Topiknyitó: Portfolio 2011. 11. 28. 09:00

Újból emelkedett a munkanélküliség (10,8%)  

Ugrás a cikkhez
3 millió 863 ezer fő volt foglalkoztatott az augusztus-októberi időszakban, 40 ezer fővel magasabb, mint egy évvel korábban - derül ki a KSH friss adataiból. Eközben a munkanélküliek száma és aránya is emelkedett, újból 10,8 százalék volt. A...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=159084
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bekre_Pal 2011. 11. 28. 13:31
Törölt hozzászólás
szivacs
szivacs 2011. 11. 28. 13:29
Előzmény: törölt hozzászólás
Ne,.
A munkanélküliként nyilvántartottak is az aktívak közé számítanak a koruk miatt - legalábbis a statisztikában :-)
Tehát +40e foglalkoztatott ÉS +2e munkanélküli = +42e aktív.
Ezért nőtt az aktívak aránya is az összlakossághoz képest.
Bekre_Pal 2011. 11. 28. 13:25
Törölt hozzászólás
szivacs
szivacs 2011. 11. 28. 13:19
Előzmény: #8  Kolyok
"A foglalkoztatottak száma 40 ezer fővel volt magasabb augusztus-októberi időszakban az egy évvel korábbinál. Eközben a munkanélküliek száma is emelkedett, így együttesen az aktívak száma 42 ezer fővel bővült, az aktivitási ráta pedig így az előző hónapokhoz hasonlóan újabb csúcsra emelkedett (56,4%)."
Vagyis 40 ezerrel többen dolgoznak, akiknek - én remélem - minél nagyobb hányada adófizető!
Nem értem, hogy miért gondolja bárki is, hogy kizárólag az ún. "fideszesek" örülnének annak, ha nőne a dolgozók és az adófizetők száma Magyarországon?
Nagyon sok embert ismerek, aki így van ezzel, holott nem "fideszes".
Sőt, a korábbi kormánypártok politikusai is növelni akarták a foglalkoztatottságot és az adófizetők számát és ezt hangoztatva nem kis áldozatokat is vállaltak számos nagyberuházásnál.
Nem mellesleg a mérvadónak tekintett elemzők, minősítők, eu és imf is pont ezt (is) kérte rajtunk számon.
Nem védhető tehát ha pont egy magyar adófizető az ellenkezőjének örülne - nincsenek is sokan, akik ezt felvállalnák.
Én a magam részéről nem narancs hanem vállalkozói szemüveg miatt örülnék neki: nőhetne a fizetőképes kereslet és a rám eső adóterhek is csökkenhetnének, ha többen viselnénk azokat!
Nem az FL rendszámos, szesellicéges, svarcmunkásos, kamuexportáló, 0 ipás faluba bejelentett, kenőpénzelő számlagyáros "vállalkozók" fogják előrevinni ezt az országot hanem az ha nem ők lesznek a mintaadó követendők.
Kolyok
Kolyok 2011. 11. 28. 12:27
Előzmény: törölt hozzászólás
Na látom te se narancssárga szemüvegben olvasol mint szivacs...
Drukkolnék én nekik, csak hát a tények makacs dolgok, valahogy mindig a lényeg kimarad a statisztikáikból...
Szóval ebben a háborúban sem állunk győzelemre... ,bár kancsal Karcsi szerintem itt is kirobbanó sikerről beszélne...
Bekre_Pal 2011. 11. 28. 12:21
Törölt hozzászólás
Kolyok
Kolyok 2011. 11. 28. 12:19
Előzmény: #4  szivacs
Igen csak azt elfelejtik írni, hogy mennyi szűnik meg közben...
Az egyenleget kéne nézni, nem azt hogy mennyi jön létre...
Bekre_Pal 2011. 11. 28. 12:16
Törölt hozzászólás
szivacs
szivacs 2011. 11. 28. 12:05
Előzmény: #3  Kolyok
Végigolvastad a cikket?
Ebben az évben az új állások egyharmada jön létre az elsődleges munkaerőpiacon, ami remélem növekedést jelent, nem csökkenést. Ránk férne ugyanis az adófizetők számának növekedése!
Kolyok
Kolyok 2011. 11. 28. 11:21
Előzmény: #2  szivacs
Ez szerintem annyit jelent, hogy néhány eddig segélyen élő most a közmunka programban ideig-óráig el tud helyezkedni, de amúgy hosszú távon a verseny szférában ahol igazi munkahelyeknek kéne létrejönni ott igazából jelentés csökkenés van.
Ez kb annyira jó hír mint az, hogy jelentősen csökkentettük az államadósságot, ha mondjuk a fél évvel ez előtti euro árfolyammal számolnánk.
Csakhogy nem azzal számolunk, mint ahogy a svájci frankos kölcsönt se a 2008-as árfolyamon számolják.
Summázva ez a hír annyira jó mint egy kupac kaki löntve porcukorral...
szivacs
szivacs 2011. 11. 28. 11:05
Előzmény: #1  portfolio
\"Azonban az aktivitási ráta emelkedése üdvösnek tekintendő, hiszen e tekintetben különösen sereghajtónak számított Magyarország, és ez alapvetően gátolta a foglalkoztatás bővülését.\"

Akkor ez most jó hír?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek