kerestük a BÉT vezetőit, készségesen segítettek nekünk, és azt javasolták, hogy növeljük a közkézhányadot, dobjunk több részvényt piacra.”
Száz éve
A nagy amerikai részvényguruk, így a besszspekuláns Jesse Livermore már közel száz éve leírta: amennyiben egy akármilyen hátterű részvényt sokat rángatnak jó magas árfolyamon fel, majd le, akkor később szinte korlátlan mennyiségben el lehet adni a részvényét, mert mindig lesznek olyan kisbefektetők, akik abban bíznak, hogy ismét lesz visszaút felfelé.
A gyér forgalmú magyar kereskedés mellett már Németországban is forog a papír, ahol a Renell AG a tőzsdei bevezető. Kovács Sándor elmondása szerint akkor is ő ad el Biomedical-papírokat, amikor a cégnek pénzre van szüksége, a költségeit úgy tudja a Biomedical fedezni, hogy pár száz részvényt piacra dob Frankfurtban. Kovács Sándor további nagy tervekről is mesél: Végh Ferenc már elkészítette az első prototípust, egy Kínából beszerezhető anyag hatására a víz hidrogénre bomlik. „Hamarosan ezt a bauxitgyártásnál előforduló mellékterméket is itthon gyártatjuk. Minden hatóság, a felügyelet és a tőzsde is tartalmilag nézte a céget, egy ilyen körnek hülyeséget nem lehetett mondani” – szól a zárszó.

HASONSZŐRŰEK
Eddig a Biomedical története, amelyet szándékosan csak a tények ismertetésével és a cég vezérigazgatójának idézésével mutattunk be. Ezek után mindenkinek szíve joga következtetéseket levonni a társaság működéséről. A BÉT-en azonban egyáltalán nem egyedülálló az olyan cég, ahol valamilyen ötlet vagy nagy jövőbeli ígéret mellett egyelőre csak kevés a valódi siker, árbevétel még nem vagy alig realizálódott. Mindenképpen ilyen a szintén azonnal a börzén rajtoló HybridBox, illetve a Kreditjog, valamint a FuturAqua.

link
TWDINVEST 2014. 07. 30. 12:22
Nem vagy se bankár, se közgazdász. Ja, bért(r)ollnok vagy, gondolom valami gyakornok a TWD-nél.
A bét meg az investing szerint is az a csúcs 4886-nál van (vagy körülötte), mivel azóta már volt részvényösszevonás a tőke elvesztése miatt. Olvass bele az est média fórumba, ha gondolod. És máris elmegy a kedved az est média emlegetésétől. Inkompetens fizetett kommentelő vagy.
Amúgy az általad emlegetett csodás csúcs nem 50 ezres nagyságrend, hanem 5000-res. Amire nézve a jelenlegi 1,4 forint nem a tőke 99,997 százalékának, hanem csak 99,96 százalékának az elvesztése. Köszi a jó példát.
link

Idéznélek: "Ami egyszer meigtörtént az meg fog a jövőben is".
Szóval a dolgok ismétlik magukat.
- Nincs repülőjárat Sierra Leonéba
- csak tervek vannak
- nincs pénz
- valami sutyi egri panelból törtök világuralomra
- furcsa zrt SL és nyrt halmaz van körülöttetek, ami gondolom egy pár apportot korrektül be fog majd nyelni (bányajogok, akár telkek vagy bármi).
Amúgy nem is rossz ötlet. Apportáljatok még sierra leonei földeket is londoni árakon. Úgyse megy ki senki leellenőrizni, hiszen felfalják az oroszlánok. :)

Kíváncsi vagyok a prospektusotokra. Majd amikor egy asztal mögül az MNB határozatot olvassátok, na az lesz a szép. :D
RRSG
TWDINVEST 2014. 07. 29. 17:11
1) Caps lockal írni nagyanyám szokott, de ő 75 éves, meg az aki ordibál az interneten (netikett). Vagy lehet, hogy valami fizetett bértollnok vagy. Tán valami ingyenes gyakornok? :D

2) Bizonyítékok? Van pár sutyerák iroda, meg hatalmas célok. Tervek, tervrajzok, ábrák. Mi van ebből meg? (Semmi, ahogy sejtem. Ha meg is valósul valami az is kimentésre fog kerülni, amire gondolom a korrupt sierra leonei jog, vagy pár köteg dollár lehetőséget ad).
Kicsit a Lord Of Wa c film jut erről eszembe. Nic Cage villantja a dollárköteget és nyílik a sorompó a humanitárius segélyeket szállító - valójában fegyverekkel pakolt - kamionok előtt. :D

3) Mi a pénzügyi, projekt és hasonló alapja az egésznek? 11 szeres emelkedés? Na nemár. Mondj még olyan lufit, ami 11 szeresére emelkedett ÉS nem pukkant ki úgy, hogy közben nem égette el a pénze 99,9% százalékát. Jó példa az estmédia. Hiszen a régi tőkéje milliomod része van csak meg... Ez ám a pénzügy.

RRSG
TWDINVEST 2014. 07. 29. 11:11
Amúgy ezt az egész fórumot, a céget, meg ezt az itt kilistázott anomáliát lehet még most kéne jelenteni az MNB-nek, mielőtt még nagy tőkeemelésre és nyilvános tőkebevonásra kerülne a sor a BÉTen keresztül.

Hogy még egy cég ne csinálhassa ugyanazt, mint a korábbi. Lehet ennek kéne a példának lennie. :)
TWDINVEST 2014. 07. 29. 11:09
Az Est média a részvényfelosztás és összevonás miatt mutat ilyen árat. Ha van összevonás, változik a historikus adat is (ahogy én tudom).

Dámosy Zsolt meg valamihez adja a nevét, ahogy nézem, miközben mindhárom cég mögött egy Kapitány János nevü egri fószer van.

A budai iroda mellett a nagy zrt meg egy egri panelból jön: Eger, Kertész utca 84.
Most nemtom, hogy a gyrosos, vagy a zöldség-gyümölcsös bolt a zrt... :D

Lehet hogy majd ott kell leverni az eltüntetett pénzt? :D

RRSG
TWDINVEST 2014. 07. 28. 18:02
Afrikát a nagyobb befektetők max oroszlánok kilövésére használják, mint az a texasi csaj, aki volt az indexen.
De nem befektetésre.

Az ebolát meg pár évtizede ki akarják küszöbölni.
Ti meg pénzért kuncsoltok, hogy a pénzt egy átláthatatlan, kurropt országba vigyétek olyan terveket megcsinálni, amiben max ti láttok fantáziát a csűrt-csavart cégstruktúrával. Aztán a SL cégből szépen kiveszitek a pénzt, és itt pampoghatnak a befektetőitek, már ha lesznek.
De azért remélem nem oda akartok a pénzzel is elhúzni. Tudjátok, ebola, korrupció, oroszlánok... :D

Élelmiszerlánc? Mint a Sólyom brand? Az is repült, és tényleg. A levesbe... :D
RRSG
TWDINVEST 2014. 07. 28. 17:49
A Világbank lesújtó véleménnyel van az afrikai országokban tapasztalható helyzetről, bürokráciáról, szabályozásról, az országlistát három afrikai ország zárja. Példaként említi Sierra Leone-t, ahol ha a vállalkozó minden adót és járulékot kifizet tevékenységére, akkor azok együtt a nyereség 164 százalékát viszik el.

link

Nyilván sokat változott és már csak 130 százalék. Szóval mi van a bürokráciával?
Vagy van valami projektcég a helyi tisztviselők kurrumpálására is?

RRSG
TWDINVEST 2014. 07. 28. 17:42
Bányajogok? :)
Jó példa. Itt a konkrét cikk: link

Amúgy miért a Sierra Leone-i cég, meg a magyar cég? És miért tűnik úgy, hogy ha valaki márpedig a többségi tulajdonos döntéseivel elégedetlen lesz, az mehet Sierra Leonéba az oroszlánok közé.

Talán a közgyűlés is ott lesz? :) Kicsit vicces és no comment kategóriájú ez a cég. Szerintem még fogunk róla olvasni. Én innentől figyelem személy szerint.

Avagy. Megmondtam. :D
RRSG
TWDINVEST 2014. 07. 28. 17:32
Kedves olvasók, TWD és a többiek.
Nevetve olvasom a gyémántbánya, bányajogok, valamint egzotikus ingatlanbefektetés cikkeit a legkülönbözőbb fórumokon.

A kérdés: mi valósult eddig meg? :)
RRSG, ahol az első R a REALISTA... :)
FHB:Most vedd! 2014. 07. 21. 09:30
Sziasztok.
Annyit emlegetitek a short-osokat.
De amúgy most konkrétan kérdés: FHB-t lehet egyáltalán valahol shortolni? Ersténél pl nem. Erről van infótok?

Üdv,
RRSG
FHB:Most vedd! 2014. 07. 17. 20:18
Imádom az elejtett utalásokat az újságokban:
...Ő egyébként nem lenne meglepődve, ha ebben a ciklusban előjönnének nagyon kemény gazdasági ügyek. "Több nagy történet lesz a közeljövőben a magyar tulajdonú bankrendszerben"-jósolta például.

Figyelő, 2014/29., Ki van a célkeresztben? (11. Oldal)
link
Vélemények erről?
RRSG
FHB:Most vedd! 2014. 07. 16. 09:20
Mi anno összehasonlítottuk az Erste Broker oldalaival és kb 1 perc késés van a rendszerükben. Ettől eltekintve úgymond real time. Még mindig jobb, mint a 15 perces késleltetett. Remélem segít az infó. :)

Üdv,
RRSG
FHB:Most vedd! 2014. 07. 11. 12:19
Esett majd 25 százalékot egy hét alatt.
Ma meg megy fel 7 százalékot. Indok nélkül. Értem, hogy mozgóátlag meg minden, de az _sem_ minden.
Ami viszont elszomorító, hogy a külföldi tulajdonú bankok már közleményt adtak ki, mi pedig a sötétben tapogatózunk. Pedig hát ez meg az OTI az "állami" bank, sőt a kettő közül ez áll közelebb pártunk és kormányunkhoz.
Ne értsétek félre, nem lehúzó komment akar lenni, csak gáz, hogy döntést akar az ember hozni, de a cégtől nem kap nyilvános információkat egy elég erős kérdésben, ami miatt akár tőkeutánpótlásra is szükség lehet _akár_.
Grat a vonatra felszállóknak. Nekem sok a csomag, megvárom míg lelassít kicsit. :)
Üdv, RRSG
FHB:Most vedd! 2014. 07. 10. 15:30
Eddig a napi 10 millás forgalom is nehézkesen jött össze, most meg a napi 100 millás forgalom is meglesz, ahogy meg volt tegnap előtt is.

Hát Uraim, én nézem a partvonalról a hullámokat és kitartást mindenkinek, aki a hajón van.
RRSG
FHB:Most vedd! 2014. 07. 10. 08:08
Irány a mezőgazdi?

"Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e még más szektorban is különadó kivetése, a szakember úgy válaszolt: bizonyos mezőgazdasági nagyüzemek esetében szóba kerülhet a különadó, mivel itt extraprofit keletkezik a jelentős uniós forrásoknak köszönhetően, miközben fejlesztés nem történik."

link

Jelenleg nem lehet megmondani, hogy mi mindenre akarnak MÉG különadót.

Részemről is partvonal, számolni sem lehet, hogy mennyi az ára az OTInak meg az FHBnek, mivel jelenleg nem tudjuk, hogy a hiteleseket hogy akarják megmenteni.

Üdv, RRSG