Topikgazda: allergia 2005. 07. 26. 15:57

Vihar a határidős piacon, 21 ezer fölé rántották a BUX0512-öt  

Ugrás a cikkhez
Kisebb vihar tört ki a BUX határidős piacán, miután kora délután 21,000 pont fölé rántották fel a BUX decemberi határidejét. A kirántás mértéke 700 pont volt, a hatalmas vételbe sokan beleadtak.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=56830
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 08. 03. 12:23
lekerült a téma a napirendről?
pedig most a prompton is rántottak ekkorát ma reggel, aztán zakó...
sztem össze kellene gyűjteni sok-sok adatot, és kiszámolni, megérte-e a kihúzással, majd buktával kiszórni ezt a sok stop-lossos spekit...
mer' kezd túl gyakori lenni a 180 fokos forduló.
BUX 20882.02 21354.1 -472 ( -2.21%)
nem semmi...
Törölt felhasználó 2005. 08. 02. 16:46
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
a napionline-on nem találtam
megvan vkinek?
Törölt felhasználó 2005. 08. 02. 16:44
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
Hi!
a tippemet már leírtam: összebeszéltek páran, zsebre tettek egy kis lóvét.
számokat nem ismerek ezzel kapcsolatban...
ez ugyebár nem sok.
de ezért vannak az alaposabb vizsgálatok - mondjuk utóbbival kapcs. igencsak szkeptikus vagyok...

hallott azóta vki vmit?
Törölt felhasználó 2005. 07. 28. 12:30
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
Napi gazdaság mai cikk a témáról, "mesél" a Quaestor vezetője
Törölt felhasználó 2005. 07. 28. 12:10
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Aks! Feladtad a labdát, de eddig csak én akarom lecsapni!
Szóval virítsd a számot! :)
üdv és tenx
Törölt felhasználó 2005. 07. 28. 09:59
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
"A brókercég kötött más brokicégekkel-t meg végkép nem értem miért nem érted: tudod, a tőzsdén brokicégek kötnek brokicégekkel..."
1 . lentebb írtam az "offshore-metódust " arra, hogyan "önköt" broki egy másik brokinál...1xűen A broki az ügyfél B brokinál, és A jelenti a kínálati oldalt is. Így A magával köt, csak persze B-nél ő nem A brokiként nyitott szlát. Uaz, mint a Megyó neje nevén lévő villa. Attól még nem Megyónéé de facto, csak de jure. Nyilván nem árt jóban lenni az asszonnyal, és éccaka nem szabad a fogadott lányhoz átosonni :) (tudod, az a jó kis bige, a nevét nem tudom, de a tel. számát megadom, ha kell :)))
Szóval ha nem borul a bili, akkor nincs gáz sem.
2.Azért a KELER is ott van ám köztük! Brokicég kereskedik brokicéggel, de nem vele köti meg az ügyletet szabványosított határidős ügyletnél. Átkötésnél visziont részben IGEN. (az underlying-ot, alapterméket ugyanúgy meg kelle vennie, de a lombardhitel már más tészta)

TÉVEDÉS JOGA változatlanul FENNTARTVA, az esetleges hibákért felelősséget nem vállalok (etc.)
Hibákat kéretik kijavítani, nehogy hülyén haljak meg (2000-ben tanultam ezeket /if memory serves/, és az már biza rég volt...)
öregszem...
Törölt felhasználó 2005. 07. 28. 09:45
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
Üdv!

sztem kár azon vitázni, hány főtől "összeesküvés" a "haverokkal lezsírozom", már csak azért is, mert broki köthet brokin keresztül, a Concorde gyakran csinálja, hogy pl. a BudaCash-nél vesz/ad. Sztem abban is 1etért mindenki, hogy primer célja az akciónak a KASZÁLÁS volt, de ettől még lehetnek másodlagos "célpontok" - két legyet is lehet ütni egy csapásra. Én is megpróbáltam rámozdulni, meg körbe is kiabáltam a Tippsarokban, hogy most eksün van, figyeljetek, kaszáljatok. Gondolom, nem volt vmi hatásos :) A kizárás bejelentésére meg csak annyit böfögtem, hogy najó, de azért lefelé haladt az árf., ami így azért eléggé 1értelművé teszi, hogy vkik beletenyereltek a nagy aranysz..ba.
Amúgy meg ha véletlenül benntmaradt volna vmi sávokban játszó strategának a 20900-as short ajánlata, az elvisz párat, ergo vagy körbe kellett nézni a piacon, van-e ilyen (mégpedig ezerrel), vagy "letiltani a bemenő hívásokat". Lehet, nem volt ez olyan mesterien megszervezve, de azért 700 konti 750 ponttal a záróár felett mégiscsak 700*100*750=52,5M (ok, ebből nem mind 21k-n köttetett), azért ekkora nagyságrendű összegért már érdemes volt kicsit "szervezkedni". Amúgy az előttem szólók eddig nem mondtak nagyon ellent egymásnak, a részletekig meg úgyis várni kell. Lehet addig vitatkozni rajtuk, meg tippelni, mit és hogyan csináltak, majd megszavaztatjuk :)
aztán, aki jól tippelt, megkapja a résztvevő brokik régi Mazdáját :)
szandokan 2005. 07. 28. 00:22
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
"És erre lennének olyan hülyék, hogy kiveszik? Te kivennéd?"
Persze.
Az a hülye, aki nem veszi ki a saját tételeit, ha többszáz pontot lehet kaszálni, nem ? Utána risztelnek a sápon. Egyszerű ez,nem összeesküvéselmélet. Régen is ez ment.
A szimpla ügyfelek eladási megbízásait meg visszateszik 2 perc múlva.
A 98-as esetnél szemtanú voltam, és nem igazán izgat, hogy mit hiszel róla.
Törölt felhasználó 2005. 07. 27. 19:27
Előzmény: #13  szandokan
Nem azt mondtam, hogy tisztességes volt, sőt, ha figyelmesen olvasol, pont azt írtam, hogy nagy geciség volt többszáz ponttal rosszabb áron kicsukni a szerencsétlent. A broki és a jólértesült haverjai többszáz pontot kaptak (loptak) ajándékba.
De. Az összeesküvéselmélete ken csak röhögni tudok. Mi ez, hogy: "meg beszélt ügy volt, hogy pár percre vegyék ki az alacsonyabb eladási árakat, utána vissza lehet menni."?
Ilyen hülyeséget. Persze. Majd a borki, aki tudja, hogy van egy 700 kontis kényszervétele az majd körbetelefonál minden borkicégnek, hogy te figyelj, szedjétek ki az eladásokat, mert vennék 700-at és jó lenne ha minél nagyobbat ugrana az ár? És erre lennének olyan hülyék, hogy kiveszik? Te kivennéd? Én beraknék még, persze a piacinál magasabbra. Akkor viszont mi maradna a brokinak, akinél az info van? Semmi. Na ezért nem kürtölte az szét, csak pár havernak és ott is álltak 21k-n. Ezt viszont tényleg ki kéne vizsgálni.
Az egészben inkább az a durva, hogy ha egy többszáz kontis ügyfelet így likvidáltak, hogy bánnak egy párkontis kicsivel? Ez az elgondolkoztató...
szandokan 2005. 07. 27. 15:45
Előzmény: #12  adam
Meglesz.
adam 2005. 07. 27. 15:23
Előzmény: #11  szandokan
Nagyon úgy néz ki,ígazad van.Ki kell vizsgálni az esetet.
szandokan 2005. 07. 27. 15:19
"Normál piaci kötéseknek látszik, tehát valóban a likvidálás a valószínű."
Ja, persze, hogyne. Hirtelen az eladói oldal úgy gondolta, hogy most 700 ponttal feljebb van a piac, aztán néhány perc múlva meg 700 ponttal lejjebb.
Persze.
Meg beszélt ügy volt, hogy pár percre vegyék ki az alacsonyabb eladási árakat, utána vissza lehet menni.
Emlékszem volt az orosz válság idején olyan long likvidálás, hogy néhány percre 1000 ponttal ment lejjebb a piac, nem volt vevő, aztán visszament az egész a normál szintre.Emögött akkor az volt, hogy már előző nap tudták az érdekeltek, - anyagilag is érdekelt brókercégek -, hogy egy nagy vevő másnap likvidálni fogja a poziját, és megbeszélték, hogy nem lesz vevői oldal egy darabig, amíg fel nem szívják 1000 ponttal lejjebb a volument. Utána visszaállnak.. És így is lőn.
Ezért kéne most már börtönbe csukni néhány brokit.
Törölt felhasználó 2005. 07. 27. 13:20
Nem lehet, hogy tudott valamit a broki a gyorsjelentési szezon előtt? csak hangosan godolkodok!
prfecó 2005. 07. 27. 09:53
Szvsz egy brókert ( a Questor) rántotta meg. Valószinüleg kényszer likvidálásokat végzett aill. végeztetett az ügyfeleinél. Volt már rá példa, akkor nem lehetett + péánz befizetésével pozit tartani ügyfélként, mert a cég nem birta.Nekem is kényszerlikvidálást csináltak noha a Pszáf vizsgálat kideritette, hogy nem lehetett volna,amennyiben a pozimat kiegészitem
Törölt felhasználó 2005. 07. 27. 09:52
Az egészben egyébként az a geciség, hogy a broki vagy haverjai nyilván bent álltak 21000-en eladáson. 700 pont ajándékba nem olyan rossz. Csak 5 kontival is megvan belőle egy kéthetes Mallorca...
Törölt felhasználó 2005. 07. 27. 09:44
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
Nem értem, mit értetlenkedsz. A brókercég kötött más brokicégekkel-t meg végkép nem értem miért nem érted: tudod, a tőzsdén brokicégek kötnek brokicégekkel...
Tök világos amúgy. Mivel nem két brokicég között zajlott az egész, hanem 1 vevő állt sok eladóval szemben, kizárt a lebeszélt ügylet, az átkötés. Normál piaci kötéseknek látszik, tehát valóban a likvidálás a valószínű. Mondjuk életemben nem láttam még ilyen ostoba likvidálást. 700 kontit 2-3 nap alatt árváltozás nélkül ki lehetett volna csukni, de még napon belül is meg lehetett volna oldani ügyesebben. Így viszont kb. 200-300 ponttal még rosszabbul járt a 700 konti tulajdonosa, ami jó 15-20 misi bukót jelent neki csak az otromba zárás miatt.
ui: az 1800-2000 konti forgalom piaci értéken 3.6-4 yard.
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 23:41
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
és ezt ki mondta?
csak mert brókercég nem vesz brókercégtól bux hatit, csak az átkötés miatt (illikvid határidős rv-ek) vesz rv. shortolás esetén rv.-t (ha nincs neki)... lényegében keres neked vevőt, ha rövidre eladni akarsz. ha nála nincs vevő, más cégnél keres.
.
de olyat még nem hallottam, hogy egy annyira azért nem illikvid piacon (nem ritkán 1800-2000 kontraktus, azaz 36-40 misi forgalom, kb. mint a SYN rosszabb likviditású napokon, vagy mondjuk átlag FHB) ne a szabványosított kereskedésben keressenek -ez esetben- vevőt. Vagy ha ez a helyzet, akkor meg azért gyanús :) Levajazták egymás közt...
(Tévedés joga fenntartva...)
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 20:02
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Mivel egyetlen cég vett kb 700 kontrit sok más cégtől, ezért teljesen hihető a likvidálás
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 16:22
"Az esetleges átkötéseket az zárja ki, hogy a több brókercéggel született meg az üzlet. "
nem akarok (nagyon) kötözködni, de a több broki meg az egy vagy két nagy likvidálást zárja ki...
na most akkor: vagy EGYSZERRE likvidáltak egy-egy ügyfelet többen is (P=10E-5, or less :)
vagy uannak az ügyfélnek több brokinál is van szlája, és mindegyik likvidálta.
egyik se túl hihető... inkább néhány kis f...tyi megpróbált manipulálni sztem.
mondjuk jól jártam vele... :)
szóval nem is olyan köcsögök.
Törölt felhasználó 2005. 07. 26. 16:16
sztem a short ma logikus lépés, mert 2 héten belül lejár a dzsihád-ultimátum...
lehet még pár terrorakció
addig is jó likviditást a rosszmájú shortos tesóknak :)
jó egy kicsit félretenni az átmeneti emelkedésekre... :)
allergia 2005. 07. 26. 16:10
Előzmény: #1  portfolio
Erről egy vicc jutott eszembe.
A diszkóban a srác odamegy a büdösszájú Margithoz.
-Jössz táncolni?
-Aha.
-Fin gtál?
-Nem.
-Megint?

Topik gazda

allergia
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek