A United Airlines anyavállalata, az UAL Corp. részvényeinek piacán ma rendkívüli volatilitás tapasztalható, árfolyama már 99.9%-os mínuszban, 0.01 dolláron is járt a mai kereskedési napon, miután a társaság csődjéről szóló híresztelések láttak napvilágot. Jelenleg már "csak" 27.1%-os leértékelődést mutatnak a papírok.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=102049
A chartot, ha finance.yahoo-n nézted, az alapértelmezett line módban, ott tényleg nem látszik, viszont a candlestick mutatja a leszúrást is, ha átállítod.
A kötéslistában jelentek meg ezek a kötések, amiket írtam, a felfüggesztés ideje alatt, valami jelentéktelen rendszeren kötötték át, ahol technikailag valamiért még lehetett, s likviditás sem volt.
Előfordulnak időnként ilyen, vagy kevésbe drasztikus, de piacon kívüli kötések, ezek sorsa többnyire rövid időn belül a break.
A 3$-os árat szintén csak kötéslistából tudtam kibogarászni, szemmel a lehelet-vékony ajánlati könyvet csak kb. 3.50-ig tudtam követni...
kösz az összefoglalót, én csak a chartot néztem, azon rajta sincs a 3 usd ár az idő rövidsége miatt.
"Ez idõ alatt vmi jelentéktelen kis tõzsdén kötöttek 0.01$-on és 999.99$-en is 100-100db-ot, amit nyilván töröltek a késõbbiekben... "
ez biztos? nem csak a felfüggesztés idejére reagálta le így valamelyik program - nem tudott árat értelmezni, és nincs adat helyett írt ilyen hülye árakat? Csak kérdezem.
Törölt felhasználó2008. 09. 09. 12:30
Sziasztok!
A további találgatások elkerülése végett a történet:
Valóban 12$-ról szakadt 3-ig, folyamatosan begyorsulva, összesen pár mp-ed volt, ha 4$ alatt akartál vásárolni...
Miután ezt megtetted (vagy sem:), egész gyorsan visszakapaszkodott az ár, majd egy újabb kisebb hullám lefelé, s hirtelen kihúzták 9$-ra (a jól értesültek), ahol 11:07 perckor (17:07-kor magyar idõ szerint) felfüggesztették a papír további kereskedését jó idõre, mialatt hivatalosan is kijött a cáfolat. Ez idõ alatt vmi jelentéktelen kis tõzsdén kötöttek 0.01$-on és 999.99$-en is 100-100db-ot, amit nyilván töröltek a késõbbiekben...
Még mielőtt újabb fejtegetésbe bocsátkozna valaki az egy centen vásárlókról és a pár óra alatti 100.000%-os hozamról, jelezném, hogy 4,42 usd volt az alja. Tehát kb 250%-ot lehetett max kihozni az ügyből, ami persze így sem kevés, pláne ha azt nézzük, hogy nem 2 darabbal lett lekötve, hanem milliós darabszámok fordultak meg lent.
Az 1-2 centes ár szerintem elméletileg is kizárt. Ha addig nem adta valaki, ott már minek? Megmenteni pár fillért? Le kell írni nullára, aztán rosszabb már nem lehet.
szerintem utolsó vérig fogunk harcolni,mondjuk már 4 embert kirugtak és ugye nem vállalnak felelősséget állítólag minden piszlicsáré hibáért szólt a bank főfőfőfőfő ügyvédje .
Véletlenül "ment csődbe" a United Airlines
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=102049