Na most hogy bevettem 2 froccsot, keverek itthon egy gyengét, majd nekiállunk tortát sutni, megkerem a holgyeket ne rohogjenek ki.A ferfitarsaim pedig nyugodtan keszitsék el, a siker garantált lesz.
Én 2008 ban bámultam ki a fejemből, mennyire nem akart megállni az esés. Az OTP-nél majdnem eltaláltam az alját, de nem számított, mert a befektetési tanácsadóm lebeszélt az 1350-es OTP ről, azt mondta, 500-ig le fog menni és több évig üldögélhetem majd a bukómban. A property-s befektetésemen akkor buktam 17%-ot az alap tőkémből, ami a csúcsról számolva 40%-ot tett ki. Elbukhattam volna a tőkém 70%-át is, mert ott állt meg az esés úgy, hogy megszüntették az alapot és azzal fizették ki a tulajokat. Azt a bukót akartam visszahozni az OTP vel, de rábeszéltek , hogy most legbiztonságosabb a lekötött betét, az állami garanciával. Az sem volt rossz, mert ha jól emlékszem 20% körüli kamatot adtak a nagy pénzhiány miatt. A budacash-en is buktam, egy jóbarátom beszélt rá a szinte biztos 17%-os hozamra, de szerencsére a BEVA kártalanított a tőkém 90%áig. Nem nagy összeg volt, mert nem nagyon bíztam bennük, 5000 euróm ragadt bent, de 1 éven belül kártalanítottak. Persze volt vele költség is, Budapestre szaladgálni, meg a parkolásért a büntetés, mert igaz, magam voltam a kártalanítást végző bankban, de az ügyintézés több mint 2 óráig tartott és 10 perccel kicsúsztam a megfizetett parkolásból. Siettem a kocsimhoz, láttam is az ellenőrt, de már beütötte a büntit.
Hát bukója mindenkinek van :) Ezt nem lehet, csak nyerőben csinálni… amikor jött a covid, akkora minuszaim voltak… Nem hittem el napról napra nincs alja az esésnek… belevettem valamibe két hét múlva már mínuszban volt XD Na akkor az volt a taktika be sem lépek megtérült végül. Ugyanez az ukrán háborús story…de ott már jobb voltam mert az elején eladtam mindent, amire tudtam nyitottam is a shortot… az parádé volt, milyen olcsó lett a Richter, Otp, mol stb pár hónapra rá… igaz kicsit a fordulás előtt vásároltam be… 9800-on az OTP-t, mondom nem megy lejjebb, hát ment ott azért vert a víz, 8000-en még vettem… na de méglentebb ment, amikor visszamászott 14-re kiszórtam mindet mondom soha jobbkor.. Gatya papírok jöttek jól még a Waberers, opus :)) Hasonlít a mostani Cigre, senki nem piszkálja.. De azért akad bőven bukó is… kiütött certik… stb Mellényúlt TS… :) ezért osztom több részre a pénzem… vannak a befektetési 90% és a magasabb kockázati része 10%…
Nálunk a focicsapatban sem voltak milliomosok a szerencsejátékosok. Nálunk is volt egy, aki nagyobb pénzzel, de mindig a tutira fogadott, de gyorsan rájöttem, hogy nincs tuti tipp. A sok kis nyereményt többször elvitte az "ilyen nincs" eredmény. Biztosan bunda volt. :-) Én maximum lottót adok fel, azt is csak elvétve, ha milliárdos főnyeremény van. Többször adtam fel számunkra fontos számokkal, főleg szülinapok kombinációját, de mostanában már nem bajlódok, kérek gépit. Volt olyan szériám, hogy 10 mezőt adtam fel 5 hétre és nem volt 1 találatom sem. Ezt is lehetne jutalmazni. :-)
Nekem volt egy kollégám anno, aki komoly pénzeket rakott össze… elkezdte egy 10e Ft-al… mindig, amit nyert annak az 1/3-át mindig elrakta. Többit újra feltette, mindig csak a tutira ment a tippmix proban. Volt olyan 2 hétig nem játszott, mert mondta nincs tuti fogadás. Nézett minden féle statisztikát, ha nagy volt a baj visszavont a fogadásból… Mondtam neki adjon tippet, mondta 5000e Ft, mondtam ne vicceljen, így is csak a csont mázlija tartja életben. Amúgy egy fogyatékos srác volt minden más téren. Személyi kölcsönből volt még az autója is XD utána, mikor összegyűlt neki egy kis pénz elment vett egy 800e Ft-os tv-ét…. Amit két hónap múlva eladott 600e Ft-ért… mert éppen kitalálta notebook kell neki. XD Egyik hónapban hitelre vett valami Playstation-t 3 hónap múlva eladta, mert olyan gatya volt a gumi a kocsin annyira, hogy defektet kapott… mindig volt valami szánalmas projektje. Nagyon kompenzálni akart valamit szegény. Mindenki tudta: “nekem 7-es golf GéTéjIm van”. Szegényt azzal is átkúrták, olyan fényes volt benne a kormány, mintha egy lakkcipő bevonata lenne, állítólagos 160e km-es 5 éves autónak 8 tulajdonosa volt… de az álom valóra vált. A tippmixben tényleg jó volt, vagy a hülyének van szerencséje?
Sokszor olvasom az FF topikot is, ahol úgy tűnik, mindenki szuper sikeres kereskedő. Mennek a dicséretek, köszönetek a jobbnál jobb tippekért, a "tűpontosan" eltalált aljak, fordulópontok megjóslásáért. Ha viszont valaki visszaolvas, látszik, hogy több mint a fele nem jött be, a tűpontos jóslatok meg alig vannak. Nagyon jó példa erre a RIG, ami az összes pozitív elemzés ellenére nem nagyon hozza az elvárt emelkedést. Az biztos, hogy az ember nem szeret dicsekedni a kudarcaival, mindenki csak a sikereivel büszkélkedik. Ráadásul volt már olyan is, aki a kriptopiaci több száz %-os nyerőjeit képernyőfotóval igazolta. Nem akarta, hogy a zsebébe lássunk, ezért mindig kitakarta a kockáztatott összeget. Egyszer viszont elfelejtette és ezt az egyik fórumtársunk rögtön kiszúrta, hogy 20 dollárt kockáztatott maximális tőkeáttéttel. Mikor meggyanúsították, hogy biztosan megteszi a tétjét mindkét irányba, aztán ami bejön, azt teszi fel, azonnal eltűnt. Az is érdekes volt, mikor leírta, hogy indítja a brutál shortját, majd fél óra múlva már az emelkedésre fogadott, mindig alátámasztva az ékből való kilépéssel.Tette ezt olyan magabiztossággal, hogy irigylésre méltó milliárdos képében tetszelgett. A coinpiacon kívül sokszor írt az ezüstről, duplázós jóslatokkal. A coinoknál meg a cardano volt a kedvence, mindig várva a tízszerezést.
Én mikor még fociztam, az egész csapat a sportfogadás mámorában élt. Ez volt a fura, hogy általában mindig csak egy meccs hiányzott. Nem 2, meg három ment el, csak egy. Mindenkinek meg volt a stratégiája, volt aki sokat tett meg pici pénzből, volt aki meg egy kettőt nagyobból. Arra emlékszem, mikor az egyik csapattársam kétszer is egymás után telibe talált, na ő lett a guru, mindenki utána járt tanácsért.Persze azt nem mondta el, hogy mélyen veszteséges és mikor teli találata volt, mellette volt 5 próbálkozása , ami nem jött be. Pontosan úgy, mint a tőzsdén. :-)
Kicsit nézegettem BUX indexet 77 920 környékén fordulnia kellene, vagy jön egy mély hónap.. Mai napon kis hazánk MNB-je kamatdöntését elénktárja, az a meglepetés, ha változik. 23. Szerencsére zárva a BÉT… 24-én USA Cpi jön.
Jó reggelt! Futures NASDAQ -0,23% S&P500: -0.17% Dow Jones -0,13% USD/JPY pár északra tart, ahogy kell neki Drága jó forintunk semmilyen fronton nem teljesít jól. Ázsia: Hang Seng: +0,51% Nikkei: -1.35% Ha ezt a teljes képet összerakjuk, nem túl fényes napnak nézünk elé, szerintem a tegnapi nap folytatása következik… vigyázzatok a papírjaitokra, nem éri meg ki be ugrálni, mert ha fordulat lép fel - lehet drágábban lesz hely a vonaton. Érdemes nézni mibe is érdemes bővíteni, nagyon sok papír van a Toka club kínálatban. Mindegyiknél az idő beigazolta a jóslatot :)
Ez attol fugg hogy ertékelik az eu-pénz elmaradását...mert a legutolsoban pozitivumként ertékelték a targyalásokat...a makroadatok se jók...kérdés hogy ok is olyan pozitivként ertékelik e a jovot mint a kormány.
Sajnos én a mixen rossz szériában vagyok. Neked szurkolok! Egyébként azért írtam előbbiekben, hogy büszke vagyok rád, mert létrehoztál egy ilyen topikot (klubot), amely nyitott, nem álszent és bevonzott sok jószándékú embert! Bebizonyítottad, hogy öröm, bánat, nevetés, szomorúság, szakmaiság, vicc, komolyság nem zárják ki egymást, ha van tolerancia és tisztelet! További sok kommentet és sikert kívánok, próbálok ritkán én is részese lenni!
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA