Topiknyitó: lzoli41 2021. 06. 06. 11:55

Új erő formálódik Európában, és Orbán Viktor lehet az egyik legfőbb vezetője  

Ez egy nagyon fontos kérdés. Régóta figyelem ezen kérdéseket és arra jutottam, hogy a demokratikus rendszer hosszú távú fennmaradásának alapja nemcsak a kimunkált hatalommegosztási rendszer megléte, hanem a hatékony társadalomszervezési funkciók működése is, aminek alapja a megfelelő intézményrendszer és annak jó működése.
Az EU romló hatékonysága abból ered szerintem, hogy a társadalomszervezési funkciói romlanak vagy stagnálnak, ennek pedig az az oka meggyőződésem szerint, hogy a kormányfők nem ennek rendelik alá tevékenységüket, hanem a hatalomtechnikai oldalon spekulálnak és szervezkednek úgy hogy nem lehet közben fejlődni. Marozsán Györgytől olvastam a vetokráciáról, ami ezen a szemléleten fejlődött ki.
A nagyon jobboldaliak azon tépelődnek, hogy hogyan akadályozzák meg az EU nagyobb kockázatmegosztási kihívásait (szerintem ez a fejlődésének a mozgatója, ami szuverenitás-megosztással kezdődött), csak azért hogy a hatalmuk megmaradjon vagy nagyobb legyen.
Ez egy csapda, mert azoknak kellene ezt megszervezniük, akik ehhez leginkább ragaszkodnak.
Érdekes játékelméleti kihívás, hogy hogyan lehetne ezt jobban megszervezni (és honnan kellene indítani) egy ilyen bonyolult rendszerben.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:

Topik gazda

lzoli41
3 4 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek