Gump

Regisztráció: 2008-03-31 09:35

Hozzászólások száma: 190

Utolsó hozzászólás: 2011-06-14 08:49


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

RFV 2009 2011. 06. 14. 08:49
A múlt héten megint több minden történt a társaság életében. Mondjuk úgy, hogy több, mint más tőzsdei társaságok esetében egy évtized alatt.
Mikor lesz új projekt bejelentés és miből finanszírozzák.
Tőkeemelést hajtott végre a cég, melyet új projektek finanszírozására is fordítanak.
Tőkeemelés: mondjatok már mégegy - nem blúcsip - társaságot, amely ripsz-ropsz tőkét tud bevonni, mondjuk 2,4 mrd-ot! Mielőtt tovább fanyalogna a rühes banda! A sz@r sem elég büdös kategóriában továbbra is ész nélkül folyik az észosztás.
Eddig mindig az volt a duma, hogy jó az árfolyam, de az OTP még 2750-en vett bele, nagy szereplők már rég nem veszik. Néhány napja még 9800-on eladó volt, likvidáltak mindenkit. Most jött egy kevés vevő tízezren.
EETEK: el kéne dönteni, hogy jó a projekt vagy sz@r. Ha sz@r, akkor örülni kellene, hogy nincs finanszírozás! Ha jó, akkor a tőkeemeléssel is biztosított finanszírozásssal megszűnt a finanszírozási kockázat.
Formert kizáratta a fórumról Watson, a d209-es ügynök, az újságírók nem igazán értik mi történik a céggel. Teljes a káosz, a sötétség eluralkodott mindenen.
RFV 2009 2011. 06. 09. 14:28
"a részvénnyel történő kifizetés azt jelenti, hogy a részvényektől a menedzsment nem vár akkora hozamot, mint amelyet a befektető kért. "

Azért ezt tényleg jól leegyszerűsítetted!
Ha ez minden kibocsátásra igaz - márpedig érved így hangzik -, akkor a bővebb információval ellátott menedzsment jól átveri a befektetőket. Végülis minden kibocsátás jelentős diszkonttal zajlik, lehet, hogy az átverés miatt? :)
Legutóbb 2009-ben verte át a menedzsment a befektetőket 2750-es árfolyamnál...
RFV 2009 2011. 05. 16. 14:07
A nagyobb méretűbül
RFV 2009 2011. 05. 16. 14:05
Két, két és fél.
PANNERGY 2011. 05. 10. 12:16
Nem kell, hogy visszamenőlegesen befolyásolja.
A teljes (vagy többségi) kontrol megszerzésének időpontjától kell egy akvirált céget bekonszolidálni az IFRS szerint. Ez sokféle képpen megvalósulhat. Pl. menedzsment kontrol, vagy szerződésben aképp állapodnak meg, h pl feb 1-től húzza hasznait és viseli a kötelezettségeket a vevő ...stb.
Kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét - akarom mondani könyvvizsgálóját!
Egyébként egyetértek: az E-star kommunikációja követendő példa.
RFV 2009 2011. 04. 12. 20:34
Én az mondom kell az eladó is.
Ha nem volna ez az idióta brokercég, mely az összes ügyfelével eladatja vagy shortoltatja a sztárpapírt, hogy az istenbe lehetne még ezeken a szinteken vásárolni?
Ehhez persze le kell gyártani a kötelező dolgokat, mint elemzést. A baj az, h a csávó mindig a tavalyi elemzést húzza elő a fiókból, ezáltal folyamatos fáziskésésben van. 5k, 6k, 10k, alakul ez. Mi lesz majd akkor, ha a jövő évit veszi elő és egy backward looking elemzés helyett egy fwd lookinggal rukkol elő?
Megmondom. Akkor kell eladni, mert addigra az árfolyam az e-csillagos egekben lesz... köszönhetően shortos f@szkalapunknak, aki - mint tudjuk - a legjobb vevő.
RFV 2009 2011. 04. 02. 19:01
Kis "képzavarral" élve. Pukkantok egy bort és 3-4-ig meg sem állok - mármint borügyileg. Csillagban a kedvenc számom a hetes.
Megvárom, hogy meghívjon az a qrva sok tétel.
Bocs, ha mindenkit összezavartam, már bevertem néhány sört.
RFV 2009 2011. 04. 01. 14:19
Szerintem hagyjuk őket.
Lehet, hogy nem jó az üzleti modell, lehet, hogy egy új iparágban régi üzleti modellel próbálkoznak, de ezt hagyjuk meg nekik.
Higyjenek benne, majdcsak bejön!
Mi meg foglalkozzunk a sajátunkkal.
Ja és még valami: aligha fognak a következő öt évben összeakadni, tehát az egymás kárára való növekedés szerintem nem reális scenario.
Én azt szeretem, ha valamit önmagáért lehet szeretni és nem valamihez képest.
Szóval písz, világbéke, űrbarátság, galambászat. Lehet Más a Pina...
...ne feledjétek: a jövő pinája a segg!
A hétvégén nézzétek meg Eszement Freddyt!
RFV 2009 2011. 03. 31. 10:18
Valamint az is kérdés, mit nem tudhatunk még!
Csúnya bizonytalan világ!
RFV 2009 2011. 03. 30. 12:51
Na ez ütősre sikeredett...
Jó olvasást!
RFV 2009 2011. 03. 30. 10:44
MÁRIS ITT EGY MÁSIK SZAKLAP, AMI MÁSHOGY LÁTJA, LÁTTATJA (vg:hu):
Bemásolom, mert fizetős
A kispapír a legjobb sztori a magyar piacon, már a külföldieknek is feltűnt
Csúcsra tör az E-Star
|Utolsó módosítás: 2011. 3. 30. 05:00|Pénzügy » Befektetés
Amikor minden esik, az E-Star árfolyama még akkor is emelkedik. Az energetikai cég a nemzetközi intézményi befektetők érdeklődését is felkeltette, ketten is beszálltak a társaságba az elmúlt hetekben.

Az eladók uralták tegnap a pesti parkettet, és szinte minden részvény árfolyama esett. Egy kivétel viszont akadt: az E-Star (korábban RFV), amelynek részvénye a negatív hangulat ellenére is 1,9 százalékkal emelkedett, és a történelmi rekordnak számító 10 700 forintos árfolyamon zárt. „Ha valaki sztorit keres a hazai piacon, az E-Star az egyik legvonzóbb befektetési lehetőség” – magyarázza Kuti Ákos, az Equilor vezető elemzője.
Sőt már a nemzetközi porondon is egyre felkapottabb a hazai energetikai cég. Két intézmény is beszállt nemrég a társaságba, február végén a brit Utilico szerzett 1,46 százalékos részesedést a cégben. Ez a társaság közszolgáltatásban érdekelt cégeket keres szerte a világon, az pedig, hogy beszállt az E-Starba, azért is érdekes, mert más magyar részvények aránya a külföldi feltörekvő piaci alapokban elenyésző. „Nagyon jó a sztori, nem tudnak neki ellenállni” – magyarázza Czachesz Gábor, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója. A Utilico után egy hónappal Lengyelország második legnagyobb nyugdíjpénztára, az Aviva is vásárolt az energetikai cégből, és megszerezte a részvények 2,33 százalékát. Ez pedig azért lényeges, mert a magyar cég Lengyelországban kíván terjeszkedni, és úgy tűnik, az ottani nyugdíjpénztár hisz is ennek a sikerében.
A nagy hazai intézményi befektetők részesedése eközben folyamatosan apad az E-Starban. Az OTP Alapkezelő például 15,5 százalékos, az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő pedig 6 százalék fölötti pakettel rendelkezett a cégben, ez mostanra 15, illetve 5 százalék alá csökkent. Ennek az is lehet persze az oka, hogy a két nagy intézményi befektető részvényei nagy részét még 2009 augusztusában 2750 forintos árfolyam mellett szerezte meg, és mostanra már megkezdték a profit realizálását.
A fűtési rendszerek korszerűsítésén és más energiamegtakarításokat eredményező beruházásokon dolgozó E-Star körül egyébként sűrűn zajlanak mostanában az események. A külföldi intézményi befektetők megjelenésén túl a cég e hónapban kapott új nevet, bevezették a részvényeit a varsói tőzsdére, és újabb kötvényeket is sikerült eladnia. Ezeket a sikereket a tőzsdei árfolyamok is visszatükrözik. Tavaly az E-Star árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben a Budapesti Értéktőzsdén, és úgy tűnik, az idén is folytatódik a rali.
Ez az árfolyam azonban – állítja Czachesz – már részben azokat az optimista várakozásokat is tükrözi, amelyek szerint tavalyhoz hasonlóan az idén is egy-két komoly beruházást tud majd a cég tető alá hozni, és tovább tud növekedni Romániában, valamint megveti a lábát a lengyel piacon is. „Árazásban egy kicsit előrerohant a papír, nem biztos ugyanis, hogy olyan gyorsan realizálódnak a kitűzött célok, mint ahogy azt a cég szeretné” – mondja Kuti Ákos is. Ám ha mégis a tervek szerint megvalósul a cég 2015-ig kitűzött stratégiája, a részvény mostani fair ára jelenleg 15 ezer forint körül lehet – mondja az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója. A lehetőségek jók, hiszen az egész kelet-közép-európai régióban elavultak a távfűtési rendszerek, az önkormányzatoknak pedig sem pénzük, sem megfelelő szakértelmük nincs a felújításukra, miközben az E-Star mindkettővel rendelkezik. Technikailag is képes megoldani a felújításokat, és az ezek finanszírozásához szükséges forrásokat is képes előteremteni.

RFV 2009 2011. 03. 30. 10:19
Utánanéztem, hogy ki ez a nagy TV2 sztár, Várnagy Előd (nem volt nehéz) - ha már a firkász nem adta hozzá a nevét - és eszembe jutott barátom régi mondása:
"a jövő pinája a segg".
Nos a Lehet Más a Pina párt mindenáron feltörekvő, tehetségtelen, mindenkin keresztül gázoló, akár anyját is bevállaló politikuspalántájáról van szó, aki ezúton segget csinált a szájából. Galambászok és a gyöngyfűző szakkörösök a világbéke megteremtése érdekében ismét sokat léptek előre.
Nézzük, mit is állít barátunk:
Politikus megtakarításait részvényekben tartja. És be is vallja (egy éve tett vagyonnyilatkozatot)! BŰN!
Az önkormányzat kezeli a vagyonát - ez ugye eddig nem volt divat. BŰN!
Megveszik a legjobban teljesítő papírt, ezért magas a hozam. BŰN!
Nézzük az E-starról alkotott HVG véleményt:
Nem jelentős a tőzsdei forgalom. A 6. legforgalmasabb papír, ergo hülyeség.
Nem ingadozik a részvényár. Néztek ezek a tahók csártot? - hülyeség.
Nem spekulálnak rá. Itt mi a lóf@szt csinál mindenki? - hülyeség.
Nincs jelentős piaca. Ez meg mi?
A társaságnak pénzre van szüksége. A HVG-nek fel kéne hagynia gazdasági témájú cikkek írásával, maradjanak ők is a galambászatnál.
10 milliós kötvénykibocsátás. Valójában 1 milliárdos - hülyeség.
Az összes többi személyeskedés.
Ma új csúcson a papírok. No komment.
Várnagy Előd saját magát szöktette, majd gólhelyzetben becsúszott saját magának. Így csinál egy galambászból politikuspalántává fejlődött sz@rházi.
Inkább olvassatok értelmes cikkeket és gazdasági témákban kerüljétek a HVG-t!
RFV 2009 2011. 03. 22. 06:30
Öveket kérem becsatolni!
RFV 2009 2011. 03. 09. 14:35
Egy igazi technikai elemzés seggontól.
A fundamentumokra utaló megjegyzések is velősek.
Ezért érdemes volt ma bemenni dolgozni!
Küldjük már el Londonba, hátha kap érte valami díjat vagy elnyeri az év elemzője címet az Euromoney-tól!
PANNERGY 2011. 03. 03. 22:44
Úgy is jó. Szájtépés helyett az idő mindent eldönt.
PANNERGY 2011. 03. 03. 21:59
Csak nehogy az RFV fingjon, ti meg beszarjatok.
RFV 2009 2011. 03. 01. 11:19
Csodálom, hogy a Pannergy még nem omlott össze erre a hírre.
RFV 2009 2011. 02. 25. 19:59
Ki adta volna?!
Besz shortolta. Lesz itt még short squeeze!
RFV 2009 2011. 02. 25. 16:52
Kár volt Magnumékat lebecsülni. Úgy látszik beindultak...
RFV 2009 2011. 02. 25. 11:13
"Kár, hogy ez fórum tele van olyanokkal, mint Gump, aki most kezd ismerkedni a papírral"
Ez mindent visz. Komolyan, egy órája fogom a hasam a röhögéstől, pedig csak 50 perce írtad.

friss hírek További hírek