Nekem is van belőle lassan már tíz éve, osztalékra tartom, de bevallom 21 ezer fölött néhány darabot azért eladtam, vissza fogom tudni tölteni jó eséllyel a készletet még szelvényvágás előtt.
Az árfolyamnak szerény véleményem szerint 2 pillanatban van jelentősége. Amikor megveszem és amikor eladom a szóban forgó részvényt. Az összes többi kilengés, akár fel, akár le, teljesen érdektelen, hiszen nem befolyásol engem sehogyan.
Pontos értékelés! Én is nyugdíjkiegészítésnek vettem. Ez a hosszútáv. A két nagy tulajdonos kiszámíthatóvá teszi az osztalékfizetést. Jelentős az eredménytartalék is. Sok sikert!
Mivel értékálló termékről van szó, amire volt, van és lesz kereslet, én azt hiszem, hogy 1000-1500 közötti osztalékok várhatók minden évben, az aktuális gazdasági helyzet függvényében (mennyi pénze van az embereknek italra). Ettől lehet kilengés, pl COVID, háború, vagy valami különleges fejlődés esetén, lásd a legutóbbi 1700 és az azt megelőző 300 forintos osztalékot. Ami az árfolyamot illeti, a cég értéke stabilan 100 millió euró körül van, a forint árfolyam ennek megfelelően fog mindig igazodni a valósághoz. Én így látom. És a hosszú táv az tényleg hosszú táv, 10+ év, vagy több is.
Stagnálás, a karácsonyi bevásárlás még nem lesz a részeredményben. Az egész üzleti évre a tavalyi eredményt és osztalékot várom esetleg 5-8% -os emelkedéssel.
Az biztos hogy nagyrészt külső körülmények miatt, a papír kilátásai negatív irányban változtak. Szerintem is valószínű hogy lesz egy korrekció... Szép hétvégét kívánok!
Az biztos hogy nagyrészt külső körülmények miatt, a papír kilátásai negatív irányban változtak. Szerintem is valószínű hogy lesz egy korrekció... Szép hétvégét kívánok!
Limitált növekedési potenciál, de korrekt osztalék és profi menedzsment. Akinek rendszeres bevétel kell annak jó ez a papír. Nem likvid, itt ugrálni nem lehet.
vágás után napon belül megvolt a 17800, és a következő napokban is párszor, érdemes inkább a gyertya diagramot nézni. Gondolom visszaforgattak 18k alatt, ezért jött vissza, de a 18250 elég erős ellenállásnak tűnik, már egy hónapja kitart, ezért úgy gondolom még leszünk 18k alatt hamarosan.
Ha a mai délelőtt 18200-on senki nem szeretne eladni és 18250-en ugyancsak nem áll rá senki a vételre, akkor a két szám között van a részvényenkénti ár? Arra számítottam a 19500-as maximumnál, hogy egy osztaléknyival esik majd, a 17800-hoz viszonyítva 500-550 Ft-tal felette van. Aki érti, kérem adjon magyarázatot. Köszi.
Szerencsére vannak, akik tegnap aludtak vagy nem hajlandóak tudomásul venni a híreket. Biztos elhatározták, hogy a kapott osztalékot visszaforgatják a csomag bővítésére...
Zwack részvény