Topiknyitó: BigKingBroker 2011. 01. 02. 17:54

Új, demokratikus Médiatörvény - Létrejövő Médiegyensúly!  

Eredményekben, Egészségben, Összefogásban és Szeretetben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!Az idő megérett arra, hogy ezt a fórumot is megnyithatjuk hál'Istennek! :-)20 év kellett, hogy Magyarországon el kezdjen kialakulni a médiaegyensúly!

Azonban pozitív változások vették kezdetét, és a 2011-es év a demokratikus médiarendszer éve lesz!Íme a nagyszerű hír:Megjelent a médiatörvény a Magyar KözlönybenlinkTovábbá nemzeti érzelmű, polgári szemléletű vezetői lesznek az M1-nek és M2-nek is!linkKinevezték a köztévé két csatornájának új vezetőit

Medveczky Balázs a Magyar Televízió vezérigazgatója az m1 vezetőjévé Rákay Philipet, az m2 intendánsává pedig Süveges Gergőt nevezte ki - közölte az MTV.A nemzeti összefogás létrejött a Médiatörvény ügyében is!


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2011. 01. 11. 10:23
Előzmény: #199  teflonmuflon
#200
Szerinted demokratikus jogállamként kezelhető az a ország ahol pénzbüntetést szabnak ki egy hivatalos EU. nyelv használatáért a közigazgatásban? Mert ezért az EU nem tiltakozott. És az a ország ahonnét kitoloncolnak embereket származásuk etnikumuk alapján? Sorolhatnánk a példát.
Azonkívül, ha igaz az a hír miszerint a magyar tv. tartalmi elemei megtalálhatók külön külön más EU. ország jogrendjében akkor mi a kifogás a magyar tv. ellen?
teflonmuflon 2011. 01. 11. 10:15
Előzmény: #174  pampa
#199
"Miért szól bele az EU, hogy egy ország milyen tv-t alkot a média szabályozására?"

A médiatörvény a jogállamiság egyik kulcskérdése. Miután a tagállamok az uniós alapszerződésben vállalták, hogy demokratikus jogállamként működnek, a szerződés betartását az uniónak jogában áll vizsgálni. Ezért szól bele.
walkur 2011. 01. 06. 22:45
#198
Köszönet mindenkinek, ki ebbe a topicba írva sikeresen fenntartja a topicot az első 20 között, hogy minden igaz ember olvashassa:

"Új, demokratikus Médiatörvény - Létrejövő Médiegyensúly!"

Remélem Gordon látod:)
walkur 2011. 01. 06. 21:27
Előzmény: #180  Oszo
#197
"Te egyedül vagy az Igazi Színtiszta Magyarságot Elbíráló Tiszteletreméltó Hatóság, vagy vannak más tagok is?

"

Ha gondolod lehetsz tag Te is amúgy én vagyok igen az egész SZMETH így sokkal olcsóbb mint felvenni beosztottakat. A tagság, éves tagdíj fizetéssel jár és önkéntes munkával.
Phylaxa 2011. 01. 06. 19:09
Előzmény: #178  pampa
#196
Ha valóban így van akkor akkor Brüsszel nem demokratikus. Viszont nem is arról van szó, hogy mi demokratikusak vagyunk vagy nem. Erről csak a visítozás megy. Arról van szó, hogy nálunk nem szabad azt megengedni ami a fejlett demokráciákban van.A megfelelő törvénypasszusokat le lehetne írni a megfelelő országokban korrektül és mindenki összehasonlíthatná, hogy mi a különbség.Nem teszik. Se itthon se máshol.Inkább elmondják ugyanazt a semmitmondó szövegeket amennyiszer csak lehet. Erről szól ez az egész. A sajtószabadság az sajtószabadság. Arról ír és azt sugall amit csak akar. Az már egy másik kérdés, hogy egy társadalomban kik írnak konkrétumokat, kik idéznek korrektül és kiket érdemes egyáltalán elolvasni.
szivacs
szivacs 2011. 01. 06. 18:37
#195
"Nemcsak a református egyház, hanem minden magyar ember érdeke is, hogy az országról hiteles kép alakuljon ki - mondta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke Magyarország január 1-jén kezdődött soros európai uniós elnöksége alkalmából.

a református püspök hozzátette, az egyházaknak egyáltalán nem feladatuk, hogy a magyar kormány minden lépésével egyetértsenek, de a reformátusok a kapcsolatrendszerük, a nemzetközi egyházi szervezetek, a testvéregyházakkal ápolt kapcsolataik révén "igenis segíthetnek tisztázni azokat a hamis beidegződéseket, amelyeket egyesek Magyarországon kívülről, illetve többen belülről is táplálnak".

Bölcskei Gusztáv meglátása szerint "az EU fordulóponthoz érkezett", már nemcsak deklarálnia kell, hogy értékközösségként létezik, hanem ezt érvényesítenie is kell. Fontosnak mondta, hogy "a közösen vallott és vállalt értékeknek legyenek meg a következményeik a gazdaságban és a pénzügypolitikában is".

Utalt egy francia etikaprofesszor megfogalmazására is, miszerint "2011 a morális riposzt éve lesz az európai közösség számára": Bölcskei Gusztáv szerint "ki kell mondani, hogy ha eltűnnek a morális alapok, akkor az ezektől látszólag függetlenül működő rendszerek is összeomlanak"."
csendeske 2011. 01. 06. 14:24
Törölt hozzászólás
#194
pampa 2011. 01. 06. 14:20
Előzmény: törölt hozzászólás
#193
"A kommentedhez csak annyit, a megoldás kulcsa média ügyben a mondatodban rejlik:
"Miért szól bele az EU, hogy egy ország milyen tv-t alkot a média szabályozására?"
Hát pont ez az. Éppen ezért szól bele az EU. Ugyanis ezzel a médiatörvénnyel nem az ország csinálja a TV-t, hanem a kormány.

Olvasd el és írj olyan esetet amikor az ország csinálta a TV.-t.

Medgyessy- Gyurcsány- Gyurcsány- Bajnai kormányok alatt.

viperakapitany 2011. 01. 06. 14:17
Előzmény: #180  Oszo
#192


"Most már persze ezerrel bánhatják Orbánék a médiatörvényt. Bánják - de meg nem változtatják, mert úgy érzik: ha megtennék, azzal akkora presztízsveszteség érné őket, amibe belepusztulnának. Ezért foggal-körömmel ragaszkodnak a pozíciójukhoz, az utolsó töltényig kitartanak állásaikban. Mint Jányék ’43-ban… A pozíció pedig vesztes, az állások védhetetlenek. Azért is, mert a törvény valóban rossz és azért is, mert most már a felhergelt ellenség is kénytelen presztízsharcolni és nem engedheti meg magának, hogy veszítsen – mert nem engedné meg számára a saját közvéleménye…

Tökéletes megoldás már nem létezik a magyar kormány számára – de jó megoldás még lenne. A megoldást a stratégiában „rugalmas elszakadásnak”, „kitérő védelemnek” nevezik. Ez ugyan győzelmet nem hoz, de minimalizálja a veszteséget és lehetővé teszi az időnyerést és az erők újraszervezését. Persze ehhez szembe kell merni nézni a vereséggel és le kell tudni számolni a hibásan kitűzött célok eléréséhez fűzött illúziókkal is.

Sejtjük: nem véletlenül hoztak egy ilyen médiatörvényt. Az ok erre a saját kormányzási képességeik, felkészültségük hiányos volta miatti kritikák elhallgattatása, illetve a saját gazdasági érdekkörük javát szolgáló „intézkedések” napvilágra kerülésének (meg-)akadályozása volt/lehetett. Manapság azonban mindkét cél elérhetetlen: már nem ott tartunk, mint II. Ramszesz idejében, aki a kádesi csatában (i. e. 1247) a hettiták elleni „valóságos teljesítményét” el tudta titkolni a „hazai közvélemény” előtt, „baráti hieroglifa-készítők” munkájával. Ma a világ sokkal „transzparensebb” ennél: bármikor felmehetünk egy „hettita honlapra” és ott találjuk a tényeket. Elvileg persze le lehet tiltani ezeket – de akkor tényleg „megérkezünk Pekingbe” és a Jónép oda már nem követné Urát…

Szóval: a rugalmas elszakadásnál tartottunk - mi is lehetne az ebben a helyzetben? Pl. stikában megdumálni az Alkotmánybírósággal, hogy gyorsan kaszája el valami „formai ok” miatt a törvényt – aztán ha már újratárgyalja az Országgyűlés, fel lehetne állítani mondjuk Lázár Jánost, hogy aszongya: „Mi ugyan nem akarjuk levadászni az ellenvéleményeket és nem is akarunk akkora médiatúlsúlyt – de azért, hogy ez mindenkinek világos legyen, csiszolgatunk a szövegen, pontosítunk a megfogalmazásokon!” Okos lenne, ügyes lenne, nagyvonalú lenne – és megúsznánk…

Orbán tanulhatna e téren egykori „mentorától”, Nemeskürty „Tanár úrtól”: ő világosan leírta ezt a „jelenséget” az akkori Don-kanyarról szóló könyvében, idézi a Horthy-korszak magyar katonai szakirodalmát (amit persze akkor sem fogadtak meg):

„Ha az események a feladatot túlhaladták... az eredeti elhatározáshoz való merev ragaszkodás hiba.” (Harcászati Szabályzat - Budapest, 1938. I. 15-16.)

"
csendeske 2011. 01. 06. 14:16
Törölt hozzászólás
#191
qweb 2011. 01. 06. 14:12
Törölt hozzászólás
#190
qweb 2011. 01. 06. 14:10
Törölt hozzászólás
#189
csendeske 2011. 01. 06. 14:07
Törölt hozzászólás
#188
Törölt felhasználó 2011. 01. 06. 14:06
Előzmény: #185  viperakapitany
#187
Az öngólkirály hogy venne észre ilyet? Azt se veszi észre, ő mit produkál itt.
pampa 2011. 01. 06. 14:06
Előzmény: törölt hozzászólás
#186
Ez a válasz nem arról szólt.

A kérdésedra a válasz:
Minden olyan esetben amikor az SZDSZ nem volt kormányon.
viperakapitany 2011. 01. 06. 14:05
Előzmény: #178  pampa
#185
szijjártót azért idézted, hogy megnevettess minket? nem veszed észre, mennyire ciki ez a szerencsétlen?
csendeske 2011. 01. 06. 14:02
Törölt hozzászólás
#184
pampa 2011. 01. 06. 13:58
Előzmény: #182  user24
#183
"Ugyanis ezzel a médiatörvénnyel nem az ország csinálja a TV-t, hanem a kormány.

Ez már csak így volt az előző kormányok esetében és a következő kormányok esetében is így lesz...
Az ország csak megválasztja a Parlamentet és az oda bekerülő képviselők alakítanak kormányt.
user24 2011. 01. 06. 13:35
Előzmény: #174  pampa
#182
Sziasztok, mindenkinek BUÉK!
Sok hónap után gondoltam lecsekkelem a fórumot...
Látom a helyzet itt még mindig változatlan. Pampa mondja a magáét a többiek meg még bíznak a józan szó erejében. :) Hát kitartás...
Pampa!
A kommentedhez csak annyit, a megoldás kulcsa média ügyben a mondatodban rejlik:
"Miért szól bele az EU, hogy egy ország milyen tv-t alkot a média szabályozására?"
Hát pont ez az. Éppen ezért szól bele az EU. Ugyanis ezzel a médiatörvénnyel nem az ország csinálja a TV-t, hanem a kormány.
Ezért cenzúra meg diktatúra.
Na, mindenkinek további jó szórakozást.
Ja, és a világ szebb 1500Km-vel balrább...
Nem ilyen diktatórikus, mondhatni már egész demokratikus. :)))
csendeske 2011. 01. 06. 13:17
Törölt hozzászólás
#181

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek