Koli80

Regisztráció: 2012-06-05 11:33

Hozzászólások száma: 230

Utolsó hozzászólás: 2015-01-03 15:02


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Mi lesz veled Magyarország? 2015. 01. 03. 15:02
a Jobbikot a Fidesz hozta létre, szervezte meg és onnan vált ki. A fideszes dolgokat pedig el utasítják.
Térdre kényszerült az orosz medve 2015. 01. 02. 14:41
Tény szerűen nézve soha nem tudták még meg termelni a szűkséges élelmiszer menyiséget mindig kellet külföldről vásárolni nem csak a mostani hanem a cári időktől kezdve.
Ez a hidegháború óta a legnagyobb fenyegetés Európára 2014. 05. 10. 11:59
A nagy putyin védők és történelmileg orosz terület meg hasonlatokkal érvelők azt mér nem teszik hozzá 7 millió ukránt sztálin ki irtott és ugyan ezt csinálta Krímben a tatárokkal ha nincs nép irtás és orosz be telepítés nem lenne orosz többség Krímben és 40 %os arány a keleti részben.
neked az elég népszavazás felgyújtanak páncélozott gépet de azt a közvélemény kutatást is vedd figyelembe ami a balhés időszak előtt készült mert abban a magukat orosznak vallok fele is elutasította a csatlakozást.
Ez a hidegháború óta a legnagyobb fenyegetés Európára 2014. 05. 09. 15:14

"Voltak megfigyelők sok országból. Csak nem az ilyenkor szokásos, "hivatalos" nyugati szervezetektől, mert a nyugat előre bejelentette, hogy törvénytelennek tartja a népszavazást. Hívták a nyugatiak megfigyelőit is, csak azok nem mentek el. A krímiek is hívták őket, meg Moszkva is:"

Ha tényeket nézzük és vissza emlékszel egy magyar ezredes vezetésével szeretek volna megfigyelők be menni de az orosz katonák nem engedték be őket a félszigetre.
Ez a hidegháború óta a legnagyobb fenyegetés Európára 2014. 05. 09. 15:10
Eközben a szomszédos, kelet-ukrajnai Luhanszk megyében szakadárok agyonlőttek egy házaspárt, és súlyosan megsebesítették 10 éves kislányukat egy ellenőrzőpontnál.
Ez a hidegháború óta a legnagyobb fenyegetés Európára 2014. 05. 05. 12:16
Több mint 300 újságíró és sajtómunkatárs, főként az állami médiában dolgozók kapnak állami kitüntetést "a krími események objektív megvilágításáért" - közölte értesülését a Vedomosztyi című orosz napilap hétfőn. A kitüntetések adományozásáról szóló utasítást Vlagyimir Putyin orosz államfő még április 22-én aláírta, de azt nem hozták nyilvánosságra.

A dokumentumot sem az elnöki hivatal honlapján, sem a hivatalos közlönynek minősülő Állami Jogi Információs Portálon nem tették közzé. A befolyásos orosz újságnak a Kreml sajtóosztályán azt mondták, hogy a rendelkezés nem elérhető a nyilvánosság számára. Egy a Vedomosztyinak név nélkül nyilatkozó orosz tisztviselő azonban látta a dokumentumot, amely szerint "a magas színvonalú szakmaiságért és a Krími Köztársaságban történt események objektív megvilágításáért" mintegy 90 tudósító is kitüntetésben részesült.

Ekkora mértékű elismerésre még nem volt példa - mondta a lap informátora. A 2008 augusztusában Dél-Oszétiában vívott orosz-grúz villámháborút követően Dmitrij Medvegyev akkori orosz elnök 11 újságírót tüntetett ki.

A különböző szintű állami érdemrendeket, plaketteket az Állami Televízió és Rádió Társaság mintegy 100 munkatársa kapta meg, és több mint hatvanan az állami Pervij Kanal televíziós csatornától részesültek azokban. A többit az NTV, a Gazprom tévéje és az ugyancsak állami, de angolul sugárzó Russia Today televízió és a Life News munkatársai kapták. A Vedomoszyti megjegyezte, hogy sem a Dozsgy nevű független televízió, sem az ellenzéki véleménynek is helyet adó Eho Moszkvi rádió munkatársait nem tüntették ki a krími eseményekről való elfogulatlan tájékoztatásért.

A Krím félszigetet és az ott lévő Szevasztopol városát március 21-re csatolták Oroszországhoz, miután az ottani oroszbarát vezetés népszavazást írt ki. A voksolók csaknem 100 százaléka mondott igent a terület Oroszországgal való újraegyesítésére. Az orosz állami sajtó fontos feladatot töltött be a Krím elcsatolásának igazolásában.

A legmagasabb állami kitüntetést, a Haza szolgálatáért érdemrend II. fokozatát Vlagyimir Kulisztnyikov, az NTV, a Gazprom tulajdonában lévő televízió vezérigazgatója kapta. Margarita Szimonjannak, az angolul sugárzó Oroszország Ma állami hírügynökség főszerkesztőjének az érdemrend IV. fokozatát adományozták. Az NTV komoly szerepet tölt be az orosz ellenzék elleni politikai hadjáratban, az Oroszország Ma médiavállalat főszerkesztője ugyancsak a Kreml politikája iránti elkötelezettségéről ismert.

A kitüntetések komoly anyagi juttatással járnak Oroszországban. A Haza szolgálatáért érdemrend tulajdonosai a nyugdíjuk alapösszegéhez képest 330-415 százalékos havi kiegészítést adnak és különböző más kedvezményekben részesülnek.
Ez a hidegháború óta a legnagyobb fenyegetés Európára 2014. 04. 25. 18:48


Fegyveres szakadárok megállították az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelőit szállító buszt a kelet-ukrajnai Szlovjanszk városban pénteken, a jármű utasait fogságba ejtették - közölte az ukrán belügyminisztérium.

A kijevi hatóságok szerint a csoport tagjait - egy cseh, egy lengyel, egy svéd, egy dán és három német megfigyelőt, valamint az ukrán fegyveres erők öt tagját - az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szlovjanszki részlegének épületében tartják fogva.

"Folyamatban vannak a tárgyalások kiszabadításukért" - olvasható a belügyi tárca közleményében. A kelet-ukrajnai városban az oroszbarát szeparatisták korábban számos kormányzati épületet elfoglaltak.
Ez a hidegháború óta a legnagyobb fenyegetés Európára 2014. 04. 25. 18:45
mér milyen meg szavazott tőrvényt nem írt alá kormány vagy az elnök?
Ez a hidegháború óta a legnagyobb fenyegetés Európára 2014. 04. 25. 17:46
Egy vezetés addig tekinthető legálisnak amíg a tőrvényeket be tartja ha megszegi nem az.
Már írtam Janokovics a a parlament által meg szavazott tőrvényt nem tartotta be nem írta alá ezzel saját tőrvényes legitimitását szüntette meg.
Ez a hidegháború óta a legnagyobb fenyegetés Európára 2014. 04. 14. 18:18
ki egészíteném avval hogy csak katona korú edzet fiatal férfiak mennek ki "oroszországért tüntetni"
A Fidesz rendbeteszi az országot 2014. 04. 02. 14:24
A Közgép siófoki kampányban játszott szerepéről, valamint a siófoki kórházberuházás visszásságairól hallható beszélgetés azokon a hangfelvételeken, amelyeket a Nyugat.hu tett közzé szerdán.

A Nyugat.hu által szerdán közölt két hangfelvételen állítólag Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere, valamint a siófoki választókerület fideszes országgyűlési képviselőjelöltje, Witzmann Mihály beszélget.

A egyik felvételen az hallható, hogy az állítólagos Balázs Árpád azt mondja a képviselő Witzmann-nak: "lehet, hogy beszáll a kampányodba a Közgép is", majd hozzáteszi, "mint eddig minden választásba be is szállt eddig egyébként". Ennek formájáról a felvételen hallható hang azt mondja, ezt Németh Miklóssal, a Közgép vezetőjével beszélte meg, aki azt mondta, "minden politika reklámot nem, de a Szivárvány 2 Kft. által kiadott újságban jelentet meg majd hirdetést. Tehát lesz hirdetési felület is az újságban bőven."

A Nyugat.hu hozzáteszi, hogy a Szivárvány 2 Kft. által kiadott újság a Balatoni Polgár című ingyenes lap, amely már a 2006-os kampány idején is megjelent. A lap hozzáteszi, hogy a kft-ben a Kelta tűz Kft., Balázs Árpád polgármester fiának, illetve feleségének korábbi cége is volt már résztulajdonos.

