Topikgazda: Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 14:49

Újabb jó hír a Graphisoftnak: kiváló eredmény az amerikai versenytárstól (2.)  

Ugrás a cikkhez
A Graphisofthoz hasonlóan kedvező gyorsjelentést tett közzé a hazai szoftverfejlesztő cég egyik legnagyobb versenytársa, az amerikai Autodesk is. A cég minden szinten a vártnál jobban teljesített, így nem csoda, hogy a vállalat részvényeinek az árfolyama 13%-ot izmosodott a zárás utáni kereskedésben.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=35326
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 14. 16:49
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2003. 11. 22. 10:25
Kedves Head!
Félreértés ne essék, az nem baj ha ugyanazt a tényanyagot többféle képpen magyarázzuk. Ilyen a tőzsde. Ez nem érzelem vagy édes-savanyú szőlő kérdése. Neked úgy tűnik, hogy egy okos vevő veszi a papírt. Ezen is érdemes elgondolkodni. Lehet. Nekem úgy tünik, tudatosan próbálják felráncigálni a papír árát. Engedj meg egy hasonlatot: a beteg csacsiba rugtak egy nagyot a nap elején, ettől 6 métert repült előre. Később ott is maradt. Ami utána történt az lényegtelen. A csacsi mozgását leírhatjuk száguldásnak vagy egy erőteljes noszogtatásnak. Hogy melyik az igaz az csak később derül ki. Ezen nem fogunk összeveszni.
Mégegy fontos adalék: egy-két fórumon találkoztam a cég tulajdonosaival és halgattam az előadásaikat. Biztosíthatlak tudják mi a dörgés a részvény spekulációban. Üdv
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 21:59
Kedves ARP!
Igen ugyanarról a 18 millios forgalmú papírról beszélünk! A vevőn annyi látszott, hogy nem ostoba(!). Vszínűleg dupla ennyi forgalom mellett 1350 körüli árral lehetett volna számolni! A papírban nincs eladó, bármilyen furcsa ha képben vagy kb. egy hónapja. Annyi változott, hogy a bizonytalanság miatt eltűnt a vételi oldal. És eladó mint tudjuk mindíg van. Nemrég 500 ft-ot ért ez a papír, a régi rossz emlékek könnyen pánikot okozhatnak a gyengébb idegzetűek körében! Persze még jöhetnek eladók, eshet az ár, történhet bármi. De milyen külföldiekről beszélsz? Amúgy érdekességképpen jegyzem meg, hogy a 30 nap legolvasottabb cikkei között előkelő helyen szerepel a Graphisoftról írt anyagok mindegyike, ami azt jelzi, hogy mindenki egy kicsit rá van "izgulva" a papírra. Remélem egyszer majd megváltozik a véleményed a Graphiról, mert nagyon csúnyán lefikázod. Vagy egyszerűen csak savanyú a szőlő.
Üdv HEAD
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 15:36
Miért? Meredek tempóban veszik? Lehet, hogy nem ugyanazt a papírt nézzük, én a 16 millió forint forgalmú graphisoftról beszélek! Üdv
szab 2003. 11. 21. 15:25
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
mire ez a pesszimizmus?
Törölt felhasználó 2003. 11. 21. 15:23
Előzmény: #1  portfolio
Újabb jó hír! Egy kicsit már fárasztó: 16 millióval "beletéptek" a papírba, hátha találnak még maradék kitömött buxájú palimadarat, akire majd ra lehet sózni egy kis graphit.
Nem lehetnek könnyű helyzetben az alapok, a jó hírre sem jön már palimadár. Lehet csücsülni a graphin vagy borítani. Csak nehogy a külföldiek kezdjék a borítást! Üdv

Topik gazda

ARP
5 5 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek