S&pP szerintem pénteken éjszaka teszi közzé hogy változtat-e a besoroláson. Egyébként aha nem változtat akkor a masik kettő hitelminősítő már nem lesz olyan necces. Azt hiszem az s&p -nél vagyuk a bóvli kategória határán.
Soós Csaba: Véleményünk szerint az egyik legjobb befektetési célpont a régióban. Jelenleg viccesnek mondható 5,5-ös P/E-n forog. 130 milliárd forintos net profit 2024. évi management elvárás alapján az a várakozásunk, hogy 150 forintos EPS mellett 105 forintos részvényesi juttatás lesz, míg 2025-ben ezek a számok a szektoradó kivezetésével ekképp alakulhatnak: 200 és 140 forint. Ha 2025. június 30-ig tartjuk befektetésünket, akkor a 2024-es 45 forint és 2025-ös 85 forintos osztalék mellett már csak az árfolyamnyereség a kérdéses.
Szép történet! Egyvalamije biztos volt a srácnak - hite! Ezt senki nem vehette el tőle. Volt egy nagybátyám. - Szerencséskezű Józsi bácsi. A Mátra alján lakott, mert asztmás volt és ott kevésbé fulladt, mint az Alföldön. Állandóan lottózott és totózott. Siheder koromban, amikor egy alkalommal meglátogatta nagyanyámat, adott nekem egy tuti lottó variációs tippet. 45 szám variációja 500 Ft-ért. Rohantam a nálam 5 évvel idősebb havaromhoz, hogy tegyük meg azonnal, meg fogunk gazdagodni. Ő mondta jó-jó, de először tegyünk egy próbát papíron. Ha ők, akkor játszuk élesbe 500Ft-ért. Nehezen tudott lebeszélni, mert be voltam indulva. Hittem szerencséskezű Józsi bácsi meggyőző szavaiban. Végül tettünk egy vakpróbát. Néhány egyesünk volt, talán még kettes sem. A haverom évekig röhögve emlegette szerencséskezű Józsi bácsit és én is vele nevettem!
Goldman stratégái szerint a következő 10 évben mindössze éves 3 százalékos hozamot lesznek képesek produkálni az amerikai részvények. Egyelőre azonban még kitarthat az emelkedés.
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA