A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Én kisbüfiként ezt gondolom: 3-2k árfolyamnál erste dax turbo certi helyettesítő papperként lehetett kereskedni. Kis pénzzel nagyobb mozgásokat meg lehetett fogni benne. Viszont itt 2k alatt, főleg 1.5k körül nagyobb darabszámú pakkokkal megy már a játék. A kovácspistikék ráébredtek h. szar minden, a befektetés nagy részét elbukták,1/3-oltak, a több millióból párszázezer lett. Nem számít semmi, minden szar úgyis, dobják... + 4k és 1.6k -nál egy-rgy nagy darab számú kötés. "Valaki" ersze végigadta bennfentesként kölcsönpapirral az esést, majd zárta, visszadta az eredeti tulajnak. Nagyobb db számú forgalom. Kimerülési? rés és annak visszatöltése? TA fordulat előszele?! Kisebb pakkal egy próbát tán megér...
Erste shortolja? Az erdekes, mert lehet meglepi a gyorsjelentes most majd! Muszaj lesz visszazarni gyorsan. De kitol fognak tudni venni?! Ezer darab elado volt osszesen a 10es konyvben 1500-1600kozott. Ebbol baj lesz a shortosoknak!
Részemről inkább ötezernél. Nem buktam még ekkorát semmin. Pontosabban ez az egyetlen eddig, amin buktam és ugyan még nem realizáltam a bukót, de félek, végül nem lesz más választásom.
Kb. ötvenet, de ezekből kevés az, amiben (aránylag) nagyobb pénzem van. Egyre inkább osztalékos cégeket gyűjtök, így inkább USA és (kis részben) Nyugat-Európa a célpontom. Béten csak osztikból bővítek, elegem lett a 4ig-hez hasonló sztorikból. stansmith008@gmail.com
Már zárta, ha jó az elméletem. 4k árfolyamnál vette kölcsön, 1.6k-nál zárta. Legalábbis ennél a két árszintnél volt 160k db körüli nagy kötés. Közte adta ami belefért. Az erste csak tipp :)
Erste tegnapi wabi elemzése: "A Waberer’s május 8-án 17:30-kor teszi közzé 2019. I. negyedéves eredményét, s másnap tart az elemzőknek és intézményi befektetőknek konferenciabeszélgetést.Előrejelzésünk szerint 0,9 millió euró lehet az első negyedéves számviteli eredmény, ami egy egyszeri tételt, 2,5 millió euró bevételt is tartalmaz a Link megvásárlásával kapcsolatos szavatossági igény lezárásához köthetően.Mivel korábban a cég azt mondta, hogy 300 darabbal csökkenti a kamion vásárlásokat, ezért átlagosan 250-nel kevesebb kamionnal számoltunk az első negyedében. A másik oldalon enyhe emelkedésre számítunk az egy kamionra jutó havi átlagos futási teljesítményben negyedév per negyedév alapon, ami még így is elmaradhat az egy évvel korábbi értéktől. Ugyanakkor a regionális szegmensben nem számolunk jelentősebb kamionszám változással, de ott további visszaesést prognosztizálunk negyedév per negyedév alapon is a futásteljesítményben.Az üzleti környezet továbbra is nehéz. A Brexit, illetve az autógyári leállások továbbra is nehezen tervezhetővé tették a kamionok kihasználtságát és útvonalait. Ezek negatív hatásai továbbra is rányomják bélyegüket a jövedelmezőségre. Mivel a Brexit jelenlegi tudásunk szerint kitolódott október végére és remélhetőleg a gépjárműgyártóknál sem lesznek kiszámíthatatlan események, ezért a második negyedévben a tervezhetőség és a kihasználtság akár komolyabban is javulhat. Pláne ha figyelembe vesszük a cégnél zajló optimalizációs folyamatokat is.Számításaink szerint az üzemanyagár számottevően csökkenhetett az első negyedévben az előző negyedévhez képest, de ennek megfelelően a fuvarozási árakban is várunk valamiféle csökkenést.Idén január 1-től kell alkalmazni az IFRS16 előírásait is. Ez azt jelenti, hogy a regionális szegmensben a bérelt ingatlanokat pénzügyi lízingként kell elszámolni. Ez egy negyedévre vetítve mintegy 2 millió euróval megnöveli az EBITDA értékét, de az amortizációt is, aminek köszönhetően az üzemi eredményre nincs igazán hatással. Ugyanakkor a hitelállományt mintegy 50 millió euróval növelheti meg a számviteli változás.Összességében enyhe javulást láthatunk majd a nagyon gyenge negyedik negyedévhez képest, de ez még nem az igazi fordulat, amely a hektikus üzleti környezetnek is köszönhető. Ugyanakkor a második negyedévtől már komolyabb változások megjelenését kellene látnunk"
Szigorúan partvonalrol, de régóta figyelem azért ezt, mivel azért még is csak nagy cég a waberers, s amit hanyatlott 2 év alatt azt meg Norbi is megirigyelne 😊 Túl lett arazva ez igaz, s amit pomperj leirt nagyjából meg igaz is de azért meglehetősen negatív az ítélete. Akkora összegű bevétele van hogy itt néhány % os eredményjavulás lazán plussszba vágja a negyedévet. Február közepén nevezték ki az újat az első negyedévben ő meg nagyon nem is tudott tenni sokmit. Amit Hathor csinálsz az meg vicces, de lehet hogy eredményes mert csinálod a marketinget 😊 mondjuk tény hogy rettentően tuladott, de szerintem 1800 nal már nem leszel itt...
Az is jo, abban is hiszek, de jelenleg ebben nagyobb a funda, premium kategorias. Az uj sztori, ott barmi lehet meg, ott spekibol vettem, itt meg mert fundas ceg romokbol johet fel
Attól függ. Alapból usa részvény osztalékból 30% az adó. Ha nevesített számlán van, csak akkor 15%. Ez nem függ a tbsz számlától, sima számlán is működik, de csak akkor, ha a befektetési szolgáltató meg tudja oldani a nevesített számlán történő részvény tartást.
Szerdai gyorsjelentes utan konferencia beszelgetest tart elemzokkel, intezmenyekkel wabi uj fonoke! Hir lesz! :) Eleg ha csak egyet gyoz meg! Itt nem fig senki kapni
Legnagyobbrészt még mindig a béten, tavaly kezdtem a NYSE-n és a DAX-on építkezni. Utóbbin csak pár papírban, kis tételekkel vagyok (a DAX-on a bétes osztikból azokat az osztalékos részvényeket veszem, amik a K&H kínálatából elérhetőek, kb. Bayer, BASF, BMW, Daimler, Deutsche Telekom, Munich RE, Siemens).
Kellene egy jó funda és komoly fordító alakzat. Hammerekből és Dojikból már van böven minden idősíkon. Egy kis felpatt egyébként rovidesen jöhet,de ez még nem lesz komoly.
"A 2019-es év az átalakulás éve lesz a Waberer’s számára. Útközben azonban sosem tévesztjük szem elől a végső célt, hogy tulajdonosaink számára hosszútávon értéket teremtsünk." Robert ZieglerVezérigazgató
"Ugyanakkor ha a minimális értékeket keressük, akkor azt találjuk, hogy a cég ázsió nélküli könyvszerinti értéke 2.000 forint körül van. Ha pedig a jelenlegi kamion állománnyal addig végezné a fuvarozási tevékenységét ameddig minden gépkocsi lízingszerződése lejár és a gyártó által visszavásárlásra kerül, a cég pedig eladná maradék tevékenységeit (biztosítás, logisztika, stb.), akkor is 2.800 forint körüli értéket kapnánk egy részvényre. Azaz a cég részvényei a jelenlegi árfolyamon nagyon nyomott értékeltségen állnak, amit a versenytársakkal összehasonlítva is igazolva látunk! forrás: ERSTE elemzés"
Kar, hogy nem a papir nelkuli lebeszelelo, lefele varo reszvenyeseket kerdezik, mit er wabi, mert ok nagyon tudjak! Volt itt 1300-1200-1000-500 es 100FT is toluk! A tozsde csodas tudomany!
Remélem, azért nem csodálkozol nagyon a sok negatív kommenten... Én konkrétan 4600-ról tartom ezt a papírt, így elég nyugodtan, lelkiismeret-furdalás nélkül írom le, hogy egy szar. Ráadásul a hírek alapján se várok tőle túl sokat, csak azért nem dobom el, nehogy utána egy új 4ig sztori legyen belőle. (A 4ig-vel így jártam, pont az emelkedés előtt adtam el.)
Jómagam nem sokat foglalkozom azokkal a kommentelőkkel, akik vagy a pillanatnyi állást vetítik ki a jövőre (extrapolációs pánik vagy extázis), vagy a saját pozíciójuk alapján ítélnek meg egy-egy céget (wishful thinking). Higgadt, érzelmektől mentes nyugalom: ez a hosszútávú tőzsdézés titka.
Ha jön a májusi beadás, akkor azt a wabi is megszenvedheti. Annyira meg nem likvid, hogy elkezdjék a spekik erőből felhúzni, max ha a karbantartó algoritmust átállítják, hogy felfele húzza.
A gyorsjelentésben még számottevő javulás nem lesz szerintem mert 3 hónap alatt nem lehet egy ilyen mély gödörből kihúzni a céget, de ha a komoly befektetőket képes lenyűgözni a nem is kis presztízzsel rendelkező új igazgató (aki már más csődközeli céget is talpra állított) akkor az komoly vételi erőt generálhat (főleg, hogy a jövőt árazzák a tőzsdén) De addig is el kell kezdenie a cégnek a saját rv vásárlást ha tőkét akar szerezni mert a 170.000 darab édes kevés mennyiség. Szerintem most nagyon jó R/R belépő van még annak is aki még nem lépett.
" Erste kontra Waberers " :-)))))))))))) /... nem lesz egyszerű megszabadulniuk a wab.-is pakkocskájuktól, bár lássuk be mindent elkövetnek a cél érdekében - ezt nem kicsit nézték be:-))))) , " rég lementek kutyába " és vitték ( volna ) az ügyfeleiket a sötét erdőbe :-))))), hajrá!!! ... /
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link