Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 27. 08:24
Előzmény: #182118  sly36
#182120
Mindenkiről tudnak mindent ez nem kétséges :) 
idén elintézem ezt a kormány ablakot is mert már mindenki tud rólam mindent csak én nem férek hozzá a saját adataimhoz :o)))
kibaszott NAV még az elintézhetné, hogy a törvényeknek megfelelően készítsen adóbevallás tervezetet mert az idén is szochot számolnak fel a magyar papírokra kapott osztalékokra holott ez jogtalan , így ismét nekem kell elkészítettnem a helyes bevallást mint a múlt évben is .......
Mondjuk ez a tállai andris olyan hülye mint a segg ezért nem is csodálkozom :o))
sly36
sly36 2021. 04. 27. 08:20
Előzmény: #182117  -bubu-
#182118
Na látod, működik a nyomkövetés. :-))
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 27. 08:17
Előzmény: #182115  _Macika_
#182117
nem kellett koplalni :) anya borogatta egy délutánt , másnap regel már semmi nem volt , a leány nem borogatta csak váll fölé már fájdalmat okozott a kar emelése de másnapra borogatás nélkül is elmúlt 
ezek szerintem simán a szuri miatti reakciók voltak semmi más 
közben lekérdeztem magam a rendszerben buxi megnyugtatására : 
IGEN. Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilvántartjuk Önt, mint oltandó személyt.

Így ha felhívnak már csak azt kell megmondjam melyik napon és hány óráras jöjjön ide az oltóbusz a pfizer vakcinámmal :o)))
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 27. 08:13
Előzmény: #182113  sly36
#182116
erről jut eszembe ma ananászos sajtos csirke lesz krumplipürével :) 
_Macika_
_Macika_ 2021. 04. 27. 08:13
Előzmény: #182112  -bubu-
#182115
ajajj akkor koplalás volt? kemény egy napig?
🙄🤣🤣🤣
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 27. 08:12
Előzmény: #182113  sly36
#182114
nem jellemző bár a leány simán alszik 11 ig ha nincs online óra :o)))
de ez a vakcina előtt is így volt :) 
sly36
sly36 2021. 04. 27. 08:10
Előzmény: #182112  -bubu-
#182113
Semmi álmosság? Szerencsés vagy, mert tudtak főzni Rád. :-))))
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 27. 08:09
Előzmény: #182109  sly36
#182112
Nálunk a két csajnak felkari fájdalma volt 1 napig és elmúlt , egyelőre semmi más 
Moderna/Pfizer
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 27. 08:06
#182111
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Vegyesen zártak a tengerentúli részvényindexek. A tegnapi kereskedésben széttartó volt a részvénypiaci mozgás az Egyesült Államokban, a technológiai vállalatok vezették az emelkedést, a Nasdaq Composite 0,87 százalékkal került feljebb, az S&P 500 index 0,18 százalékos emelkedéssel zárt, ugyannakkor a Dow Jones ugyanennyivel csökkent. Ázsiában kismértékű csökkenés látható, a Nikkei 0,21 százalékkal, a Shanghai Composite 0,54 százalékkal került lejjebb, a Hang Seng minimális emelkedést mutat. A határidős mozgások alapján iránykereséssel indulhat a mai nap az európai részvénypiacokon.
 
A Lyft értékesíti az önvezető divízióját a Toyotának. Az Uberhez hasonló lépésre szánta el magát a Lyft, ugyanis az önvezető technológia fejlesztése hatalmas költségeket emészt fel. 550 millió dollár a tranzakció értéke, és ezzel a Lyft profitábilissá válhat a harmadik negyedévben. A részleg eladásával évente 100 millió dollár költségtől szabadul meg a vállalat, így a bejelentés hatására 2 százalékot emelkedett a Lyft részvénye.
 
A bitcoin spekulációnak köszönhetően verte meg a várakozásokat a Tesla az első negyedévben. Az amerikai elektromosautó-gyártó vállalat hétfőn zárás után tette közzé első negyedéves gyorsjelentését. A Telsa árbevétele 74 százalékkal nőtt a negyedévben 10,39 milliárd dollárra, ami minimálisan elmarad a Wall Street által jósolt 10,41 milliárd dollártól. A negyedév során a vállalat 1,5 milliárd értékben vásárolt a legnépszerűbb kriptovalutából, melynek 10 százalékot értékesítette is a negyedév során, így 101 millió dollárral növelve a profit sort. A tranzakcióval részvényenként 25 centtel növelte a vállalat egy részvényre jutó profitját, ennek köszönhetően a negyedévet 93 centes EPS-sel zárta, ami jelentősen magasabb a 80 centes várakozásnál. Az autóértékesítések terén a negyedévet 184 800 autó leszállításával zárta, ami 4 ezerrel haladja meg az egy évvel korábbi adatot, annak ellenére, hogy az iparágat az egész negyedévben jelentős chiphiány jellemezte. A vállalat vezérigazgatója hozzá is tette, hogy ellátáslánc tekintetében ez volt eddig a Tesla legnehezebb időszaka. A várakozásaik szerint a chiphiánnyal a jelenlegi és a harmadik negyedévben is számolni kell majd. A növekedéssel kapcsolatban a menedzsment hozzátette, hogy az autóértékesítések terén 50 százalékos növekedést vár az idei évben. A berlini üzem előkészítése jól halad, a gyártás még idén megkezdődhet. A zárás utáni kereskedésben 2,5 százalékot esett a részvény árfolyama.
 
Várakozások felett alakult a HSBC profitja. A brit bank ma reggel tette közzé az első negyedéves eredményeit. A vállalat árbevétel soron 13,3 milliárd dollárral zárta az elmúlt három hónapot, ami bár 3,2 százalékos csökkenés év/év alapon, a 12,7 milliárd dolláros árbevétel várakozást jelentősen megelőzte. A HSBC adózás előtti profit soron 6,4 milliárd dollárt realizált, ami több mint a duplája a tavalyi 3,06 milliárdnak, és a 4,3 milliárdos elemzői prognózisnál is jelentősen magasabb. A lakossági hitelezés üzletágában közepesen magas egyszámjegyű növekedést vár idén a menedzsment. A menedzsment hozzátette, hogy osztalékkal kapcsolatban augusztusban fog nyilatkozni, valamint a vállalat stratégiai terveit is a következő negyedév végén fogja részletezni.
 
Gyorsjelentés után szakadt az Albertsons. Az élelmiszerbolt-láncot üzemeltető vállalat az idei első negyedévet 60 centes EPS-sel zárta, ezzel 9 centtel meghaladva a Wall Street-i elemzők becsléseit. A vállalat árbevétel soron is felülteljesített, ugyanakkor a meglévő üzletekben történő értékesítések a várt 7,5 százalék helyett csak 6 százalékkal bővültek. A nap végére 5 százalékot esett a részvény árfolyama.
 
20 ezer új munkahelyet teremthet az Egyesült Államokban az Apple. A technológiai vállalat 430 milliárd dollár értékben tervez beruházni az Egyesült Államokban, mellyel a vállalat becslései szerint 20 ezer új munkahelyet teremtene az országban. A beruházásokkal a vállalat saját chipgyártását és egyéb 5G fejlesztéseit segítené elő. A tegnapi kereskedés során 0,3 százalékot emelkedett a részvény árfolyama.
 
Felfele húzta a bitcoin a Coinbase árfolyamát is. A hétfői nyitás előtti kereskedésben már több mint 4 százalékot emelkedett a Coinbase árfolyama, miután a múltheti eladási hullámot követően a hét első napját erős visszapattanás jellemezte a kriptovaluták piacán. A Coinbase árfolyama 4,4 százalékot emelkedett a nap végére.
 
Az EU jogi lépéseket indít az AstraZeneca ellen. A brit-svéd gyógyszergyártó vállalat jelentősen kevesebb oltást szállított le a blokknak, mint amennyiben korábban megegyeztek és amiről a szerződések szóltak. A vállalat korábban jelezte, hogy sem az első, sem a második negyedéves vállalásait nem fogja tudni teljesíteni. Az első negyedévben a várt 120 millió dózis helyett 30 millió dózist szállított le a cég. Az AstraZeneca vezérigazgatója elmondta, hogy az EU-s üzemek lassú gyártása felelős a késlekedésekért.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Nem változott a japán kamatszint, alacsonyabb infláció várható. Ma tartott kamatdöntést a Bank of Japan, a várakozásoknak megfelelően -0,1 százalék maradt az újonnan elhelyezett betétekre vonatkozó kamatszint. A döntéshozók csökkentették az idei évre vonatkozó inflációs előrejelzésüket, és arra figyelmeztettek, hogy a koronavírus-járványnak elhúzódó gazdasági hatása lehet. A hozamgörbe-kontroll programon ezúttal nem módosítottak, a 10 éves hozamszintet továbbra is 0 százalék körül tartják, a korábban kiszélesített sávon belül. A jegybankárok kiemelték, hogy a fogyasztás élénkülése megtorpant, főleg a szolgáltatási szektorban. Emiatt a korábbi 0,5 százalékos inflációs előrejelzést 0,1 százalékra csökkentették, jövőre 0,8 százalékos, 2023-ban 1 százalékos drágulásra számítanak, ami még mindig jelentősen alatta lenne a jegybanki céloknak. Japánban jelenleg a járvány negyedik hulláma tart, egyelőre alacsonyabb esetszámokkal, mint az októberben kezdődő, és márciusra véget érő második hullámban. A jen árfolyama némi gyengülést mutatott a dollárral szemben a jegybanki üzeneteket követően.
 
Már idén megkezdődhet a Federal Reserve visszavonulása. A Bloomberg által megkérdezett elemzők többsége úgy gondolja, hogy már az idei évben csökkenti a jegybank az eszközvásárlásait, 45 százalékuk szerint a negyedik negyedévben jelenthetik be a lépést, míg 14 százalékuk úgy gondolja, hogy már a harmadik negyedévben sor kerülhet rá. A ma kezdődő, kétnapos kamatdöntő ülés szerdai közleményét így kiemelten figyelheti a piac, hogy lesz-e valamilyen kommunikációs változás, mivel Jerome Powell leszögezte, hogy a lépések előtt jó előre tájékoztatja majd a piaci szereplőket. Az elemzők döntő többsége szerint ez még korai lenne, és csak a júliusi vagy a szeptemberi ülésen tárgyalhatnak róla érdemben az amerikai jegybankárok.
 
Visszapattant a Bitcoin, miután 7 hetes mélypontra ütötték. A legnagyobb kriptodeviza 13 százalékot emelkedve 54 000 dollár fölé ralizott, mely február óta a legnagyobb napon belüli emelkedés. A szárnyalás a JP Morgan-nel kapcsolatos pletykának köszönhető, miszerint a bank egy aktívan kezelt Bitcoin alapot kíván létrehozni ügyfeleinek még idén nyáron. Tegnap piaczárás után a Tesla gyorsjelentéséből még az is kiderült, hogy az 1,2 milliárd dolláros Bitcoin befektetésén 101 millió dolláros profitot realizált a cég, miután értékesítette azokat.
 
Rengeteg konténer köt ki a tenger fenekén. Olyannyira tele vannak pakolva a konténereket szállító hajók, hogy drasztikusan megnőtt a szállítási balesetek száma, és már számos áru esett le a hajókról, ami a tenger fenekén kötött ki. Hét éve nem veszett el ennyi konténer a tengerben, mint tavaly, így több millió dollárra tehető az ebből származó kár. 2020-ban 3 000 darab konténernek veszett nyoma, idén pedig már az 1 000 darabot is meghaladta a balesetek száma. Ezen esetek is jól rámutatnak a globális ellátási lánc problémáira, így egyre több társaság igyekszik visszavinni saját országába a szükséges alapanyagok termelésétét. A pandémia alatt megnövekedett az e-kereskedelem, mely az égbe repítette a konténerek árait, így egyre több fuvarozó vállal extra kockázatot a nagyobb profit elérése érdekében.