Ahogy várható volt csökkenő árbevétel Q1-ben: 8911 Mio HUF. Negyedéves profit 805 Mio HUF. EPS: 402 HUF Q1-ben. Osztalék még lehet kb. 1300 HUF/részvény, ha nem jön további armageddon.
Ezt vétek eladni! Korrekt menedzsment, talán az export is növekszik, habár nagy csodát ebben az évben nem várok. Még bővítettem is 18000 HUF-on. Azóta meg már 18500...
2023. július 17. (E-7. nap): A Budapesti Értéktőzsdén az osztalékra jogosító részvények
megszerzésére irányuló tőzsdei ügylet kötésének utolsó napja. 2023. július 19. (E-5. nap): Az osztalék fizetéséhez kapcsolódó tulajdonosi megfeleltetés
fordulónapja. Osztalékra az jogosult, aki e nap végén a részvény tulajdonosa. Láttam,láttam, engem ez kavart meg, hogy 19 nap végén tulajdonsonak kell lenni, ezért nem értettem hogy 18-án miért esik.
"2023. július 19. (E-5. nap): Az osztalék fizetéséhez kapcsolódó tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja. Osztalékra az jogosult, aki e nap végén a részvény tulajdonosa." Az idézet a linkből van. Most akkor már osztalék nélkül megy, vagy hogy van ez? https://bet.hu/newkibdata/128919953/zwk20230703er01h.pdf
Valaki mondja meg mi történt ezzel az amúgy mindig kiszámítható részvénnyel, ::: ígggyyy kezdődik az osztalékrallyra, vagy ... ( Nos lehet hogy számolnak a befektetők az osztalékhozammal, valamint ...)Az már más kérdés hogy az osztalékhozammal miért nem számoltak korábban
Lehet innen vagy onnan nézni. Jelen piaci körülmények között, szerintem ez egy kifejezetten jó jelentés volt. Én sokkal rosszabbra számítottam. Ráadásul az osztalék is szép összeg lesz idén.
A mögöttes érdekkörök miatt vsz. Nem akarják, hogy a forró pénz egy olyan papírba vándoroljon, amit 90%-ban csak hosszútávon gondolkodó befektetők vásárolnak. Sokszor alig van forgalom, nem lehet napizni vele, a spekik is kerülik. Sokkal jobban néz ki az, hogy vegyél otp-t paraszt mert az mindjárt megint 17k lesz vagy molt mert rekordosztalékot fizet.
Hasíthatnánk jobban is, ha a portfolio kicsit pozitívabb hangvételű cikket írna. Mi lehet itt az érdek? Árat emelt a Zwack, visszaestek az eladások. Ez a cikk címe. Miért nem a következő: Drasztikusan megemelt jövedéki adó mellett is közel 8 %-al növekedett a Zwack adózott eredménye. 1700 Ft-os osztalék várható júliusban.
Arra figyelj, hogy július vége lesz. 2022.-ben közgyűlés után 28 napra fizettek. Ha tartják magukat a régi rendhez (márpedig itt szinte minden a megszokott forgatókönyv szerint megy) akkor július 26-27.
Közgyűlési meghívó utolsó sorai: "Az igazgatóság a 2022. április 1-től 2023. március 31-ig tartó üzleti évre összesen 3 459 500 000 Ft (hárommilliárd-négyszázötvenkilencmillió-ötszázezer forint), azaz részvényenként 1 700 Ft (egyezerhétszáz forint) osztalék (a névértékre vetítve 170%) megállapítását és kifizetését javasolja" Irány 20 000 +
Zwack részvény