Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2021. 06. 21. 08:52
#186560
Vörös kód lépett életbe ma reggeltől Magyarországon, annyira meleg lesz
sakkmatt dagi😄
_Macika_
_Macika_ 2021. 06. 21. 08:50
Előzmény: #186558  tibbi60
#186559
pancsi inkább
tibbi60
tibbi60 2021. 06. 21. 08:46
Előzmény: #186557  _Macika_
#186558
igen,én is azt néztem ki
_Macika_
_Macika_ 2021. 06. 21. 08:43
Előzmény: #186556  tibbi60
#186557
50 naposig talán
tibbi60
tibbi60 2021. 06. 21. 08:37
Előzmény: #186554  sly36
#186556
még bezöldülnek a végén...spx prompt rése 4220 körül,egyszer!
-bubu-
-bubu- 2021. 06. 21. 08:31
#186555
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Erőteljes korrekció a részvénypiacokon. A monetáris szigorítástól való félelem, illetve a koronavírus-járvány gócokban történt, ismételt fellángolása aggasztja a befektetőket, az amerikai részvényindexek jelentősnek mondható csökkenéssel zártak pénteken. Az S&P 500 1,31 százalékkal, a Dow Jones 1,58 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,92 százalékkal került lejjebb. Ázsiában is hasonló mozgásokat láthatunk, a Hang Seng 1,57 százalékos, a Shanghai Composite 0,22 százalékos, a Nikkei 3,64 százalékos esést mutat. A határidős mozgások alapján az európai részvényindexek a pénteki esést követően további 1 százalék körüli mínuszban indíthatják a mai kereskedést.
 
Nem teljesítenek jól a nyugati nagybankok Kínában. A nagy Wall street-i bankok nem tudnak jelentős profithoz jutni Kínában. A JP Morgan és az egyéb nagy befektetési bankok tavaly összességében 48 millió dolláros veszteséget riportáltak az ígéretes kínai piac ellenére, azonban ezzel szemben a kínai befektetési bankok 2020-ban 24,4 milliárd dollár profitot tettek zsebre. A helyi elemzők szerint a jelenség oka az, hogy igen koncentrált a piac, és nehéz a lokális bankoktól ügyfeleket elnyerni. Az elmúlt időszakban a kínai kormány a nyugatiaknak teljes irányítást engedélyezett a külföldi bankok által alapított közös vállalatokban, és a vagyonkezelési üzletbe való belépés kapcsán is zöld lámpát adott.
 
Jót jelentett az Adobe. Az Adobe 3,03 dolláros egy részvényre jutó nyereségről számolt be pénteken, mely 21 centtel a konszenzus felett helyezkedik el. Bevétel soron is verte a várakozásokat a társaság, míg az aktuális negyedévre vonatkozó előrejelzésében is pozitív meglepetést okozott. A rossz piaci hangulat ellenére több mint 2 százalékkal emelkedtek a társaság részvényei pénteken.
 
Remek jelentést tett közzé a Smith & Wesson. Az elmúlt negyedévben 67 százalékkal emelkedtek a fegyvergyártó bevételei éves alapon, mellyel mind a bevétel, mind a profit soron túlszárnyalta a várakozásokat. 70 százalékkal több terméket értékesített a társaság, mint egy évvel ezelőtt, és tette mindezt úgy, hogy az iparág csupán 42%-kal növekedett. 17 százalékot meghaladó pluszban zárt a részvény.
 
Felminősítették a Biogen részvényét. Semlegesről felülsúlyozásra minősítette a Biogen részvényét a Piper Sandler, mely lépését azzal indokolta, hogy várhatóan az orvosok előszeretettel fogják felírni a társaság újonnan jóváhagyott Alzheimer gyógyszerét, az Aduhelm-et.
 
Adatkezelési problémák a Carnivalnál. A hajósutakat szervező cég nyilvánosságra hozott egy adatkezelési problémát, mely személyes adatok kiszivárgásához vezethetett. Azonban azt nem közölte a társaság, hogy hány személy lehet érintett az ügyben. Pénteken 0,84 százalékkal került lejjebb az árfolyam.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Az Európai Központi Bank megkezdte az új monetáris stratégia kidolgozását. A jegybank tegnapi sajtóközleménye szerint a hétvégén személyes találkozót tartottak a döntéshozók, ahol megvitatták a monetáris stratégia felülvizsgálatát. Középpontban az az árstabilitás meghatározása és mérése, az ezek alapjául szolgáló elemzési módszerek, az éghajlatváltozás szerepe a monetáris politika kialakításában, valamint a jegybanki kommunikáció esetleges megváltoztatása. Az EKB jelezte, hogy a hivatalos döntések után nyilvánosságra hozza a felülvizsgálat eredményét. Az eurózónában egyelőre nem fenyeget az inflcációs célok tartós túllövésének veszélye, ennek ellenére elképzelhető, hogy a korábbinál rugalmasabb célkövetési rendszerre váltanak, hasonlóan az amerikai jegybankhoz.
 
Bullard szerint jövő év végén kamatemelés jöhet. A jövőre szavazó amerikai jegybankár a CNBC-nek adott interjúban kifejtette, hogy a gazdaság a vártnál jobban teljesít, a friss adatok rendkívül kedvezőek. A fogyasztói árak emelkedése a jegybankárokat is meglepte, és további felfelé mutató kockázatok láthatóak, a döntéshozó jövőre is 2,5-3 százalék közötti inflációra számít, és 2022. végén megkezdődhet a kamatemelés. A dollár tovább erősödött a jegybankár szavaira.
 
A 30 éves amerikai államkötvény hozama a 2 százalékos szint alá esett, mely február óta nem fordult elő. A mozgás hátterében az előző heti Fed kamatdöntés áll, a kereskedők elkezdték csökkenteni a reflációra történő fogadásaikat, pozícióikat. Azonban a hozamgörbe rövid oldalán viszont emelkedtek a kamatok, így a hozamgörbe meredeksége nagyot csökkent.
 
Arbitrazsőrök a kriptovilágban. Korábbi Morgan Stanley kereskedők egy csoportja egy start-upot alapított, mely ötvözi az eddigi hagyományos piacokon fellelhető kereskedési ismereteket az új kripto-világgal. A 2018-ban alapított Amber group 100 millió dolláros tőkeemelést hajtott végre, mellyel már elérte összességében az egymilliárd dolláros értékeltséget, mely az elmúlt 18 hónapban tízszereződött. A vállalat összesen 1,5 milliárd dolláros vagyont kezel, mellyel főként Bitcoinban és Ethereumban kereskedik. A cég kvantitatív stratégiát folytat, és elsődlegesen az arbitrázs leghetőségeket keresi, semmint a kriptopénzek árfolyam-mozgásainak az irányára fogadna.
 
Csökken az esélye az iráni atomalku megújításának. A hatodik tárgyalási kör is kevés volt ahhoz, hogy a világ vezető hatalmai és Irán megegyezésre jussanak az atomalkut illetően, melynek következtében Irán olajtermelése továbbra sem kerülhet vissza a globális piacra. Iránban választások voltak, ahol a keményvonalas Ebrahim Raisi-t választották meg miniszterelnöknek, mely nem segíti a nagyhatalmak és Irán egymáshoz való további közeledését. Az európai delegáció azonban optimista a végkifejlet kapcsán, bár már két alkalommal is azt mondták korábban, hogy az aktuális tárgyalási kör lesz az utolsó. Az új iráni miniszterelnök személye még Trump szankciói alatt áll, és Irán követeli, hogy ezek feloldásra kerüljenek az atomalku megkötésével párhuzamosan, mely tovább komplikálja a megegyezést.
 
Oltottak is kórházba kerülnek a delta-variáns miatt az Egyesült Királyságban. Az igazoltan az új variánstól megfertőződött betegek száma 76 ezerre emelkedett a múlt heti 34 ezerről, mely jól mutatja a rendkívül gyors terjedést. Az összes azonosított pozitív eset 99 százalékáért már ez a mutáns felel a briteknél. Különösen aggasztó, hogy a kórházba szállított betegek 34 százaléka be volt oltva legalább egy dózissal, míg 10 százalékuk mindkét adaggal. Az esetszámok gyors növekedése miatt kellett elhalasztani a teljes nyitást az országban. Hasonló folyamatokról számoltak be Moszkvában is, a polgármester szerint több olyan beteg került kórházba, akiket régebben oltottak be, így valószínűsíthető, hogy a delta-variáns ellen jóval magasabb ellenanyagszint szükséges, mint a korábbi változatok ellen. A hétvégére vesztegzár alá helyezett Lisszabonban a megbetegedések feléért a delta-variáns a felelős. Az Egyesült Államokban Joe Biden arra kérte a lakosságot, hogy mindenki oltassa be magát, július 4-ig az Uber és a Lyft vállalatok mindenkit ingyen szállítanak az oltópontokra. Az amerikai elnök májusban azt a célt tűzte ki, hogy július 4-ig 160 millió felnőtt lakos mindkét dózist megkapja. A jelenlegi adatok alapján valószínűleg nem sikerül elérni ezt a vállalást. Az Egyesült Államokban egyébként jelentősen visszaestek a napi esetszámok, azonban a delta-variáns kezd egyre dominánsabbá válni, ami jelentős kockázatot jelent a későbbiekre nézve.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Folytatódhat a negatív korrekció. A nemzetközi befektetői hangulat jelentős romlása miatt a hazai részvénypiacon is folytatódó csökkenésre számítunk a hét első kereskedési napján. A vezető részvények közül az OTP árfolyama a 16 500 forintos támasz alatt zárt pénteken, megerősítése esetén a következő erősebb támasz 16 ezer forintnál húzódik. A MOL árfolyama a 2 350 forintos támaszt törte le, 2 300 forintnál, majd 2 250 forintnál találhatóak a következő potenciális megállók a csökkenő mozgásban. A Richter jól szerepelt, a 8 ezer forintos támasz kitartott, ellenállás 8 400 forintnál található. Defenzív jellegéből fakadóan elképzelhető, hogy rövid ideig felülteljesíti a piacot, azonban több napig tartó rossz hangulat esetén ez kevésbé valószínű. A Magyar Telekom hasonló mozgást végzett, itt a 420 forintos szintre érdemes figyelni, letörése esetén folytatódhat a negatív korrekció a 410 forintos szint irányába.

Ellenálláshoz értek a forintkeresztek.
Az euró-forint árfolyama a március közepe óta tartó csökkenő trendcsatorna felső trendvonalához ért, mely 356-nél képez erős ellenállási szintet, a dollár-forint árfolyamában pedig a 200 napos mozgóátlag és egy fontos Fibo-szint jelenthet akadályt a 299-300-as tartományban. A holnapi kamatdöntő ülés komoly izgalmakat, és könnyen ismét erősödő forintot hozhat, amennyiben a döntéshozók a piaci szereplők által várt mértékben szigorítják a monetáris politikai eszközrendszert.
 
A Richter eladja a moldáviai nagy- és kiskereskedelmi üzletrészét. A megállapodás szerint a Richter a nagykereskedelmi tevékenységet lebonyolító üzleti érdekeltségét a Grin-Farm S.R.L. részére, kiskereskedelmi tevékenységet végző üzletrészét pedig a BIRIVOFARM S.R.L. részére értékesíti. Mindkét vállalat a Moldáv Köztársaságban tevékenykedik. A Richter, mint a nagy- és kiskereskedelmi üzletrészek többségi tulajdonosa, a tranzakció zárásakor fizetendő vételár mintegy 62%-ára jogosult. Ez a megállapodás jól illeszkedik a Richter által az elmúlt évtizedben végrehajtott stratégiai fordulathoz és biztosítja az erősen specializált gyógyszergyártási üzleti szegmens, mint főtevékenység, által elért magas fedezeti szintek megtartását. A Richternél már napirenden volt, hogy megszabadulna nagykereskedelmi tevékenységétől, így a hír nem túl meglepő.
 
Céláremelés érkezett az OTP Bankra. Az Autonomous Research 19 167 forintról 20 305 forintra emelte az OTP-re vonatkozó 12 havi célárfolyamát, változatlanul felülteljesítés minősítés mellett.
 
A járvány előtti szinten a GKI konjunktúraindexe. A júniusi gazdasági hangulatindex -2,6 pontról -2,2 pontra, a fogyasztói bizalmi mutató -18,3 pontról -14,5 pontra emelkedett, miközben az üzleti bizalmi index 2,9 pontról 2,1 pontra esett vissza.
 
Hetente jelentkezik Matolcsy György a Magyar Nemzet online kiadásában. Gazdaságpolitikai, gazdaságelméleti és geopolitikai kérdésekről fog írni a jegybankelnök, az első részt ma délben teszik közzé. A holnapi kamatdöntő ülés előtt különösen érdekes lehet a mai cikk, bár előre nem közölték a témáját.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés