USA: Apple, Google, Tesla Sokar cégek egyéb tech- és sok más részvény!
Sziasztok!
Manapság egyre több helyen és egyre olcsóbban lehet kereskedni amerikai részvényekkel. Itt még nem nagyon találtam ezekkel a részvényekkel foglalkozó fórumot, ezért úgy gondoltam nyitok egyet. Biztosan itt is vagytok páran aikik már elgondolkoztak rajta h vesznek valamit, vagy már vettetek is.Én elég sokáig kerülgettem a dolgot de aztán csak belevágtam....
Ha van bármiylen tapasztalotok pl az adatszolgáltatásról (hol jobb, olcsóbb stb...), vagy ki miben lát fantáziát s miért, beszéljünk róla..
sztem a kávés cég és a Chesapeake Energy lehet nagyon jó, a többi inkább felejtős (főleg a Garmi)
a Chesapeake Energy-t le is fogom még jobban csekkolni...
lehet simán paritás is az EUR/USD-ben, de sztem mára már belátta a piac, hogy az erős USD nem jó az USÁ-nak... erős, innovatív gazdaság, jó kilátásokkal, de a cégei nagy része fundásan erősen túlértékelt a feltörekvőkkel szemben
márpedig: amennyiben a cégei nem tudják tartani az iramot (egyelőre tudják), akkor ezt előbb-utóbb az állampapírok is megérzik, és akkor nem itt lesz az USD sem (persze ez meg majd segíti a cégeket a versenyképességben, etc.)
szóval most még jók az USA mutatói, de nagyon megszenvedhetik az erős USD-t (arról nem is beszélve, hogy a prosperitás a tech szektorban véget érhet USA szemszögből, ha az ázsiaiakat, akiket a jó egyetemeken képeznek, nem tudják az USÁ-ban tartani - és ha az "átköltözik" apránként, akkor könnyen Anglia sorsára juthat az USA... mondjuk még mindig a lehetőségek hazája, de már nincs akkora előnye...)
szóval én nem nagyon fogadnék már arra, hogy ez a trend meg is marad...
én már az EUR-t veszegetem, de nem EUR/USD devizapárban, hanem HUF-ért :)
én már kiszálltam az USD-ból, így engem már nem érint :)
amúgy az a xar, hogy semmilyen ügy1/2szolg. nem elérhető... :)
ha technikai jellegű problem van, akkor várhatok napokat a válaszra...
sztem itt mindenki gazdag lesz :)
aki rájött, hogy nem (csak) a kis magyar mutyisztáni tőzsdén kell kereskedni, mert máshol kismilliószor jobbak a lehetőségek, annak van arányérzéke, lényeglátása, stb. :)
némi türelemmel és objektivitásra törekedéssel kombinálva ezek a jó speki ismérvei :)
Ha valamelyikőtök DEGIRO-t használ, talán tudna segíteni egy dilemmában: AutoFX vagy manuális devizakonverzió?
Nyilván rá fogok kérdezni a DEGIRO-nál, hogy melyiknek milyen előnyei és hátrányai vannak, de én most az ügyfelek tapasztalataira vagyok kíváncsi. (A kondilista alapján a manuális tűnik jobb megoldásnak.)
Előre is köszönöm a meglátásokat!
USA: Apple, Google, Tesla Sokar cégek egyéb tech- és sok más részvény!
Manapság egyre több helyen és egyre olcsóbban lehet kereskedni amerikai részvényekkel. Itt még nem nagyon találtam ezekkel a részvényekkel foglalkozó fórumot, ezért úgy gondoltam nyitok egyet. Biztosan itt is vagytok páran aikik már elgondolkoztak rajta h vesznek valamit, vagy már vettetek is.Én elég sokáig kerülgettem a dolgot de aztán csak belevágtam....
Ha van bármiylen tapasztalotok pl az adatszolgáltatásról (hol jobb, olcsóbb stb...), vagy ki miben lát fantáziát s miért, beszéljünk róla..
Jó kerskedést!