Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 10:54

Vége a szerencsejáték-őrüle tnek? - Az állam visszavág!  

Ugrás a cikkhez
Miközben az állami vállalatként működő Szerencsejáték rt. internetre vinné a vártnál jobban teljesítő Tippmixet, a novembertől szigorodó szerencsejáték törvény gyakorlatilag kiszorítaná a magyar piacról a külföldi óriásvállalatokat - írja a Világgazdaság.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=57259
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 08. 09. 11:20
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
Elég nehezen megvalósítható, hogy kiszűrjék pontosan a szerencsejátékokkal foglalkozó utalásokat. Mi van ha moneybookers-t paypal-t netteller stb. használsz? Tőlük nem tudják bekérni az adatokat...
Törölt felhasználó 2005. 08. 09. 10:04
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
panama a próféta szóljon belőled! De mi van akkor ha olyan törvényt hoznak, hogy a bankok kötelesek lesznek jelenteni ha ezeknek a cégeknek utal valaki pénzt, illetve ezektől jön? És megmagyarázzák, hogy nemzeti érdek meg bűnözés elleni fellépés ésatöbbi... a banktitok meg le van sz@rva.
Törölt felhasználó 2005. 08. 09. 09:11
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Kedves UFA!
Nem értem egészen, hogy tudná kiszorítani ezeket az internetes cégeket az állam. Nem tudod majd letölteni azt a webcímet?
Annyi, hogy nem lehet majd reklámozni. És akkor mi van? Aki játszik ugyis tudja, hogy létezik még legalább ezer online bookmaker.
Plusz pókerezni is ugyanúgy lehet...
panama
Törölt felhasználó 2005. 08. 09. 09:01
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
és nagyon jól fizető helyeken el lehet helyezni az arra érdemes nemzetigondolkodású és nemnemzetigondolkodá sú pártcunkcionárius elvtársakat,
csurran-csöppen a hirdetésekből a pártsajtónak, a közelicégeknek.
Szóv al őrizzük csak ezeket a monopóliumokat, mert ezt kívánják a haza érdekei!!
Törölt felhasználó 2005. 08. 09. 07:46
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
híd meg kórház?!?!?!? A8-as audi meg sms kampány. ezeket a szarokat finanszírozzuk. Adja a Szerencsejáték Rt. is ugyanazokat a feltételeket mit a Sportingbet vagy a Betandwin és akkor itt fogok játszani. A tippmixen heti 2x200 esemény van, ebből ami "tuti" azt csak 5ös kötésben lehet megjátszani (majdem biztos bukó), az események szűkösségéről ne is beszéljünk. Pl. Ralit még nem is láttam náluk. Forma 1 is csak "ki nyeri a nagydíjat"-tal van. Egyszer nézz rá valamelyik külföldi fogadóirodára és látod hogy csak a Forma1-gyen vagy 10-15 dologra tippelhetsz!
Arról nem is beszélve hogyha ezeket a játékokat beszüntetik akkor gondolom megszűnik az online póker is. (ráadásul a póker szvsz nem is szerencsejáték!!!) pedig ott 2-300 forintból egy két órát simán el lehetett játszani.
Köszönet ezért a kormánynak!
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 16:38
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
...természetesen neked igazad van....pl. valszeg egyikünk sem siratja a magyar költségvetést amikor Parndorfban az Outletcenterben, stb...(kiragadott példa, sorolhatnám) vásárol...ugyanakkor remélem olyan szabályozás fog megszületni, amely minél több hazai fogadót fog itthon tartani...
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 16:17
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Kedves center4!
Ha felemelik az oddsokat az európában használatos oddsok átlagára kb akkor nem tiltakoznék ennyire.
Csakhogy itt egyik oldalról nevetséges oddsokhoz még monopoliumot is akarnak.
Amúgy ,ha én játszom,akkor nem az érdekel,hogy a veszteségeimből mennyi híd meg mittomén mi épűl,hanem hogy én nyereséges legyek.
A kormánynak vannak forrásai ezekre a dolgokra.Ne az én bőrömet nyúzzák meg 8adszor.
üdv
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 16:02
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
...persze értem én......sőt úgy is lehetne gondolkozni, hogy teremtsünk olyan feltételeket hogy más országok állampolgárai is nálunk játszanak...
ugyanak kor kivétel nélkül mindannyiunk érdeke, hogy a költségvetésnek minél nagyobb legyen a bevétele...ha kell ...most az egyszer akár ilyen piac idegen lépéssel, ilyen áron is...hadd legyünk néha -néha mi is protekcionisták...ha sonló lépéseket mások is megtesznek (példákat szvsz ezrével lehetne írni)
...és ebből (is) minél több autópálya, kerékpárút, hidak !!! metro, kórház, lakáshitel, adó-ÁFA csökkentés....stb valósulhasson meg!!!
...remélem ezzel a felsorolással nem voltam túl demagóg ...:)))))
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 15:38
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
center4: itt egyszerűen az erőfölénnyel való visszaélés van.De akkor minek léptünk be az EUba,ha nem lehet verseny?
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 15:38
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
ja. az állam sem azért tiltja a külföldi szerencsejátékot, cigaretta-, benzinvásárlást mert óvja (óvni akarja) az állampolgárait, hanem azért, hogy ha valamibe bele akar dögleni, legalább itt adózzon utána!
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 15:27
center4 akkor szerinted a külföldi tankolásokat is meg kell tiltani a magyar állampolgároknak?!?! ?! Ha én megdolgozom azért a pénzért had én döntsem el hogy mire költöm (eliszom vagy elkártyázom stb).
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 13:09
Center4.
Az a baj, hogy a tippmix szorzói hihetetlenül alacsonyak, pl. aktuális esemény
Tippmix:
Man chester Utd. - Debrecen labdarúgás 1.10 4.70 8.00
BetandWin:
Manchest er Utd. - Debrecen labdarúgás 1.10 7.00 17.00
Jól láttod a különbségeket, pedig ez egy "rossz" példa.
Az egyéb korlátozásokrl pedig ne is beszéljünk. Ha a Szerencsejáték hasonló szorzókkal dolgozik, mint a többi cég, akkor ottogok játszani.
Karesz
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 12:59
...én szinte mindenben a liberalizmus híve vagyok....ebben az esetben viszont talán nem baj ha a magyar állampolgárok ablakon kihajított (értsd: szerencsejátékra költött) milliárdjaikat a magyar költségvetésbe forgatják vissza! (feltételezve h. nem privatizálják bár ha mégis akkor is lesznek állami bevételek)
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 12:53
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
..majd Brüsszelben meg jól elkapja a Sportingbet a mi kis államocskánkat
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 12:18
Előzmény: #1  portfolio
Kapják be! A Sprtingbet nemcsak jobb oddsokat ad, hanem náluk gyakorlatilag bármire lehet fogadni, nincs kötelező minimum kötés, nincs kötelező fogadási egység stb stb stb... Ezt a gyík dolgot, ha az állami cég nem tud veresenyezni a külföldi konkurenssel, akkor teremtsünk olyan szabályokat amikkel ki lehet szorítani őt a hazai piacról!!!

Topik gazda

UFA
4 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek