Én gondolkodtam vételen, de szerintem ez a vírushelyzet hosszú évekre a földbe állítja ezt a piacot. Az a rendszer, ami eddig volt (néhàny 1000 huf-os repjegyek) lehet, hogy nem tér többet vissza.
én azért optimistábban látom a jövőt, ennek megfelelően nyitottam pár pozíciót. a legjobb vételem 20.70 volt. egy év múlva ilyenkor már arra sem fogunk emlékezni, hogy volt ez a vírus. holnap nagy rally-ra számítok.
Azért én megnézném a következő évi forecast-ot június 3-án. Lehet, hogy mindenki más hülye, mert szembe jönnek az autópályán? A világ összes többi légitárasága a szopóra készül és nem a hirtelen visszatérő kánaánra. Meg hát hogy lesz a sok csődbemenő cég által hátrahagyott nagy rés kitöltve, miközben kirúgták a dolgozók ötödét? A saját menetrendjüket nem fogják tudni így lerepülni (amire árulják a jegyet), nem hogy másét.
Minden jelentés előtt felmegy, aztán aznap/utána szépen le. Napizni vagy nagyon rövid távra jó. Ha éppen eltalálja az ember a megmagyarázhatatlan le-fel 10-15%-kokat. Még a gyakorlatilag bankrupt, a saját gép-bérbeadó cégei által az utolsó utáni pillanatban megmentett (és a flottája elenyésző százalékát üzemeltető), semmilyen even belüli javulásra nem tervező Norwegian is majdnem duplázott most pár nap alatt minden elemi logika ellenére. https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-05-26/norwegian-air-hits-record-market-value-in-logic-defying-rally
ez durva! 24% egy nap alatt... ezek szerint nem fog csődbe menni? gyanítom. portfolion úgy magyarázták, hogy a spanyol, szlovák, stb határnyitások miatt emelkedtek a turizmusos cégek. érdekes, meglátjuk, hogyan tovább.
Kínai lízingcégek gyakorlatilag részesedést vásároltak benne bagóért. A személyzet nagy részét kirúgták (illetve elegánsan bejelentették, hogy a crew-t papíron alkalmazó leányvállalataik csődbe mentek és azt sem ismerik el, hogy a dolgozók a Norwegian alkalmazásában álltak volna), 7 gépet használnak a százvalamennyiből csak norvég belföldi útvonalakon. A hosszútávú és a középtávú (= Európán belüli) útvonalaknak vége (meg ha lehetne sem tudnák már ezeket üzemeltetni crew nélkül), a saját bevallásuk szerint talán jövő nyáron lehet valami fejlődés, ha kihúzzák addig. És erre 70% fel...
Valószínűleg a Ryanair rossz jelentése viszi magéval a a többit. pl. Wizz, Easyjet. Ezek is hamarosan jelentenek....úgy sejtem most előre árazzák tán az egész légitársaság szektort. (Csak saját sejtés... tévedés jogával) Kedvező jelentések esetén lehet még kellemes meglepetés a mostani árazáshoz képest.
Amúgy ti Wizzair tulajként tudnátok vmilyen külföldi befektetői fórumot javasolni, amit ti is néztek? Ilyen portfoliohoz hasonlóat, csak sajnos ez a topic nagyon inaktív.
esetleg a yahoo topicja, vagy a stocktwits.com Érdemes figyelni a seekingalpha cikkjeit is, néha irnak a WizzAir-ről. De a Portfolio topicja szinvonalban kimagaslik azon topicok közül, amiket ismerek. A többiben gyakori a trágárkodás, röfögés, stb. Amiket korábban, honapokkal ezelőtt olvastam a Wizzair-ről, azok alapján szerintem jó cég. Ha véget ér a 2 komolyabb háború, akkor szerintem komoly emelkedés fog jönni
Easy ma jelenett es nem lat esest a nyari jegyarakban ellentetben a Ryannel. Erdekes viszont, hogy erre nem reagalt pozitivan az arfolyam. Ugy nez ki felnek a lowcosttol a befektetök.
Én 9000ft-on ki tudtam szállni a béta piacon, mert szerencsére ott pár perccel később indul a kereskedés mint a londonin, így láthattam a legelső piaci reakciókat. Ha jól látom hamarosan komoly támaszhoz ér az árfolyam, holnap már tervezem is visszavenni a papírjaimat :))
Ezt elegge tulreagalta a piac szerintem. Ha hozzak idenre a 350-450 millios eredmenyt szerintem valtozatlan a sztori. A gapet minimum vissza kene töltenie elöbb utobb.
Volt egy 200 darabos pakkom 19.4-es átlaggal, ma vettem hozzá még 125 darabot 16.15-ön. Nem mondom, hogy nyugodt vagyok, de ha bejön, akkor nagyon bejön. De azért ennél több Wizz-t nem mernék tartani.
Szerintem a Malév vezetése nem volt a helyzet magaslatán. Amit hallottam róluk, persze ez csak pletyka, hogy a Malév-et egyszerűen szétlopták, Ez a WizzAir-rel nem fordulhat elő.
Tegnap beszálltam én is egy körre. Eddig főleg certiztem és most sikerült elég jól kiszállnom a nagy részéből, de elegem lett a meglehetősen nagy kockázatokból. Lehet hogy még fog valamennyit esni, de itt legalább nem ütik ki és ki lehet várni az emelkedést, ami biztosan be is fog következik. Nyugodtan tudok várni akár több hónapot is, nincs semmi félelem bennem. Majd 11 körül kiszállok.
amikor elkezdik venni! ;)) most h1-en van egy lájti rsi
div, de sztem ez csak shortzárás... mivel itt a 7vége talán újabb
shortok nem fognak nyílni, meg amúgy is sztem nagy tér már nincs
lefelé... viszont a vevők is tartózkodni fognak, kivárnak... szal jelen
állás szerint a mai napon itt fog cirkulálni a prompt a jelenlegi szint
környékén... de ez csak tipp ;)
https://invst.ly/15veqg Amennyiben ez itt jelent valamit: Kiesett a csatornából és szép aljat fogott. Lassan, lassan már lehet venni belőle, mert nincs már hova essen.
Évek óta nem tartok egyedi részvényeket de ez most felkeltette a figyelmemet, a mindenkori legalsó hosszútávú trendvonalra csapták. Itt azért lesznek vevők, legalábbis egy darabig. Gondolkodtam én is hogy belevegyek a BÉTán forintért de még mindig gondolkodom csak. 20%-kal feljebb is csak gondolkodtam és tudom hogy a tett halála a tökölődés!! :) de annak aki belevett, tényleg sok szerencsét kívánok !!
Geopolitikai helyzet a Közel-Keleten, Pratt&Whitney hajtóművek problematikája, magas és kezelhetetlen adósságszint, Ryanair nyomulása Közép-Kelet-Európában, menedzsment elhibázott döntései (pl. üzemanyagár fedezet kivezetése 2021-ben, válsághelyzetben expanzív üzletpolitika, stb), magas lízingdíjak, magas tökeáttétel, erős dollár, béremelések, reptéri személyzet hiánya, 14%-os adóemelés az offshore szigeten, ahova be vannak jelentve, repjegykereslet csökkenése, stb. Sorolhatnám reggelig.
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.