A Nyugat.hu által közzétett másik felvételen a siófoki kórház építéséről beszélnek. Ez több mint 10 milliárdos beruházásként indult, uniós támogatással, de egy éve áll a munka, holott már át kellett volna adni. A közbeszerzés lebonyolítója a hódmezővásárhelyi székhelyű Ész-Ker Kft. volt, a kivitelezőnek pedig a panelfelújításokban is érdekelt Épkar Zrt-t választották. Az épület rossz alapozása miatt azonban közbeszerzést kellett kiírni egy szakértői vizsgálatra, de a felvételen a politikusok arról beszélnek, hogy az Ész-Ker a 12 milliós ajánlatot hibásnak nyilvánította, a 22 milliós győzött, "ezért aztán az egész valami eljárásrendi hiba miatt megismétlésre szorul".

Az állítólagos képviselő azt mondja, hogy az egészségügyi államtitkárral, Szócska Miklóssal és a Miniszterelnökséggel is tárgyal a kérdésről, mert hónapok óta áll a munka a kórháznál, és "minden jel arra utal, hogy az Épkar az nem abban motivált, hogy azt befejezi". A Balázs Árpád polgármesternek tulajdonított hozzáteszi: "Nem, sőt az egészet az Épkar csinálta, jobb, ha tőlem tudod". A lap által Witzmann parlamenti képviselőnek nevezett személy a felvételen azt mondja, neki úgy tűnik, hogy az "Épkar még le akar gombolni innen egy kis pénzt" a kötbérrel, a 22 milliós ajánlatot tevő cég pedig "véletlenül az Épkarhoz köthető".

A hangfelvétel szerint a két szereplő az országos politikusokhoz akar fordulni, hogy rendezzék a helyzetet, ugyanis Balázs Árpád attól tart, hogy "ezzel el lehet bukni a siófoki választásokat", Witzmann Mihály szerint pedig országosan is mandátumokat lehet veszteni egy ilyen üggyel.

A felvétel a Nyugat.hu szerint még tavaly ősszel készülhettek, ugyanis a két beszélgető politikus jövő időben utal október 23-ára, ezzel kapcsolatban pedig azt mondják, hogy még előtte ki akarnak adni egy Harangozó Gábor szocialista politikussal kapcsolatos szembesítő anyagot.
Mi lesz veled Magyarország? 2014. 03. 30. 13:12
Március 21-én jutott eszébe, hogy nem is csak felerészt övé a lakása.
Aztán kiderült, hogy a nejének is van egy fél lakása a Pasa parkban.
Most azt állítja, hogy a család gyarapodása miatt kellett két lakás, amiket összenyitottak.
Ha ez valóban így volna, az igazi építészeti bravúr lenne.
A két lakás nem ugyanazon az emeleten, de még csak nem is ugyanabban az épületrészben van.
Bónusz: kiderül, hogy a Pasa park jószerivel a belvárosi vezetés lakótelepe.
Tovább bonyolodik Rogán Antal ingatlanügye. Annyira, hogy a jelek szerint már maga Rogán Antal sem érti az egész sztorit. Legalábbis erre utal, hogy Rogán szerint második gyermeke születése miatt vettek “még két szobát”, amit össze akartak nyitni a már meglévő lakásával – azzal, amiről egészen március 21-ig azt írta vagyonbevallásában, hogy csak felerészben az övé.

A másik lakás 52 százalékban neje, Rogán Gaál Cecília tulajdona. A maradék 48 százalék azé a Deák Annamáriáé, aki Rogán helyettesének, Puskás Andrásnak a neje.

Rogán állításával a két lakás összenyitásáról van némi probléma. Ha valóban összenyitották volna, az igazi építészeti bravúr lenne.

Az egyik lakás a B. lépcsőház 1. emeletén, a másik a C. lépcsőház 3. emeletén van.
Közben a tulajdoni lapokból megtudtam, hogy a Pasa parkban Deák Annamáriának nemcsak Rogánnéval, hanem férjével is van egy közös lakása. A tulajdoni lap alapján a 141 négyzetméteres lakásnak felerészben tulajdonosai.

Összegezzünk. A Pasa Parkban:

Rogán Antalnak van egy 149 négyzetméteres lakása.
Neje, Rogán Gaál Cecília egy 141 négyzetméteres lakás 52 százalékát birtokolja.
Rogánné lakásának 48 százaléka Deák Annamáriáé.
Neki férjével, Rogán helyettesével, Puskás Andrással is van egy közös tulajdonú, 141 négyzetméteres lakása.
Szombaton Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke újabb sajtótájékoztatón szólította fel Rogánt, hogy még a választások előtt számoljon el vagyongyarapodásával a választópolgároknak.
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap? 2014. 03. 30. 13:10
Március 21-én jutott eszébe, hogy nem is csak felerészt övé a lakása.
Aztán kiderült, hogy a nejének is van egy fél lakása a Pasa parkban.
Most azt állítja, hogy a család gyarapodása miatt kellett két lakás, amiket összenyitottak.
Ha ez valóban így volna, az igazi építészeti bravúr lenne.
A két lakás nem ugyanazon az emeleten, de még csak nem is ugyanabban az épületrészben van.
Bónusz: kiderül, hogy a Pasa park jószerivel a belvárosi vezetés lakótelepe.
Tovább bonyolodik Rogán Antal ingatlanügye. Annyira, hogy a jelek szerint már maga Rogán Antal sem érti az egész sztorit. Legalábbis erre utal, hogy Rogán szerint második gyermeke születése miatt vettek “még két szobát”, amit össze akartak nyitni a már meglévő lakásával – azzal, amiről egészen március 21-ig azt írta vagyonbevallásában, hogy csak felerészben az övé.

A másik lakás 52 százalékban neje, Rogán Gaál Cecília tulajdona. A maradék 48 százalék azé a Deák Annamáriáé, aki Rogán helyettesének, Puskás Andrásnak a neje.

Rogán állításával a két lakás összenyitásáról van némi probléma. Ha valóban összenyitották volna, az igazi építészeti bravúr lenne.

Az egyik lakás a B. lépcsőház 1. emeletén, a másik a C. lépcsőház 3. emeletén van.
Közben a tulajdoni lapokból megtudtam, hogy a Pasa parkban Deák Annamáriának nemcsak Rogánnéval, hanem férjével is van egy közös lakása. A tulajdoni lap alapján a 141 négyzetméteres lakásnak felerészben tulajdonosai.

Összegezzünk. A Pasa Parkban:

Rogán Antalnak van egy 149 négyzetméteres lakása.
Neje, Rogán Gaál Cecília egy 141 négyzetméteres lakás 52 százalékát birtokolja.
Rogánné lakásának 48 százaléka Deák Annamáriáé.
Neki férjével, Rogán helyettesével, Puskás Andrással is van egy közös tulajdonú, 141 négyzetméteres lakása.
Szombaton Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke újabb sajtótájékoztatón szólította fel Rogánt, hogy még a választások előtt számoljon el vagyongyarapodásával a választópolgároknak.
Ki tudja mikor fogják jóváírni egyéni számlákon a magánnyugdijt? 2014. 03. 26. 14:00
#11
egy része itt lehet:

Magyarország visszaszerezte a Seuso-kincseket 15 millió euróért.
Mi lesz veled Magyarország? 2014. 03. 25. 08:44
lenne egy fogadásom ez a hír nem fog 10 percen keresztül menni a híradobba.
Mi lesz veled Magyarország? 2014. 03. 20. 13:12
A miniszterelnök autója olyan gyakran parkol a járdán a Kossuth Lajos utca 17. előtt, hogy már a járdát védő Demszky-karókat is kiszedték. A 444 azt is kiderítette, mi dolga van arra fele Orbán Viktornak.
Kiszedték a járdát védő Demszky-karókat a Kossuth Lajos utca 17. elől, ugyanis Orbán Viktor Volkswagen kisbusza rendszeresen ott parkol a járdára állva – írta a 444.hu olvasójára hivatkozva.

Mint írták, a miniszterelnök azért jár arra olyan sokszor, mert abban a házban van a fodrásza. Szabados Irene honlapján sem titkolja, hogy Orbán Viktor hozzá jár hajat vágatni.
PLOTINUS 2014. 03. 17. 08:38
A David Gerincklinika Zrt. azért perel, mert úgy véli, hogy jogellenesen veszített el egy pályázatot, és emiatt elesett egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatástól.

Pert indított a David Gerincklinika Zrt. a Miniszterelnökség ellen, mert úgy véli, hogy jogellenesen veszített el egy pályázatot, és emiatt elesett egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatástól - tette közzé a cég tulajdonosa, a Plotinus Nyrt. a Budapest Értéktőzsde honlapján vasárnap.

A Plotinus 96,1 százalékos tulajdonában álló cég a Miniszterelnökséget mint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogutódját perli, egyidejűleg a Nemzetgazdasági Minisztériummal és a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel.

A David Gerincklinika Zrt. az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) egészségügyi turisztikai szolgáltatások fejlesztését szolgáló forrására nyújtott be pályázatot, amellyel egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatott volna. A cég álláspontja szerint jogellenesen veszítette el a támogatást, ezért 700 millió forint kártérítés megítélését kéri a bíróságtól.

