Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2019. 08. 26. 08:29
Előzmény: #134410  portmolyolo
#134420
Nap végén megmondom még nem zártam a 200 naposnal hátha ma atviszi 
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 26. 08:27
Előzmény: #134418  sly36
#134419
sly36
sly36 2019. 08. 26. 08:22
Előzmény: #134415  -bubu-
#134418
Köszi! 😘😘
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 26. 08:22
Előzmény: #134415  -bubu-
#134417
köszi bubu
portmolyolo
portmolyolo 2019. 08. 26. 08:17
Előzmény: #134415  -bubu-
#134416
Olvastuk, minek ez ide?
-bubu-
-bubu- 2019. 08. 26. 08:16
Előzmény: #134414  sly36
#134415
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Zuhanás a tőzsdéken. A pénteken bejelentett kínai vámok, illetve az erre érkezett amerikai vámemelés szabadesésbe taszította az amerikai tőzsdéket. A vámemelések mellett Trump egy tweetben felszólította az amerikai cégeket, hogy keressenek alternatívát Kína helyett. Az S&P 500 2,6 százalékos, a Nasdaq index 3 százalékos, a Dow Jones pedig 2,4 százalékos csökkenéssel zárta a napot. Európában is egyértelműen negatív volt a hangulat a tőzsdéken, a DAX 1,2 százalékot, a francia index 1,1 százalékot esett, és a határidős árak alapján a tőzsdék ma is negatívban nyithatnak. Ázsiában is negatív a hangulat a tőzsdéken. A Hang Seng 2,9 százalékos, a Shanghai Composite 1,2 százalékos, Nikkei index 2,4 százalékos csökkenést mutat.
 
Alacsonyabb bevételekre számít a Vonovia a berlini albérletárak korlátozása miatt. A vállalat közleményt adott ki, melyben bírálja a berlini önkormányzat albérletárak megregulázásra tett javaslatát. A Vonovia szerint amellett, hogy a javaslat alkotmányt sért, kidolgozatlan és súlyos károkat okozhat Berlin ingatlanpiacán, torzítva a versenyt, és csökkentve az amúgy is komoly problémát jelentő alacsony kínálatot az új ingatlanok terén. A vezetőség az idén még nem számol eltéréssel a korábban kiadott prognózisukhoz képest, de jövőre akár 10 százalékkal, 20-25 millió euróval is csökkenhet a Berlinből származó díjbevétel a törvény hatására, amivel a teljes bérleti díj bevételük 1 százalékkal lehet alacsonyabb a korábban tervezettnél.
 
Kompromisszum születhet Trump és Macron között a digitális adó ügyében. A francia kormány korábban bejelentett terve szerint megadóztatná az ország területén digitális szolgáltatást nyújtó nagyvállalatokat, mellyel elsősorban az amerikai nagyvállalatokat, a Google-t, az Amazont és a Facebookot súlytaná. Donald Trump ellenlépésként francia termékekre kivetendő vámokkal fenyegetőzött. A hétvégi G7 csúcstalálkozón azonban a francia sajtó szerint Macron egy új javaslatot tett le az asztalra, ami szerint a francia adó helyett egy nemzetközi szinten bevezetésre kerülő digitális adót vezetnének be, amelyen az OECD már dolgozik, és várhatóan október végére készül el. Donald Trump jóváhagyta a javaslatot.
 
Az Apple esése mutatja a kínai gyártás költségét. Az egyik leginkább érintett cégként a pénteki kereskedés során 4,62 százalékot esett az Apple árfolyama, vagyis piaci kapitalizációja 44 milliárd dollárral csökkent a kínai-amerikai vámháború kiújulása miatt, illetve Trump azon tweetjét követően, melyben az amerikai vállalatokat gyártásuk Kínából elköltöztetésére szólította fel. A Wedbush Securities elemzője szerint az iPhone gyártásának elköltöztetése Kínából hatalmas erőfeszítést igényelne a cég részéről a komplex termelési lánc felborulása és a megfelelően olcsó, képzett munkaerő hiánya miatt, így optimális esetben 3 év alatt is csak a gyártókapacitás 20 százalékának elköltöztetésére lenne képes a cég, miközben az Egyesült Államokban eladott iPhone-ok a gyártás 25 százalékát teszik ki.
 
Trump szerint tőzsdei összeomlás jött volna Hillary Clinton győzelme esetén. Az amerikai elnök a pénteki zuhanást sem hagyta szó nélkül, éjszakai Twitter-bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy elnökségének tőzsdei hatását 2016. november 9-től kell megítélni, mivel győzelme után jelentős emelkedés következett. Amennyiben ellenfele győzött volna, összeomlottak volna a részvénypiacok. E bejegyzése abból a szempontból mindenképpen kuriózum, hogy ezúttal nem a Fed-et tette felelőssé a negatív folyamatokért.
 
Tőzsdére léphet a Megvii. Az Alibaba hátterű IT cég benyújtotta az IPO-hoz szükséges dokumentumokat a hongkongi szabályozók részére. A Megvii korábban 750 millió dolláros befektetést kapott, mellyel 4 milliárd dollárra értékelték a vállalatot, a becslések szerint mostanra már 4,5 milliárdot érhet. A cég egyik legfontosabb megrendelője a kínai állam, ennek köszönhetően rendkívül gyors bevételnövekedést tud felmutatni. 2018-ra éves alapon 350 százalékkal, 1,42 milliárd jüanra nőtt a vállalat árbevétele, 2019 első félévében pedig 949 millió jüant sikerült elérniük. A költségek azonban magasabbak voltak, 3,35 milliárd jüanos veszteséget ért el a cég az előző évben, idén az első hat hónapban pedig már több mint 5,2 milliárd jüanos veszteségnél vállalat. A Megvii tehát jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, de a profittermelő képessége erősen kérdéses egyelőre. Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy az Alibaba támogatása miatt a cég képes lehet arra, hogy rövid távon jelentős veszteségek mellett terjeszkedjen, majd később tegye hatékonnyá, nyereségessé működését. Az IPO pontos dátuma egyelőre nem ismert.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Mozgalmas volt a péntek délután. Kínai bejelentéssel indult az eseménysorozat, 75 milliárd dollár értékű, az Egyesült Államokból érkező árura vetnek ki pótvámot, többek között agrártermékekre, nyersolajra. Ez válasz volt Donald Trump, nemrég bejelentett, szeptember 1-től, illetve december 15-től hatályba lépő, újabb vámjaira. 16 órakor Jerome Powell megtartotta beszédét Jackson Hole-ban, melyben kiemelte, hogy a jegybank a gazdasági növekedés fenntartása érdekében kész további ösztönzőket alkalmazni, amennyiben a globális folyamatok súlyosbodnak, de összességében megfelelő módon fog cselekedni. Powell szerint a folyamatok kedvezőek, ugyanakkor továbbra is jelentős kockázatok állnak fenn, melyek nagyrészt a kereskedelmi háborúra vezethető vissza, és a kereskedelempolitika hatásainak elemzése meglehetősen új a Fed szempontjából. A beszéd alapvetően semleges volt, nem tartalmazott irányt a várható kamatpolitikával kapcsolatban. Ez volt a problémája Donald Trumpnak is, aki nem sokkal később Twitter-bejegyzésekkel jelentkezett. Egyrészt abszurd módon hiányolta Powell reakcióját a néhány órával korábban bejelentett kínai pótvámokra, és aláhúzta, hogy: „van egy nagyon erős dollárunk, és egy nagyon gyenge jegybankunk.” Következő bejegyzésében pedig megkérdezte, hogy ki a nagyobb ellensége az amerikai népnek, Jerome Powell vagy Hszi Csinping. Ezt követően jött az újabb bejelentés az amerikai elnöktől, 250 milliárd dollár értékű kínai árucikkre megemeli a vámtarifát 25-ről 30 százalékra, és a szeptembertől, illetve decembertől bevezetendő, 300 milliárd dollár értékű árura kivetendő terhet 10-ről 15 százalékra emeli. A kereskedelmi háború tehát tovább súlyosbodik, a részvényindexek beszakadtak, a dollár pedig gyengült. Az amerikai deviza árfolyamát a jegybank tudja elsődlegesen befolyásolni, de a monetáris politikai lépésekkel folyamatosan elégedetlen Trump más módon is megpróbálhatja gyengíteni a dollárt. A Kincstár külföldi kötvényeket vásárolhat dollárért, illetve rendelkezésre áll egy 23 milliárd dollár értékű tőzsdei stabilizációs alap is. Ugyanakkor tekintve a kötvénypiac hatalmas méretét, kérdéses, hogy mekkora volumen lenne szükséges ahhoz, hogy a dollárt tartósan kimozdítsák az erősödő trendjéből.
 
Japán-amerikai kereskedelmi egyezmény van kialakulóban. Sikerült Japánnak és az Egyesült Államoknak kidolgozni egy új kereskedelmi megállapodás alapjait. Az egyezség szerint Japán csökkenti a jelenleg érvényben levő vámokat az Amerikából behozott marha, sertés és további mezőgazdasági termékekre, növeli a búza és kukorica exportot, és továbbra is viseli az amerikai vámot az autóexportjára. A japán fél nyeresége az üzleten egyelőre annyi, hogy a belengetett fájdalmasabb autóvámokat elkerüli az egyezménnyel.
 
Kína továbbra is várja az amerikai vállalatokat. Liu He, kínai miniszterelnök-helyettes szerint bőséges eszközkészlet áll rendelkezésére a kínai kormánynak a gazdasági növekedés lendületének biztosításához. Megerősítette, hogy ellenzik a technológiai szektort érintő szankciókat, és a mélyülő kereskedelmi feszültséget, ezek negatívan érintik Kínát és az Egyesült Államokat is. Kína intézkedéseket fog tenni az ipari ellátási lánc biztosítása érdekében is. A kormány továbbra is szívesen látja a külföldi, köztük az amerikai vállalatok befektetéseit Kínában.
 
Feszült hangulatban kezdődött a G7-csúcs. Donald Trump indulása előtt még megfenyegette Franciaországot, hogy keményen megadóztatja a boraikat, amiért az amerikai óriáscégek hatékonyabb adóztatására készülnek, a francia agrárminiszter ostoba, abszurd kijelentésnek nevezte az amerikai elnök tervét. A tárgyalásokról már pozitívabb kommentek érkeztek, Trump szerint az egyik legjobb beszélgetésen van túl Macron-nal és mindkét ország profitálni fog a tárgyalásokból. Zarif, az iráni külügyminiszter váratlan látogatást tett a francia G7-találkozón, ahol több mint három órát tárgyalt a világ hét legfejlettebb gazdaságának vezetőjével a feszült közel-keleti helyzetről. Nehéz út áll még előtte, de megér egy próbát – mondta röviden az újságíróknak. A francia kormány közleménye szerint pozitívan zárultak a tárgyalások Zarif-fal, és folytatni fogják őket a jövőben is. A G7 találkozó másik fontos témája az Amazonas őserdejének helyzete. Emmanuel Macron vasárnap elmondta, közel állnak a megegyezéshez arról, hogy hogyan segítsék a tűz elleni harcot, valamint a pusztítás helyrehozását.
 
Csökkennek az olajárak a kereskedelmi háború árnyékában. Az amerikai-kínai konfliktus elmérgesedése miatt megnőtt a recessziótól való félelem a piacon, így a befektetők az olaj iránti kereslet csökkenésétől tartanak. A Brent és a Crude típusú kőolaj árfolyama is több mint 1 százalékos mínuszban tartózkodik a hétfői kereskedés során.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Csökkenéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.&n