Topiknyitó: Portfolio 2019. 08. 04. 00:18

Zsiday Viktor komoly világképváltásról beszél  

Ugrás a cikkhez
A Fed szerdai döntése, illetve a Fed elnökének kijelentései kapcsán Zsiday Viktor legújabb blogbejegyzésében arról ír, hogy komoly világképváltás lehet, ha a piaci szereplõk a ciklusvége elméletet lecserélik a ciklusközepi
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
wawa1 2019. 08. 04. 10:44
#5
Nem világos, hogy a fejlett országok milyen növekedésről álmodoznak még. Nincs olyan technológiai váltás a világban, amely megalapozhatna egy újabb növekedési hullámot. Nem lehet már a gdp-t növelni, mert túltermelés és túlfogyasztás van. Ráadásul környezeti problémák vannak, ami behatárolja a növekedési kilátásokat. Véget ért az az ipari forradalom óta zajló folyamat, hogy állandóan növekedés legyen. A közgazdászok, a bankárok és a politikusok túlnyomó többsége még mindig abban a hamis képben gondolkozik, hogy majd állandóan növekedni fog a gazdaság. A kamatokat normalizálni kell és be kell rendezkedni a tartós NEM növekedés korszakára. Sőt az is elképzelhető, hogy a gdp-t csökkenteni kell, vagy más mutatót kellene kitalálni.
Törölt felhasználó 2019. 08. 04. 09:48
#4
Sokkal egyszerűbb magyarázatot is lehet találni. Ha azt gondoljuk, hogy a FED -ben a döntéshozók a legokosabbak és mindent tudnak, akkor nagy a gond, mert belelátnak a mostani szárnyalás mögé. Mivel visszaléptek, ez rossz hír, beigazolódik, hogy a "beteg nem gyógyul" csak a lélegeztető gép tartja életben, ami csak a pénznyomda csúcsrajáratásával lehetséges. Néha még túl is adagolják a morfiumot, óriási jókedvet csinálva a piacnak, lila ködöt bocsájtva a befektetők szeme elé.
totoro
totoro 2019. 08. 04. 09:04
#3
Ja, mert a piac azt figyeli, hogy ciklus közép, vagy vég. Ezt max. az elemzők nézegetik, amikor magyarázzák a semmit, de ennél azért bonyibb az akciók-reakciók hálózata. Ez a kamatvágás totál értelmetlen és felesleges gazdasági szempontból. Politikailag már van értelme, inkább ott kéne keresni az okokat, közeleg 2020.
Zedisdead 2019. 08. 04. 00:18
Előzmény: #1  portfolio
#2
This time is different. NOT!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek