Törölt felhasználó
2014. június 29. | 21:40
#1

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
január 08. | 09:48
előzmény: #120139  tibbi60
#120140
A réseidet még valóban tanulmányoznom kell. :o)))
január 08. | 09:42
előzmény: #120137  sly36
#120139
2600 előtt megállhat,ha nem akkor 2640-es rés,sztem
január 08. | 09:41
előzmény: #120137  sly36
#120138

január 08. | 09:39
előzmény: #120133  -bubu-
#120137
Puszi :-))
Minden oké, teljes gőzerővel nyomom ismét, csak épp kivárás van egyelőre. :-)))
SP 2600 fölöttről majd short esetleg,  dax is meglehet 11080-11100 környéke.
január 08. | 09:08
előzmény: #120135  _Macika_
#120136
egy dax rallyt lehet kevésbé kockázatos egy bund shorttal megjátszani
https://invst.ly/9pyzl
január 08. | 09:05
#120135
kösz bubu
január 08. | 08:59
előzmény: #120133  -bubu-
#120134
jó reggelt!
köszi
január 08. | 08:49
#120133
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Enyhén negatív napot zártak tegnap Európában a tőzsdék. A legjelentősebb indexek mind enyhén negatívban zártak, jelentősebb csökkenés csak a brit és a francia tőzsdén volt. A kereskedők várják a január 15.-ére időzített Brexit szavazást, a kereskedelmi tárgyalások eredményét, illetve a gyorsjelentési szezon kezdetét.
Ázsiában vegyes a kép. A vezető indexek közül a Nikkei 0,82%-os pluszban, a Hang Seng 0,03%-os pluszban, míg a Shanghai Composite 0,32%-os mínuszban volt reggel 7 óra 40 perckor. Jelentősen tudott emelkedni a SoftBank részvénye miután a Wall Street Journal közölte, hogy a cég elveti a WeWork-be való befektetést, és inkább kisebb célpontokra fokuszál.
Amerikában pozitívabb volt a kereskedés Hétfőn. A jelentős indexek mind pluszban zártak, az S&P 500 0,7%-ot, a Dow Jones 0,42%-ot, míg a Nasdaq Composite 1,26%-ot növekedett. A hangulatot az sem tudta elrontani, hogy az állam egyes funkció még most, 17 nap után sem üzemelnek, mert Trump elnök nem tud megállapodni a demokratákkal a mexikói határra tervezett fal finanszírozásáról.
 
A csőd lehetőségét is vizsgálják a PG&E-nél. A kaliforniai közműcég, melynek köze lehet a nyári erdőtűzhöz, fontolgatja, hogy csődvédelmet kérjen, mert a potenciális jogi bírságok és jóvátételek meghaladhatják a cég fizetési képességeit. A források szerint még nem biztos, hogy élni fog ezzel a lehetőséggel a menedzsment, és az állam jogalkotói is szeretnék elkerülni ezt, hisz kérdéses a cég csődje esetén ki fogja kifizetni a károsultakat. A nap folyamán az S&P leminősítette a cég kötvényeit, így azok a már befektetésre nem ajánlott kategóriába kerültek. A hírre nagyon rosszul reagáltak a kereskedők, a cég részvényei 22,3%-ot estek a hétfői kereskedés alatt.
 
Jelentősen emelkedett a Roku részvénye miután publikálták az előzetes tavalyi számokat. Az internetes streaming szolgáltatásokat támogató cég közétette, hogy a felhasználók aktivitása 68%-kal nőtt éves alapon, és a teljes streamelt órák száma elérte a 24 milliárdot a negyedik negyedévben. Az aktív felhasználók száma 3 millióval 27 millióra növekedett, és bejelentett egy együttműködést a Westinghouse Electronics-szal. Ezentúl a cég által gyártott televíziókon a Roku szoftvere fog futni. A kereskedők jól reagáltak a számokra, és a cég részvénye 13%-ot emelkedett a piaczárás után.
 
Eladhatja a GE a repülési lízing cégét. A GE Capital legértékesebb maradványától is megszabadulhat a cég miután a Bloomberg szerint az Apollo Global Management $40 milliárdot is ajánlhat a részlegért. A GE még nem döntött az értékesítésről, de mindenképpen megfontolja hisz az eladásból származó bevétel segítségével csökkenthetik a jelentős hitelállományt, valamint beleillik az új menedzsment stratégiájába. A cég szeretne megszabadulni a pénzügyi részlegektől, valamint tervezi az egészségügyi részleg tőzsdére bocsátását is. A cég a jövőben repülőgép hajtóművek és erőműalkatrészek gyártására szeretne fokuszálni. A befektetők pozitívan fogadták az alítólagos ajánlatot, a cég részvényei XX%-ot emelkedtek a kereskedés folyamán.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
A brit törvényhozók levelet írtak Theresa May-nek, melyben minden áron ki szeretnék zárni a megegyezés nélküli Brexitet. 209 képviselő fogott össze, melyben mind konzervatív, mind ellenzéki politikusok is részt vettek. May vasárnap megpróbálta meggyőzni az ellenzékét, hogyha nem fogadják el a javaslatát, akkor az Egyesült Királyság feltérképezetlen vizekre evez. A miniszterelnök asszony megerősítette, hogy a parlamenti szavazás január 15 körül lesz esedékes. Nagyobb beleszólást szeretne adni May a parlamentnek a jövőbeli kereskedelmi feltételek kitárgyalásakor, és továbbra is próbál új biztosítékokat kiharcolni az EU-val szemben. A miniszterelnök asszony nem szeretne újabb népszavazást kiírni, azonban nem zárta ki ennek teljes esélyét. A 209 képviselő azt szeretné elérni, hogy a megegyezés nélküli Brit kilépés csak úgy történhessen meg, ha a parlament erre áldását adja. A levél érdekessége, hogy a dátumozás helyén december 17. szerepel, ám csupán most került mégis nyilvánosságra. A karácsonyi szünet sem hozott nagyobb támogatást May javaslatára, sem saját pártjában, sem az észak-ír szövetséges DUP pártban.
 
Theresa May mindent el szeretne követni annak érdekében, hogy megnehezítse a megállapodás nélküli brit kilépés megtörténtét. A törvényjavaslat korlátozná a kormány adóemelési jogosultságait, amennyiben megegyezés nélkül lépne ki az Egyesült Királyság az Európai Unióból. Egyelőre még nem világos, hogy a parlament egyáltalán szavazásra fogja-e bocsátani a javaslatot, így még May tábora sem nyilatkozott hivatalosan, hogy támogatnák vagy elvetnék a javaslatot. Ebből is látszik, hogy még saját pártján belül is milyen gyenge a miniszterelnök asszony pozíciója.
 
Raphael Bostic, az idei évben nem szavazó, alapvetően centrista jegybankár szerint 2019-ben egy monetáris szigorítás jöhet az Egyesült Államokban. Az amerikai gazdaság a vártnál gyorsabb ütemben bővült tavaly, azonban a gazdasági szereplők pesszimistábbá váltak, a globális folyamatok árnyékot vetnek a kilátásokra. A potenciális problémák között említette meg az amerikai kormányzat részleges leállását is, melynek elhúzódása komoly gondot okozhat, és akár közvetlen hatást is kifejthet a gazdaságra, például az adóvisszatérítések feldolgozásának megakadása akár fizetési nehézségeket is okozhat a családoknak. A múlt heti Powell beszéd után Bostic üzenete is azt mutatja, hogy némileg megváltozott a Fed hozzáállása, az elmúlt hónapok piaci turbulenciája miatt várakozó álláspontra helyezkedhetnek. Véleményünk szerint lesz kamatemelés az idei évben, de várhatóan csak a második félévben, a piaci árazások (már kamatvágást jeleznek előre) a túlzott pesszimizmusból fakadnak.
 
Fritz Zurbruegg, a svájci jegybank (SNB) alelnöke egyelőre nem lát okot arra, hogy változtassanak az ultralaza monetáris politikán, továbbra is negatív kamatlábakra van szükség, mely segíthet megakadályozni a frank túlzott erősödését, illetve adott esetben devizapiaci intervenciókra is sor kerülhet. A piaci konszenzus szerint a svájci jegybank nem fog lépni az Európai Központi Bank előtt, tehát megvárja az EKB kamatemelését, ellenkező esetben nagymértékben erősödhetne a frank az euróval szemben. Zurbruegg hozzátette, hogy továbbra is visszafogott az inflációs nyomás, a svájci növekedés megfelelő, azonban még mindig túl erősnek mondható a frank árfolyama. A jegybankár hozzátette, hogy szükség esetén vannak további válságkezelő megoldásaik, a jegybanki mérleget is tovább tudnák növelni, illetve akár kamatvágásra is nyílna lehetőség.
 
Tegnap újra elkezdődtek a USA és Kína közötti személyes kereskedelmi tárgyalások, melyre a legutóbbi G20-as csúcstalálkozó óta nem volt példa. Ráadásul nagy meglepetésre Liu He kínai miniszterelnök helyettes is részt vett a megbeszélésen, mely azt mutatja, hogy a kínaiak komolyan veszik a tárgyalásokat. Az utóbbi időkben érkező gyengébb kínai makroadatok miatt kialakult gazdasági lassulás réme nyomja az ázsiaiakat a mihamarabbi megegyezés felé.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Pozitív hangulat uralkodik a nemzetközi tőzsdéken, így a BUX is emelkedéssel kezdheti a napot. Az OTP nekifeszülhet megdönteni a történelmi csúcsát, de ahhoz nagyobb forgalomra lenne szüksége, hogy sikeres is legyen a próbálkozás. A MOL tegnap nagyot rallyzott, ezzel megerősítette a fél éve tartó emelkedő trendcsatornáját. A Telekom is megfelelő forgalom esetén megpróbálhat elrugaszkodni a 450 forint körüli szintekről. A Richter szintén folytathatja trendszerű emelkedését. A forint jelentősebb makroadat megjelenése híján továbbra is tarthatja jó formáját.
 
Forrás: Bloomberg, Világgazdaság, Equilor Elemzés
január 07. | 20:19
előzmény: #120131  totem_is_back
#120132
Milyen részvényeket? Osztalék fizetőt vagy spekát? Jó fejek! :)
január 07. | 20:12
#120131

https://www.portfolio.hu/vallalatok/itt-az-ido-reszvenyeket-venni-a-blackstone-szerint.309697.html
Kérdés milyen szintről gondolta... 2350-s aljról, a mostani 2560-ról, vagy a korábbi 2930 körüli csúcsról 15%?! :))
január 07. | 19:52
előzmény: #120129  -bubu-
#120130
17:18
január 07. | 17:49
előzmény: #120128  _Macika_
#120129
január 07. | 17:47
előzmény: #120126  tibbi60
#120128
csak megcibálták usát
január 07. | 17:42
#120127
január 07. | 16:30
előzmény: #120125  _Macika_
#120126
Pénteken a 20 napos mozgóátlagig emelkedett vissza az S&P500 index, amely jelenleg 2.530 pontnál tartózkodik. A mai kereskedésben azt lesz érdemes figyelni, hogy megmarad-e a kedvező momentum és sikerül-e áttörni ezt a szintet. Ez pozitívum lehetne a rövidtávú folytatást illetően. Piacnyitást követően egyelőre minimális elmozdulást mutatnak a vezető indexek.Az előttünk álló héten a technikai szintek mellett a Fed szerdai jegyzőkönyvére fókuszálnak a piacok, amiben a főbb kérdés az lehet, hogy egybecseng-e Jerome Powell múlt heti, relatíve óvatos hangvételű kommentárjával. Emellett a héten beindul a gyorsjelentési szezon is, amit csütörtökön a Delta Air Lines számai nyitnak meg a nagyok közül. A főbb kérdés a légitársaság esetében az lesz, hogy miként vélekedik a szektorban tapasztalható éles versenyről, azt követően, hogy az olajár esés miatt ismét nagyobb mértékben növelik kapacitásait a légitársaságok.Újabb felvásárlás az amerikai gyógyszerszektorban, ezúttal az Eli Lilly jelentette be, hogy 8 milliárd dollárért felvásárolja a Loxo Oncology-t. Amennyiben a hatóságok és a részvényesek is jóváhagyják a tranzakciót az Eli Lilly történetének legnagyobb akvizíciójára kerülhet sor. A vételi ár 235 dollár részvényenként szemben a tegnapi 140 dolláros záróárral.
ödönék
január 07. | 15:51
előzmény: #120124  -bubu-
#120125
uncsi nap lehet
január 07. | 15:31
#120124
január 07. | 14:48
előzmény: #120120  _Macika_
#120123
köszi
január 07. | 14:11
#120121
köszi