" Trump például pár héttel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy a levélszavaztoknál többezer szavazatot tud kinyomtatni egy külföldi állam, és ezzel tud csalni. Egyszerűen nem értem, miért mond ilyeneket. A levélszavazatok nem csak egyszerű papírlapok, hanem van rajta vonalkód, és alá is kell írnia a választónak, aminek meg kell egyeznie a rendszerben szereplővel. Szóval ez nem egy olyan sebezhető szavazásmód, mint ahogyan azt sokan gondolják. A legnagyobb probléma a levélszavazatokkal nem az, hogy sokszorosítják és meghamisítják őket, hanem hogy gyakran alulszámlálják őket. Ha nem egyezik meg a szavazó aláírása a rendszerben lévővel, akkor azt nem számítják bele, amiről a választó nem is kap értesítést. Bizonyára önnel is előfordult már, hogy a banknál kérték az aláírását és először visszautasították, mondván, ez nem pontosan úgy néz ki, ahogyan a rendszerben van. Amit szerintem Trump próbál elérni ezzel a kijelentéseivel, hogy legyen arra egy forgatókönyve, hogy miként reagál arra, ha a levélszavazatok a demokraták felé mozdítják el a választásokat. A koronavírus miatt sokan próbálják elkerülni, hogy személyesen kelljen szavazniuk, főleg a jobban lakta városokban, ahol több kisebbségi él és inkább demokrata beállítottságúak. Trump ezért előre próbál felépíteni egy narratívát, hogyha a levélszavazatok miatt végül kikapna, akkor el tudja mondani, hogy szerinte ez csalás miatt történt, az egész egy hoax. Szerintem ez okozhatja a legnagyobb problémát a novemberi választásokon. Igen, de a republikánusok közül is sokan szavaznak levélszavazattal. Miért gondolja, hogy a republikánus szavazók el fogják fogadni Trumpnak azt az elméletét, hogy a levélszavazatokkal csaltak a demokraták, ha ő maguk is így szavaztak? Biztos, hogy lesznek republikánus szavazók is, akik így szavaznak, de a levélszavazatokat inkább a sűrűbben lakta városi szavazók szokták használni, akik el akarják kerülni, hogy több órát álljanak sorban, ők pedig inkább a demokratákra szavaznak. A járvány miatt pedig biztos, hogy sokkal többen fognak ilyen módon szavazni, mint korábban. Ezért próbálják a republikánusok egyrészt limitálni a levélszavazás lehetőségét, ami egy erős választói elnyomás, másrészről pedig felépíteni azt a narratívát, hogy a levélszavazatok megbízhatatlanok."
Persze Bank be se fogad enélkül: Bizonyára önnel is előfordult már, hogy a banknál kérték az aláírását -na még tovább olv..hova jut ezzel, hova akar ez kilyukadni..
Ezt a mondatod most nem tudtam megfejteni, kevesebb betűt vegyél ki a mondatból.
Törölt felhasználó2020. 11. 06. 21:26
Putyin, Erdogan, Orbán, Kim Dzsong és már Trampot is ebbe a körbe lehet sorolni. Ezek a vezetők olyan eszközöket is bevetnek hatalmuk fenntartására amelyek nem egyeztethetők bele a demokratikus értékrendbe. Én is meglepődtem, de tényleg sok a közös bennük.
Hát értem.. nagyjából védekezési Reflex na azt is a Pénz irányít..ne gondolja senki habokra tüntetnek.. Érdek,hát ez az VAN EGY AZONNALI(IDE A LÓVÉT) NA MEG EGY TÁVLATI AZ MÁR EGY HŰSÉGESEBB TÜNTETÉS..BIZONY NEHÉZ EZT KIHÁMOZNI.. NA MEG MIT MOND A TÜNTETŐ(Ezt kell mondanod) én már azt is feltételezem mikor nem saját akaratukból vannak ott, Felhasználják Őket.. Velejéig fertőzött,nyugodtan kimondhatjuk..Szegény népet sajnálom KINEK HIGGYEN..
" Trump például pár héttel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy a levélszavaztoknál többezer szavazatot tud kinyomtatni egy külföldi állam, és ezzel tud csalni. Egyszerűen nem értem, miért mond ilyeneket. A levélszavazatok nem csak egyszerű papírlapok, hanem van rajta vonalkód, és alá is kell írnia a választónak, aminek meg kell egyeznie a rendszerben szereplővel. Szóval ez nem egy olyan sebezhető szavazásmód, mint ahogyan azt sokan gondolják. A legnagyobb probléma a levélszavazatokkal nem az, hogy sokszorosítják és meghamisítják őket, hanem hogy gyakran alulszámlálják őket. Ha nem egyezik meg a szavazó aláírása a rendszerben lévővel, akkor azt nem számítják bele, amiről a választó nem is kap értesítést. Bizonyára önnel is előfordult már, hogy a banknál kérték az aláírását és először visszautasították, mondván, ez nem pontosan úgy néz ki, ahogyan a rendszerben van. Amit szerintem Trump próbál elérni ezzel a kijelentéseivel, hogy legyen arra egy forgatókönyve, hogy miként reagál arra, ha a levélszavazatok a demokraták felé mozdítják el a választásokat. A koronavírus miatt sokan próbálják elkerülni, hogy személyesen kelljen szavazniuk, főleg a jobban lakta városokban, ahol több kisebbségi él és inkább demokrata beállítottságúak. Trump ezért előre próbál felépíteni egy narratívát, hogyha a levélszavazatok miatt végül kikapna, akkor el tudja mondani, hogy szerinte ez csalás miatt történt, az egész egy hoax. Szerintem ez okozhatja a legnagyobb problémát a novemberi választásokon. Igen, de a republikánusok közül is sokan szavaznak levélszavazattal. Miért gondolja, hogy a republikánus szavazók el fogják fogadni Trumpnak azt az elméletét, hogy a levélszavazatokkal csaltak a demokraták, ha ő maguk is így szavaztak? Biztos, hogy lesznek republikánus szavazók is, akik így szavaznak, de a levélszavazatokat inkább a sűrűbben lakta városi szavazók szokták használni, akik el akarják kerülni, hogy több órát álljanak sorban, ők pedig inkább a demokratákra szavaznak. A járvány miatt pedig biztos, hogy sokkal többen fognak ilyen módon szavazni, mint korábban. Ezért próbálják a republikánusok egyrészt limitálni a levélszavazás lehetőségét, ami egy erős választói elnyomás, másrészről pedig felépíteni azt a narratívát, hogy a levélszavazatok megbízhatatlanok."
Mondjuk az is érdekes ebben az ügyben, hogy Trump már az első pillanatoktól kezdve emlegeti a választási csalást és követeli a szavazatok újra számolását. Lehet, hogy túl hamar eljárt a szája és ezzel még idő előtt elárulta magát, ami többeknek is feltűnt.
Simán bukni fog Trumpli.Olyan azért nincs az usa-ban hogy valaki eleve nyer, és 4M szavazattal több van neki és aztán hopp a másik lesz az elnök mert kicsit hisztizik meg nem tud aludni pár napig a dühtől.
Ez érdekes azé még megérteni is nehéz a csűrés csavarás.. "Alápakolnak" (korábbi felmérések Trump nem nyer,hu mint akinek beágyaztak) már itt függővé tették..
Nehezen tudom elképzelni, hogy ne bukjanak le trumpék, ha tényleg ilyet csináltak volna.
Törölt felhasználó2020. 11. 06. 20:59
Terjengenek olyan hírek is, hogy rengeteg olyan szavazatot adtak le azok nevében akik már régen nem is élnek, ezek száma akár több tízezres nagyságrendű is lehet. Egyesek szerint ezeket a szavazatok Tramp stábja gyártatta le, de a voksokat Bidenre adták, hogy választási csalást húzzanak a demokratákra. Amennyiben ez így igaz lenne, akkor Trump is egy aljas gazember, meg is érdemli a bukást.
Szerintem ez kicsit blődség.Alapvetően Trumpot többen nem szerették mint Bident. Legyünk őszinték ezt a fajta embertípust csak az szereti aki kissé hülye .(arrogáns,álkeresztény,nőket nem becsüli,hazudik mint a vízfolyás,...csak pár jótulajdonságát felsoroltam hirtelen)Itt nem is Biden mellett szavaztak sokan hanem Trumpli ellen. 4M -val több szavazat magáért beszél és hiába kiabálnak csalást.Ha nem az agg Biden indul covid idején hanem 40-50 éves jókiállású férfi az utcáról az is simán lenyomta volna annyi hülyeséget összehordott már(pl. fertőlenítsük ki a tüdőt,...)
"„Aztán megérkeztek a postai küldeményekkel, hirtelen bedobták őket és megtiltották a republikánusoknak, hogy rájuk nézhessenek. Végül bejelentették, hogy Biden nyert.” . Hát tényleg nem tudják, mit mondjanak már kínjukban. A pszichikai stressz egészen abszurd kijelentésekre késztet egyes embereket.
Sőőt basszus lehet még nálunk köt ki.Innen közel a szülőhaza az asszonynak is...Szlovén elnök lehet már ezért is benyalt előre..Vicc nélkü, menekülési útvonal vagyunk .Gruevszki is itt kötött ki a nagy haver...
Nem feltétlenül. Ezek a legeslegújabbkori populista antidemokraták nem tartják sokra a hagyományos etikettet. Egy ilyen tuskó, mint Trump még akár büszke is lehet rá, hogy mennyire bunkó tud lenni ha akar. Nézd meg, a kárpát-medencei lelkitársa libernyákozott egy ordasat, ezt felrótták neki, azóta állandóan libernyákozik, csakazértis. Ezek már csak ilyenek.
"Az elnökválasztást megelőző hetekben Donald Trump többször beszámolt tanácsadóinak arról az aggodalmáról, hogy az ügyészek rászállnak, ha elveszíti a választást, és kénytelen lesz távozni az elnöki székből – írta a New York Times.Úgy néz ki, van is oka izgulni. Mentelmi jogának köszönhetően megúszott több esetleges vádemelést is, de ha Joe Biden nyeri a választást, amire most már nagyon jó esély van, nem fogja védeni az elnöki hivatal, és megvalósulhat az őt gyűlölő emberek legfőbb vágya: a vádemelés.Összeszedtünk párat azokról az ügyekről, amelyek a veresége esetén előtérbe kerülhetnek.Mueller-nyomozás – az igazságszolgáltatás akadályozásaTrump bajban lehet a 2016-os elnökválasztásba történt orosz beavatkozást vizsgáló különleges ügyészi nyomozás eredményei miatt. A Robert Mueller egykori FBI-igazgató által vezetett jogászcsapat azt vizsgálta, hogy Trump kampánya összejátszott-e az oroszokkal a választás idején, és annak eredményeként 38 ember és három cég ellen emeltek vádat, és öt embert – Trump közeli munkatársait, valamint a kampánystáb tagjait – ítéltek el bűncselekmények miatt.A nyomozás eredményeit összegző jelentés kiemelte, hogy az általuk összegyűjtött bizonyítékok alapján nem lehet kijelenteni, hogy Trump nem követett el bűncselekményt, és azért nem vizsgálták az esetleges vádemelés lehetőségét, mert az igazságügyi minisztérium jogértelmezése szerint hivatalban lévő elnök ellen nem lehet vádat emelni. Ami itt leginkább szóba jöhet: az igazságszolgáltatás akadályozása.Ha biztosak lennék abban, hogy az elnök egyértelműen nem akadályozta az igazságszolgáltatást, azt közöltük volna– áll a jelentésben, ami legalább négy esetben mutatott be olyan bizonyítékokat, amik alapján vádat lehetne emelni Trump ellen. Ezek egyike, amikor megpróbálta kirúgatni a nyomozást vezető Muellert, majd megpróbálta ezt eltusolni. Emellett bajban lehet Trump amiatt is, hogy esetleg hazudott eskü alatt tett vallomásában, ami bűncselekménynek minősül."
Trump újraszámolást fog kérni pl Georgiába. Én ezt pl helyes helyes tartom de azért elküldeném neki ezt az üzenetet (valószinűleg már akkor is Tweet-elte) kicsit trollkodásképpen.."Az emberek megszólaltak, és a választásoknak vége.".Donald Trump megválasztott elnök közleményt adott ki, amelyben elutasította Stein wisconsini újraszámlálási kérelmét, mondván: "Az emberek beszéltek, és a választásoknak vége." Trump azt is megjegyezte, hogy az újraszámolás "a Zöld Párt átverése egy már elfogadott választás miatt" [574] A Trump-kampány és a Republikánus Párt tisztviselői állami és szövetségi bíróságokon keresztül blokkolták Stein három újraszámolási erőfeszítését. Tessék..
Még azal is lehetne érvelni a trumpistáknak, hogy miért kék színű az állam amikor az államon belül jóval több piros pötty van. Sok hely ahol 10.000-6000-re nyert Trump, rengeteg ilyen piros terület van és csak néhány kék foltocska. Igaz azokon a kék foltokon 10x annyian laknak.
És nem azért de kíváncsi lennék hogy érvelt volna Trump most ha ő szerez plusz 3 millió szavazatot de 100-al kevesebb electrort egyben. Pont fordítva mint 2016-ban.
Ráadásul azért vezetett Trump mert a nagyvárosok szavazatai így később is jöttek be. A kis helyeken győzött ez tény, de az érve hogy a többit nem kell megszámolni, olyan mint maga az ember, egy vicc.
Mondom, csak a kognitív disszonanciát redukálják a csalási konteóval. Azt könnyebb elfogadni, minthogy Biden meggyőzőbb volt az amerikai népnek, mint Trump.
Ja, eleve nem is akarta, hogy levélben szavazzanak, ráadásul a nagyvárosokból mentek a szavazatok levélben, ott pedig Trump gyenge. A végén onnan mennek be a szavazatok, de felesleges vitatkozni velük.
Trump újraszámolást fog kérni pl Georgiába. Én ezt pl helyesnek tartom de azért elküldeném neki ezt az üzenetet ( valószinűleg már akkor is Tweet-elte ) kicsit trollkodásképpen. . "The people have spoken and the election is over." . President-elect Donald Trump issued a statement denouncing Stein's Wisconsin recount request saying, "The people have spoken and the election is over." Trump further commented that the recount "is a scam by the Green Party for an election that has already been conceded."[574] The Trump campaign and Republican Party officials moved to block Stein's three recount efforts through state and federal courts.
Semmi baj, TRUMPNAK AZT FOGJÁK MONDANI VIZSGÁLTASSA ÁT.. (Ezek gyakorlati példák régebbről) -volt már ilyen felkérés!! Történt esett nem ua az mindég változik..
Ha valaki azt állítja, hogy a levélszavazatokkal lehet csalni, akkor ne a magyar rendszerből induljon ki, hanem vegye a fáradságot és egy kicsit nézzen utána az usa rendszerének. Itt pl. sorra veszik azokat a gyanúsításokat, amiket itt is felkapnak egyesek: Nem lehet csalni a levélszavazatokkal Amerikában, nincs bizonyíték az ellenkezőjére Minden ellenőrizhető, minden átlátható és jogszerű
Mondjuk pont az utolsó 1 mandátum múlt rajta azzal pedig a 2/3-ad. Csak hogy kukacoskodjon az ember. Bocs de egy dologban igazuk van. fordított helyzetben az Origó és Pesti srácok már a 12. cikket írnák ennek helytelenségéről és csalásról. . Amúgy vágom én hogy a német kissebségi képviselő miatt amúgy is meglenne a 2/3-a a fidesznek, és nekem még alapvetően nem is meglepő a 96%-os fidesz szavazat. Teljesen elképzelhetőnek tartom. Ettől még a megjegyzés teljesen áll géza részéről hogy ha ezt simán elfogadjátok akkor mi is a baj a 70%-os Biden levélszavazatokkal? Maga az intézmény meg már ott is régtől működik és a 2016-os Trump győzelemkor is így működött minden. MOST kitalálni hogy rossz a rendszer kicsit vicces. Akkor Trumpnak SOSE szabadot volna elnöknek lennie? Mert csak Michigenben pl 11.000-el nyert 290.000 levél szavazat mellett és bár a demokraták akkor eljátszották hogy itt a világ vége nem rémlik hogy csalást kiálltottak volna. trump meg persze akkor a világ legjobb rendszerének nevezte hogy 3 millióval kevesebb szavazattal elnök tudott lenni. Most 6 millióval kevesebbel is majdnem sikerült neki.
Ez nics 1%-a a Fidesz szavazatainak, az összes szavazatnál pedig 0.5% sincs. Nem oszt nem szoroz és nem is döntött el semmit. Nagyságrendje és a jelentősége is marginális, bár Géza bá minden erejével próbálja összemosni a dolgokat jó szokásához híven. :D * Maga az elv viszont helytelen, számos okból sosem értettem vele egyet és nem is fogok.
A Fideszesek most csalást kiáltanak Biden 70%-os levélszavazata miatt, miközben '18-ban tapsikoltak Orbánék 96%-os levélszavazati arányának. Az évtized vicce:D
Ráadásul elég átlátszó az is, hogy valszeg azért kérte a szavazóit arra, hogy ne levélben szavazzanak, mert már előre tudta, hogy majd a levélszavazatokat meg akarja támadni.
Ha ez a csodás narancs pali azt mondja, hogy rá ne szavazzanak levélben, akkor nem kell 60-nál nagyobb IQ ahhoz, hogy rájöjjön az ember, hogy az alapból is inkább demokrata államok átlagnál is demokratább megyéiből erős többségben demokrata szavazatok fognak érkezni levélben. :)
Én nem szeretem Bident, de azt gondolom, hogy nekik és nekünk is jobb, mint Trump. Ennyi. A mocskolódásodtól meg kérlek, kímélj meg, ezt a törzshelyeden műveld.
Látszik ,hogy a BIDÉnek drukkolsz. Aki a saját lányunokáját összekeveri az elhunyt fiával. Amit meg nem értesz, azt ne kérdzed meg ötször, mert annál ostobább vagy. Kapard inkább le a kutyaszart a cipődről...
Nem tudom, miről beszélsz. De neked is feltehetem a kérdést, Orbánék szerinted csaltak a levélszavazatokkal, hogy az országos 47%-ukhoz képest a levelekben 96%-ot hoztak?
TRUMP VAGY BIDEN ?, SZAVAZZANAK.