Törölt felhasználó
2014. június 29. | 21:40
#1

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
július 22. | 09:57
előzmény: #132238  _Macika_
#132240
A hívők szerint 1000 alatt ingyé van.
július 22. | 09:57
előzmény: #132238  _Macika_
#132239
kopusz 430.2 
július 22. | 09:55
előzmény: #132237  -bubu-
#132238
4igé 1000 alatt
július 22. | 09:46
előzmény: #132236  tibbi60
#132237
pedig volt , :o)) idézem : 
"sziasztok" 
:o))))
július 22. | 09:45
előzmény: #132234  -bubu-
#132236
nem látok 9:18-as hírt))))
július 22. | 09:21
előzmény: #132234  -bubu-
#132235
cöcö, bagoly verébnek ))
július 22. | 09:18
előzmény: #132233  tibbi60
#132234
S Z I A :) jó reggelt 
9:18 !
július 22. | 09:17
előzmény: #132231  _Macika_
#132233
sziasztok!!
július 22. | 09:17
előzmény: #132231  _Macika_
#132232
ez a tegnapi ebéd volt drága édesanyámnál, de a fele jött haza dobozokban :o))
ma nekifutok újra :o))
július 22. | 09:14
előzmény: #132230  -bubu-
#132231
ez a zóna menü van csak? ))))
töltött paprika dettó majd
dax oldalas kicsi emelkedős lassan - talán-
július 22. | 09:11
előzmény: #132229  _Macika_
#132230
párolt karaj vajas krumpli
töltött paprika
almás pite
sajtos pogácsa 
:)
július 22. | 09:09
#132229
főtt kukorica próba
keto
oldalas
július 22. | 09:00
előzmény: #132227  sly36
#132228
Erre figyelünk a héten: EKB, MNB, gyorsjelentések
Sűrű hét elé nézünk, a jegybankok kamatdöntő ülései mellett is lesz izgalom. Az Egyesült Államokban és Európában  folytatódik a második negyedéves gyorsjelentési szezon, így a következő hetekben az egyedi vállalati eredmények és a jegybankok fogják leginkább meghatározni, hogy merre mennek tovább a főbb indexek.
Múlt héten mérsékelten lejjebb zártak az amerikai tőzsdék, főként a vártnál gyengébben sikerült vállalati gyorsjelentések miatt. Az S&P 500 újra 3000 pont alá került, a Dow Jones 0,3 százalékkal csökkent, a Nasdaq pedig 0,7 százalékot esett a héten, főként a tech részvények alulteljesítése miatt. Május óta így az egyik legrosszabb hetüket könyvelhették el az amerikai tőzsdék.
FORRÓ HETÜNK LESZ, A GYORSJELENTÉSEK MIATT IS…
Az eddig közzétett gyorsjelentések vegyes képet mutattak, a Microsoft például újabb rekord eredményről számolt be, így az árfolyam is az újabb történelmi csúcs felé menetelt. A bankszektorban már kevésbé volt pozitív a kép, a nagybankok jelentéseinél kiderült, hogy a befektetési banki üzletágak ugyan jól mentek, de a hitelezésben a vártnál alacsonyabb a növekedés, és a várható kamatcsökkentés sem jó hír a bankoknak. A Citigroup is visszafogott eredményről számolt be. A technológiai cégek közül a Netflix számolt be gyengébben sikerült negyedévről, már ami az előfizetői számokat illeti. Emiatt 10 százalékot esett az árfolyam. A héten az amerikai nagyvállalatok közül, a Coca-Cola, Visa, Snapchat, Boeing, AT&T, Ford, Tesla, Facebook, Alphabet, AMD, Amazon, Twitter, Allergan, McDonald’s jelentéseire lesz érdemes figyelni. A részletes gyorsjelentési időpontokat az alábbi anyagunkban találhatja.
Európában az SAP nyitotta meg a DAX komponensek közül a gyorsjelentési szezont, bár a tech céggel párhuzamosan már több európai vállalat is megkezdte a féléves jelentéseinek közzétételét. Az SAP befektetői rosszul fogadták a negyedéves jelentést, a vártnál enyhén elmaradó számokra 5 százalékot esett az árfolyam, amely a német börzeindexet is lehúzta. A gyorsjelentéseken kívül a vállalati sztorikat és érdemes volt figyelemmel követni.
Az AB Inbev a Budweiser Asia meghiúsult IPO-ja után ausztrál leányvállalatát vinné tőzsdére, ez a hír pedig ismét felfele húzta az árfolyamot. A Wirecard pedig az Aldival jelentett be parnerséget a fizetési szolgáltatásokban, amely 5 százalékos pluszba emelte a részvényárfolyamot pénteken. A pozitív hírek mellett a részvény technikai képe is vonzó, amelyről múlt heti elemzésünkben is írtunk. Ezen a héten a nagyvállalatok közül a Deutsche Bank, Daimler, Wizz Air, BASF, Volkswagen fogja folytatni a gyorsjelentési szezont Európában.
Az európai indexek a múlt heti mérsékelt teljesítmény után a fokozódó feszültségekre, és a némileg mérséklődő kamatcsökkentési várakozások miatt enyhe csökkenésben indíthatják a kereskedést. Múlt hét pénteken ugyan enyhe emelkedésben zártak az indexek, azonban összességében az elmúlt héten csökkentek a vezető nyugat-európai börzék.
ÉLEZŐDIK AZ IRÁNI HELYZET
A Hormuzi-szorosban már eddig is feszült volt a helyzet, erre a hétvégi események csak ráerősítettek. Vasárnapi sajtóértesülések szerint a brit kormány szankciókat jelenthet be, írta a CNBC, miután a hétvégén az iráni Forradalmi Gárda elfoglalt egy tankerhajót a szorosban. A múlt héten az Egyesült Államok tájékoztatott arról, hogy az egyik hadihajójuk lelőtt egy iráni drónt, a hírt viszont az irániak cáfolták. A konfliktus tehát nem látszik oldódni, amely viszont jelentős hatással lehet a globális olajszállításra. Az olajárakat az eddigi történések is feljebb nyomták, a Brent 63,4 dollár, a WTI 56,2 dollár. A Hormuzi-szoros történései mellett azért a heti olajkészlet adatokra is érdemes lesz figyelni. Az IEA eközben a hosszútávú olajkeresletre vonatkozó előrejelzését csökkentette, amely hosszabb távon inkább az olajár csökkenésének irányába mutatna, míg a geopolitikai konfliktusok rövidtávon emelhetik az olajárakat.
A fokozódó globális feszültségek jót tettek a héten az arany árfolyamának, amely hatéves csúcsára emelkedett, az 1450 dolláros szintig. Innen azonban kisebb korrekció indult meg, pénteken egy százalékos mínuszban zárt az árfolyam, 1422 dolláron. A várhatóan alacsonyabb kamatkörnyezet és a nemzetközi konfliktusok viszont továbbra is kedvezhetnek az aranynak.
FŐSZEREPBEN A JEGYBANKOK
A dollárt továbbra is a Fed kommentjei mozgatják, csütörtökön egy konferencián a New York-i Fed elnöke arról beszélt, hogy az alacsony infláció esetén mielőbbi beavatkozásra van szükség, és ezt a piac úgy értelmezte, hogy már júliusban sor kerülhet egy kamatvágásra, akár 50 bázisponttal is. Később azonban kiegészítésként az elnök hozzátette, hogy nem a júliusi kamatvágásra célzott a kijelentésével, amelyre a dollár vissza tudott erősödni az euróval szemben.
Múlt héten tette közzé a Fed a Bézs Könyvet, amely szerint az amerikai gazdaság mérsékelt ütemben, de bővült. A közel teljes foglalkoztatottság mellett figyelmeztettek, hogy a Kínával szembeni kereskedelmi háború már érezteti a káros hatásait. A lakosság fogyasztása viszont továbbra is élénk, és összességében pozitívak a gazdasági kilátások.
A jegybankárok beszédei mellett, a gazdasági adatok is mozgathatják a héten a kamatcsökkentési várakozásokat, a héten megjelenő keddi munkaerőpiaci, valamint szerdai beszerzési menedzser index adatokat, valamint a pénteki előzetes negyedéves GDP adatokat, mindenképpen érdemes lesz figyelemmel követni. A várakozások szerint a második negyedévben 1,8 százalékra lassulhatott az Egyesült Államokban a GDP növekedési üteme az első negyedév 3,1 százalékához képest, a Bloomberg konszenzusa szerint.
A következő hetek lényegesek lesznek a jegybanki kamatdöntések szempontjából, így az EURUSD mozgását is eldönthetik. Csütörtökön az EKB tartja kamatdöntő ülését, amelyen várhatóan az eurózóna továbbra is gyenge növekedése miatt újabb lazító intézkedésekre lehet számítani. A jegybank döntése előtt a német és az eurózónás beszerzési menedzser adatokra figyelhetünk majd.
A Fed pedig majd július 30-31-én fogja majd a kamatdöntő ülését tartani. Az előzetes várakozások szinte biztosra veszik a csökkentést, és 43 százalék esélyt adnak arra, hogy akár egy nagyobb 50 bázispont mértékű vágást is végrehajthat a jegybank.
A héten a sort viszont a Magyar Nemzeti Bank kezdi, kedden tartja ugyanis a következő kamatdöntő ülését. A jegybank az előző ülésen sem változtatott a monetáris kondíciókon és most sem várható jelentős változás, inkább a közleményre érdemes figyelni.
ITTHON IS LESZ MIRE FIGYELNI
A magyar makronaptár a kamatdöntő ülés mellett már kevésbé lesz sűrű, hétfőn tudhatjuk még meg az államháztartás júniusi helyzetéről szóló részletes tájékoztatást. Az előzetes adatokat már július elején közzétette a Pénzügyminisztérium, amely alapján az első félévet az államháztartás központi alrendszere 390 milliárd forintos hiánnyal zárta, ez mindössze az éves tervezett hiány 39 százaléka.
Júliusban két és fél éves mélypontra esett vissza a GKI konjunktúraindexe. A mutató csökkenése az üzleti és a fogyasztói bizalmi index csökkenésével van összefüggésben, amely hét hónapja mérséklődik. Jelenleg a 2017-es szinteken áll a mutató, de mindezek ellenére továbbra is az optimizmus jellemző a magyar gazdaságra.
Enyhe erősödéssel tudta zárni a hetet a forint kéthavi mélypontjáról, így a 326 körüli szintről, nem sokkal 325 alatt zárta a hetet az euróval szemben. A dollárral már kevésbé volt számottevő az erősödés mivel a zöldhasú erősödni tudott az euróval szemben, jelenleg 1 dollárért 289,6 forintot kell adni.
Sajtóhírek szerint még az idén 25 százalékos részesedést szerezhet az állam a Telenorban. A Forbes tavalyi becslése szerint a cég 350 milliárd forintot érhet, így mintegy 100 milliárd forintos befektetésre is sor kerülhet. A hír a Digi piacra lépése miatt is izgalmas hazai mobilszolgáltatói piac, és a Magyar Telekom szempontjából is érdekes.
Ugyancsak a Magyar Telekom szempontjából fontos hír, hogy az 5G hálózat frekvenciaaukciójára majd októberben kerül sor, és augusztus 8-án lehet majd jelentkezni a tenderre. Az állam által megcélzott bevétel az aukcióból 84,5 milliárd forint.
A héten tehát meglehetősen eseménydús napokra kell készülni, ha a jegybankok és a gyorsjelentések nem szolgáltatnának elegendő izgalmat, sajnos az iráni fejlemények aggodalomra adhatnak okot. Ezen kívül Európában még mindig ott lebeg a hard-Brexit lehetősége is, amennyiben Boris Johnsont választanák miniszterelnöknek.
július 22. | 08:59
előzmény: #132224  -bubu-
#132227
Jó reggelt! Köszi a híreket!
236 dax long próba
július 22. | 08:28
előzmény: #132225  _Macika_
#132226
dagi is lesz a héten
oldalas
július 22. | 08:27
előzmény: #132224  -bubu-
#132225
héten gyjk lesznek ott
július 22. | 08:24
előzmény: #132222  _Macika_
#132224
július 22. | 08:19
előzmény: #132222  _Macika_
#132223
jó reggelt 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Csökkenéssel zárták a hetet az amerikai részvényindexek. Az európai részvénypiacon enyhe optimizmus volt tapasztalható, a DAX 0,26 százalékot, a FTSE 100 0,2 százalékos erősödéssel zárt, míg a Euro Stoxx 50 0,08 százalékos gyengüléssel fejezte be a kerekedést. Az amerikai tőzsdék viszont már pirosban búcsúztatták a hetet, az S&P 500 indexe 0,6 százalékot, a Nasdaq pedig 0,7 százalékot veszített értékéből, azt követően, hogy Irán bejelentette egy brit hajó megszerzését, és az egyik amerikai jegybankár hűtötte a kamatvágási spekulációkat. Ma reggel az ázsiai tőzsdeindexek is lefelé vették az irányt: a Nikkei 0,3, a Hang Seng 0,8, míg a Shanghai Composite 0,3 százalékos mínuszban tartózkodik.
 
Felülmúlta a várakozásokat az American Express. 2,07 dolláros részvényenkénti nyereséget ért el a 2,03 dolláros elemzői konszenzussal szemben, amely 12 százalékos növekedést jelent az egy évvel ezelőtti szinthez képest. Bevétel tekintetében kissé elmaradt a 10,86 milliárd dollár konszenzustól a 10,84 dolláros tényadattal azonban ez még így is 8 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbival szemben. A cég megerősítette korábbi éves előrejelzéseit 8-10% bevétel-növekedés és 8,1 dolláros éves EPS, és az eddigi 39 centes negyedévenkénti osztalékot pedig a harmadik negyedévtől 43 centre emelik.
 
Megnyitott a kínai Nasdaq Sanghajban. Új kereskedési platformot indítottak Kínában STAR néven ma reggel, melynek elsődleges célja a helyi technológiai részvények kereskedése. Kezdésként 25 cég papírjaival lehet kereskedni, az első kereskedési nap többnyire emelkedést hozott a részvények körében, az Annji Microelectronics Technology teljesített a legjobban, 400 százalékos emelkedést mutatott a kereskedés során. Továbbá azt is bejelentették hogy pár héten belül várható a kereskedési platformot lekövető index indítása.
 
Esnek az Asahi sörgyár részvényei a felvásárlás híre miatt. Múlt hét pénteken jelentette be az Asahi, hogy globális terjeszkedésének következő lépcsőjeként felvásárolja az Anheuser-Busch InBev teljes ausztrál ágát 11,3 milliárd dollárért. Az SMBC Nikko elemzői szerint túlárazott az ajánlat, a jelenlegi ár 15-szöröse a cég 2018-as EBITDA-jának. 6 százalékos esést mutattak ma reggel az Asahi részvényei a Tokiói tőzsdén, ami az év eddigi legnagyobb csökkenése a sörgyártónál. A külföldi terjeszkedéssel a profitabilitás növelése felé szeretne elmozdulni a cég, melynek forgalma már a 14 éve folyamatosan csökken a japán piacon.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Eric Rosengren hűtötte a kamatvágási spekulációkat. Az idei évben szavazó jegybankár egy pénteki interjúban elmondta, hogy véleménye szerint várni kell a kamatvágással, mivel az amerikai gazdaság erős, és egyelőre nem mutat visszaesésre utaló jeleket. Bár számos bizonytalansági tényező fennáll, a növekedés üteme kielégítő, és az infláció is a jegybanki célszint közelében alakul. Amennyiben a kereskedelmi háborúból fakadó negatív hatások markánsan megjelennek a makrogazdasági adatokban, mindenképpen lépni kell, azonban még nem jött el ennek az ideje. A múlt héten több döntéshozó is jelezte, hogy a korábban vártnál akár gyorsabb ütemű kamatcsökkentés is jöhet, Rosengren nyilatkozata ennek élesen ellentmond, így erősödni kezdett a dollár a péntek délutáni kereskedésben. James Bullard még aznap este jelezte, hogy 25 bázispontos kamatvágásra fog szavazni a jövő héten, bár ez nem túl nagy meglepetés, már tavaly is a kamatvágás mellett érvelt. A határidős és opciós árazások alapján továbbra is biztosra vehető, hogy július 31-én kamatvágásról határoz a Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság, azonban az 50 bázispontos lazításnak elenyésző az esélye.
 
Lemondhat a brit pénzügyminiszter. Philip Hammond tegnap jelezte, hogy amennyiben Boris Johnson lesz a miniszterelnök, lemond tisztségéről, mivel nem tud támogatni egy olyan vezetőt, aki elfogadható opcióként tekint a Hard-Brexitre. A szavazási folyamat ma zárul le, melynek során 180 ezer párttag adta le a voksát levélben, és egyértelműen Johnson az esélyes jelölt. A múlt héten a brit parlament határozatot fogadott el arról, hogy nem lehet felfüggeszteni a törvényhozást, mivel sokan attól tartottak, hogy Johnson novemberig nem hívja össze a parlamentet, és így megállapodás nélkül lépne ki az Egyesült Királyság az EU-ból.
 
Irán lefoglalt egy brit tankerhajót. Pénteken a Forradalmi Gárda tagjai körbevettek egy brit hajót, és egy iráni kikötőbe irányították. A rakományt lefoglalták, az iráni állami tájékoztatás szerint a legénység minden tagja jól van. Az ügy előzménye, hogy két héttel ezelőtt a britek lefoglaltak egy tankerhajót, mely a gyanú szerint az embargó ellenére Szíriába szállított volna olajat. Az Egyesült Államok a feszült helyzet miatt újabb katonákat vezényelt Szaúd-Arábiába.
 
Vámokkal sújtja Kína az acélimportot. Július 23-i hatállyal a jelenlegi 18,1 százalékról 103,1 százalékra emeli a kínai kormány az EU-ból, Japánból és Dél-Koreából érkező, egyes rozsdamentes acéltermékekre kivetendő vámokat. A döntés azt követően született, hogy tavaly júliusban egy kínai acélgyártó bejelentését követő vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy a kínai acélipart súlyosan károsítja az említett országok dömpingárazási gyakorlata.
 
Fontos lépést tenne az Európai Unió. A német gazdasági miniszter szerint az Európai Unió hajlandó lenne megszüntetni az Egyesült Államokból importált személygépjárművekre kivetett vámot. Jelenleg 10 és 25 százalékos vámtarifa van érvényben ezekre a termékekre, míg az Egyesült Államok 2,5 százalékos vámot tart érvénybe az Európai Unióból érkező autókra. Peter Altmaier bízik abban, hogy a lépést követően meg tudnának egyezni Donald Trumppal, és csökkenne a kereskedelmi feszültség.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Remek teljesítményt nyújtott pénteken a BUX index, az OTP és a MOL emelkedését érdemes külön kiemelni. A nemzetközi befektetői hangulat inkább negatívnak mondható ma reggel, miután az egyik amerikai jegybankár némileg hűtötte a kamatvágási spekulációkat. Így kisebb-nagyobb negatív korrekcióval indulhat a mai kereskedés, de összességében pozitív a technikai kép, így ezt követően folytatódhat az emelkedés. A bankpapír árfolyama ezzel átlépte a 12 700 forintos ellenállási szintet, és hamarosan elérheti a lélektanilag fontos, 13 000 forintos szintet. A MOL árfolyamában 3 150 forintnál húzódik meghatározó ellenállási szint, így a következő napokban erre érdemes figyelni. A Richter jegyzése az 5 000 forintos támasznál fordulni tudott, de egyelőre nem mutat igazi erőt. A Magyar Telekom árfolyama folytathatja az útját felfelé, a 445 forintos szint irányába.
A forint vissza tudott erősödni a pénteki kereskedésben, az euró-forint árfolyamában 324,40 közelében található fontosabb támasz. A holnapi MNB kamatdöntő ülésen nem várunk új bejelentést, de a közlemény esetleges, apróbb módosításai is nagyobb mozgást hozhatnak a forint piacán.
 
Nagyobb lesz a Richter befolyása az Evestra Inc-ben. A vállalat ma reggel kiadott, rendkívüli tájékoztatása szerint a Richter 15 millió dollár értékben jegyez le újonnan kibocsátott Evestra részvényt, ezzel 30,44 százalékra emelkedik a tulajdoni hányada. A két vállalat együttműködése elsősorban nőgyógyászati kutatási-fejlesztési tevékenységre összpontosít.
 
Forrás: Bloomberg, VG, Portfolio, Equilor Elemzés
július 22. | 08:14
előzmény: #132221  tibbi60
#132222
jó reggelt
nem sok minden történik