Topikgazda: elemes 2004. 11. 25. 08:41

TVK: Startra kész az olefingyár  

Ugrás a cikkhez
Befejezéséhez közeledik a TVK Petrolkémiai Fejlesztési Programjának legfontosabb és legnagyobb létesítménye, az Olefin-2 projekt, amely a tervezett időpontban elérte az úgynevezett mechanikailag komplett állapotot.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=48216
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pFmodi-1fsz-bsszakrvaanyjat1 2020. 12. 27. 06:31
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2004. 12. 13. 15:19
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
elemes,
tényleg ne részvényezz, így sok kellemetlenségtöl óvhatod meg magadat!
Törölt felhasználó 2004. 12. 13. 13:55
Előzmény: #10  elemes
Elemes!
Meglep, hogy nem tőzsdézel, bár sok mindent megmagyaráz. A tőzsdén a lovizás a fundamentumokkal való kereskedést jelenti egy kis befektető számára.
Csak a legnagyobb tőkeerejű befektetők engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy még mielőtt a futam megkezdődik tegyenek az általuk legjobbnak hitt lóra.
Üdv
Törölt felhasználó 2004. 12. 13. 13:52
Előzmény: #10  elemes
elemes,
van egy nagyon nagy különbség a lovihoz képest. ha kellő tapasztalattal rendelkezel, akkor az esélyeid jelentősen megnőnek, azaz mondjuk a 8 befutó lóból 25% valószínűséggel meg tudod mondani melyik nyer. Így már van értelme játszani....
elemes
elemes 2004. 12. 13. 12:48
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
kanyisz,
.
nem tudom, mit gondoljak komolyan, es egyaltalan nem tozsdezek. de a reszveny alapvetoen egy tulajdonresz. aki nem veszi figyelembe, hogy egy tenyleges tevekenyseget vegzo vallalkozas tulajdonreszet vasarolta meg, hanem a veletlenszeru armozgasokon akar keresni, az alapvetoen nem kulonbozik a lovitol.
Törölt felhasználó 2004. 12. 13. 12:21
Előzmény: #8  elemes
Elemes!
Ugye nem gondolod komolyan, hogy a tőzsdén a "valódi értékekkel" lehet keresni? Ennél azért tapasztaltabbnak hiszlek.
Üdv
elemes
elemes 2004. 12. 13. 08:48
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Fijjug,
.
Titeket tenyleg nem erdekelnek a reszvenyek mogott allo ceg valodi ertekei es valodi kockazatai...? Enelkul a tozsde nem tobb, mint szammisztikaval kevert pilotajatek.
Törölt felhasználó 2004. 12. 12. 20:46
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
nézd meg a forgalmat, tudod mi lenne itt, ha tényleg lenne jövöje a sztorinak!? nem szeretnék rosszat mondani, és jó szívvel gondolok az 5000 feletti beszállokra, de szerintem a késö fecskék itt nem fognak nyarat érezni, aminek sajnos rossz vége is lehet... (ne úgy legyen, de az eddigi infok alapján nem aranyesö lesz)
Törölt felhasználó 2004. 12. 11. 16:49
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Én is azt hallottam (nagyon jó forrás!!!), hogy a MOL-t jelenleg nem érdekli a TVK további részesedésének megszerzése.
Törölt felhasználó 2004. 12. 11. 11:47
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
hol itt a jegeles?????
nezd meg a grafikont fel evre....
ja....
Törölt felhasználó 2004. 12. 11. 10:38
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
4500nál megértettem volna a lelkesedést, most már kicsit késö,
mivel a mol nem akarja meg venni a 100%t egyenlöre, ezért inkább jegelik!!!
Törölt felhasználó 2004. 12. 11. 08:16
akkor start, tvk vetel...
elemes
elemes 2004. 11. 25. 10:14
Előzmény: #1  portfolio
Kicsit optimista feltetlezes, hogy a regi olefingyar meg sokaig mukodni fog. azt meg 72-ben epitette a Linde, es eleve 15-20 eves elettartamra terveztek. az eredeti kapacitasat a TVK mernokei megduplaztak, sok mindent ujragondoltak, modernizaltak, de volt mar gond (majdnem-katasztrofa ) abbol, hogy idotallonak hitt elemek tonkrementek. szoval en az Olefin 2 indulasaig, de meg inkabb az Olefin 1 reszleges leallitasaig a TVK-t magas kockazatu befektetesnek tartom. Kicsi a valoszinusege, hogy komolyabb hiba miatt leall az Olefin 1, meg kisebb, hogy elszall, de nem nulla, a kovetkezmenyei viszont nagyon sulyosak.

Topik gazda

elemes
elemes
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek