Topiknyitó: BigKingBroker 2011. 01. 02. 17:54

Új, demokratikus Médiatörvény - Létrejövő Médiegyensúly!  

Eredményekben, Egészségben, Összefogásban és Szeretetben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!Az idő megérett arra, hogy ezt a fórumot is megnyithatjuk hál'Istennek! :-)20 év kellett, hogy Magyarországon el kezdjen kialakulni a médiaegyensúly!

Azonban pozitív változások vették kezdetét, és a 2011-es év a demokratikus médiarendszer éve lesz!Íme a nagyszerű hír:Megjelent a médiatörvény a Magyar KözlönybenlinkTovábbá nemzeti érzelmű, polgári szemléletű vezetői lesznek az M1-nek és M2-nek is!linkKinevezték a köztévé két csatornájának új vezetőit

Medveczky Balázs a Magyar Televízió vezérigazgatója az m1 vezetőjévé Rákay Philipet, az m2 intendánsává pedig Süveges Gergőt nevezte ki - közölte az MTV.A nemzeti összefogás létrejött a Médiatörvény ügyében is!


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kublaj1 2011. 01. 19. 16:33
#220
Üdv!

Aki végig követte az EU parlament mai ülését, annak szerintem világossá vált, hogy ez az egész EU egy vicc és ilyen formában nem működőképes. Lásd euro.
puritan 2011. 01. 19. 16:29
#219
link

"Kíváncsi vagyok, hogy ez a savanyú képű nő vajon milyen megjegyzéssel kaphatta ezt a Magyar Nemzetes tace-pao-t a kezébe.
Tudja-e, hogy ezek után még hülyébbnek nézik, akik értik?
Szerencsétlen hamvába holt ötlet. Cohn-Bandita meg oldalról figyeli."

Tőlünk kiindulva most már szép lassan elterjed az egész világon, hogy a sajtószabadság tulajdonképpen csak akkor sérül ha az emberek betapasztják saját szájukat..

exmnbs1 2011. 01. 19. 16:27
Előzmény: #217  bokaly
#218
a roma népvándorlás ilyen súlyos probléma lenne vagy csak terelés?
bokaly 2011. 01. 19. 16:18
Előzmény: #210  pampa
#217
„Önök azzal fenyegettek, hogy diktatúra felé mozdul el Magyarország. Mi ez, ha nem a hazám megsértése. Én pedig soha nem fogom hagyni, hogy sértegessék a nemzetemet, mindig fel fogok lépni védelmében”.

Ebben az a szomorú, hogy még mindig vitézkedik.... még mindig félrehall..... Egy "ország" nem tud diktatúra felé mozdulni.... csupán egyes vezetői kényszerítik rá. Vagyis, ha ezt sértésnek veszi:

1. ne törekedjen diktatúrára,
2. ne legyen pökhendi,
3. ne hülyítse szeretett nemzetét
4. ne a "sértegetés" ellenlépjen fel, hanem szüntesse meg a sértegetésre okot adó körülményeket
exmnbs1 2011. 01. 19. 16:04
Előzmény: #215  Phylaxa
#216
Phylaxa 2011. 01. 19. 14:20
Előzmény: #207  pampa
#215
Akkor a probléma meg is oldódott. :)
uvegtigris 2011. 01. 19. 14:17
Előzmény: #212  pampa
#214
Murphy ismert törvénye szerint, ami elromolhat az el is romlik.
Nos ez adaptálva bármely törvényre: ha egy törvény valamely lehetőséget megteremt az alkalmazói számára, akkor azt 100%, hogy alkalmazni is fogják.
Törölt felhasználó 2011. 01. 19. 14:07
Előzmény: #212  pampa
#213
Tudod, nyugaton tudnak illedelmesek lenni. Amit itthon sokan félreértelmeznek. Mert itthon már nem divat.

pampa 2011. 01. 19. 13:59
Előzmény: #211  Törölt felhasználó
#212
Ebben sem volt sok konkrétum.

'úgy tűnik, "

"Szerinte ez a szabály nem kellőképpen világos,"

" fennáll az eshetősége a médiaregisztrációs szabályok "túlterjeszkedő alkalmazásának".

Törölt felhasználó 2011. 01. 19. 13:51
Előzmény: #205  pampa
#211
Pampa, nem ezek a legsúlyosabbak, pl. az EU egyik illetékes biztosának kifogásai:

"Három komolyabb aggályt jelzett a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban Neelie Kroes, a média ügyeiben illetékes EU-biztos hétfőn este Strasbourgban.

Az első aggály szerint a médiatörvény "a jelek szerint problémát okoz" az audiovizuális és médiaszolgáltatásokról szóló uniós irányelvvel (AVMS) összevetve, ugyanis "úgy tűnik, hogy (a törvény) vonatkozik a más tagállamokban létesített médiavállalkozásokra is".

Kroes felhívta a figyelmet arra, hogy az AVMS az "eredetország elvének" alapjára helyezkedik, vagyis arra az elvre, hogy a médiavállalkozásnak elvben csak az eredet szerinti országban érvényes szabályokhoz kell igazodnia. Az irányelv nagyon precízen megfogalmazott feltételek mellett engedi csak az eltérést ettől az elvtől - mondta az EU-biztos, és közölte, hogy szóban már jelezte magyar partnereinek ezzel kapcsolatos aggályát.

Második aggályként azt hozta fel a biztos, hogy a magyar törvény a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét a műsorszórás területéről - ahol az ilyen követelmény teljesen bevett dolog - kiterjeszti a lekérhető (on-demand) audiovizuális médiaszolgáltatásokra is, beleértve például az egyszerű videobloggereket. Szerinte ez a szabály nem kellőképpen világos, és így az egyéni esetekben túl nagy mérlegelési lehetőséget biztosít, és ezáltal problémákat okozhat "a médiaszabadság szabályozásának arányosságát illetően".

Kroes harmadik aggálya azzal kapcsolatos, hogy korlátokat szabó kritériumok hiányában fennáll az eshetősége a médiaregisztrációs szabályok "túlterjeszkedő alkalmazásának".

E három aggály említésén túl az EU-biztos kitért arra is, hogy továbbra is vizsgálják "a médiahatóság függetlenségére vonatkozó kritérium nehéz kérdését"."

Ettől függetlenül, lehet hogy semmit nem fog érdemben kifogásolni az EU, annak ellenére hogy nagyon nem ért egyet egyes passzusokkal.

"Kroes emlékeztetett, hogy az uniós végrehajtó testület jogérvényesítő hatásköre az alapvető jogokat illetően csak az olyan esetekre terjed ki, amikor a tagállamok az Európai Unió jogi előírásait alkalmazzák. A médiapolitikáért felelő biztosi minőségében ő a magyar médiatörvényt az AVMS uniós irányelvnek való megfelelés szemszögéből vizsgálta - tette hozzá."
pampa 2011. 01. 19. 13:32
Előzmény: #209  pampa
#210
"Meglepetten tapasztaltam, hogy annyi respektábilis ember, Schulz úrtól annyi mindenkin át, sokan komoly tárgyi tévedésekben vannak a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban – kezdte Orbán Viktor viszontválaszát az EP strasbourgi plenáris ülésén.

Rámutatott: a magyar médiatörvény alapján a kiegyensúlyozatlanságot nem lehet szankcionálni, és éppen ezért büntetést sem lehet kiszabni. „Sajnálom, hogy ilyen rútul rászedték önöket!” – fogalmazott Orbán Viktor, majd így folytatta: – Respektálom, hogy Schulz úr a teljesítmény és nem a program alapján kívánja majd lemérni a magyar EU-elnökség teljesítményét.

– Hogyan képzeli bárki, hogy a 21. században, az internet világában cenzúrázhatja bárki is az internetet? Mi az interneten és a Facebookon nyertünk választást. Hol élnek önök? Meg vagyok döbbenve – jelentette ki a magyar kormányfő, hozzátéve, hogy az eddig érvényben lévő médiatörvény alapján bármikor meg lehetett szüntetni egy lapot.

Orbán azt javasolta: térjünk az ésszerű érvek talajára, ugyanis „Magyarországon éppen a jogállam újjáépítése folyik”. Emlékeztetett, hogy akik most annyira tiltakoznak, valami különleges okból nem emelték fel a szavukat, amikor a titkosszolgálatokat és a rendőrséget politikai célokra használták, és amikor közérdekű adatok eltitkolása miatt idáig jutott Magyarország.

A német törvény semmivel sem demokratikusabb

Ezt követően Orbán Viktor újra Martin Schultzhoz fordult: „Úgy beszélek önhöz, mint európai az európaihoz. Az a helyzet, hogy az önök médiatörvénye egy jottányit sem demokratikusabb, mint a magyar szabályozás. A médiatörvényt természetesen lehet, és kell is kritizálni, viszont nem lehet sértegetni egy nemzetet”. „Önök azzal fenyegettek, hogy diktatúra felé mozdul el Magyarország. Mi ez, ha nem a hazám megsértése. Én pedig soha nem fogom hagyni, hogy sértegessék a nemzetemet, mindig fel fogok lépni védelmében”.
pampa 2011. 01. 19. 09:32
Előzmény: #206  Törölt felhasználó
#209
penznyelo

ismered az "ősi" viccet?
amennyiben egy párt titkár elüt egy gyalogost az féktávolságon belül lépett at autó elé...
ugyan ez fordítva, akkor az autós nem az út és a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezette az autót...

Látod ez érezhető nálad, amennyiben az Orbán kormány csinál valamit az csak rossz lehet, de ha valamelyik elődje tv.-ét boncolgatjuk.... az a akkori körülmények között még éppen elfogadhatónak minősíthető....

És még szerencse, hogy én vagyok az elfogult....
kispangit 2011. 01. 19. 09:22
Előzmény: #205  pampa
#208
"Csak kormánypárti tagok a testületben"
És ez szerinted így rendben is lenne. Ha 16 évre neveznék ki a vezetőjét, az is.
A Kádár-korszakból ismerősek 1ébként az ilyen gumifogalmakkal operáló törvények. Majd aszerint szankcionál az NMHH, hogy van-e rajta sapka, vagy nincs, mert akár meg is teheti, hogy így járjon el, ez az igazi baj. Túl tágan értelmezhető. Már csak az kell, hogy Orbán a kegyenceivel töltse fel a médiatanácsot, és készen is vagyunk. Mi lesz, visszajön a szamizdat? Még Demszky is kigyógyul a depressziójából a végén.
pampa 2011. 01. 19. 09:04
Előzmény: #205  pampa
#207
"A Magyar Nemzet újságírója azt kérdezte Mijatoviætól, hogy foglalkozik-e a francia médiatörvénnyel, hiszen ott a kormány nevezi ki az ottani testület tagjait. „Ha probléma van, akkor felemelem a hangomat” – egyebek mellett így felelt az EBESZ sajtószabadság-felelőse.
Törölt felhasználó 2011. 01. 19. 09:04
Előzmény: #204  pampa
#206
"És bármilyen színű a kormány egy kinevezett személy mindíg a kinevező kormány közelinek számít."

Pártpolitikus és párt által kinevezett személy között csak az olyan szélsőségesen/bugyután elfogult embereknél, mint pl. te nincs különbség.
pampa 2011. 01. 19. 08:55
Előzmény: #204  pampa
#205
Két kritika az EU részéről:
Csak kormánypárti tagok a testületben.
9 évre nevezik ki a vezetőt.

Az elsőhöz csak annyit, ha a következő Parlament kormánya egy több pártból álló koalíciós kormány lesz akkor más lesz a testület összetételének a képe.
Jelenleg 2 párt adja a létszám több mint 2/3-át.
A másik kifogáshoz, határozzák meg, hogy az EU-ban mennyi az a max. idő amire kinevezhetőek a vezetők. Azután igazodjunk ahhoz.

És nagyon "boldog" lehet az EU, ha már itt tartanak a tagállamok, hogy a két vitatható döntés miatt megszünik egy országban a sajtószabadság...

És csak megjegyzem, hogy a kereskedelmi tv-k nem nagyon tiltakoznak...
pampa 2011. 01. 16. 20:06
Előzmény: #203  Törölt felhasználó
#204
Volt lehetősége az ellenzéknek jelölni személyeket. Miért nem élt vele?
És bármilyen színű a kormány egy kinevezett személy mindíg a kinevező kormány közelinek számít. Annak idején a Göncz megválasztásánál ez a liberális média nem támadta a kormányt "pártkötődésű" elnök miatt.

Egyre több "van rajta sapka, nincsen rajta sapka" eset jön elő.
Törölt felhasználó 2011. 01. 16. 18:32
Előzmény: #202  pampa
#203
Pampa, a különbség annyi, hogy az ORTT döntő testületében minden pártnak volt delegáltja és nem pártpolitikus vezette, az NMHH-ban csak Fidesz-KDNP-s emberek vannak és Fidesz pártpolitikus vezeti.

Világos, hogy te nem érted a különbséget, de attól még van.

A büntetés összeghatárában igazad van, de ez sokadrangú kérdés (kiválóan el tudod különíteni a lényegest a lényegtelentől és foglalkozni a lényegtelennel).

Tisztára olyan, mintha kiválóan játszanád a hülyét. A kérdés már csak az, tudsz-e színészkedni:)
pampa 2011. 01. 16. 17:28
Előzmény: #200  pampa
#202
"A dél-magyarországi Pécsett (Fünfkirchen) is sok ember vonult az utcára, hogy így tiltakozzon a nemzetközi méretekben is élesen bírált médiatörvény ellen. A törvény minden TV- és rádióadót, a nyomtatott sajtót és az internetportálokat is alárendeli a Fidesz-MPSZ jobboldali-konzervatív kormánypárt által ellenőrzött médiahatóságnak (NMHH). A médiahatóság a törvény értelmében hozzávetőlegesen 730 000 euróig terjedő pénzbüntetést szabhat ki. A törvény előírásai szerint az újságírók kötelesek megnevezni a forrásaikat, ha nemzetbiztonsági ügyről van szó.

Az előző média hatóságot is a kormány jelölte, a mostanit is.
Az előző is büntethetett a mostani is.
És bizony több nyugati országban,az USA-ban is meg kell adni a forrást.

és csak a büntetés mértékéhez arányul:
be nem kapcsolt biztonsági övért 300,000 Ft büntetést szabhat ki a rendőr a helyszínen.
teflonmuflon 2011. 01. 11. 10:42
Előzmény: #200  pampa
#201
"Szerinted demokratikus jogállamként kezelhető az a ország ahol pénzbüntetést szabnak ki egy hivatalos EU. nyelv használatáért a közigazgatásban? Mert ezért az EU nem tiltakozott."

Nem kezelhető demokratikusan. Nem tudom, hogy tényleg nem tiltakozott-e, de még akár meg is teheti. Egyelőre a mi médiatörvényünket is csak vizsgálja, nem tiltakozott.

"És az a ország ahonnét kitoloncolnak embereket származásuk etnikumuk alapján? Sorolhatnánk a példát."

Így van. Soha nem állítottam, hogy máshol minden rendben van. De törekedni kellene rá.

"Azonkívül, ha igaz az a hír miszerint a magyar tv. tartalmi elemei megtalálhatók külön külön más EU. ország jogrendjében akkor mi a kifogás a magyar tv. ellen?"

Ha igaz. De attól, hogy a tartalmi elemei megtalálhatók más EU országok jogrendjében, még közel sem biztos, hogy így együtt is megfelelnek az európai normáknak.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek