Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2021. 10. 18. 08:23
#192460
https://stooq.com/t/?i=527
hurrá nincs
dózsa győzelem (első ))) sincs
_Macika_
_Macika_ 2021. 10. 18. 08:20
#192459
jó reggelt!
kartársnő bealudt? DD
-bubu-
-bubu- 2021. 10. 18. 08:08
#192458
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
A magas energiaárak és a kínai lassulás nyomhatják rá bélyegüket a piaci hangulatra. Pénteken emelkedéssel zártak a nagy amerikai indexek, a Dow vezette a sort az 1,1 százalékos bővülésével, az S&P 500 0,75 százalékot, míg a Nasdaq 100 0,6 százalékot emelkedett. A pénzügyi szektor húzta az amerikai piacot a vártnál jobb gyorsjelentéseknek köszönhetően. Továbbra is a magasban tartózkodnak az energiaárak, melyek inflációs félelmet szülnek, illetve a kínai gazdaság lassulása sem segít a hangulaton. Ma Ázsiában már borúsabb a hangulat, a japán piac 0,3 százalékkal, a Hang Seng 0,6 százalékkal, a Shanghai Composite pedig 0,4 százalékkal ereszkedik. Mérsékelt mínuszban nyithatnak az európai börzék a határidős indikációk alapján.
 
Terjeszkednek az amerikai nagybankok Kínában. A Goldman Sachs megkapta a jóváhagyást a 100 százalékos tulajdoni hányad megszerzésére a kínai értékpapírokkal foglalkozó leánycégében. Ez egy igen jelentős lépés a Goldman kínai terjeszkedése kapcsán, és a növekvő USA-Kína feszültségek illetve a pekingi piaci beavatkozások sem kedvetlenítették el az amerikai bankot a nagy ázsiai országban való terjeszkedéstől. Jelenleg 300 Goldman alkalmazott dolgozik Kínában, azonban a lépés következtében meg szeretné duplázni létszámát a cég. A Goldman már 2004 óta megvetette a lábát Kínában, a Gao Hua Securities közös vállalkozáson keresztül. Mindennek ellenére a Goldman csupán a második a Wall Street-i bankok közül akinek sikerült 100 százalék tulajdoni hányaddal rendelkező kínai leányt alapítania, ugyanis a JP Morgan már két hónappal megelőzte.
 
Az FDA bizottsága a Moderna harmadik dózisának beadását is támogatja. Hasonlóan a Pfizer vakcinájához, a Moderna booster oltását is 65 év felettieknek és a kevésbé jó egészségi állapotban levő embereknek ajánlja az amerikai gyógyszerfelügyelet. A Moderna árfolyama emelkedéssel nyitott, de végül 2,31 százalékos csökkenéssel zárta a pénteki kereskedést.
 
Keményen megütötték a Virgin Galactic részvényét. Azután estek hatalmasat a vállalat papírjai, miután azt közölte a menedzsment, hogy 2022 harmadik negyedévéről 2022 negyedik negyedévére tolta a várható első kereskedelmi űrutazását a társaság. Az addicionális negyedévet az űrhajók további fejlesztésére használná a cég. Az árfolyam közel 17 százalékos eséssel zárt pénteken.
 
Remek gyorsjelentést követően szárnyra kapott az Alcoa. Az elmúlt negyedévben az igazított egy részvényre jutó profitja 2,05 dollár lett a vállalatnak, míg az elemzői konszenzus csupán 1,8 dollárt várt. A magasabb alumínium áraknak köszönhetően teljesített a várakozásokon felül a társaság, melynek következtében a bevétel soron is felülteljesítette az elemzők becsléseit. Az árfolyam több mint 15 százalékkal száguldott felfelé.
 
Kedvező gyorsjelentés a Goldman Sachstól. Az erős befektetési banki és kereskedési eredményeknek köszönhetően felülteljesítette az elemzői várakozásokat a Goldman Sachs az idei harmadik negyedévben. Az egy részvényre jutó nyereség 14,93 dollár lett, míg a konszenzus csupán 10,18 dollárra számított. A bevételsoron pedig 13,61 milliárd dollárt teljesített a társaság, mely jóval meghaladja az elemzők által becsült 11,68 milliárd dollárt. A Goldman volt az utolsó a 6 amerikai nagybank közül, mely közölte negyedéves számait. Az összes nagybank kivétel nélkül felülteljesítette az elemzői várakozásokat, melyet elsősorban a céltartalék visszaírások és az erős befektetési banki teljesítmények tápláltak. A részvények 3,8 százalékkal kerültek feljebb.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Jelentősen lassult a kínai növekedés a harmadik negyedévben. 4,9 százalékkal nőtt éves alapon a kínai GDP a harmadik negyedévben, az elemzők 5 százalékot prognosztizáltak. A második negyedévben éves alapon még 7,9 százalékkal bővült a nagy ázsiai ország gazdasága, azonban az ingatlanpiaci turbulenciák és az energiakrízis jócskán fékezték a teljesítményt. Az ipari termelés 3,1 százalékkal nőtt szeptemberben éves alapon, a konszenzus 3,8 százalék volt, azonban a kiskereskedelmi értékesítés jobb lett a vártnál, 4,4 százalékot ért el a becsült 3,5 százalékkal szemben. A kínai munkanélküliségi ráta pedig 4,9 százalékra csökkent. A Bank of America vezető közgazdásza szerint a negyedik negyedéves növekedés még tovább csökkenhet, és 3-4 százalék körül alakulhat csupán. Mindennek ellenére a kínai központi bank első embere idénre 8 százalékos GDP növekedést jósol, míg a kommunista párt célszáma a 6 százalék feletti bővülés. Emiatt nem is várható jelentősebb központi gazdasági stimulus.
 
Kína képes megbirkózni az ingatlanpiaci krízissel a jegybankelnök szerint. A kínai központi bank első embere, Yi Gang azt nyilatkozta, hogy Kína képes megbirkózni az Evergrande krízissel. A piacon olyan félelmek kezdtek testet ölteni, hogy az Evergrande problémája egyéb ingatlanfejlesztőkre is tovagyűrűzhet, ugyanis Hszi Csinping szigorú intézkedései az ingatlanpiac lehűtésére bajba sodorhatják a többi társaságot is. Az aggodalmakat alá is támasztották az elmúlt hetekben érkezett hírek, miszerint a Fantasia Holdings és a Sinic Holdings ingatlanfejlesztők is bajba kerültek. A jegybankelnök szerint az Evergrande kötelezettségei számos piaci szereplőre porladnak szét, így nincs veszélyes mértékű koncentráció a pénzügyi rendszerben. Ígérete szerint Peking piacbarát módon próbálja kezelni a helyzetet, és a fogyasztók illetve a lakásvásárlók érdekeit is igyekszik szem előtt tartani. Yi szerint a magas termelői infláció mérséklődni fog az év végére, szeptemberben 10,7 százalékot ért el a mutató. A koronavírus a döntéshozó szerint kontroll alatt van tartva, és a Goldman a jegybankelnök nyilatkozata alapján pedig nem vár további tartalékráta csökkentést a jegybanktól, azonban a szükséges likviditás biztosítására továbbra is figyelhet az intézmény.
 
A Zöldek Pártja rábólintott a koalíciós tárgyalásokra. Németországban újabb előrelépés történt a koalíciós tárgyalások előkészítésében, a Zöldek Pártja megszavazta a tárgyalások megkezdését az SPD-vel és az FDP-vel, ez lenne a "közlekedési lámpa koalíció". Az SPD már korábban megszavazta a tárgyalások megindítását, már csak az FDP hozzájárulása hiányzik.
 
Kamatot emelhet a brit jegybank. Andrew Bailey jegybankelnök tegnap az inflációs folyamatok veszélyeire hívta fel a figyelmet, véleménye szerint időben fel kell lépni ellene. A döntéshozó aláhúzta, hogy az energiaválság fokozza a problémákat, és nagy valószínűséggel az áremelkedés üteme tartósan velünk maradhat, amennyiben az beépül a várakozásokba. Ezt szeretnék megelőzni, hiszen a kínálati problémákra nincs hatása az esetleges monetáris szigorításnak. A következő kamatdöntő ülést november 4-én tartják az Egyesült Királyságban, tavaly március óta 0,1 százalékon áll az alapkamat. A megszólalással nőtt az esélye, hogy még az idei évben megkezdődik a kamatemelési ciklus, várhatóan a decemberi közepén esedékes ülésen.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Profitrealizálás indult Budapesten. A pénteki kereskedésben negatív korrekció indult a hazai árfolyamokban, de fontos támaszok nem sérültek a grafikonokon. A mai kereskedés iránykereséssel indulhat, a vezető részvények közül az OTP grafikonján 18 570 forintnál húzódik támasz, 19 250 forintnál pedig ellenállási szint. A MOL esetében 2 800 forintnál rendkívül erős, hosszú távú ellenállási szint található, rövid távú támasz a 2 700-2 730 forintos zónában. A Richter árfolyamában 8 500 forint közelében találunk támaszt, míg 8 665 forintnál ellenállást. A Magyar Telekom továbbra is a 420-430