Deal

Regisztráció: 2014-04-22 10:29

Hozzászólások száma: 146

Utolsó hozzászólás: 2015-12-17 20:35


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

OTP részvényesek ide! 2015. 12. 17. 20:35
Én már többször kérdeztem kezdőt, hogy milyen cégtől van, nem is maga a cég neve, hanem, hogy mekkora cég.Csak a királyi többest használja, ami így eléggé kontra produktív, legalábbis nekem.Te tudod, hogy milyen céget képvisel?
OTP részvényesek ide! 2015. 12. 16. 21:24
Na, az ilyen dolgok miatt nézhetetlen a köztévé.Ott mindenki lemegy kutyába..
OTP részvényesek ide! 2015. 12. 11. 19:23
Hello Maci!
A KBC-nél van a számlám sok pár éve.Át akartam nézni az Erste oldalára , hogy megnézzem az ottani certi-felületer egy demo regisztrációt követően, de a certiket nem találom.Nincs erre demo?
OTP részvényesek ide! 2015. 11. 26. 17:16
Általában az egyszerű dolgok a sikeresek.Őszinte gratula a teljesítményhez.Jó már egy józan hozzászólást is olvasni a sok hullámelmélet után.
OTP részvényesek ide! 2015. 11. 19. 12:47
kbc-s vagyok, én még nem találkoztam ezzel a lehetőséggel.
Mennyit ér az OTP? 2015. 11. 08. 21:52
"egy kezdő" hozzászólásai érdekesek lehetnek azok számára, akik nem foglalkoztak közgazdaságtannal, pénzügyi alapismeretekkel, banküzemtannal, stb. Nagyon rendben van a lexikális tudása e téren, de párszor próbáltam kérdést feltenni felé, válaszra sem méltatott.A királyi többes mögé bújva okítja a népet. Rendben.
De most nem erre akarok reagálni, hanem a dollár mizériára.
Írtad, hogy a világ a dollár körül forog (hevenyészett fordításban). Ez tény. De egy sarkosított példában akarom leírni, hogy mennyire nem mérvadó ez például az OTP esetében.Annak ellenére, hogy a világ a dollár körül forog, attól még Mari néni a vidéki élelmiszerboltjában, mindent forintban számol el, és magasról tesz rá, hogy mit művel a dollár.
Pár napja jött ki az USA job indexe, amitől felrobbant az USD árfolyam.Megnéztem az OTP-t, ami ekkor mozdult valamennyit, gyalázatos forgalom mellett.Ez a nap bizonyította, hogy kb annyi hatással volt a dollár az OTP-re, mint amennyit a keresztárfolyam-változás okozott az eszközértékben.Erre én nem építenék technikai elemzést...
OTP részvényesek ide! 2015. 08. 20. 21:43
Nem voltam egyértelmű.Természetesen nem kereskedik a tréder hírre. DE, 15 év tőzsdei múlttal határozottan kijelentem, hogy a mostani állapot, ami a BUX-ot illeti, teljességgel alkalmatlan arra, hogy a kőbe vésett szabályok alapján le lehessen kereskedni.Természetesen egy kezdő tőzsdés a hazai piacon kezdi el a pályafutását, de mivel én is végigjártam a szamárlétrát, tudom, hogy ha meg akarom tanulni, tapasztalni a valós élményt, manapság nem jó a BÉT-en próbálgatni, mert "hamis" eredményt adhat.Itt úgy tapasztalom, hogy a technikai elemzést részesítik előnyben ezért érdemesebb lenne olyan platformon gyakorolni a kezdőknek, amik valós eredményt adhatnak. Régebben nem voltak olyan lehetőségek, hogy válogathasson az ember, de manapság bármilyen piac elérhető.Ha ma kezdeném el az ismerkedést a tőzsdével, akkor -mai tapasztalatommal a technikai elemzés csínját-bínját a devizapiacon például EUR/usd párral sajátitanám el, vagy a részvénypiacon DAX amerikai indexek. A BUX egyszerűen borzasztó lett. Ezzel nem ezt akarom mondani, hogy felejtsük el a BUX-ot-én is kereskedem- de itt a technikai elemzés nem ad hiteles képet és téves tapasztalatok rögzülhetnek.Égettem el számlát, annál ütősebb tapasztalat nincs. Nem kívánom senkinek, de azért egy-két ilyen pofon többet ér, mint 100 ingyen tanács.És még valami : Ha valaki utána számol a magyar piacon a technikai elemzés alapján történő kereskedés költségeinek az elmúlt 2-3 hónapot tekintve, az látni fogja, hogy masszív bukta az egész, feltéve, hogy nincs valaki (itt úgy látszik, hogy sokan), aki rendszeresen csúcson ad el és mélyponton vesz..
OTP részvényesek ide! 2015. 08. 20. 20:26
"politikai es napi hirekben keresi a magyarazatokat, azokat ugord at."

A BUX-ot illetve a magyar papírokat nem lehet úgy kereskedni, mint a normál piacokat. Az OTP azóta emelkedik, amióta a politika bejelentett, hogy csokken a bankadó és nem azért mert a szinte nulla forgalmú BÉT-en a x. hullám merre megy,vagy legyező mit mutat, tökmindegy vagy a görögök mit bohóckodnak, mi van a gyorsjelentésben, stb.Az itteni tanácsokat követve az elmúl 1-2 hónapban masszív minuszokat lehetett volna összeszedni, és amíg erre nem jönnek rá a kezdő tőzsdések,hogy nem hallgatunk pozícióban ülő ingyen tanácsadókra, addig esélytelenek hosszú távon.
OTP részvényesek ide! 2015. 07. 21. 16:16
a 90 az 900
OTP részvényesek ide! 2015. 07. 21. 16:14
A magyar piac egy kifejezetten gyenge forgalmú piac, ahol technikai elemzésről beszélni nincs értelme, főleg most, amikor kifejezetten döglött a piac.2 napja is 90millióért vásárolt saját részvényt a cég és ez elég volt ahhoz, hogy a mozgást kordában tartsa.
Hogy mégis mi történik/történhet. Nos, szerintem az OTP tartja szinten az árfolyamot. Egy nagy halom készpénzen ülnek, az akvizíciók nem sikerülnek ezért van miből bűvészkedni, vagy/és egyszerűen megveszik a következő részvénymennyiséget a soron következő javadalmazáshoz.
Ez az év az emelkedésről szól, függetlenül attól, hogy decemberre 5200lesz, vagy 8200..
Az OTP-sajnos- nem alkalmas technikai elemzésre itt a legnagyobb hatás a belpolitikából jön..
OTP részvényesek ide! 2015. 07. 15. 11:31
Kérhetnék egy Real time-t!Köszönöm!
OTP részvényesek ide! 2015. 07. 13. 16:31
Vannak Ciprasék 149-en, ebből kb a 75% a koalíciós partner 100%-a (13) és az Arany Hajnal 100%-a (17) garantáltan nemmel szavaz. Ez kb 140 fő. Ha valahol még bóklászik 11 honatya, akikről nem tudunk, akkor egy short nyitása a szerdai szavazás előtt szűk stoppal gyümölcsöző lehet.
OTP részvényesek ide! 2015. 07. 13. 16:27
Ez jó hír lenne...elsőre, utána már nem biztos:
Van egy népszavazásunk, aminek nem sok értelme volt, de a lényeg egy masszív NEM.
Azután itt van a megállapodás, ami gyakorlatilag szembeköpte az első pontot.Ebből következik, hogy megint olyanok vannak kormányon, akiket garantáltan rühellni fog a társadalom és záros határidőn belül előrehozott választások lesznek.Ott a népszavazás eredményéből következtetve egy EU-ellenes párt kerül majd hatalomra, akik megint megtagadják a teljesítést és jön a kiszámíthatatlan bizonytalan árfolyamugrálás.
Ezért lehet, hogy kereskedés szempontjából jobb lenne egy szerdai parlamenti NEM, még az elején kiszámítható módon, mint a jövőbeli csapkodás a tőzsdén.
Én próbáltam összeszedni a képviselőket, de nincs meg a 300-fő.
Van 149 + 13 kormánypárt és van ellenzéki 76+16+17. Többről nem tudok, de így nincs meg a 300 fő.
A megállapodás után szerintem legalább Cipras pártjának 75%-a (kb 110) +a koalíciós partner 100%-a (13) +Aranyhajnal (17) nemmel szavaz. Ez eddig 140 fő. Ha még akad 11 képviselő akkor van értelme szerdai szavazás előtt egy szűk stoppal shortolni..
OTP részvényesek ide! 2015. 07. 13. 16:10
Nem tudja valaki véletlenül , hogy pontosan hogyan is tevődik össze a görög parlament 300fős létszáma? A szerdai szavazás miatt lenne érdekes
OTP részvényesek ide! 2015. 06. 28. 01:43
Milyen Jánosról írsz?
OTP részvényesek ide! 2015. 06. 23. 11:37
Múlt héten szinte kész tényként kezelte a PIAC, hogy a görögöknek kampec, ennek ellenére az OTP nem akart 5200 alá menni bármennyire is szerették volna.A görög kiesést már beárazták.Ha Ciprasék felrúgnak mindent, akkor sem megy ez a papír a görögök miatt 5000alá.A shortosok kapcsolják ki a gépet és menjenek el pihenni.Sokkal jobban befolyásolja az árfolyamot, hogy Orbán mit böfög péntek reggelente, mint hogy mi van a görögökkel.
OTP részvényesek ide! 2015. 06. 04. 13:41
"aki még sosem bukta el a pénze 80%-át áttétes shorton vagy bef.hitelen az még nem élt igazán :)"
Ez így van.Voltam már 70%-os bukóban, "égett" már el tőkeáttétes számlám szó szerint pillanatok alatt, de hagy fűzzek hozzá a fent idézett mondatodhoz még valamit: Aki nem élte át azt, hogy milyen rosszul, és rossz időben megválasztott veszteség-stopokkal folyamatosan bukni, hát az sem élt igazán.
Már nem hiszek a részvénypiacon az állandó veszteség-stoppok alkalmazásában.Biztosabb és az idegrendszernek sokkal jobbat tesz -főleg akik csak ismerkednek a tőzsdével- ha darabolja a tőkét és ha rosszul döntött, akkor kiüli kényelmesen, a tőkéje többi részével pedig ügyeskedhet tovább.Természetesen longról van szó, shortra elengedhetetlen a stop.Vannak emlékeim olyan napokról, amikor a brókercégemnek többszázezres jutalékot hoztam össze. én meg jó ha összekaristoltam magam nullába..
OTP részvényesek ide! 2015. 05. 11. 09:44
Bár nyilvánvaló szerintem, hogy a mennyiségi lazítás bármely formája, a probléma elodázása, de jelenleg ez tűnik a legjobb "fegyvernek" a részleges győzelemhez, de ezzel háborút nem lehet nyerni hosszú távon. De ha már mindenképpen lazítás, akkor inkább egy olyan verzió, ami a Zsiday féle gondolathoz áll közelebb: Nem készpénzt adni a végső fogyasztóknak, hanem speciális célterületre határidőre felhasználható egyfajta vásárlási utalványt, amely az adott szektort átsegíti a nehéz időszakon.Persze ez is felveti a kérdést, hogy nehéz időszaka van, vagy csak egyszerűen versenyképtelen, mert eljárt felette az idő..
OTP részvényesek ide! 2015. 05. 04. 16:51
Sokan figyeltek itt 2-3 hozzászólóra. Az elmúlt egy évben érdeklődve olvasgattam a fundás gondolatmeneteiket, például "egy_kezdo"-nek.Nagyon meggyőzően fejti ki a gondolatait, csak egy probléma van ezekkel: Nem jöttek be, vagy csak erős fáziskéséssel.
OTP részvényesek ide! 2015. 04. 10. 23:02
Véleményt kértél, véleményem van: közel 10napja 5300környékén stabilizálódott, komoly bázisépítésnek tekinthető, hisz bármilyen hírre nem mozdult 100egységnél többet. Amennyiben nem jön valami váratlan hír a hétvégén, akkor -a technikai elemzésben bízóktól eltekintve, akik a nyitásban shortot nyitnak, amit gyorsan bezárnak majd-5600 fölé fog menni és afölött fog zárni.Minek piszkálni egy papírt, ami osztalék előtt áll és ráadásul lendületben van???

friss hírek További hírek