Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2021. 04. 30. 08:28
Előzmény: #182618  tibbi60
#182620
sakk matt ez 
indiai cucc előtt bubunak
😎
sly36
sly36 2021. 04. 30. 08:28
Előzmény: #182615  tibbi60
#182619
Köszi, mi majd máj. 24-én kapjuk a 2.-at, még odébb van, azért kérdem, mire számítsunk. 😊
tibbi60
tibbi60 2021. 04. 30. 08:26
Előzmény: #182610  -bubu-
#182618
Csak mára szól a pfizer oltás, holnap már nem
Így kell ezt, aki kapja marja
_Macika_
_Macika_ 2021. 04. 30. 08:26
#182617
1,5m kutya, 700e horgász
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 30. 08:24
#182616
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Jelentősebb emelkedés jellemezte csütörtökön az amerikai indexeket. Az S&P 500 0,68 százalékot, a Dow Jones 0,71 százalékot, míg a technológiai cégeket tömörítő Nasdaq Composite 0,22 százalékot emelkedett. Negatív korrekciót látunk pénteken az ázsiai piacokon. A Nikkei 1 százalékos, a Hang Seng 1,7 százalékos, míg a Shanghai Composite 1,3 százalékos mínuszban van. A határidős árfolyamok alapján enyhe negatív korrekcióval indulhat a kereskedés az európai tőzsdéken is.
 
Tovább folytatódott a járvány fűtötte e-kereskedelmi őrület az első negyedévben. Az Amazon tegnap zárás után tette közzé első negyedéves gyorsjelentését. A vállalat 108,52 milliárd dolláros árbevétellel zárta az elmúlt három hónapot, ami közel 4 milliárddal haladja meg az elemzői várakozásokat. Az e-kereskedelmi óriás 15,79 dolláros egy részvényre jutó profitot realizált a negyedévben, ami jelentősen magasabb a Wall Street által jósolt 9,69 dollárhoz. Az Amazon Web Service eladásai a 22,5 százalék helyett 32 százalékkal bővültek. A jelenlegi negyedévre vonatkozó árbevétel előrejelzése a prognózis felett alakult. A zárás utáni kereskedésben 2,4 százalékot emelkedett a részvény.
 
A chiphiány ellenére is állta a sarat a NIO. A kínai elektromosautó-gyártó vállalat tegnap piaczárás után tette közzé első negyedéves eredményeit. Az autógyártó árbevétele 7,98 milliárd jüan volt, ami jelentősen magasabb a 7,16 milliárdos prognózishoz. A negyedév során 20 060 autót szállított le a cég. Az egy részvényre jutó igazított vesztesége a várt 0,84 jüan helyett csak 0,23 jüan volt. A menedzsment a második negyedévben 8,15-8,5 milliárd jüan közé várja az árbevételt, és várhatóan 21-22 ezer autót szállíthat le. A felső vezetés szerint továbbra is jelentős kereslettel találkoznak a piacon, ugyanakkor az ellátási lánc problémák érzékelhetően nyomás alá helyezik a vállalatot a kereslet kiszolgálása terén. A zárás utáni kereskedésben érdemi mozgást nem mutatott a részvény árfolyama.
 
Jelentett az Erste is. Az osztrák bank a vártnál jobb eredményről számolt be, a nettó nyereség 51 százalékkal emelkedett éves alapon 355,1 millió eurora. A jó teljesítmény fő oka az emelkedő bevételek, különösen a jutalék bevételek alakultak jól. Az idei évre a bank vezetősége jelentősen magasabb nyereséget vár, mint a 2020-as évben volt.
 
Nyitás előtt jelentett a McDonald’s. Az amerikai gyorsétteremlánc árbevétel soron 5,12 milliárd dollárral zárta az elmúlt három hónapot, ezzel 90 millióval meghaladva az elemzői prognózist. Az eladások 7,5 százalékkal bővültek a várt 4,9 százalékkal szemben. Az Egyesült Államok vitte a prímet, ahol 13,6 százalékos volt a bővülés, ami több mint 4 százalékponttal meghaladja a Wall Street becslését. Igazított EPS soron 1,92 dollár profitot realizált a cég, 11 centtel megverve a konszenzus számait. A menedzsment kiemelte, hogy a negyedévben még továbbra is érezték számos piacukon a korlátozások okozta nehézségeket, különösen azokban az európai régiókban, ahol kevesebb drive-thru található. A gyorsjelentést követően 1,2 százalékot emelkedett a részvény.
 
Felülteljesített a negyedévben a Caterpillar. A világ legnagyobb munkagép-gyártó vállalata csütörtökön piacnyitás előtt tette közzé az idei első negyedévre vonatkozó számai. A vállalat 11,9 milliárd dolláros árbevétellel zárta az elmúlt három hónapot, ezzel felülteljesítette a 10,5 milliárd dolláros Wall Street-i prognózist, valamint az egy évvel korábbi árbevételhez képest is 12 százalékos volt a bővülés. Az egy részvényre jutó igazított profit 2,87 dolláron alakult, ami jelentősen több a várt 1,95 dollárhoz képest és év/év alapon is impozáns közel 80 százalékos bővülést jelent. A menedzsment kiemelte, hogy a végfelhasználók felől érkező kereslet kimagasló volt a negyedévben, különösen Kínában. A részvény árfolyama 2,1 százalékot esett.
 
Gyorsjelentés után emelkedett a Comcast. A médiavállalat csütörtökön piacnyitás előtt tette közzé gyorsjelentését. A vállalat 76 centes EPS-sel 17 centtel megelőzte az elemzői várakozásokat és árbevétel soron is felülteljesítette a prognózist. A részvény árfolyama 4,25 százalékot emelkedett a tegnapi kereskedés során.
 
A második negyedéves kilátások aggasztják az EBay befektetőit. Az e-kereskedelmi portál árbevétel és profit soron is felülteljesítette a Wall Street-i elemzők prognózisát. Ennek ellenére esik a részvény árfolyama, miután a jelenlegi negyedévre vonatkozóan a menedzsment kevésbé derűlátó előrejelzést tett közzé. A részvény árfolyama 10 százalékot zuhant.
 
Jó hír a hajóutakat szervező cégeknek. Az amerikai Betegségmegelőzési Központ (CDC) közölte, hogy elkötelezett, hogy a hajóutak légkésőbb nyár közepén ismét újraindulhassanak. A hír ellenére a Royal Caribbean 2,9 százalékot, a Carnival 2,1 százalékot esett, míg a Norwegian részvényei 0,3 százalékot emelkedtek.
 
Jót jelentett a Qualcomm. A chipgyártó vállalat 1,9 dolláros EPS-sel zárta az elmúlt negyedévet, ezzel 23 centtel felülteljesítette az elemzői várakozásokat. A vállalat árbevétele szintén a prognózis felett alakult. A cég a jelenlegi negyedévre vonatkozóan a vártnál kedvezőbb előrejelzést tett közzé. A részvény árfolyam 4,5 százalékot emelkedett.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Kedvező, de vártnál némileg gyengébb makroadatok érkeztek tegnap délután az Egyesült Államokból, az évesített GDP-növekedés 6,4 százalékos volt az első negyedévben, szemben a 6,7 százalékos várakozással. A GDP-deflátor ugyanakkor erősödő árnyomásról tanúskodik, a várt 2,6 százalék helyett 4,1 százalékkal emelkedett, ez szintén évesített érték. A jegybank által kiemelten figyelt Core PCE index 2,3 százalékos emelkedést mutatott. A heti friss munkanélküli segélykérelmek száma a várt 540 ezer helyett 553 ezer volt, ráadásul az előző hetit is felfelé módosították 19 ezerrel, a tartósan munkanélküliek száma pedig 3,66 millióra emelkedett, mely szintén meghaladta az előzetes várakozásokat. A gazdasági növekedés üteme 2003. óta a második legerősebb, ezzel a teljes GDP már csak 5 százalékkal marad el a koronavírus-járvány előtti értéktől. A növekedés fő hajtóereje a fogyasztás bővülése volt, melyet a fiskális csomag támogatott, és várhatóan ennek hatása a következő negyedévekben is kifejti pozitív hatását. A személyes fogyasztás éves bázison 10,7 százalékkal emelkedett, erre a 60-as évek óta nem volt példa az Egyesült Államokban.
 
Franciaország május 19-én kezdi meg a fokozatos nyitást. Emmanuel Macron ezt csütörtökön jelentette be, elsőkörben a kijárási tilalmat tolják 9 órára, valamint nyithatnak a boltok és a vendéglátóhelyek teraszai is, a teljes nyitás időpontja június 30, ezután akár 1 000 fős rendezvényeken is részt lehet majd venni oltási igazolással. Csehországban is megkezdik a lazításokat, ott május 10-től nyithatnak ki újra a boltok.
 
Az EU elfogadta a határozatot az Egyesült Királysággal való kereskedelemmel kapcsolatban. A most elfogadott határozat rendezi a két blokk kereskedelmének szabályait, mely alapján továbbra is vámmentesen folyhat a kereskedelem, valamint kitér a halászati, energiaügyi, biztonsági és gazdasági verseny szabályokra is. Az Egyesült Királyság most értesítést fog kapni a belső uniós eljárások lezárásáról. A megállapodás május 1-jén fog hatályba lépni.
 
Kivizsgálhatják Boris Johnson lakásfelújítását. A miniszterelnök lakásfelújítása miatt van most parlamenti vita az Egyesült Királyságban, a formális bizottság is felálhat, hogy kivizsgálja a miniszterelnök vajon megetette e a kötelező bejelentéseket a felújítása előtt. Sajtóinformációk szerint a felújítás több, mint 200 ezer fontba kerülhetett.
 
Először sikerült a vírus megjelenése óta 0-ás hozammal kibocsátani amerikai államkötvényt. A tegnapi kibocsátás során tovább csökkent a hozamszint a 4 hetes lejáratú kötvényeknek és tavaly március óta először ismét 0 százalékos lett a hozam, most 40 milliárd dollár értékben történt kibocsátás.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Enyhe negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. A vezető részvények közül az OTP a 13 400-13 600 forintos tartományban mozoghat, a támasz letörése esetén a 13 ezer forintos szintig eshet. A MOL esetében a 2 100 forintos támasz jelenthet megnyugvást. A Richter esetében 8 800 forintnál látható ellenállás, míg támasz a 8 570 forintos szintnél jelentkezik. A Magyar Telekom 410-420 forintos sávban mozoghat tovább.

Támaszhoz ért az euró-forint.
Negatív korrekció indult el a napokban az euró-forint árfolyamában, mely ma kora reggelre 360 forintos támaszhoz lökte vissza az árfolyamot. Amennyiben a 360-as szint megtámasztja a jegyzést, akkor innen új lendülettel kezdheti meg a kurzus az emelkedést. A dollár-forint árfolyama letörte a 298 forintos támaszt, amennyiben szignifikáns marad jelentősebb tér nyílhat a 295 forintos szintig.
 
Céláremelés érkezett az OTP-re. A magyar bank célárát az Autonomous Research elemzője emelte 18 149 forintra az eddigi 17 172 forintról, továbbra is felülteljesítést várnak a részvénytől.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
április 30. 9:00 CH KOF indikátor ápr. 117,8 119,5
április 30. 9:00 SP GDP (év/év) Q1 -8,90% -4,20%
április 30. 9:00 HU Termelői árindex (év/év) már. 8,10% -
április 30. 10:00 CH SNB-től Jordan tart beszédet - - -
április 30. 10:00 GE GDP (év/év) Q1 -2,70% -3,60%
április 30. 11:00 IT Infláció (év/év) ápr. 0,80% 1,00%
április 30. 11:00 EU Infláció (év/év) ápr. 1,30% 1,60%
április 30. 11:00 EU GDP (év/év) - -4,90% -
április 30.