Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2019. 08. 22. 09:51
Előzmény: #134235  tibbi60
#134240
borzasztó sötétség ez a rozsdás :) 
de most divatos :)
-bubu-
-bubu- 2019. 08. 22. 09:34
Előzmény: #134238  sly36
#134239
meglett :)
sly36
sly36 2019. 08. 22. 09:26
Előzmény: #134237  tibbi60
#134238
Csak a dax nincs, de türelmes vagyok, meglesz az is szerintem. 😋
tibbi60
tibbi60 2019. 08. 22. 09:23
Előzmény: #134236  tibbi60
#134237
futi meg is van
tibbi60
tibbi60 2019. 08. 22. 09:07
Előzmény: #134235  tibbi60
#134236
meg kell támadni...akart lenni
tibbi60
tibbi60 2019. 08. 22. 09:06
Előzmény: #134234  tibbi60
#134235
tibbi60
tibbi60 2019. 08. 22. 08:53
Előzmény: #134233  sly36
#134234
jó reggelt!
még nem,de meglesz az spx futi 32-ig még biztos elmegy...38.6 volt tegnap a tető
sly36
sly36 2019. 08. 22. 08:47
Előzmény: #134232  _Macika_
#134233
Dax 836 se lett meg még mindig, cicis jó sz@rt jelentett, mészárosokat ütni fogják ma is valószínűleg..
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 22. 08:21
#134232
Valsz oldalazás lexsorgás lehet ma
re merengve 😋
-bubu-
-bubu- 2019. 08. 22. 08:14
#134231
jó reggelt a kellemes hűvös szeles időben :)
-------------------------------------
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Emelkedés a tőzsdéken. A keddi rossz hangulat után szerdán emelkedni tudtak a fontosabb részvényindexek. A Target és a Lowe is erős negyedéves eredményről számoltak be, és a pozitív hangulat az egész tőzsdére átragadt. Az S&P 500 0,8 százalékos, a Dow Jones index 0,9 százalékos, a Nasdaq pedig 0,9 százalékos növekedéssel zárta a napot. Európában is jó volt a hangulat a tőzsdéken, a DAX 1,3 százalékot, a francia index 1,7 százalékot esett, azonban a határidős árak alapján a tőzsdék ma negatívban nyithatnak. Ázsiában negatív a hangulat a tőzsdéken, miután az Alibaba bejelentette, hogy mégsem viszi részvényeit tőzsdére Hongkongban. A Hang Seng 0,9 százalékos, a Shanghai Composite 0,4 százalékos csökkenést mutat, Nikkei index pedig nem mutat érdemi elmozdulást.
 
Meghaladta a várakozásokat a Nordstrom profitja. Az amerikai üzletlánc 3,78 milliárd dolláros árbevétele alacsonyabb az elemzők 3,85 milliárd dolláros várakozásánál, azonban éves alapon közel 9 százalékos bővülést jelent. Az egy részvényre jutó 91 centes eredmény lényegesen magasabb a 75 centről szóló elemzői konszenzusnál és a 2018 azonos időszakában elért eredményt is 21 százalékkal meghaladja. A Seattle-i székhellyel rendelkező vállalat online értékesítési volumene 4 százalékkal nőtt. A cég módosította az idei évre szóló várakozását, 3,25-3,50 dollár közötti egy részvényre jutó eredményt várnak, a korábbi előrejelzés 3,25-3,65 dollár közötti értékről szólt. A befektetők rendkívül pozitívan fogadták a gyorsjelentést, zárás után több mint 12 százalékot emelkedett a részvényárfolyam.
 
Kínában gyárthat kamionokat a Daimler. Bennfentes források szerint a német autógyártó a kínai partnerének, a Beiqi Foton-nak a tulajdonában lévő gyárakban indítaná el a gyártást. Ez a lépés tovább mélyítené a szövetséget a két cég között azután, hogy Foton anyavállalata, a Beijing Automotive Group 5 százalékos részesedést vásárolt a Daimlerben.
 
Nem megy tőzsdére Hongkongban az Alibaba a közeljövőben. Elhalasztja a tervezett 15 milliárd dolláros hongkongi tőzsdei kibocsátását az Alibaba. A döntést annak hatására hozták meg, hogy Hongkongban már 11 hete folyamatosan tartanak a demonstrációk, melyek az azóta visszavont kiadatási törvénytervezet miatt robbantak ki.
 
Új munkavállalókat toboroz a Boeing. Az amerikai vállalat közleménye szerint a többszáz új alkalmazott felvételére azért van szükség, mert várakozásuk szerint a negyedik negyedév elején újraindulhatnak a Boeing 737 MAX szállítások. A Boeing még áprilisban csökkentette 42-re az említett típusból havonta legyártandó gépek számát, azóta ezt a volument szinten tartotta annak ellenére, hogy az utóbbi négy hónapban nem érkezett új megrendelés a 737 MAX-ra, a cég tehát egyértelműen bizakodó a jövőt illetően.
 
A Royal Dutch Shell belép az ausztrál energiaszektorba. Az RDS 418 millió amerikai dollárért veszi meg az ERM Power ausztrál áramszolgáltató céget, mely Ausztrália második legnagyobb cége a szektorban. A cég lépése beleillik a korábban bejelentett tervébe, mely szerint az RDS 2030-ra a világ legnagyobb áramszolgáltatójává szeretne válni. A részvényenkénti 1,67 dolláros ajánlat egyébként 43 százalékos prémiumot jelent az ERM szerdai záróárához képest, és már az ERM igazgatótanácsának egyhangú támogatását is élvezi.
 
Izraeli cégekkel működne együtt az Amazon. Az amerikai vállalat rendkívül népszerű az országban a magas megélhetési költségek miatt, az itt élő fogyasztók azonban jelenleg csak a külföldi Amazon-oldalakról tudnak rendelni. A cég ezért elindította héber nyelvű weboldalát, a cél, hogy izraeli vállalatok értékesítsék termékeiket a csatornájukon keresztül. Az Amazon várakozásai szerint a helyi termékek megjelenésének köszönhetően gyorsabb kiszállítással tudnak működni az országban és bővíteni tudják felhasználóik számát.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Ez a három szektor szenvedhet leginkább No-Deal Brexit esetén. Egyre inkább nő az október 31-i megállapodás nélküli kilépés esélye. A múlt héten a Handelsblatt szivárogtatta ki a német kormány erről szóló várakozását, a napokban pedig a Sunday Times számolt be arról, hogy maga a konzervatív Brexit-párti brit kormányzat is káosztól tart. A No-Deal Brexit egyik elszenvedője az autóipar lehet. A német autógyártók legfontosabb exportcélja tavaly Nagy-Britannia volt, 666 ezer autót szállítottak ide, jelentősen többet, mint az USA-ba, amely a második legnagyobb felvevőpiac volt 470 ezer autóval. Egyes elemzések szerint 100 ezer német autóipari munkavállaló veszítheti el állását, a legsúlyosabb érintett Volkswagen lehet, melynek részvényárfolyama több mint 9 százalékot esett az utóbbi hónapban. A brit exportot is érzékenyen érintheti a megállapodás nélküli kilépés, a híres brit autómárkák mint a Mini, a Jaguar, a Land Rover és a Bentley napjainkban már külföldi tulajdonban vannak, de még jelentős gyártókapacitással rendelkeznek a szigetországban. Az itt gyártott autók 80 százaléka exportálásra kerül, az export mennyiségét azonban jelentősen visszavethetnék az életbe lépő vámtarifák. A brit autóipar ráadásul nemzetgazdasági szempontból is igen jelentős, az ország teljes exportjának 14,4 százalékát teszi ki. A légitársaságok működését szintén negatívan érintheti a britek megállapodás nélküli kilépése. Az International Airlines Group, az EasyJet és a Ryanair nem tudna EU-n belüli járatokat indítani, vagy új utasokat felvenni EU-s repülőterekről és onnan EU-n kívüli országokba repülni. A legsúlyosabb érintett a Ryanair lehet, a dublini székhelyű légitársaság augusztusban már bejelentette, hogy csökkenti a repülőgépek és a személyzet számát, a légitársaság részvényárfolyama közel 18 százalékot esett az elmúlt egy hónapban. A pénzügyi szolgáltatások működését is akadályozhatja egy esetleges No-Deal Brexit, a brit pénzintézetek elveszíthetik a jogukat, hogy a közös piacon belül bárhol tevékenykedjenek. A Barclays, a HSBC, vagy a Royal Bank of Scotland helyzete ugyanakkor szerencsésebb, mint a nem pénzügyi vállalatoké, hiszen a szabályozó szervek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az említett bankok működésében ne legyen olyan fennakadás, amely jelentős zavart okozhatna a pénzügyi rendszerben. A Royal Bank of Scotland árfolyama ennek ellenére több mint 13 százalékot esett az utóbbi hónapban.
 
Angela Merkel 30 napot adott a brit parlamentnek. Tegnap Berlinben egyeztetett a brit miniszterelnök és a német kancellár. Boris Johnson meglehetősen hajmeresztő ötletekkel állt elő, javasolta, hogy az Európai Unió biztosítsa Írországnak a lehetőséget, hogy ideiglenesen lépjenek ki a vámunióból, ezzel oldaná meg az ír-északír határ kérdését. Merkel szerint kreativitással meg lehetne oldani a problémát, ezért azt javasolta a brit képviselőknek, hogy 30 napon belül álljanak elő a javaslatukkal. Boris Johnson ma Emmanuel Macron francia államfővel találkozik. A Brexit végső határideje október 31-e, amennyiben addig nem sikerül megoldást találni a problémákra, megállapodás nélkül léphet ki az Egyesült Királyság, mivel Johnson nem fogadja el a Theresa May által kötött megállapodásban szereplő backstop tartalékmegoldást.
 
Trump fokozta a Fed-re nehező nyomást. Az amerikai elnök ismét Twitter-bejegyzéssel jelentkezett, amelyben kifejtette, hogy a kereskedelmi tárgyalások kiválóan haladnak Kínával, és más államokkal is fontos megállapodásokat sikerült kötni. Az egyetlen problémát Jerome Powell és a Fed jelenti, hiszen az USA jelenleg olyan országokkal versenyez, akiknek lényegesen alacsonyabb a kamatrátájuk. Trump szerint az amerikai kamatszinteket az említett országokénál is alacsonyabbra kellene csökkenteni, ezzel gyengítve a hazai fizetőeszközt, támogatva az exportot és elősegítve a gazdasági növekedést. Bár az elnök rekorderős dollárról is írt, ez a kijelentés távol áll a valóságtól, hiszen a dollár index 2016 év végén lényegesen magasabb volt a mostani szintnél.
 
Nem tervez kamatvágási ciklust a Fed. Tegnap este jelent meg a legutóbbi kamatdöntő ülésről szóló jegyzőkönyv, mely megerősítette Jerome Powell szavait, a döntéshozók nem kamatvágási ciklus kezdeteként, hanem a kamatemelési ciklus közbeni kiigazításként tekintenek a július végi kamatvágásra. Összességében a jegybank továbbra is a beérkező adatok, és előrejelzések függvényében fog döntéseket hozni, a határidős és opciós árazások alapján a következő, szeptember 18-i ülésen újabb 25 bázispontos vágásra kerülhet sor. Több jegybankár hangsúlyozta a monetáris politika rugalmasságának szükségességét, mely annak fényében mindenképpen érdekes, hogy folyamatban van a monetáris politikai keretrendszer felülvizsgálata, az esetleges változásokat várhatóan jövő év tavaszán ismertetik. A dollár kismértékben erősödött a jegyzőkönyv megjelenését követően. Jerome Powell - hazai idő szerint - holnap 16 órakor tart beszédet Jackson Hole-ban, erre mindenképpen érdemes figyelni, mivel a szimpóziumon általában új információkat osztanak meg a nyilvánossággal a jegybanki vezetők.
 
Kemény tárgyalásokra számít a japán gazdasági miniszter. Toshimitsu Motegi szerint még távoliak az álláspontok az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi tárgyalásokon, ezekre mindenképpen megoldást kell találni, mielőtt aláírják a kétoldalú kereskedelmi egyezményt. Donald Trump szeretné elérni az amerikai agrártermékek exportjának növelését Japán felé, és csökkenteni a Japánból irányuló autóipari importot. Ezzel szemben Japán alacsonyabb autóipari vámokat szeretne. Motegi ma délután ismét találkozik Robert Lighthizerrel, de a megállapodás időpontját bizonytalannak nevezte.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
A MOL húzta le a BUX indexet. A tegnapi kereskedésben jelentősen alulteljesített a hazai részvénypiac, mely elsősorban a MOL jelentős mértékű csökkenésének volt köszönhető. Az olajtársaság árfolyama ezzel új lokális mélyponton zárt, a mai mozgás kritikus lehet, amennyiben sikerülne visszakapaszkodni a 2 900-2 920 forintos tartományba, pozitív korrekció indulhat, ellenkező esetben azonban folytatódhat a csökkenés. Az OTP jegyzése a 12 200 forintos szintnél kapaszkodott meg, a közelben több fontos támasz is húzódik, így folytatódhat az oldalazó mozgás. A Richter és a Magyar Telekom képe nem feltétlenül pozitív, mindkét részvény árfolyamában folytatódhat a lassú lecsorgás. Összességében tehát nyitásban kisebb elmozdulásokra számítunk, de napközben nem lehet kizárni az újabb csökkenést.
A forint árfolyama nem mozdult érdemben a tegnapi kereskedésben, az euró-forint jegyzésében a 327,50-es szintre érdemes figyelni, melynek esetleges áttörése további 2-3 forintos forintgyengülést okozhat viszonylag rövid időn belül.
 
Gyenge eredményt publikált a CIG Pannónia. A vállalat adózott eredménye 610 millió forintos veszteség volt a második negyedévben, a gyenge eredményt két oknak tulajdonítja a cég. Egyrészt a nem-élet szegmensben az olasz határon átnyúló gaming kezesi biztosítások kapcsán bekövetkezett jelentős káreseményeknek, melyek a csoport eredményét nettó 692 millió forinttal rontották. Másrészt a Konzum részvények bevonásán realizált 1,057 milliárd forint árfolyamveszteségnek, mely az egyéb átfogó eredményben nagyrészt ellentételeződött, így a tőkehatása jóval kisebb, -331 millió forint. Pozitívum ugyanakkor, hogy az élet szegmensben az új szerzés 2,276 milliárd forint, közel másfélszerese a 2018 első féléves új szerzésnek, köszönhetően annak, hogy a társaság értékesítési csatornái tovább bővültek, a termékmix jelentős mértékben elmozdult a kockázati és hagyományos termékek irányába, ideértve a csoportos biztosítások fellendülését is.
 
Forrás: Bloomberg, VG, Portfolio, Equilor Elemzés
sly36
sly36 2019. 08. 21. 22:19
Előzmény: #134229  tibbi60
#134230
A végén azért meghúzták az indexeket, mire fölébredünk meglesz a 11836 dax remélem. Nem szoktam hozzá, hogy napokat várjak arra a 200 pontra. :-))))
Jó éjt, várjuk a hajnali merengéseket. :-))
tibbi60
tibbi60 2019. 08. 21. 22:11
Előzmény: #134228  -bubu-
#134229
rozsdás tombolni fog,h nem csökkent a fed...ajánlom vegye le a cipőjét és rugdossa a falat
-bubu-
-bubu- 2019. 08. 21. 21:56
Előzmény: #134227  _Macika_
#134228
ez a máv ugyanaz mint 1970 ben kb , tragédia :) 
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 21. 21:45
#134227
Fellázadtak a MÁV utasai, tüntethetnek is
.
Szerda délelőtt egy kisebb utasküldöttség nyújtott át követeléseket a MÁV-székháznál. A petícióban nehezményezik a rendszeres késéseket, tájékoztatási és egyéb problémákat, elsősorban a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon, de más agglomerációs járatokon is. Tüntetést helyeztek kilátásba, ha a MÁV nem változtat.
https://index.hu/belfold/2019/08/21/fellazadtak_a_mav_utasai/
)))))))))
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 21. 21:40
Előzmény: #134225  -bubu-
#134226
ezen is el lehet merengeni éjszaka
🙄
-bubu-
-bubu- 2019. 08. 21. 21:28
Előzmény: #134221  _Macika_
#134225
kincsemnek a cicis esetleg ebben a nézetben 
https://www.tradingview.com/x/MpDg9IhL
Metwolf
Metwolf 2019. 08. 21. 21:22
Előzmény: #134223  -bubu-
#134224
Ajjaj, kényszerzárásnál csík lesz, nehogy a rést is betöltse! :-)
-bubu-
-bubu- 2019. 08. 21. 21:13
Előzmény: #134222  Metwolf
#134223
reméljük nem Tlonggal mert az sokba fog fájni :) 
Metwolf
Metwolf 2019. 08. 21. 21:12
Előzmény: #134221  _Macika_
#134222
Buxer longolja, vigyázat! :-)
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 21. 21:08
Előzmény: #134220  -bubu-
#134221
köszi
meccs közben merengünk 1440-re )))))))