Topiknyitó: Toka 2024. 03. 05. 13:01

Toka Club/Geri-inv/Labanc TA  

Üdvözlet a Toka Club-ban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GERI-inv
GERI-inv 2024. 10. 26. 08:27
Előzmény: #6579  GERI-inv
Azért azt is megjegyezném sok szlovák sufni cég gyárt gyenge minőségű alapanyagot, nem hiszem arra lenne igény a mai világban, azóta megjelent a minőség iránti igény is… ezek a kis cégek közül mára sok lehasalt. A nyomott árakkal próbálták a keresletük futtatni… meg túlélni. Legtöbb már csődbe ment… vagy csőd szélén van. A jelentős igényekre nem tudnak amúgy sem volumennel válaszolni. Nem 2-3 hónap múlva kell majd alapanyag senkinek, hanem azonnal… mert nem örökké tart nyitva a nyugdíjpénztári kapu…
A nagy projektek is újra fognak indulni, pont beszéltem egy bankár ismerőssel a hitel igénylési kérelmek kezdenek felfutni! A magyarok szeretik a kis szemétdómjukat, a saját ingatlant. :)
O.V. Tudta is mivel lehet kedveskedni XD igaz nyugdíja nem lesz…
Szóval jópár papírban kasza lesz idén és jövőre!
Én hanyagolnám most: dunahous, multihome papírokat, így is agyon vannak húzva… meg Dr. Fodor brigád sem jó címke egy papíron sem lásd vizes papír vagy multihome… sajnos Opus is elérte a maxot, nincs tér benne fölfelé…. Anno 125-135-ért jó vétel volt.
Mi célunk felfedezni a jövőt!
Számos példa van milyen szépet futott sok felfedezett a klub életében:
Aki anno vett MBH JZB részvényt, mára kiszórta az nagyon boldog, kutya nem piszkálta rajtunk kívül sem a Waberer’st… ezekben sajnos most vége a történetnek. Anyt kitáraztam a tegnapi napon a Wabival együtt a maradékot, át kell súlyozni a dolgokat. Jó cégek maradtak, csak a történet már egész :)
Lásd Appeninn, Civita, Akko, Gloster sorolhatnám végtelenül,  és állítom messze még a vége az emelkedésnek! Nagyon nem volt ezeken fókusz, mindenki futotta a köröket az hype kategóriában.
A nagyokban nagy tér felfelé már nincs… Richter, OTP, Telekom a felértékelődési potenciál már minimális vagy 0, ezekből bizony, majd szivárognak át a befektetők. Nem hiba jelentek meg ezek a 8-10 millás vásárlások ezekben a papírokban eseti jelleggel.
Most amik következhetnek új meglepetésként, amikről elfeledkeztek: CIG , Masterplast
Most a munka már az osztalék részvények felé is kezd majd menni :) Hamar eljön azaz időszak…
GERI-inv
GERI-inv 2024. 10. 26. 07:46
Előzmény: #6574  Labanc
Szerintem kellően a földbe van taposva, szerintem rászakad a pénz az építőiparra. Kormányunk minden programja azon van, hogy az pörögjön fel igazán. Ahhoz, hogy egy épület vonzó legyen a mai világban, jó energetikai besorolással kell rendelkeznie. A legnagyobb költségcsökkentés, amit végre lehet hajtani az a szigetelés, relatív legkisebb beruházással. Egy fűtés modernizálás sokkal drágább, mint szigetelni a házat vagy épületet és a vicc benne jobban is megtérül a szigetelés. Sok nyugdíjpénztári vagyon fog ebben lecsapódni…Az új ingatlanok építése is be fog indulni, ezeket az új állami ösztönzők segítik.Sajnos a Cece indexből kikerült a cég, így az alapok elkezdték kiszórni. Nagy gyomrost adva az árfolyamnak.Most sok kihívás vár a cégre, működésüket hatékonyabbá kell tenni, szerintem sokat dolgoztak az elmúlt években rajta. Továbbá nyitás lehetőségét keresik más országok felé.Szerintem a problémát az okozta náluk, hogy nagyobb volumenű gyártásra voltak ők beállva és anno elszökő energiaárak sokként érték őket. Szerencsére az energia árak normalizálódtak, a termelés meg fel fog futni, nekik nem kell kapacitást bővíteni csak feltekerni a kapcsolót.
Az innovációról ne feledkezzünk meg:https://www.masterplast.hu/2023/01/06/megepult-az-elso-masterplast-modulhouse-mintaepulet/
Ezen agyaltam, mekkora előny, amikor gyorsan akarsz épületet felhúzni… nem megy az időhúzás.
Látszik költenek kutatás fejlesztésre is nem keveset, hiába csak szigetelő anyag cégként tekintenek rá sokan…
Ahogy elnéztem a chartot megfogta az aljat, ez alá nem igazán várnám. A jelentésekben szerintem hirtelen változás fog fellépni a jövőben, ahogy a kereslet is növekszik, hamar le fog csapódni a számokban. Nem az lesz a kérdés ki mennyiért adja az alapanyagokat, hanem kinek van eladó :))
Ismertük ezt a dolgot pár évvel azelőttről.
A pénzügyi eredményeit a múltból nem igazán emelném ki, mert a jövőt kell árazni!!!
szieszta 2024. 10. 26. 07:44
Előzmény: #6575  rratfai

Azt azért tudni kell, hogy amivel 3 nap alatt annyit lehet keresni, mint mással 1 év alatt, azzal ugyanennyit veszteni is lehet.
Én nem ismerem a LAC-ot, de úgy tudom, eddig egy gramm lítiumot sem varázsoltak elő. Csak ígéreten alapszik az üzleti tervük.
Ha minden igaz, az EPS -0,001, így hogy még semmit nem csináltak, csak ígérgettek.
Toka
Toka 2024. 10. 26. 07:28
Előzmény: #6575  rratfai
Jo hétvégét Rratfai Úr viszont,  en most ha kivilágosodik kimegyek bozotvágozni a hegyre amíg birom, delután vendégek jönnek.Nem tudom az Akko mozgását most jósolni mert elobb ért oda ahova gondoltam, emlékszem pár hete még srv megindulása esetén szamoltam ezt a 330 korulit, meg kell várni nov 4et, ha srv-t akarnak akkor azt gyorsan le kell már zongorázniuk.Én mivel sok van, adtam el 10 százalékot.Ezt a biztositos papirt nezegettem tegnap, vettem is, jo osztalékot fizetett tavaly.Van pénzem is, a hitelminosités maradt, igy ahogy irtam is blue-nem veszek hanem kispapirokba rakom.
rratfai 2024. 10. 25. 23:51
Hja, szép hétvégét a topic minden tagjának!💰💰💰
rratfai 2024. 10. 25. 23:47
Huhh,de. Kemények vagytok.Nincs időm végig olvasni,majd holnap. Hosszabb vendégjáráson vótam, kötelező jópofázás!Megvolt! Ez még mindig egy tiszta topic,kérem megőrizni a minőségét.Van az a lithium bányász  LAC.US —++szerintetek duplázni vagy triplázik fog fél éven belül?Többek éves szinten ekkora  hozamért  tartják a pénzüket egy rabló banknál ,mint ezen kerestünk 3 nap alatt! !!Hajrá Akko mert a frizurámig ér a kitettségem!Ha Toka senseii úgy dönt egy huszadlagos van még,de szigorúan 300 alatt,ha kell be is teszem!Jó helyen vagyok mert Hennessyt vedelek!Elképesztően finom cognac!Fürdőzésre is alkalmas?
Labanc
Labanc 2024. 10. 25. 23:13
Előzmény: #6573  GERI-inv
Na és a masterről mi a véleményed, hamár csináltam neked chartot? :)
GERI-inv
GERI-inv 2024. 10. 25. 23:04
Előzmény: #6567  Labanc
Nem mondanám:HU0000180112, Frankfurter Wertpapierbörse… fent van ott is :)
0,744Eur
Kicsit radar alatt, mert nyilván amcsi szarok jobban mennek ott is… meg persze nincs annyi Infó számukra meg, mint amennyit cikkeznek egyéb más zs kategóriás USA részvényről.TA traderek lassan ugranak majd a chartra, egyre markánsabban látszik a fordulat.
CETOP index (Közép-Európa legnagyobb cégeinek részvényeit tartalmazza) , Bumix és BUX indexben is szerepel. 
GERI-inv
GERI-inv 2024. 10. 25. 22:30
Előzmény: #6569  Toka
Nekem is PMÁP márciusban fut ki, ha jól emlékszem… 
GERI-inv
GERI-inv 2024. 10. 25. 22:27
Előzmény: #6570  Toka
Ahogy jósoltam maradt BBB- :)S&P által.
                                       1                 2 vizsgálat
Standard and Poor's április 26.október 25.
Moody'smájus 31.november 29.
Fitchjúnius 14.december 6.
Toka
Toka 2024. 10. 25. 22:19
Az előzetes terveknek megfelelően pénteken késő este közzétette Magyarország szuverén adósbesorolásának új minősítéséről hozott döntését a Standard and Poor's, és ezek szerint nem változtatott a besoroláson.
Toka
Toka 2024. 10. 25. 22:17
Előzmény: #6567  Labanc
Hat nemsokara vége az állampapirmizeriának.
Toka
Toka 2024. 10. 25. 22:00
EPS (Várakozás)30.4 HUF
EPS (12 havi gördülő)45.9 HUF
Árbevétel/részvény (Várakozás)209.5 HUF
Árbevétel/részvény (12 havi gördülő)240.4 HUF
Készpénz/részvény (Utolsó negyedéves)30.4 HUF
P/BV (Utolsó negyedév)1.427
P/E (Várakozás)11.0
P/E (12 havi gördülő)7.3
Várható osztalék33.0 HUF
Várható osztalékhozam9.9%
Osztalékhozam (5 éves átlag)4.8%
P/S (Várakozás)1.594
Labanc
Labanc 2024. 10. 25. 21:55
Előzmény: #6566  Toka
Kicsi papír, külföldiek nem veszik, magyarok pedig alig tőzsdéznek, jobban értenek az állampapírokhoz... szegényke szimplán radar alatt van :(
Toka
Toka 2024. 10. 25. 21:50
Előzmény: #6565  GERI-inv
Az az érdekes Geri, hogy miért van ez itt ahol van, megmondom oszintén nekem 1szer volt, meg ma vettem.Osztalék tekintetében tudna azt a 48 forintot, akár tobbet is.Arfolyamban is tudná mivel ahhoz igazodna.Nem tudom hogy jol néztem e, majd nézd meg hogy tavaly az osztalékhoz még az eredménytartalékbol is csiptek picit.Szeretem az osztalékos papirt.Erdekes, hogy ma igen jo forgslom volt bent, itt valoban az lehet hogy a kamatlabokhoz viszonyitva az osztalék mertéke az árfolyamhoz viszonyitva magasabb százalék lesz jóval, szóval már most osztalékhozamra spekulálnak ami érthető.A cég nem vesz semmit gondolom igy az eredményt es a tartalékot nem kolti el, igy az osztalékvárakozás szintén érthető.Az én ajánlásom szintén A+ es célár 550, osztalékvárakozás 45 Ft.
GERI-inv
GERI-inv 2024. 10. 25. 21:13
Előzmény: #6561  Toka
Én arra lettem figyelmes a biztosítási technikai tartalékokat magasan tartják. Ne kelljen adóban befizetni, azok sokszor technikai elhatárolások a kárkifizetésekre… (nincs mögöttük kár, csak egy likviditási tartalék)Előző évhez képest +84%Ami vidám tartalmazza a különadó befizetéseket is!
2024 első félévében jelentős növekedést mutatott. A biztosító 2,5 milliárd forintos tisztított nyereséget ért el, ami 84%-os emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A társaság díjbevételei 25%-kal növekedtek a félév során, ami különösen a második negyedévben volt kiemelkedő.
Labanc is írta, hogy régi a minősítése. A Concorde szerint ért 410-et… az a CIG már azóta eredményesebb és hatékonyabb!
Szóval a minősítésünk fenntartom, de félek alá lövök, fogalmazzak óvatosan inkább és elsődleges célárat próbálok megadni:
A+
Célár:650
Osztalék szerintem lesz: 48Ft
UI: szerintem megtaláltuk a legkomolyabb kis biztosítót a régióban
oldrider 2024. 10. 25. 20:39
Előzmény: #6557  Toka
Élek vele, köszi!
Labanc
Labanc 2024. 10. 25. 20:36
Előzmény: #6561  Toka
És ne felejtsd el, hogy a Concorde már több mint egy éve nem mondott új célárat, és mostanra már biztos sokkal többet mondana 410 forintnál (ami amúgy szintén nem kevés)!
oldrider 2024. 10. 25. 20:35
Előzmény: #6559  Toka
Jó taktika! Dupla vagy semmi, lenni vagy nem lenni! Ez itt a kérdés! Hajrá!
Toka
Toka 2024. 10. 25. 20:32
Ezt a cig-es jelentést olvasom, érdekes, ez nagyon.18 ft után 33 at fizetett tavaly, az eddigi negyedéves jelentésében 3szoros az rv-re juto eredmény mint tavaly, az eredménytartalékban is jocskán van pénz.Bekspcsolom az asztali gépet majd ott ujra átnèzem mert igy telefonon nagyitgatnom kell.Nov 29 en jon a kovetkezo jelentése.

Topik gazda

Toka
Toka
3 2 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek