Genike

Regisztráció: 2007-08-15 16:10

Hozzászólások száma: 122

Utolsó hozzászólás: 2009-01-23 18:40


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

GENESIS 2009. 01. 23. 18:40
Megnéztem: történelmi minimum értéke a Genesisnek (akkor még Novotrade volt) 67 Ft. Remélem ezt nem múlja alul.
Nagyon sajnálom, hogy ide jutott ez a cég, ami két éve egy igazi sikertöténet várományos volt. Nagyon hittem a sikerükben és eredményességükben.
Egyik kedvenc részvényem volt közel másfél évig. Volt olyan, amikor a befektetésem 100%-a Geniben volt. Sokat tradeltem vele, többnyire sikeresen. Utolsó pozimat ősszel zártam még 1000 Ft felett, de már veszteséggel.
Azóta csak figyelem, hogyan zsugorodik a cég. A mai 500 Ft-os árat már igen riasztónak tartom.
Rényi Gáborral és csapatával személyesen is találkoztam egy évvel ezelőtt. Nagyon szimpatikus volt a koncepciójuk, az elképzeléseik, az alkalmazandó technológiájuk, a lelkesedésük, és a maximális elhivatottságuk.
Ez a válság nekik sem jött jól. Sőt lehet, hogy pontot tesz a Genesis történet végére.
Őszintén sajnálnám, nem ezt érdemelné a menedzsment a sok befektetett munka után.
Aki tartja jelentős veszteséggel is a poziját, minden elismerésem. Sok erőt, kitartást és erős idegeket kívánok hozzá.
Én továbbra is visszavonultan figyelem a történéseket, és remélem, hogy egyszer csak beindul a gyárépítés.
GENESIS 2008. 04. 23. 12:55
Elképesztő, hogy ebben a topicban mennyi "gyermeki lélek" írogat be.
Ti tőzsdéztek is, vagy csak a "cica-mica, gumimaci, rókuci" és társaival játszadoztok? Mellesleg pedig anyuci által előfizetett interneten a Dörmögő dömötör csacsogó oldala helyett, tőzsdefórumokba írogatjátok oda nem illő gyermeteg beírásaitokat. Ha unatkoztok javaslom keressetek más játékszert, a sok felesleges hülyeség beírásával ne lopjátok más idejét.

Köszönöm az érdemi információkat és hozzászólásokat olvasók nevében is.
GENESIS 2008. 04. 23. 11:10
FM 105,9 MHz
GENESIS 2008. 04. 23. 11:09
Genesis a Gazdasági Rádióban MOST!!!
Életbiztosítás 2008. 04. 01. 14:37
#20
rapista!

"Haláli" volt a hozzászólásod.
Véleményem szerint az eredeti probléma az volt, hogy a kedves mama nem tudta egyértelműen megfogalmazni mit is akar. Hosszú távra nem akart megtakarítani, mert csak rövid távra lát, nagy hozamot hozzon, de ne kelljen sokat fizetni érte (kínaiul megfogalmazva "ócsó legyen"), és halál esetén sokat fizessen ki szolgáltatásként.
Ilyen biztosítás nincs. El kell dönteni, hogy magas életbiztosítási (illetve kiegészítő) szolgáltatás legyen egy konstrukcióban, és nem kérek befektetést, vagy minimális legyen a biztosítási szolgáltatás, társítva egy jó befektetéssel. Ez két különböző termék másra szolgál az egyik, és másra a másik. A döntés az ügyfél kezében van. Egy fontos: bármelyiket választja legalább 10 éves tartammal tegye azt. Kockázati jellegű biztosításnál a fizetendő díjakat csak így lehet leszorítani magas/magasabb biztosítási szolgáltatásért. Befektetési konstrukcióknál rövid távon nem tud biztonságos portfólióban (pl.: állampapíros) magas hozamot biztosítani a befektetés, kockázatos portfólióban (pl.: részvényes), pedig kockázatos lehet a magas hozamelvárás (de bejöhet). Ezért kell közép ill. hosszú távban gondolkodni, ha életbiztosítást kötünk. Az adókedvezményről nem is beszélve, amely jól megválasztott díjnál évi fix 20%-ot (kvázi hozamot) jelent!
Életbiztosítás 2008. 04. 01. 12:55
#8
Először is olyan életbiztosítás nincs, hogy kockázati elem nélküli. Így ennek költsége mindenképpen levonásra kerül az egyenlegből (hozamból). Nem derült ki a beírásaidból, hogy milyen típusú életbiztosítás volt. Gyanítom, hogy befektetési jellegű. További kérdés: ha igen. akkor milyen portfólióba volt befektetve (ezt a szerződő határozta meg). Amennyiben kockázatos portfólió volt megjelölve (lásd az elmúlt időszakok részvénypiaci eséseit) nem meglepő, ha negatív a hozam. A befektetés kockázatát a szerződő állja, a biztosító csak kezeli a szerződést, és az alapkezelőjén keresztül befekteti a piacon. Az utóbbi hónapok eséséről nem a biztosító tehet. (Megjegyzem: Nincs semmi közöm az Allianz-hoz.)
GENESIS 2008. 03. 26. 13:42
Barátom!
Egy valamit nem értek, ha nem akarsz venni Genesist, akkor minek balhézol, főleg, ha tele van vele a tarsolyod. Értelmes hozzászólásokkal lehet, hogy nem pánikot, hanem vételi kedvet generálnál másokban, akiből Te is profitálhatnál.
Gondold végig.
GENESIS 2008. 03. 26. 13:32
MrGazdy!

Te a tőzsdén kereskedni is szoktál vagy csak a topicokban éled ki hisztérikus hajlamaid? Ahogy elnézem csak a topicokkal foglalkozol, és a károgással. Ha energiád a tőzsdei kereskedésbe fektetnéd, akkor még pénzt is kereshetnél.
Javaslom ezt utóbbit!
Ha tetszik Neked a Genesis, akkor ne károgj, hanem vásárolj most olcsó, egy-két hét múlva késő lesz.
Econet topik 2008. 03. 17. 14:48
Most néztem: ettől az Eco eséstől még USA is elpirult.
Econet topik 2008. 03. 17. 14:20
Lehet, hogy Hall a mai zárót becsülte meg? Ahogy kinéz a papír, még lehet igaza.
Econet topik 2008. 03. 17. 13:25
Tréfásan azt válaszolnám, hogy a kapitány egyre fiatalabb, mára "alig 130".
Ez katasztrófális, hogy az árfolyam lassan a felét éri, mint pár hónapja. Ennyire nem rossz ez a cég. A vezetést vajon nem zavarja? Vagy direkt hagyják zuhanni?
GENESIS 2008. 03. 07. 17:57
Kedves Genis Társak!

A mai gyatra tőzsdei nap után küldök Nektek egy kis vidám időjárásjelentést a hétvégére.
Remélem a jövő hét ilyen vidám lesz.

link
GENESIS 2008. 02. 18. 17:09
Én jobbat vártam, vannak nem tetsző tételek a gyorsba.

link
GENESIS 2008. 01. 14. 17:26
Merc! Ez a mai napod megfilmesítve.

link
GENESIS 2008. 01. 14. 17:21
Pedig be kell jelenteni, mert a Nagy Testvér mindent lát!

link
GENESIS 2008. 01. 14. 16:57
Nem mondod Merc., hogy kitáraztál?
GENESIS 2008. 01. 13. 19:47
Kedves Mindenki (Genesis tulajok és Genesis érdeklődők)!

Gyakran olvasom a topicot, de időhiányom miatt ritkán írok ide. Megdöbbent, hogy milyen gyerekes módon tudtok összekapni néha, mint pl. ma délután is. A szitkozódásnak és az egymásra köpködésnek nem ez a fóruma, azt hagyjuk a politikusokra (legalább csinálnak valamit).
Aki olvassa ezt a topicot, az az érdemi hozzászólásokra kíváncsi, más meglátásait, felvetéseit, nézeteit, a témával kapcsolatos gondolatait, szeretné megismerni. Egy biztos közös bennünk, Mindannyiunkat érdekli a Genesis. Gondolom nincs köztünk olyan, aki csak unalomból téved erre, és nem érdekből. Van, akinek volt, van, akinek van, és van, akinek lesz a jövőben Genesis részvénye (rám mindhárom igaz).
Ne mondja senki nekem, hogy amit a Genesis kitalált az rossz, és elvetendő, mert az nem lenne e topic olvasói, sőt mi több hozzászólói között. Azt tartom csodálatosnak, hogy a Genesis elképzelése, tervei az ország különböző területein élő emberekhez eljut és megérinti Őket politikai, társadalmi hovatartozástól függetlenül. Aki nem hiszi az előző mondatom, az menjen el egy road showra. Én hétfőn megtettem, és nem bántam meg. Rengeteg hasznos infót kaptam, találkoztam Rényi úrral és csapatával, a show végén személyesen is beszélgettem velük. Higgyétek el nagyon eltökéltek és mindent megtesznek a közös sikerért.
Visszatérve az előző gondolatomhoz: a road show-on résztvevők színes palettát alkottak, voltak köztük egészen fiataltól érett korúakig, szerényebbektől bátrabbakig, budapestiektől vidékiekig és minden bizonnyal pusztán érdeklődőktől komoly részvényesekig. Egy közös volt a csapatban, mindenki kultúrált volt. Ez kellene ebbe a topicba is.
Természetesen megértem egyesek már-már szélsőségesnek mondható beírásait, melyet aktuális részvény pozíciójuktól áthatottan írnak. Rutinos topic olvasó a hozzászólásból tudja, adott személy pillanatnyi érdekeltségét. Az árfolyam ily formában történő befolyásolása (vagy annak kísérlete) érthető, de ugyanakkor a hozzászólás kultúráltsága a többi olvasóra tekintettel elvárható.

Izomnak: a vékonyfilm technológiás napelem „ködös” időben is működik. De ha már ködről beszéltél, melyik az a cég, amely teljesen transzparens a befektetők számára. Minden cégnél vannak kockázatok, hol kisebb, hol nagyobb. Nyilvánvaló, hogy egy indulási szakaszban lévő cég relatív kockázatosabb, mint egy már jó ideje működő. Ez utóbbiak is tudnak a részvényesnek meglepetést okozni, lásd pl. Rába 2800-ról 1700-ra (én is szenvedője voltam/vagyok, pedig már jókora esés után vettem bele). Az amerikai piacon sem fogsz mást tapasztalni: ott is lehet nagyot nyerni, de nagyot veszíteni is (akár még a First Solar-on is).
A kötvénykibocsátásról, annyit, hogy minden cég megpróbálja a legideálisabb forrást megtalálni elképzeléseinek finanszírozásához (lásd pl. OTP kötvénykibocsátása 100 MrdFt értékben 2007. szept.):
link
Biztos ők is „ködösek”?
Ami a gyárépítést illeti: Rényi úr hétfőn elmondta, hogy a gyár épület (csarnok) felhúzása kb. 5-6 hónap, a gyártósorok megrendelésétől a termelés elindításáig kb. 12-15 hónap. Tehát nem a befogadó csarnok építése a sok idő.
A finanszírozásról: a kötvényprogram és a hitel fedezni fogják a gyárakat. A hitelt meg fogják adni, mert egy jövőbe mutató hi-tech-ről van szó, ami nyereségre ítélt, a hitelfedezeti biztosíték pedig adott (adott lesz).
Az árfolyamról: Rényi úrral hétfőn, abban egyet értettünk, hogy az árfolyamot a spekik rángatják, és nem a hosszú távon gondolkodó kis-, és nagybefektetők (ez okozza a papír volatilitását, ami persze nem jó a cégnek sem). Ugyanakkor az is igaz, hogy a cég és a megvalósítandó tervének valódi értékét az éppen aktuális, pillanatnyi árfolyam nem mindig tükrözi. Az árfolyam-megingások a gyárak beindulásáig kísérő jelenségként valószínűleg megmaradnak, és a kilengések mértéke szvsz csak a részvénytulajdonosok fegyelmezettségétől függ.
A károgókról: ha emlékeztek volt már nekünk gazdink, bodrikutyánk, simikénk, most is van pockunk stb., akik ideig-óráig káros (kóros) jelenségként ugyan megjelennek a topicban, de idővel remegő kezük és lábuk miatt nyereség nélkül távoznak innen, mivel rájönnek nem vevő senki a rizsájukra.
Összességében a Genesis a magyar piacon a jövőt és a sikert képviseli, és e növekedésre ítélt cég előretörése szvsz borítékolható.
Aki nem hiszi, menjen el egy road show-ra és győződjön meg maga, ellenkező esetben javaslom válasszon más részvényt befektetési célul.

Hajrá Genesis!
GENESIS 2008. 01. 07. 12:45
Mi van gyerekek, Anyukátok ma a jeges út miatt nem vitt óvodába, hanem inkább leültetett a számítógép elé.
Ha unatkoztok, akkor a Dörmögő Dömötör honlapjára menjetek játszani, ne egy tőzsdei honlapra.
Kösz. És jó pihenést az ebéd utáni alváshoz.
Erste netbroker 2007. 12. 27. 11:12
Kb. három hete naponta, kétnaponta bejelentem a hibát, miszerint gyakran 4-5 percig nem frissülnek az adatok és nem lehet feladni vételi és eladási megbízást elsőre, csak többszöri próbálkozásra. Javaslom, ha a megbízás feladása közben az 503-as hiba jelentkezik, akkor (egy anyázás után) ne a "Quit", hanem a "Continue" gombot nyomjátok, és akkor nem lép ki a programból, hanem kaptok egy újabb "szabad játékot". Ez nem jelenti azt, hogy a következőre sikerül feladni a megbízást, de legalább nem kell újra végig csinálni a bejelentkezési procedúrát.
Az Ügyfélszolgálatukon (attól függ ki veszi fel) vagy azt mondja, hogy nem is hallottak a problémáról, és újat mondtam neki, vagy a már belefáradt munkatársuk elismeri, hogy hetek óta dolgoznak a probléma kijavításán (megjegyzés: gőzük nincs, hogyan kell kijavítani, mert tele vannak kezdő, amatőr programozókkal).
A "türelmét kérjük" válaszból már kezd elegem lenni, mert a türelmem egyre fogy és rövidesen szolgáltatót fogk váltani.
Ha tudtok megbízható és jó áron dolgozó bróker szolgáltatót megköszönném, ha beírnátok ide, mert az Erstétől szabadulni akarok.
Köszi előre is.
GENESIS 2007. 12. 21. 17:12
Külön köszönet Mercuriusnak a rengeteg infoért és segítségért. Boldog Karácsonyt!

friss hírek További hírek