Topikgazda: matgab 2006. 08. 08. 12:10

Van aki költözne, van aki maradna Budapesten - Hova és miért költöznének legszívesebben a Budapestie  

Ugrás a cikkhez
A budapestiek nagyobb része elégedett a várossal, ugyanakkor a tömegközlekedést, a játszótérrel való ellátottságot illetve a kerékpárutakat illetően már nagyobb részt elégedetlenek a fővárosiak. A budapestiek többsége ugyanakkor nem ajánlaná vidéki ismerősének, hogy költözzön a fővárosba- derül ki a Studio Metropolita által készített felmérésből.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=14&i=71940
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 08. 08. 15:54
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
furcsa a közlekedésük, mert pl. rögtön dudálnak, ha nem indulsz azonnal a lámpánál, és a metrovezető rászól a tömegre ,hogy igyekezzenek, gondoljanak másra is, miközben a zebrán inkáb lefeljelik a kormányt mithogy ne engedjenek el, ez a társadalom nevelő ereje, amihez társadalmi összetartás és közös megismert megbeszélt érdekek kellenek.
Törölt felhasználó 2006. 08. 08. 15:50
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Teljes mértékben egyetértek utazó véleményével! Engem is elfogott a szomorúság mikor Bécsből hazatérve láttam Bp-t! Valóban Bécstől volna mit tanulni. És nem csak a közlekedés, a tisztaság stb. fontos, hanem az emberek viselkedése! pl. ott eleve úgy közelíti meg egy autó a lámpa nélküli zebrát, hogy bármikor számít rá, hogy lelép egy gyalogos! Nincs anyázás, mutogatás stb. stb. Volna mit sorolnom még!
üdv, egy vidéki (szerencsére)
Törölt felhasználó 2006. 08. 08. 15:13
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Én az agglomerációban lakom, SZVSZ a tendencia a következő:

1. Fiatalok inkább "befelé" mennek, munka miatt, be is költöznek vagy ingáznak.
2. Középkorúak (nyilván akiknek be is jöttek a dolgai) inkább már kifelé, nem nagyon szeretnek bent élni.
Errefelé elmondható, hogy sok a fiatal beköltöző, és kezd megjelenni egy középkorú réteg, aki kiköltözött.
Törölt felhasználó 2006. 08. 08. 14:22
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Mi most jöttünk haza Bécsből, ahol munkailag tartózkodtunk, de kisgyerekekkel is. Parkok mint az ÁLOM... A játszóterek olyanok mint nálunk egy fizetős kalandpark; mellesleg mindegyiken folyóvíz és (havonta cserélt) mobilwc van. A tömegközlekedés kultúrált és szuper... környezetvédelem a városvezetés és a lakók között is állandó téma... az utcák tiszták... Oké, 1-2 kutyagumit és piszkos fűszálat ott is láttam, de az egész érzés mégis más volt. A buszok oldalán reklám: "Ez a város a tiéd" meg "Életminőség= Bécs". Ez a SZEMLÉLET hol van nálunk? Itthon Pestre érve: mintha Romániában járnánk, töredezett aszfalt, kátyúk, füstfelhő... Sokáig mentegettem magamban ezt az országot + várost, hogy persze, mi kicsik vagyunk és szegények. De most már fáj a szívem, mert azt is hozzá kell gondolnom, hogy de erről mi tehetünk... és hogy a város milyensége nemcsak pénzkérdés.
Törölt felhasználó 2006. 08. 08. 13:02
Előzmény: #2  matgab
miért jár minden budapesti lógó orral?
csak mert ha felemeli a fejét, akkor tutira belelép a kutyagumiba.
én nem tudom kiket kérdeztek meg, de lehet, hogy csupa vakok voltak?
matgab 2006. 08. 08. 12:52
Előzmény: #1  portfolio
"A fővárosiak a tömegközlekedéssel, a játszótérrel való ellátottsággal, az épületek minőségével és a kerékpárutak hiányával illetve állapotával a legelégedetlenebbek. "
Érdekes a sok szemét csak engem zavar? És a zaj és a kosz?
És a hajléktalan helyzet?
És az általános élet -és kultúr színvonaltalanság?
U tak minősíthetetlensége?
Parkok hiánya, tömegsportolási lehetőségek hiánya?
Mondjuk az igaz, hogy ezek az egész országra jellemzőek

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek