-ferro

Regisztráció: 2010-12-12 22:49

Hozzászólások száma: 189

Utolsó hozzászólás: 2012-01-22 18:22


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Nagy tüntetés a kormány mellett 2012. 01. 22. 18:22
#64
Egyszer már égett a pofám emiatt:

link

Ennyit a szabadságszeretetről.

Ja, és a bitangok által hátrahagyott örökségre hivatkozást is volt kitől eltanulni.
Mi lesz veled Magyarország? 2011. 09. 03. 13:36
Ha nem lenne kockázata a kölcsönadásnak, akkor bankcsőd se lenne. Márpedig van -sajnos. Szívnak is ilyenkor rengetegen. Mindenkinek az a jó, ha a banknak megvan a tisztes haszna, a tisztességtelen harácsolást ellen pedig véd az értelmes szabályozás. No ez nincs nálunk. Csak duma.
Matolcsy megint Bajnaira mutogat 2011. 09. 02. 16:19
#10
"Matolcsy György az autópályán szemben hajt a forgalommal, közben a szabályosan közlekedő autósokat szidja."

"Bajnaiék szerint a Fidesz-kormány engedett el több száz milliárdnyi adóbevételt, rontotta a forint árfolyamát, drágította a hiteleket, rombolta az ország nemzetközi megítélését, növelte a foglalkoztatás költségeit, szüntette meg a költségvetés átláthatóságát."

Portfolio.hu vélemény: "...A kormány hiánylefaragása tehát (nettó módon számítva) a valóságban 320-350 milliárd forintot tehetett ki, ez a GDP 1,3%-ának felel meg. Vagyis az új kormánynak körülbelül 5,1%-os deficitet kellett korrigálnia,..."

Sőt, még ennyit sem, mert a pálinkafőzés legalizálása, és a gázártámogatás meghosszabbítása is súlyos milliárdokba került. Voltak még további kisebb lazítások, amikre már nem is nagyon emlékszem, néhány gazdaságtalan vasúti szárnyvonal újraindítása, meg a női nyugdíj korkedvezmény ugranak be..
Matolcsy megint Bajnaira mutogat 2011. 09. 01. 13:20
#9
Nem tudom, hogy a zemberek hány százaléka veszi még be ezeket a hazugságokat azok után, hogy csontvázak helyett 1000 milliárd tartalék készpénzt találtak vkiék, és akkor a 3000 milliárd nyugdíjra félretett vagyonról még nem is beszéltünk. Költik is mindkettőt rendesen, még sincs elég many. Akkorák a saját maguk által a költségvetésen ütött lyukak, hogy azon a Duna is vígan elfolyna.
Orbán: rég nem látott nehéz ősz vár a magyar társadalomra 2011. 08. 29. 17:34
#42
A szuverenitásunk veszélyben c. süketelés helyett nagyon időszerű lenne már egy öszödi beszéd. Amíg nincs valódi szembenézés az igazsággal, addig valódi megoldás sem lesz. Ha minden épeszű véleménnyel szembe megyünk, az nem szuverenitás, hanem baromság. Amiért a szabadpiacon súlyos milliárdokat jelentő felárat is fizettünk, a jutányos IMF hitel helyett...
OTP részvényesek ide! 2011. 08. 19. 16:30
"A devizahiteleknél az árfolyamrögzítés lejárta után a gyűjtőszámlán felgyülemlett adósság havi törlesztőösszege nem haladhatja meg a rögzített árfolyam alkalmazási időszak alatti utolsó törlesztőrészlet összegének 15 százalékát. Emellett a devizakölcsönök törlesztése a mindenkori árfolyamon történik"

link

Ez azt jelenti, hogy a rögzítés lejárta után is alacsonyabb lesz a törlesztő mint most, cserébe a futamidő hosszabbodik. Bedőlés ellen ez már védelem, még ha életfogytig tartó törlesztés is az ára.
OTP részvényesek ide! 2011. 08. 02. 08:28
Megkapta Görögország a "Marshall segélyt" - estünk. Megszavazták első körben az adósságplafon emelést -úgy néz ki esünk.
Lehet hogy most már csak amik leminősítésére fogunk emelkedni?
ESTMÉDIA.HU 2011. 08. 01. 07:11
Alaptőke=jegyzett tőke=az összes részvény névértékének az összege

A jelenlegi 6,8 Milliárdos alaptőke leszállítása az ötödére, és 2*2 mill új részvény kibocsátás azt jelenti, hogy minden jelenlegi tulaj tulajdonrésze nagyjából harmadolódik. Az egy részvényre jutó bevétellel, na meg a szavazati jogokkalal együtt. Nagytulajok vagy jegyeznek, vagy felejthetik az irányítási jogokat.
Egy éve most a legkisebb a Fidesz előnye (Ipsos) 2011. 06. 17. 16:23
#85
"bár orbán céljai szerintem nagyon sötétek...nem akarok most sunyi közvetett polpotot emlegetni, de...."

Ahogy a munka központú Magyarországot elképzelik:

"A gátépítés, a csatornatisztítás, a víztározó-építés nem 21. századi technológiával fog történni Magyarországon, hanem közmunkában"
link

"Orbán Viktor azt mondta: jóléti állam és jóléti társadalom helyett munka alapú társadalomra és gazdaságra van szükség."
link

Rémísztő koncepció. Magyarországból átnevelő munkatábor lesz. Már csak a pénzt kell megszüntetni, hogy aki nem dolgozik az ne is egyék, tökéletesen megvalósítható legyen.

Orbán: "Gazdasági téren megkötöm a következő tíz kormány kezét" 2011. 06. 14. 18:02
#88
"A ballibsi Kádár imádó elvtársak már hozzászokat a hitelből történő osztogatáshoz, világ életükben máshoz sem értettek."

Oké, van is ebben igazság, csak akkor ne azzal jöjjön az örök igazmondó, hogy a ballibsik kényszeres megszorítók, bezzeg ő ugye ő aztán megszorítást véletlenül se. Sőt megvéd mindent, nyugdíjat, munkahelyet, bért, iskolát, vasutat, még téged is saját magadtól. Ideje lenne már egy beismerő beszéd a totális átverésről.
RFV 2009 2011. 06. 01. 11:11
Ezért nincs stopom, és ezért nem trédelek. Ma sem egy napra vettem. Az alja meg ilyen cégdinamika mellett nem érdekel.
RFV 2009 2011. 06. 01. 10:32
"A világ arról szól, hogy minél több stopot vadásszunk le, miközben észre kell venni, hogy már négy hónapja áll a piac egy helyben egy nagy tetőépítésben. A nagyok elveszik a kisemberek pénzét, amikor ezek elhiszik, hogy esünk, beleadnak, aztán mégsem esünk, és fordítva."

link
Orbán: visszaszereztük a MOL-t 2011. 05. 25. 10:48
Érheti még a Mol tulajokat horvát részről kellemetlen meglepetés, különösen, ha jó tanítványként elkezdenek ők is nem szokványos módszereket alkalmazni. Mi azért nem vagyunk Oroszország, velünk sokkal könnyebb kiszúrni.
Orbán: visszaszereztük a MOL-t 2011. 05. 25. 10:22
Na, mégis csak sikeres volt a csontváz bizottság! Arany csontvázat találtak, a szoclibek által felvett, de el nem költött many formájában. Hogy a devizatartalék csökkenéshez mit szól majd a piac, azt meg rögtön meglátjuk, ha netalán borúsabbra fordul a nemzetközi hangulat. Nade sebaj, lesz mihez nyúlnunk, majd megint eladjuk 6000/db-ért.
Orbán: visszaszereztük a MOL-t 2011. 05. 24. 15:45
#20
A mol már biztonságban van. Hurrá! Egyre nő a biztonság. Mnyp után most már a mol miatt sem kell aggódnunk.
PANNERGY 2011. 05. 21. 09:12
Az biztos, hogy állam bácsinak jól jön ez a méretes esés a bét-en így a május 31-i elszámolónap előtt. Hogy aztán ennek van-e valami köze a történtekhez, vagy csak befektetői para, nem tudom, de azt gondolom, hogy májusban már nem várható a tőzsdét megnyugtató kormányzati döntés vagy akár csak kommunikáció.

Viszont ha a dolog másik oldalát nézzük, akkor ez akár jó beszállási pontokat is jelenthet a közeljövőre nézve. Persze nem függetlenül attól, hogy mi történik a világban.
FHB:Most vedd! 2011. 05. 18. 08:33
PANNERGY 2011. 05. 18. 08:18
"A további mérföldkövek közül a legfontosabb, hogy a miskolci projektnek elkészüljenek az első működőképes szakaszai. Ezzel ugyanis, mint zöldenergia vállalat képesek lennénk átlépni egy nagyságrenddel magasabb szintre.

Az erős készpénz pozíció elérésével továbbá célunk, hogy minél több projektet tudjunk párhuzamosan és felgyorsított ütemben tovább vinni."

link
EUROVISION: avagy szégyenteljes, szakmaiságot nélkülöző politikai \"show\". NE INDULJUNK TÖBBÉ! 2011. 05. 16. 17:30
Én még nem találkoztam élő emberrel, akinek az izlandiak lettek volna a kedvence. Umbulda gyanús a dolog. Lehet hogy direkt nem akartunk esélyesre szavazni, gyengítve a - akkor még azt hittük - konkurrenciát?
Leszakadt a Fidesz népszerűsége 2011. 05. 13. 12:28
#86
Ki tud felhőtlenül örülni, ha marionett bábuként madzagon rángatják, holnapra sem tud tervezni, nem holnaputánra.
Abba kellene már hagyni a forradalmasdit, különben tragédia lesz a vége.
Az IMF kipaterolásának is hűde sok értelme volt. Fizetjük a hitelekért a szabadpiaci felárat, csak azért hogy szabadon és durván megszoríthassunk széllkálmánilag, ami ugyebár IMF feltétel lett volna akkor, amikor egyesek még hiányelengedő gazdaságpolitikában látták az üdvözítő jövőt. Mi is a szabadságharcosság eredménye? A jövőt felélő nyugdíjelsíbolás, meg a gazdasági növekedést béklyózó különadók, amikre nem is lett volna szükség az egykulcsos adó villámgyors bevezetése nélkül (ugyan ne keverjük már össze a mi különadóinkat az unióban is divatossá váló bankadóval!)

friss hírek További hírek