A Fővárosi Törvényszék az első tárgyalást 2014. április 28-ára tűzte ki.
Megosztó Paks II. - Nem mindenkinek tetszik a moszkvai megállapodás 2014. 03. 14. 19:53
1. Az elején van egy 5-6 éves előkészítési, tervezési, engedélyeztetési, pályáztatási szakasz. Utána megy föl 2025-ig az állomány. 2014-ben mit fog számlázni a Roszatom, ha még vállalkozási szerződés sincs aláírva, ha még a tervezés előkészítése sincs meg, nemhogy a terv, vagy az engedély?
Elején valóban azt mondta orbán hogy csak a működés megkezdésétől kell fizetni(2024) de a mostani állás szerint amint fel merül valamilyen költség már fizetnünk kell.
Azért mert itthon még nem kezdődik el konkrét építkezés a reaktort már oroszországba építhetik az ottani tervezési és egyéb költségeket már fizetnünk kell az orosz hitel kamatát és a 20% önrészt amit jelen helyzetbe 6% kamatra kapunk a piacról.
Van egy olyan kitétel fél évvel előre kell jelenteni mint két félnek minden művelet meg kezdését tehát nem 5-6 évre jelenthetjük ki hogy nem kell fizetnünk hanem csak fél évre.
Megosztó Paks II. - Nem mindenkinek tetszik a moszkvai megállapodás 2014. 03. 13. 18:08
Nem egészen úgy, nem egészen akkor és nem egészen annyit fogunk fizetni azért a 10 milliárdos orosz hitelért, amiből Paks II. épülhet – ez derül ki a hivatalos orosz portálon felbukkant szerződésből. Amit azonban villámgyorsan eltüntettek. De íme néhány érdekesebb részlet.

Alig, hogy kikerült – és a vs.hu leszemlézte –, a hivatalos orosz oldalról el is tűnt az az orosz dokumentum, ami érdekes részleteket árult el a januárban kötött orosz-magyar államközi szerződésről, melyből az Orbán-kormány az új paksi atomerőmű építését képzeli.

Ami a portál szerint érdekes részleteket tartalmaz. Az nem újdonság, hogy az orosz hitel összege legfeljebb tízmilliárd euró lehet, melynek lehívására 2014-2025 közötti időszakban van lehetőség, de az már igen, hogy ezt a 20 százalékot minden egyes számlában meg kell fizetni az építtető Roszatomnak. "A benyújtott számlák elfogadására 15 napja van a magyar félnek, utána minden számla elfogadottnak és kifizetendőnek tekintendő" – írta a vs.hu.

A törlesztéssel kapcsolatban új részletre derült fény: a hitelt 21 év alatt kell visszafizetni, évente kétszer kell utalni (március 15-én és szeptember 15-én), és az első tételt az új blokkok átadása utáni első fordulónapkor kell kifizetni, de legkésőbb 2026. március 15-én.
A 21 éves visszafizetési időszakot három részre bontották: az első 7 évben a hitel negyedét kell kifizetni egyenlő részletekben, a középső 7 évben 35 százalékát, a harmadik 7 évben pedig a maradék 40 százalékot.

Ami a kamatokat illeti: a korábbi kormányzati állításokkal ellentétben négy szakaszra tagolódik a szerződés, így a kamat 2014 és a törlesztés megkezdése között 3,95 százalékos, ezt követően 7 évig 4,5 százalékot, majd 7 évig 4,8 százalékot, végül 4,95 százalékot számolnak fel az oroszok a hitelügyletért. De a kamatszámítás alapja a mindenkori tőketartozáshoz kötött!

A késedelmes fizetést a szerződés szigorúan szankcionálja: a 15 napot meghaladó késedelem esetén másfélszeres büntetőkamatot ír elő, a további 180 napot maghaladó késedelem pedig jogot formál az oroszoknak arra, hogy egyoldalúan felmondja a szerződést, és a teljes tartozást egy összegben követelhesse a magyaroktól.

Előtörleszteni bármikor lehet, de ezt 90 nappal előre jelezni kell az orosz félnek.
Obama utolsó felszólítást adott Putyinnak 2014. 03. 13. 09:46
#3
Oké elnök úr, és ti mit is kerestetek Jugoszláviában?

A szerb hadsereg nép irtást hajtót végre ezért volt ENSZ felhatalmazása is
Krím esetében szó sincs ilyenről sőt inkább az orosz katonák hajtanak végre tőrvénytelenségeket.

friss hírek További hírek