Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 16. 11:54
Előzmény: #117459  _Macika_
#117460
mindenesetre a tegnapi 3.6mrd os forgalom elég combosnak tekinthető 
_Macika_
_Macika_ 2018. 11. 16. 11:47
Előzmény: #117458  -bubu-
#117459
telekom vezetőség nem cáfol, addig a pletyi fel fel lángol
sztem előbb utóbb
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 16. 11:40
Előzmény: #117457  _Macika_
#117458
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Az európai piacok egy százalék körül estek a tegnapi nap folyamán, miután lemondott Nagy-Britanniában a Brexitért felelős miniszter és a brit kormány jövője is megkérdőjeleződött. Az esést a bank részvények vezették, ezt valamelyest ellentételezte az olajpapírok emelkedése a némileg visszakapaszkodó olajárak következtében. A Brexit hírek következtében az amerikai indexek is pirosban kezdtek, azonban a USA-Kína relációban felröppent egy kompromisszumos megoldás újabb lehetősége, így jelentős emelkedéssel fejezte be a kereskedést az USA részvénypiaca a technológiai részvények vezetésével. A Nasdaq Composite 1,72%-ot emelkedett. Az ázsiai indexek vegyes képet mutatnak ma reggel, a Nikkei és a Hang Seng lefele csúszik, míg Kína jelenleg fél százalékos pluszban áll. A chip gyártók részvényei vezetik az esést, miután az Nvidia jelentése szerint telített a chip piac, és lassulás várható a keresletben. Az európai határidős indexek fél százalékos pluszban tartózkodnak jelenleg, így zöldben nyithat Európa.
 
A várakozásokhoz képest vegyes eredményekről számolt be tegnap a Walmart. A kereskedelmi vállalat bevétele 123,18 milliárd dollárról 124,9 milliárd dollárra nőtt, ugyanakkor a növekedés nem érte el a várt 125,42 milliárd dolláros értéket. Az egyszeri tételektől megtisztított részvényenkénti eredmény 1,08 dollár lett, amely verte a konszenzust. Az egyszeri tételeket tekintve a Walmart a negyedév során többek között részvényenként 48 centes veszteséget könyvelt el a JD.com-ban lévő befektetésén, továbbá mindössze 1 centes pluszt az adóreform hatásán. Az éves célokat tekintve a Walmart a 2019-es üzleti évre vonatkozóan 4,75-4,85 dolláros részvényenkénti tisztított eredménnyel számol, a jelzett sáv közepe pedig egybevág a várt 4,8 dolláros értékkel.
 
A vártnál gyengébb eredményekre a nap végére megvették a J.C. Penney részvényeit a befektetők, a kezdeti nagy mínuszok után végül 11,5%-os pluszban zárt a kurzus. Az üzletlánc bevétele 2,82 milliárd dollárról 2,65 milliárd dollárra olvadt, amely elmaradt a várakozásoktól. A bevétel visszaesése is tükrözte a gyengébb forgalmat, a J.C. Penney legalább egy éve nyitva tartó boltjainak értékesítése a vártnál jóval nagyobb mértékben, 5,4%-kal esett vissza, amely kiábrándította a befektetőket. Emellett a cég vesztesége tovább duzzadt, a tavalyi 125 millió dolláros mínuszhoz képest a lezárt negyedévben 151 millió dolláros veszteséggel zárt. Egyedüli pozitívum, hogy a részvényenkénti tisztított eredmény kisebb veszteséget ért el, mint a várt 56 centes mínusz. A J.C. Penney a negyedéves eredményeket követően lefelé módosította éves várakozását, így az üzletek forgalmi mutatója néhány százalékkal eshet vissza, míg korábban stagnálással számoltak.
 
Ismét visszaestek az európai autóeladások, derült ki az ACEA havi jelentéséből. A tegnapi riport alapján az újautó forgalomba helyezések - amely jó mérőszáma az eladásoknak - 7,3%-kal csökkentek az elmúlt hónapban az Európai Unióban. A visszaesés elsődleges oka továbbra is a WLTP emissziós vizsgálat szeptember 1-jei hatálybalépése. A gyártókat tekintve a Volkwagen csoport 15%-os visszaesésről jelentett, ahol az összes leánymárka gyengébb forgalmat ért el. A BMW-nél ellenben 15%-kal megugrottak az eladások, ez ugyanakkor kevésbé meglepő, hiszen a BMW a konkurensek előtt járt a WLTP vizsgáztatásban. A Daimler 7,5%-os növekedést ért el éves bázison, míg a PSA csoport eladásai 2,2%-kal nőttek. A Fiat csoportnál vegyes eredményeket láthattunk, ugyanis az anyamárka 15,5%-os mínuszt könyvelt el októberben, de a Jeep értékesítése 11,5%-kal nőtt.
 
Tovább esett a PG&E árfolyama, a közművet a kaliforniai tűzvész kirobbanása óta ütik. Az árfolyam beszakadása és a természeti katasztrófa összefüggésben állhat, hiszen a jelenlegi nyomozás szerint a közmű egyik olyan távvezetékénél érzékeltek váratlan kimaradást a kora reggeli órákban, ahonnan a tűz keletkezését gyanítják. A távvezeték áramkimaradását reggel 6:15-kor jelezte a közmű érzékelője, míg a tűzoltósági bejelentés 6:33-kor érkezett. A PG&E közölte, hogy pont az elmúlt negyedévben újította meg biztosítását a tűzesetekre, de amennyiben bebizonyosodik a vállalat felelőssége a kaliforniai katasztrófáért, úgy az 1,4 milliárd dolláros büzsdé is kevés lehet a csekkek rendezésére. A vállalat neve nem ismeretlen az államon végigfutó tűzeseteket illetően, ugyanis csak tavaly 14 esetben találták felelősnek a közművet. A PG&E figyelmeztette a befektetőket, hogy amennyiben megállapítják a vállalat felelősségét, úgy az komoly lenyomatot hagyhat a vállalat működésén.
 
Az Amazonnál mától indul a Black Friday leértékelési időszak, amely egészen november 23-ig tart. Historikusan az Amazon és az amerikai kiskereskedelmi szektor felülteljesítőnek bizonyult az egyes hetes nagy akciók alatt az elmúlt 10 évben. Az Amazon kiemelkedhet a mezőnyből, hiszen az online vállalat a hagyományos áruházláncokkal szemben nagyobb forgalom növekedést érhet el. Annak ellenére, hogy historikusan jól teljesített a szektor, nem garantált, hogy idén is felülteljesítő lesz. A JPMorgan elemzése szerint egyre nehezebb helyzetben vannak a hagyományos áruházak, hiszen az elmúlt két év során több csődöt és boltbezárást láthattunk, mint az azt megelőző öt évben. Legutóbb a Lowe jelezte, hogy 20 amerikai és 30 kanadai üzletét zárja be, míg a nagymúltú Sears csődvédelmet kért. Az áruházakat a bérnyomás is hátráltatja, mellyel nem tudnak versenyezni az online kereskedők, így például az Amazonnal szemben.
 
A BMW továbbra sem bízik a Brexit megállapodásban, ami az elmúlt napok eseményeinek ismeretében kevésbé meglepő. A német gyártó továbbra is a legrosszabb forgatókönyvre, a megállapodás nélküli kilépésre készül, de folyamatosan szorgalmazza az EU és a szigetország közötti megállapodást. A szerdán megszavazatott tervezet ugyan pozitív jel, de tovább kell dolgozni a megállapodás kiépítésén.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Válságban a Brexit megállapodás, miután a Brexit-ügyi miniszter Dominic Raab, munka és nyugdíjügyi miniszter Esther McVey és két másik miniszter is lemondott Nagy-Britanniában, válaszul arra, hogy szerdán a kabinet elfogadta a Brexit megállapodási tervezet az EU-val. A font is esett a hírre. Theresa May miniszterelnök komoly ellenállásba ütközik a parlamentben, és úgy néz ki saját pártján belül sem talál megfelelő támogatást, akár le is mondathatják. Viszont a vállalati szektorból sokan üdvözlik a hírt, megteremti ugyanis a gazdasági folytonosságot és stabilitást, és átmeneti időszakot jelöl ki, amelyben a cégnek van idejük tovább készülni a kilépés utáni működésre. A Diago Twitter üzenetben külön gratulált May-nek, hogy egyezségre jutott az EU-val.
 
Jerome Powell, a Fed elnöke elmondta, hogy jövőre átfogó és nyilvános felülvizsgálatot fog végezni az amerikai jegybank a teljes foglalkoztatottsághoz és az árstabilitáshoz való hozzájárulásáról. Az elemzés során megvizsgálják a jegybank stratégiáit, eszközeit, kommunikációs gyakorlatát, mivel a jegybank elérte a kettős mandátumában megfogalmazott célokat, Powell szerint most kiváló alkalom nyílik erre. A felülvizsgálat nyilvánossága annak tudható be, hogy a jegybankelnök szeretné átláthatóbbá tenni a Fed tevékenységét, ez pedig összefüggésben lehet a Donald Trump felől érkező, szinte folyamatos kritikákkal. Az átfogó vizsgálat várhatóan jövő év végén zárul le.
 
Tegnap Peking egy dokumentumot küldött a Trump kabinetnek, melyet már az amerikaiak hónapok óta vártak. A dokumentum 142 pontot tartalmaz, melyet három kategóriába sorolt be a kínai fél. Az első rész azon pontokat tartalmazza, melyben kompromisszum készek, a második melyen még dolgoznak jelenleg, a harmadik pedig amiről nem hajlandóak tárgyalni. Ne feledjük, hogy nyomás alatt van az ázsiai ország, ugyanis ha nem történik nagyobb változás a relációban, akkor január elsejétől a 200 milliárd dolláros értékű kínai importra kivetett vám a jelenlegi 10%-ról 25%-ra emelkedhet. Egy magasabb rangú amerikai hivatalnok szerint a dokumentum semmiképpen sem számít jelentős előrelépésnek a két nagyhatalom között.
 
Az EKB igazgatótanácsának tagja, Peter Praet szerint az elmúlt időszakban látott olajár esés pozitív az európai gazdaságra nézve. Praet úgy véli, hogy az olajár meredek csökkenése, és ezáltal az egyre olcsóbbá váló üzemanyag javíthatja a vállalatok, és a lakosság jövőbeni kilátásait, egyúttal ösztönzi a fogyasztást, amire most nagy szükség van. Ez nagyon fontos, hiszen így némileg ellensúlyozható lehet a brexit és az olasz költségvetési vita okozta bizonytalanság. Az üzemanyagárak azonban nem mindenhol követik az olajár esését. A németeknél drágulnak az üzemanyagok, mivel a Duna és a Rajna rendkívül alacsony vízállása miatt a vízi üzemanyagszállítás akadozik, így néhány töltőállomást ideiglenesen be is kellett zárni. Továbbá az is drágítja az üzemanyagokat, hogy a Bayernoil vohburgi finomítójában történt baleset miatt kiesett a finomítói termelés egy része. A német közúti töltőállomások szövetsége (TIV) szerint azonban nem arról van szó, hogy nem lenne elég finomítói kapacitás a kereslet kiszolgálására, hiszen a német kormány már a stratégiai készleteket is feloldotta, hanem az alacsony vízállás miatt nem megoldott a megfelelő szállítmányozási kapacitás. A TIV szerint ha a folyók tovább apadnak, úgy akár literenként 2 euróra is drágulhat a 95-ös benzin ára.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Némi korrekciót mutatott tegnap a BUX index, amely az OTP csökkenésének volt betudható. A határidős árazások alapján az európai nyitás pozitív hangulatban kezdődhet, ez a magyar papírokat is támogathatja. Leginkább a MOL és a Richter papírjaitól várnánk emelkedést. A MOL folytathatja menetelését az emelkedő trendcsatorna felső szárához, amely 3 170 forint környékén található. A Richter árfolyama némileg stabilizálódott az elmúlt két nap, az erőgyűjtést követően ismét nekifuthat az 5 400 forintos szintnek. Az OTP rendkívüli emelkedő trendjét tegnap egy kisebb korrekció törte meg, az árfolyam a mindenkori maximumértékhez közel fordult le. Meglátásunk szerint az OTP-ben további negatív korrekció várható, de rövid távon az árfolyam ismét nekifuthat a történelmi csúcs, a 11 780 forintos szint tesztelésének. A Magyar Telekomot felvásárlási pletykák fűtötték, melynek realitása igencsak kérdéses. Az árfolyam a tegnapi mozgásával azonban betöltötte a május elején hagyott rést, így rövid távon akár további emelkedésre is számíthatunk.
 
Forrás: Bloomberg, Equilor Elemzés
_Macika_
_Macika_ 2018. 11. 16. 11:23
Előzmény: #117454  _Macika_
#117456
kocsonya projekt!!
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 16. 11:23
Előzmény: #117454  _Macika_
#117455
de az 536 az igen :o))))
re: boszorkány :)
_Macika_
_Macika_ 2018. 11. 16. 11:22
Előzmény: #117451  -bubu-
#117454
436 az meg volt , tudjuk, 1436 biztos nem ))))))))))))
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 16. 11:17
Előzmény: #117452  -bubu-
#117453
beszéltük már a héten de érdemes megemlíteni : 
3.-péntek van 
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 16. 11:15
Előzmény: #117450  _Macika_
#117452
ez a GÁz föl le menet nem volt semmi :)) igen-igen durvára sikeredett az biztos 
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 16. 11:14
Előzmény: #117447  _Macika_
#117451
tudod-e hol állt ma az opiban kincsem???? :))
_Macika_
_Macika_ 2018. 11. 16. 11:04
#117450
5 dolcsiról beszakadt a gizi
kiütöttek 4 centi és beszakadt
ögyes
_Macika_
_Macika_ 2018. 11. 16. 10:57
Előzmény: #117448  _Macika_
#117449
_Macika_
_Macika_ 2018. 11. 16. 10:53
Előzmény: #117446  -bubu-
#117448
daxban nem történik semmi indexileg 400 körül hullámzik 1-2 hete
_Macika_
_Macika_ 2018. 11. 16. 10:50
Előzmény: #117441  -bubu-
#117447
igen ))
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 16. 10:47
Előzmény: #117445  -bubu-
#117446
opi 530, ma 538 ig juthat 
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 16. 10:37
Előzmény: #117443  -bubu-
#117445
opium indi 519 
Törölt felhasználó 2018. 11. 16. 10:36
Előzmény: #117443  -bubu-
#117444
köszönöm szépen
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 16. 10:33
Előzmény: #117442  Törölt felhasználó
#117443
csak mert kultúráltan kérded, van 
509 , végre valami történik ma benne 
https://www.tradingview.com/x/txH4s2Rg
ha kimegy a csatiból akkor lehet targetolni 
Törölt felhasználó 2018. 11. 16. 10:32
Előzmény: #117441  -bubu-
#117442
opus real nincs ma? 
-bubu-
-bubu- 2018. 11. 16. 10:22
Előzmény: #117440  _Macika_
#117441
egészségügyben voltam , kis röntgen ilyesmi :) 
sly kis szabit vett ki majd jelentkezik, egyelőre nem ér rá .......