-pny -pny
1
5
4
február 08. | 13:39
#1

VÁLASZTÁS 2018 - cenzúra nélkül  

Itt lehet folytatni a bezárt topicot.
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
ma, 22:25
előzmény: #10484  -pny
#10486
Jó területeket érint, de én kiegészíteném ezekkel:
- A törvényhozás teljes kormány alá rendelődése. A 2/3 a parlamentben nyilván teljes hatalmat jelent, de ahogy máshol sem, itt sem jelenti ez azt, hogy vissza is kell vele élni. A parlament kikerülése (1 nap alatt fajsúlyos dolgok elfogadása, még formális vitát is kihagyva; ellenzéki kérdések érdembeli megválaszolásának megtagadása; vizsgálóbizottságok effektív bojkottálása).
- A teljes államapparátus, intézményrendszer Fideszesítése, full Fidesz pártérdekek szerinti működése.
- Intézményesült korrupció.
ma, 22:23
#10485
Itt man akkora a zurzavar hugy kezdem mogerteni a fitesz vallas hivoit
Valamibe be koll menekulni
ma, 22:17
#10484
“A jelentés április 11-i verziója a többi európai uniós kormány elé utalja Magyarországot, hogy ők döntsék el: van-e egyértelmű kockázata annak, hogy súlyosan sérül nálunk a jogállamiság és az Európai Unió alapértékei. Ha pedig a kormányok úgy látják, hogy igen, akkor hassanak a magyar kormányra, hogy változtasson a gyakorlaton, ahogy az államot irányítják.
.
A parlamenti jelentés szerint egyértelműen fennáll ez a kockázat. Judith Sargentini két héttel ezelőtt öt konkrét példát emelt ki, hogy miért:
.
- 2012-től kezdve korlátozták az alkotmánybíróság mozgásterét Magyarországon, a bíróságok pedig nagyobb mértékben a végrehajtó hatalom befolyása alatt vannak, mint korábban,
- újságok zárnak be, sok sajtóterméket állami hirdetéseken keresztül befolyásol a kormány,
- a CEU-törvény sérti az oktatás szabadságát,
- bejegyzett egyházaktól vonták meg a regisztrációt,
- a civil szervezetek jelentős mértékben azt tapasztalják, hogy az állam korlátozza a mozgásterüket, csökkenti a finanszírozásukat, és ujjal mutogat rájuk, nevezetesen külföldi hatalmak ügynökeinek nevezik őket a kormány képviselői. Pedig valójában a civil szervezetek a jól működő demokrácia alapját jelentik.”
.
https://index.hu/kulfold/ep/2018/04/26/szijjarto_peter_brusszelben_vedi_magyarorszagot/
ma, 15:43
#10483
Fidesz mentalitás...
.
“Vagy elmész, vagy kicsinállak!
.
Számos tanár gyomorgörccsel jár be dolgozni abba az angyalföldi iskolába, ahol a gyermekbántalmazási ügybe keveredett volt fideszes polgármester, Putnoki Zsolt az igazgató.”
.
https://index.hu/belfold/2018/04/26/putnoki/
ma, 10:30
előzmény: #10475  czm
#10482
Kósát az ostobaságai miatt valószínűleg Orbánék dobták, Lázárnál viszont ő maga lehetett, aki ki akart kerülni, nyilván többet ér számára a neve az üzleti tevékenységei miatt, mint hogy az egyre ostobább propagandával lejárassa azt...
ma, 09:40
előzmény: #10475  czm
#10481
Külön figyelni fogom az új "emberminiszter"-t.
Nagy koponya. Megkérdőjelezi az ősrobbanást, Einsteint (E=mc2), azt mondja, hogy a halálos betegségek jó 70-80 %-át a tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni... :))
Vigyázat! Ő felel az oktatásért és az egészségügyért is.
https://merce.hu/2018/04/25/balog-lehetseges-utodja-nem-hisz-az-osrobbanasban/
ma, 08:31
előzmény: #10479  Dehogynincs
#10480
És Orbánékat sem mentette meg 2002-ben a 2001-es koronaúsztatás.
ma, 08:28
#10479
A fidesz három egymást követő választáson ért el kétharmadot. Teljesen függetlenül attól, hogy éppen kinek a birtokában voltak a Seuso-kincsek. Kulturális szempontból tényleg ritka és értékes leletről van szó, de ebből nem következik, hogy művelt, okos, iskolázott, tájékozott polgárok döntötték el és jól döntötték el bármelyik választás kimenetelét.
A korona sokkal jelentősebb a Seuso-kincseknél, de 1990-ben sem mentette meg az mszmp utódpártját a választási vereségtől, hogy a Kádár-rezsimnek 1978-ban visszaadták a koronát.
ma, 07:52
előzmény: #10477  sanka
#10478
“Az ország gazdasági irányításában a seuso kincsek holléte huszadrangunak számít.
.
20-ad? 1000-ed... Ez max. álmodozó, “kincsvadász” gyerekeknek fontos. Bud úgy tűnik - ez mondjuk kb. minden hozzászólásán átjön -, megrekedt ezen a szinten.
ma, 05:53
előzmény: #10470  BudFox
#10477
Az ország gazdasági irányításában a seuso kincsek holléte huszadrangunak számít. Ez megint csak egy fideszes baromság, nacionalizmus, hogy valamit amit még a külföldi bíróság előtt sem tudtak bizonyítani, hogy a miénk, országos fontosságúnak titulálnak.Megint találtál valamit amit bizonygathatsz, hogy mit basztak el azok. Viszont nem érdekel, hogy a fidesz hogyan szerzett megint 2/3-t, hogy hogyan csalt, ezek fontosabb dolgok szerintem egy országban és még lenne más amire figyelhettél..
ma, 05:51
előzmény: #10470  BudFox
#10476
Az ország gazdasági irányításában a seuso kincsek holléte huszadrangunak számít. Ez megint csak egy fideszes baromság, nacionalizmus, hogy valamit amit még a külföldi bíróság előtt sem tudtak bizonyítani, hogy a miénk, országos fontosságúnak titulálnak.Megint találtál valamit amit bizonygathatsz, hogy mit vasutak el azok. Viszont nem érdekel, hogy a fidesz hogyan szerzett megint 2/3-t, hogy h
czm
ma, 01:07
előzmény: #10474  -pny
#10475
Kijott az uj kormanynevsor!
Orulunk, Vincent?
ma, 00:08
előzmény: #10472  Dehogynincs
#10474
“Az én jogállamiság fogalmamba nem fér bele az, hogy a boltzáras népszavazási kezdeményezés beadását Kubatov kopaszai gátolják meg az állam intézményeiben.”
.
Semmilyen jogállamiság értelmezésbe nem fér ez bele. Ahogy az eleve csalással (legtöbb esetben hivatali csalással) állampolgársághoz juttatott ukránok szervezett szavaztatása sem. 
.
És akkor ez csak két kiragadott eset.
szerda, 23:54
#10473
Netanjahu Orbánnak: partnerségünk a következő években erősödni fog Benjamin Netanjahu megköszönte Orbán Viktor levelét, amelyet Izrael Állam fennállásának 70. évfordulójára írt az elmúlt héten. 2018.04.25 23:30MTI +- Köszönetet mondott Izrael iránti állhatatos barátságáért és az elmúlt években kialakított szoros szövetségesi kapcsolatért Orbán Viktornak írt válaszlevelében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és sok sikert kívánt magyar kollégája újabb kormányzati ciklusára - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.
Benjamin Netanjahu megköszönte Orbán Viktor levelét, amelyet Izrael Állam fennállásának 70. évfordulójára írt az elmúlt héten. Az izraeli kormányfő méltatta azt az előrehaladást, amit Magyarország és Izrael elért a kétoldalú kapcsolatok építésében valamint a V4-Izrael együttműködés keretében. Netanjahu felidézte tavaly nyári budapesti hivatalos útját, melynek során megtapasztalta azt az erős támogatást, amelyet a magyar kormány nyújt a helyi zsidó közösségnek öröksége megőrzéséhez és felvirágoztatásához.
szerda, 09:35
előzmény: #10468  nemoland
#10472
Az én jogállamiság fogalmamba nem fér bele az, hogy a boltzáras népszavazási kezdeményezés beadását Kubatov kopaszai gátolják meg az állam intézményeiben.
A jelenlegi magyar alkotmányt kifejezetten azért írták, hogy a kifoszthassák a magánnyugdíjpénztárakat. Ez a rész hejszálpontos mestermunka volt. Csak a többi apróságot felejtették ki, amit utólag fércelgettek bele. A  terrorveszélyre nem gondolt a törvényalkotó, pedig tudtuk, mi történt 1972-ben a müncheni olimpián vagy 2011-ben az ikertornyokkal és a Pentagonnal.
A mi kvótanépszavazásunk egyrészt a választási rendszer próbahadgyakorlata volt, másrészt erősen sulykolták a kormányzat által elvárt választ, harmadrészt pedig még így is érvénytelen volt, negyedrészt pedig a hatalmat nem kötelezte semmire, mert az országgyűlés jóváhagyásával annyi migránst fogadott be, amennyit csak akart. Ezt pedig a választók akarata ellen tette, akiknek a többsége sem menekültet, sem pedig letelepedési kötvényest nem akart látni.
Szerintem a határvédelem is a jogállamisághoz és  az állami szuverenitáshoz tartozik, ennek ellenére 2015-ben négyszázezer illegális(!) migráns tarolta le kis hazánkat. Azért csak bátran kísérletezgess azzal, hogy az illegális(!) migránst valahogy beszuszakold a jog keretébe!
szerda, 09:16
előzmény: #10468  nemoland
#10471
" mert ezen kérdésekben a tagállamok miniszterelnökei dönthetnek csak EGYHANGÚLAG...."
.
Konkrétan melyik jogszabályhely alapján?
szerda, 09:12
előzmény: #10354  -pny
#10470
Index ha írja akkor biztos hogy korrekt :-)
téyleg...tudnál nekem belinkelni olyan cikket ami a Fidesz sikereit ecseteli és még neked is tettszik ?
Apropó..a Suso ügyről mi a véleményed ?
nekem kedvenc témám a Seuso - kincsek
Most derült ki hogy Hiller István- ék idejében már megvolt a pénz hogy haza lehessen hoznia kincseket..de a válság ezt a pénzt is elvitte... magyarán az MSZP elcseszte..
Csak a jószerencsén múlt hogy 2015 és 2017 -ig a Lord nem adta el olyan embernek, akit nem érdekelt volna hogy soha nem lehet nyilvános aukción eladni...
szerda, 08:35
előzmény: #10458  -pny
#10469
"ami jelenleg Magyarországon van, az objektíve egy erősen torz, verseny szempontból extrém egyenlőtlen rendszer, ami hosszútávon BIZTOSAN káros. MINDENKINEK."

az EU-ra is PONTOSAN UGYANEZ IGAZ...ha ez gond akkor az EU.ban is gond....Magyarország csak ugyanazokkal a kártyákkal játszik, mint a többiek...
Ha német francia cég nyer az "demokratikus" ha magyar az nem ?!?!?
nézd meg a Német és Francia piacokat 80-90%-ban SAJÁT nemzeti cégeik a meghatározóak....innentől kezdve szövegelhetnek a "szabad verseny" mellet...ha övég a piacuk 90%-a...
ez olyan, mintha pl. az szabad versenyt hirdetnél a luxustelefonok között....elvileg lehetséges, de lényegében NEM AZ...tarolna az ALMA....
szóval a szokásos Liberális Kettős mérce mindig és mindenhol felfedezhető...és pont ez a baj a jelenlegi liberalizmussal...hogy érdekei szerint változtatja UGYANANNAK A TÉNYNEK a MEGÍTÉLÉSÉT....
Ez pedig tisztelt hölgyeim és uraim a (vélemény) DIKTATÚRA sajátossága... ;)
szerda, 08:28
előzmény: #10467  Dehogynincs
#10468
 "A jogállamnak viszont még a látszata sincs meg" - sorry de ez m.rhaság.
a jogállamot nem a "látszat", az "érzés" vagy a szubjektum határozza meg, hanem az objektívan leírt JOG.
Ha ez hibás, vagy nem teljeskörű, akkor ki kell egészíteni.
Elvileg az EU. és a Magyar alkotmányban is le van írva JOG SZERINT mi a jogállam és egyik sem ütközik a másikkal...
apró kiegészítésként a KÖTELEZŐ kvóta - jogilag - EU. alkotmány ellenes volt, mert ezen kérdésekben a tagállamok miniszterelnökei dönthetnek csak EGYHANGÚLAG.... -  a 'független'  EU. bíróság mégis elismert egy egyszeű többségi belügyminiszteri döntést, tehát kvázi EU/Brüsszel kivánságára - POLITIKAI döntést hozott - SZEMBEN a jogival....
Szóval a te szavaiddal élve pont az Eu. jelenlegi felfogására .jellemző, hogy a 
"A jogállamnak viszont még a látszata sincs meg..."
+1 melyik vezető kérdeztem meg a saját országát a bevándorlásról még rajtunk kívűl ?!
ha meg nem , akkor MI ALAPJÁN DÖNTENEK EBBEN A KÉRDÉSBEN sajá országbeli többségi támogatás nélkül ?!?!?! - ez "JOGÁLLAM" ?! ;)
szerda, 08:05
előzmény: #10465  Bumbika
#10467
Nem túl nehéz az egyközpontú fidesznél jobb pártot elképzelni, annak ellenére, hogy a jelenlegi választékban nincs ilyen párt, már csak azért sem, mert maga a fidesz rengeteget tett azért, hogy olyan ellenzéke legyen, amelyik nem veszélyezteti a hatalmát, része a rendszerének és fenntartja a demokrácia látszatát. A jogállamnak viszont még a látszata sincs meg.
szerda, 07:38
előzmény: #10438  -pny
#10466
Sajnos a 2/3 ilyen dolgokat tud előidézni párttòl függetlenül.
szerda, 06:25
#10465
Új választást szeretnél pénznyelö?
Véleményed szerint azon ki nyerne most?
Szerinted melyik párt lenne jobb, mint a Fidesz?
Sarló-kalapácsos kommunisták és szélsőjobbos fasiszták is tüntettek, te velük közösséget vállalsz?
szerda, 00:36
előzmény: #10462  HPeter76
#10464
#10458
szerda, 00:25
előzmény: #10462  HPeter76
#10463
Nem találtátok meg az ellenszerét,mi a megoldás AZON GONDOLKOZZÁL EL!!
Legkönnyebb nem elismerni!!
szerda, 00:17
előzmény: #10461  -pny
#10462
-na ezt azonnal lehámoztad.. (üres hivatkozásodddal)
Még a végén az lesz a Választás nem egyenlő felek között zajlot... hi hi...
szerda, 00:06
előzmény: #10460  HPeter76
#10461
A dolog “veleje”, kedves HPeti, hogy rettenetes nagy magyarként tanulj meg magyarul...
kedd, 23:37
előzmény: #10458  -pny
#10460
Jelek arra mutatnak Nektek kellett volna megnyerni a Fidesz szavazókat.. Hát  erről nagyon megfeledkeztek.
 Ne ez a dolog veleje... bizony ez,,,,,
kedd, 23:07
előzmény: #10458  -pny
#10459
Nem vicc volt ez, csak irónia a "gyökerek"-hez.
Egyébként igazad van, de van úgy néha, hogy az ember kínjában röhög...
kedd, 22:58
előzmény: #10456  doxa
#10458
El lehet viccelni az egészet, de ami történt és ami zajlik, az nem vicces. Ilyen aljas, egyoldalú és számos pontján már igazoltan jogsértő kampány még nem volt, mint most. Ilyen hibákkal teli, egyodalú és számos pontján már igazoltan törvénytelen választás, mint most, a rendszerváltás óta nem volt. És akkor csak az elmúlt 2-3 hónapról beszéltem. Lehet ezt gondolni, vagy azt világnézetileg, politikailag, lehet minden kormány, vagy uralkodó párt és az általa irányított/felügyelt állami gépezet kicsit ilyen, kicsit olyan irányultságú, ahogy a média is, mert ez mindig igaz, de az, ami jelenleg Magyarországon van, az objektíve egy erősen torz, verseny szempontból extrém egyenlőtlen rendszer, ami hosszútávon BIZTOSAN káros. MINDENKINEK. Annak is, aki most - JOGOSAN - a 2010 előtti kormányok utálata által vezérelten bármit hajlandó elnézni Orbánéknak.
kedd, 22:55
előzmény: #10456  doxa
#10457
Heles ott tanúk előtt... na régen ez volt az igazi MENŐ nem ide-oda """dugdosni"" sok a bürokrácia ebbe..
Na meg az a sok SZÉT SZORTIROZÁS...
11.000 választási kör szorozva 900-1000ember (ennnyi tartozik egy választási körbe)=Ki is jön a Magyarorsz. lakosok száma..
kedd, 22:45
előzmény: #10452  Karvalytokes
#10456
A szavazás pedig úgy történt,  (a vagyoni és műveltségi cenzus ellenőrzése után), hogy:
"a kocsmaudvaron felállított pódiumra (asztalra) kellett felállnia a szavazónak és hangosan bemondani a támogatott képviselő jelölt nevét, amelyet a szavazatszámláló bizottság írásban rögzített." :)
kedd, 22:40
előzmény: #10449  sanka
#10455
Ja igen az ALAPELVEK SÉRELME NEM ELÉG EHHEZ!! (Mi ez? -kivülről nézve mindenki azt mond amat akar,mondhatom így is.....
 válsztási ELISMERÉST ez nem zárja ki!!::)))) Nem is értem minden párt legalább 2-t Választási megbizotatt állított ki,egyáltalán,ha OTT VOLTAL::))) ez meg már 2-t személy egy pártból tanút is takar OTT MEGVALÓSULT SZÁNDÉKOS CSALÁS BEKÖVETKEZTÉRŐL/// Mai napig nem jelentett  senki.. HIGYÉTEK  ŐRIK AZT,nem kicsit OTT MEGJELENTEK AKKOR MIRE VALÓK,minden oldalról!!!
kedd, 22:22
előzmény: #10452  Karvalytokes
#10454
Nekod koll az illen elit nekod tudni koll

Topik gazda

-pny
-pny
1 5 4

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE