Topiknyitó: Toka 2024. 03. 05. 13:01

Toka Club/Geri-inv/Labanc TA  

Üdvözlet a Toka Club-ban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 15. 10:59
Előzmény: #7877  Toka
Ez amúgy fontos dolog… nagy para volt benne egy globális rotyit indít el…
szieszta 2024. 11. 15. 09:34
Előzmény: #7876  PSG

Én ehhez nem értek, de én sem gondolom, hogy a magyar tőzsde annyira olcsó lenne.
Talán csak  a forint túl erős....Vagy gyenge?   :-)
Korábban vertük még a bitcoint is, igaz forintban. :-) Volt is egyszer ilyen kérdés, hogy mi lesz hamarabb, 70 ezres BTC, vagy 70 ezres BUX. A BUX győzött. :-)
szieszta 2024. 11. 15. 09:29
Előzmény: #7875  Toka

A kukorica csőnek a "haja" az  a bibéje. Minden egyes kukorica maghoz vezet egy, azon keresztül termékenyül meg. Amelyikre nem esik virágpor, ott hiányos marad a kukoricacső.
Én azt gondolom, a banánnál is hasonló lehet, ez visszamaradt az ősbanánból, mivel a tápanyag az máshol áramlik és az átjárja az egész növény minden egyes sejtjét.
De lehet, nekik van igazuk.
https://colore.hu/egeszseg/gasztro/valoban-nincs-magja-a-banannak/
Toka
Toka 2024. 11. 15. 09:23
A kínai ingatlanpiac stabilizálódásának jelei mutatkoznak, miközben az új lakások árai továbbra is csökkennek.
PSG 2024. 11. 15. 09:15
Előzmény: #7867  GERI-inv
Ja, 77 ezres buxnál! 
szieszta 2024. 11. 15. 09:10
Előzmény: #7872  GERI-inv

Amit előbb leírtam, ez pontosan erről szólt. A közép maszek a kismaszekból lépett tovább, hitelből. Ezért akart terjeszkedni, mert a helyi piac nem tudta kitermelni a hitelt. Jól jött (volna)a külföldi ajánlat. A külföldi ajánlat volt a legnagyobb porszem a gépezetben, így még 2 évig kínlódtak, aztán ők is bedobták a törölközőt. Több lábon álltak így éppen a nyugdíjig elevickéltek és kisnyugdíjasként tengetik életüket, nulla vagyonnal.
A tulaj egy órával mutatta be tevékenységét, gyakorlatilag 0 ról eljutottak a 12-ig és nagyon hirtelen a 0-ra estek vissza. Szerencséjükre volt elég sok jó évük, mikor a bevételt nem tudták eltüntetni, így az állam felé egy talicska pénzt elvezettek, így a nyugdíj sem rossz, nem kell fázni, éhezni. Persze  a dorbézolás nem fér bele, de eléldegélnek.
Magyarán mondva elég "buták" voltak ahhoz, hogy csaljanak és ez most a javukat szolgálja.
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 15. 08:29
Előzmény: #7871  szieszta
Az a baj a magyar vállalkozások 90%-a tőkehiányos… ötlet jó is lenne, akarat is van. Belevág magas hitelből… kis porszem kerül a gépezetbe és berottyan. Egyik haverom apukája anno így járt, ment a kis vállalkozás gondolta level up… annyi pénz azért nem volt, felvettek egy szép kis hitelt, mindent kiszámoltak takkra, 10% azért el volt rakva biztonságira… csúszott a nagy raktár építése, lassan haladt. Kis beszállítói tartozás… nem jött áru utána . Elindult egy megállíthatatlan körfolyamat… először egy embert rúgtak ki. Céges teherautó el lett adva olcsóbbra cserélve… Szépen omlott össze a vár… némelyik vevő is késett a fizetésekkel… bolond helyzetbe kerültek.
szieszta 2024. 11. 15. 07:53
Előzmény: #7868  szieszta

Személyes tapasztalatom is van , igaz már több mint 10 évvel ezelőtti. 
Egy élelmiszert gyártó közép maszek megkért, segítsek neki behajtani az elmaradást. Egy peti-süti nevezetű cég tulajdonosa érkezett meg hozzá, nagy pompával és még nagyobb ígéretekkel. Beviszi a terméket a spárba, meg a kaiserbe. Bérgyártásban, peti sütis csomagolásban. Először gond nélkül ment a dolog, megvolt a beetetés, aztán késni kezdett az átutalás. Elmenetek megnézni az üzemet és csodát láttak, óriási gépsorok öntötték az árut, így megnyugodtak, hogy tényleg van háttér. Persze az adósság egyre csak nőtt. Nagy örömükre tényleg bent volt a termékük  a spárban, gond nem lehet. Csak mikor már azért kellett hitelt felvenniük, hogy ki tudják fizetni az alapanyagot. Ráadásul egyre kevésbé volt elérhető peti, aki végül is bevallotta, hogy gondban van, de átadja őket egy másik cégnek és majd ott behozzák a veszteséget. Ott ugyanígy jártak, először jött a pénz, aztán semmi. Ekkor szólítottak meg, de nem tudtam segíteni. Kft bedöntve, vagyon átíratva, tulaj elérhetetlen.
Toka
Toka 2024. 11. 15. 07:48
Koszöntjük az Alberteket és Lipótokat😇
szieszta 2024. 11. 15. 07:27
Előzmény: #7868  szieszta

Nekem az is fura, hogy ilyen Gyermelyi nem tolakszik a tőzsdére, akkor jóval kisebb miért is?
Rögtön norbi jut eszembe.
szieszta 2024. 11. 15. 07:25
Előzmény: #7865  GERI-inv

Ennek azért valljuk be, oka van. A magyar ember mindig kereste  a kiskaput, hogyan lehetne több pénzhez jutni. Vagy nagyon drágán adja portékáját, mert egy eladásával már egész éves nyereségét el akarja érni, vagy silány amit árul.
Lehet ez kezd majd kikristályosodni, de még mindig bele lehet futni ebbe a jelenségbe.
Sajnos az idősebb generáció hozzászokott a szocis minőséghez, ha valami jót akart enni, azt otthon termelte meg. Mert akkor volt rá lehetősége. Most ez is kikopott, mert a nagyiparral és az üzletláncokkal nem lehet versenyezni.
Van sok szlovákiai ismerősöm, mikor próbáltam nekik magyarországi vállalkozót ajánlani együttműködésre, a legtöbbnek azonnal volt valami rossz tapasztalata. A magyar úgyis átver. Az egyik bankban dolgozott, azt mondta, ha magyar cég, vagy tulaj kér náluk hitelt, háromszor annyi igazolást kérnek, meg teljes körű átvilágításon megy keresztül. Még a szerződésük is más, keményebb szankciókkal. Ez nem  a külföldieknek szól, csak  a magyaroknak. Lengyel, román jobb feltételekkel indul.
Azt is mondták, hogy korábban, a magyar lakta területekre beszivárgó piramisjátékok mögött legtöbbször magyarok álltak, sok sok kisember pénzét begyűjtve.
Szlovákiában a szoci sokkal keményebb volt, még a végén sem volt megengedve semmi "magán". Sem kisiparos, sem maszek, minimális külföldi áru.
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 15. 06:30
Jó reggelt!
Futures:
NASDAQ -0,49%
Dow -0,26%
S&P -0,32%
Minden USA indikátor esik… néztem, milyen papírokat érint… pl: Tesla (p/e 75) meg társai…
Annyira azért nem esnék pánikba, mert veszik az esést… 
Ázsiában jobb a hangulat:
Nikkei225 +0,78%
USD/jpy +0,08%
HSI: +0,26%
Ha ne adj Isten akciózás lenne a Béten nyugodtan lehet venni!
Nagyon alul van értékelve a piac.. ezek az emelkedések szokatlanok sokaknak, mert eddig a földbe voltunk döngölve. Kár összehasonlítani USA-val vagy a Dax-xal. Mi dagonyáztunk a Dax meg repült… Papírokat ne adjátok! Mert gyors felpattanás lesz! Érdemes nézni a bővítési lehetőségeket.
Erősödik a Ft is, ami jelzi a befektetők inkább ide tartanak, mint menni akarnának.
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 14. 22:42
Előzmény: #7864  GERI-inv
Az a baj velünk magyarokkal, ami itt készül az szar… legyen benzin, keksz, autó, műszaki cikk… USA-ban büszkén nyomják mindenre a saját zászlójuk! Büszkék rá nekik amerikai autójuk van! Mindenre büszkék, ami amerikai…pl: CocaCola, Tesla, Microsoft, Mars csoki,DKNY minden sikeréhez hozzájárult ez! Amikor Vietnamban harcoltak az amerikaiak, ellátmány része volt a CocaCola….mert egy hazai íz, amire büszkék!
Mi meg??? Esszük a fos Oreot… (egy szar na), nem baj van egy Pilóta kekszünk(ok tudom Mondalez), tésztából a Barillat… olasz is büszke a saját szarjaira…
Sorry a kiakadásért, de ez az igazság!
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 14. 22:30
Én azért tartom a tésztát, mert egy öreg múltú családi vállalkozásból nőtte ki magát és becsülendő az a szorgalom, amit beleraktak azóta is. Próbálkoznak innovációval, mekkora ötlet az a tányér… ehető! Én kötelezővé tenném a gyorséttermekben… ami megy a kukába, mehetne egyenesen az állatoknak. Kicsit csökkenne ez a pazarlás!
Toka
Toka 2024. 11. 14. 22:02
Előzmény: #7862  Toka
Garázsban kb 30 zacsko, egerem, patkányom nincs.
Toka
Toka 2024. 11. 14. 22:02
Előzmény: #7853  Borisz
Semilyen speka szándék nincs bennem...akkor nem ennyi lenne ..kb 800 db tésztam van.Amikor altalaban veszek az 1m..ha nagyon veszek 5m...nagy csomagokra is szivesen koltok akar 10.m felett...a tészta kedvencem..nagyon orulok ha fellovom a Top5 be.

Topik gazda

Toka
Toka
3 2 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek