Na jól van, locsolkodást befejezni! Eleget ettetek, itttatok, holnap munka! USA esik, holnap megint lehet izgulni. 4 kereskedési nap és meglátjuk a mennybe megyünk,vagy a pokolba. Pomperj bukást vizionál, mint mindig. Szóval helyre állt a világ rendje. 😊
Nem , konkrétan az van leírva , hogy bárkinek , tehát akár OTP , akár más vevőnek legalább a napi ár70 % - ám kell eladni , száz +- 30% al férjének el a napi áról!
Hát szerintem az nem egészen erről szól.... Az Appeninn részvényeit veheti meg az Igazgatóság max. a mindenkori alaptőke 20%-ig. Ez egy biztonsági szelep főszabályként, hogy az Igazgatóság gyorsan tudjon lépni, ha pl. az árfolyammal gond van, vagy adódik egy kínálkozó lehetőség pl. pakkcserére. Elviekben a saját részvény tartása nem jó, mert a tőzsde arra van, hogy tőkét vonjon be a vállalat. Meghatározott időt követően kötelező is eladni...
Ki és miért minuszolt téged erre? Amit még érdekesnek tartok: F.P. azt nyilatkozta a cikkben, hogy a SZIT-té alakítás fontos előzetes feltétele, hogy a vállalati struktúra az üzemeltetés mellett az ingatlanfejlesztésre (!) is alkalmassá válljon, a jövőben ennek az üzleti profilnak is fontos szerepet szánnak. Valami azt súgja, hogy a volt Questor-os Duna City telek kapcsán lesz itt vmi kapcsolat. Az állam mélyen áron alul vette meg (a Hír tv-ben 50.000 Ft/nm2-es ár szerepelt, 18 milliárdos ár), gondolom, az ismert forgatókönyv szerint bizonyos idő után piaci szereplők bevonásával kezdődne rajta felesztés. Az, hogy itt egyszerre van Konzum átvétel, OTP beszállás, nekem ezt az irányt valószínűsíti.
Valami nem hagyott nyugodni tegnap, már egy ideje (kb. 1 éve) mentem az összes érdemi cikket a Mészáros cégekke kapcsolatosan, nekem sokat segített tavaly is, hogy bizonyos értelemben lássak a pályán. február 23-án jelent meg az alábbi cikk a portfolión: https://www.portfolio.hu/ingatlan/retail/igy-epitenek-tovabb-meszarosek-az-ingatlanbirodalmukat.277569.html Ami lényeges benne, az Fekete Péter mondata, amely szerint már rövid távon a 300-400 millió EUR-s eszközértéket célozzák meg az Appeninnel. A mostani kb. 63 millió EUR...valószínűleg ehhez kell az OTP, meg a 30 milliárdos alaptőke-emelésre történő felhatalmazás. Amire kíváncsi leszek, az az, hogy SZIT-té mikor szeretnék alakítani. Lehet, hogy részt fogok venni a közgyűlésen és erről információt fogok kérni.
😂 A jövő hét számomra a részvény nélkül is húzós lesz, meló miatt. Ezért lesz egy kis megelőző feszültség oldás. Remélem legalább az App miatt nem kell paráznom.
(UP)PENINN