-Minden egy főre jutó 50 m2 feletti lakóingatlan m2-t adóztassanak meg 500Ft/m2/év összegben.
Az ingatlanadót az szja-bevallásban kelljen bevallani, és évente egy összegben befizetni.
Én, mint az egykulcsos jövadó egyik haszonélvezője ez alapján 105.000 ft-ot fogok fizetni az államkasszába, de ismerek olyat aki sokkal többet. Igérem nem fogok kevesebbet fogyasztani és a takarítónőt sem fogom elküldeni.
2. Energiaadó
X m3, y kwh, z m3 gáz, villany, víz fogyasztása fölötti részre vessenek ki 100 %os energiaadót.
Ezzel a módszerrel megtudja adóztatni a fűtött úszómedencét, szauna-konditerem-gőzkabin-luxus villát is. Nekem ilyen nincs, de ismerek olyat akinek van. Ő is 16% szja-t fizet, mint én.
ÁFÁ-t ne emeljen, a bankokat ne szívassa tovább, mert így mindannyian szívunk!
jaja, mert a szíriuszról származó magyarság :) spéci anyagból készített koronája 9-szer csavarodott fény(posta) hátán érkezett hozzánk otthonról, a Szíriusz-rendszerből :) és csak a maják meg a magyarok képesek túlélni a viseletét (de a maják is magyarok, csak távolba szakadtak, amikor a fődre jöttünk) :)
"Kádár János halála után nagybátyja, Simicska Lajos és a Fidesz-TEK-párt fegyveres erejének nyomására 1458. január 24-én gólkirállyá választották a londoni fogságban lévő 15 éves Viktólt. A legenda szerint Viktól ta Duna jegén választották gólkirállyá, ám ez így nem igaz. A jég abban játszott szerepet, hogy Simicska emberei átkelhettek a befagyott folyón. A választás a felcsúti várban történt, ám egyúttal öt évre kormányzóvá tették Simicskát.
Díszes hatalompárticivil küldöttség indult 1458 januárjában Londonba, hogy Budára kísérje a magyarok ifjú gólkirályát. A követséget Bayer Zsolt vezette, de a Fidesz összes autista híve is csatlakozott. Viktólt Kevin Keagen angol kormányzó csak azzal a feltétellel engedte el fogságából, hogy Viktól feleségül veszi a lányát,Katalint . Az előre kialkudott 0 Ft váltságdíj megfizetése után a fogoly Viktól végképp megszabadult a fogságból és Buda felé vette az útját. A csapat Esztergomnál kelt át a repedező jégen, és 1458. február 15-én megérkezett a fővárosba sajnos.
Mivel még kiskorú volt, az országgyűlés Simicska Lajost nevezte ki melléje kormányzónak. Viktól azonban nem tűrte a gyámkodást és háttérbe szorította nagybátyját, aki erre összeesküdött a gólkirály ellen, szövetségre lépve Ho Shi Minnel és Putyinnal. A gólkirály éppen felcsúti váránál hadakozott az IMF-vel, amikor fülébe jutott az összeesküvés híre. Azonnal hazatért, az összeesküvőket elfogatta, a nagybátyját pedig le akarta fejeztetni, de meggondolta magát, és az ítéletet kötelező oligarchává változtatta, amit Simicska Rózsadombi várában kellett letöltenie.
Ez idő alatt az LMP újra összeesküdött Viktól ellen, és az Rákospatak-hídon magyar gólkirállyá választották III. Zámbó Dzsimmit. Viktól a lázadók ellen Nagy Simon László macsót küldte, aki legyőzte az összeesküvőket: LMP meghalt, társaik pedig meg hóddá váltak.
Az oligarchai fogságból kiszabadult Simicska újra szervezkedni kezdett a gólkirály ellen, de a gólkirály az újabb lázadást megelőzendő az APEH élére küldte nagybátyját, azzal bízta meg, hogy hódítsa vissza a néhai demokrácia összes területét. Simicska azonban még működése kezdetén a saját fogságába esett és saját magát lefejezte.
1461-ben Viktól háborúba keveredett a kinai császárral, akivel azonban kénytelen volt békét kötni, mivel apósa, Keagen bujtogatására a londoni főurak újra lázongani kezdtek ellene. Ezt követően kötötte meg 1463-ban Viktól III. Zámbó Dzsimmivel a bécsiszelet megállapodást, aminek értelmében 80 000+áfáért visszakapta tőle a Szent Sapkát, amivel 1464. március 29-én Felcsúton koronázták meg. Ezen kívül az egyezségben közös céljuknak nevezték meg a harcot az IMF és a világ ellen. Kinyilvánították, hogy ha Viktól fiú utód nélkül hal, a magyar trónt Simicska fia, Kis Simicska örökli. Később ez a kitétel vált a Dili-ház hatalmi igényének első jogalapjává."
Senki nem tudja hol kiáltották ki királynak, mert nincs írásos emlék, ám a legenda szerint a Duna jegén kiáltották ki a haverok királynak "PONT".
Nem mintha az előbbi mondat második felét, a wikipédia "cáfolná", max. elfelejti közölni az előbbi mondat első felét.
A további bekezdéseknek meg az égvilágon semmi köze az állításhoz.
A fegyveres nyomás állítás meg - egyébként - nem teszi eleve indifferensé "hivatalos" (egyházi) budai kikiáltást?
Sőt a helyzet hitelsségét bizonyítja, hogy a wikipédiában és a forrásában lévő dátum sem egyezik.
Bár ez sem befolyásolja az állítást, mivel pont nem tisztviselők hivatalos szignójáról volt szó, hanem a gravitációt is eltörlő 2/3-adról... különben eleve nincs semmi "vicces" a dologban... pont a poén tűnne el.
"V. László halála után nagybátyja, Szilágyi Mihály és a Hunyadi-párt fegyveres erejének nyomására 1458. január 24-én királlyá választották a prágai fogságban lévő 15 éves Mátyást. A legenda szerint Mátyást a Duna jegén választották királlyá, ám ez így nem igaz. A jég abban játszott szerepet, hogy Szilágyi emberei átkelhettek a befagyott folyón. A választás a budai várban történt, ám egyúttal öt évre kormányzóvá tették Szilágyit.
Díszes küldöttség indult 1458 januárjában Csehországba, hogy Budára kísérje a magyarok ifjú királyát. A követséget Vitéz János vezette, de a Hunyadiak számos híve is csatlakozott. Mátyást Podjebrád György cseh kormányzó csak azzal a feltétellel engedte el fogságából, hogy Mátyás feleségül veszi a lányát, Katalint. Az előre kialkudott váltságdíj megfizetése után a fogoly Mátyás végképp megszabadult a fogságból és Buda felé vette az útját. A csapat Esztergomnál kelt át a repedező jégen, és 1458. február 15-én megérkezett a fővárosba.
Mivel még kiskorú volt, az országgyűlés Szilágyi Mihályt nevezte ki melléje kormányzónak. Mátyás azonban nem tűrte a gyámkodást és háttérbe szorította nagybátyját, aki erre összeesküdött a király ellen, szövetségre lépve Garai Lászlóval és Újlaki Miklóssal. A király éppen Galambóc váránál hadakozott a törökökkel, amikor fülébe jutott az összeesküvés híre. Azonnal hazatért, az összeesküvőket elfogatta, a nagybátyját pedig le akarta fejeztetni, de meggondolta magát, és az ítéletet várfogságra változtatta, amit Szilágyinak Világos várában kellett letöltenie.
Ez idő alatt Garai és Újlaki újra összeesküdtek Mátyás ellen, és Németújváron magyar királlyá választották III. Frigyest. Mátyás a lázadók ellen Nagy Simon macsói bánt küldte, aki legyőzte az összeesküvőket: Garai nádor meghalt, társai pedig meghódoltak.
A fogságból kiszabadult Szilágyi újra szervezkedni kezdett a király ellen, de a király az újabb lázadást megelőzendő Szerbiába küldte nagybátyját, azzal bízta meg, hogy hódítsa vissza a néhai Szerbia területét. Szilágyi azonban még működése kezdetén a törökök fogságába esett, akik lefejezték őt.
1461-ben Mátyás háborúba keveredett Frigyes császárral, akivel azonban kénytelen volt békét kötni, mivel apósa, Podjebrád bujtogatására a cseh főurak újra lázongani kezdtek ellene. Ezt követően kötötte meg 1463-ban Mátyás III. Frigyessel a bécsújhelyi megállapodást, aminek értelmében 80 000 aranyforintért visszakapta tőle a Szent Koronát, amivel 1464. március 29-én Székesfehérvárott koronázták meg. Ezen kívül az egyezségben közös céljuknak nevezték meg a harcot az török ellen. Kinyilvánították, hogy ha Mátyás fiú utód nélkül hal, a magyar trónt Frigyes fia, Miksa örökli. Később ez a kitétel vált a Habsburg-ház hatalmi igényének első jogalapjává."
Jaj dehogy nem!
Gondolj csak arra, mint a "borzasztóan jó", vagy hasonló kifejezésekre, ami azt jelenti, hogy az első, ellentmondó kifejezés erősíti a masodikat.
Jelen esetben a tisztelet az ami erősíti az ellenkezőjét.
Az más kérdés, hogy - sajnálatos módon - nem tudjuk kitenni a szigorúan 180 éven felülieknek sem ajánlott kategória jelzést. :D
Bár nem én mínuszoltam, de, hogy ne tűnjek teljesen hülyének (mármint nyilván nem a mínuszolgatás miatt):
a (ha jól számolom "pillanatokon" belül 555 éves) történet nem magáról a koronázási ceremóniáról szól, hanem arról, hogy a legenda szerint a köznemesek és főrendek "igazságos" (akkor még csak menő ember fiát) Mátyás királyt a Duna jegén választották királlyá.
A történet - amiben ki-ki döntse el, hogy kik a szereplők - annyival veszélyesebb, hogy a Szentkorona már megvan... és nem kell külön megszerezni. (Sőt, talán Erdő Péter is meg van hozzá.)
Kedves topik nyitogató!
Abszolút egyetértek a topik szükségességével,de a címe, magyarilag értelmezhetetlen!!!
Végig olvastam az összes nyelvi és értelmezési szótárokat és azt írják bennük,-idézem a lexikont:
„az hogy Tisztelt Orbán Viktor a magyar nyelv szabályait tekintve teljesen helytelen,-mivel ez a két kifejezés üti egymást értelemben, ez által sosem kapcsolható össze,-így, eme két kifejezést egy mondatban,oldalon,vagy könyvben szigorúan tilos használni, -ezen értelmezhetetlen kifejezés továbbá megtévesztő is,- leírva és kimondva veszélyes a gyerekekre”!
a minuszolónak: tényleg szükségeltetik az esztergomi érsek, anélkül nem érvényes a koronázás!
Aki nem tudná, 3 feltétele van a koronázás érvényességének:
1. A Szentkoronával (beavató korona) kell történnie
2. Fehérváron
3. Az esztergomi érsek által
és hogy tévedés ne essék: Magyarországon nem a királynak van koronája, hanem a Szentkoronának, Mária Koronájának van (alattvaló) Királya vagyis a Magyar Király nem "birtokosa" a Szentkorona Országának - Szent István országfelajánlása révén Mária Országának, hanem szolgálója annak!
Ezért maradt m2 alapú az adóztatás - építményadó néven. Amihez idén januártól hozzájött a telekadó kibővítése azokra a telkekre is, amelyeken van felépítmény:
telekadó = [telek m2 - felépítmény által elfoglalt terület m2 - a felépítmény hasznos alapterülete m2 (ez viszont az építményadó alapja egyben)] * általában 200 Ft/m2
A tulajdonos által lakott lakóépületek általában mentesítve vannak.
Persze hogy van - mindig is írtam -, jelenleg az önkormányzatok kezében (elvileg az Art., meg a Ket. szabályozza, ha jól tudom).
A jól felmérhető nem magáncélú építményeket talán minden önkormányzat, a magán (főleg lakáscélú) építményeket több onkormányzat.
Gátat szab (a jelenlegi struktúrában) az értékbecslés, melyet az önkormányzatok pénz hiányában nem tettek meg a kormányok erőfeszítése (a jelenlegi is) ellenére sem.
Van ingatlanadó! Én 8 éve lakom egy baranyai településen, az évi ingatlanadó lakóépületekre 200Ft/m2/év, műhely, garázs, egyéb gazdasági épületekre 400Ft/m2/év!!!
Tehát van ingatlanadó!!!
Törölt felhasználó2012. 10. 26. 15:23
Már éppen ki akartam a magam részéről kérni, hogy én nem csinálok mindent másképp szellemi idióta módjára, amikor rájottem, hogy Orbán a (be)képzelt király nem - többek között - rólam beszél, csak királyi többest használ... máris... mi lesz, ha jönnek a hidegek és befagy a Duna?... a korona már ott van náluk! még képes, oszt megkoronáztatja magát... :D
A 400-nak kb. a felét a családi kedvezmény adta, ezt már többen kimutatták itt a fórumon is.
Az egyéni vállalkozók az szja szabályai szerint adóznak az osztalék után is.
Vélemény:
a vagyonadónak az a legfőbb problematikája, hogy a kis vagyonok adóztatása fajlagosan drága, a nagy vagyonokat meg ügyesen titkolják, bujtatják, ezért nehéz megfogni. Abból már telik az ütőképes adóoptimalizátorok megfizetésére. Talán a navnak is meg kellene bíznia őket, akkor hatékonyabb lehetne az adóelkerülésből származott vagyonok adóztatása.
Mi köze az egykulcsos SZJÁ-nak a minimálbéres vállalkozóhoz, cégtulajdonoshoz? Ők tőkejövedelemből, nem pedig munkajövedelemből élnek, ergó szarnak az SZJA szintjére.
Az egykulcsos SZJA csak arra volt jó, hogy a progresszív rendszerben kialakult nagy bruttó bérkülönbség megjelent nettó szinten is, és 400 mrd-os lyukat ütött a büdzsén.
Én erősen úgy gondolom, hogy Magyarországon méltánytalanok a bérkülönbségek, ezért az egykulcsos SZJA is az.
A korábban nagy mértékben eltitkolt jövedelmek miatt viszont elengedhetetlennek tartom vagyonadót, akár a topikindítóban vázolt módon.
Jól mondod. Sőt, néha ott is büntetnek, ahol nem volna mit...hallani ilyeneket, de lehet, hogy csak legenda. :)
Az is igaznak látszik, hogy csak a másikat kell keményen ellenőrizni, a mi kutyánk kölykét pedig nem, neki inkább hozunk kivételt a szabályozásban. :(
Mellesleg nem vagyok barátja azoknak a sokak által ismételgetett általánosságoknak, hogy a m.néküli lusta, azért nem dolgozik, vagy itt is olvastam, hogy a szegény Audikkal, mercikkel, és egyéb flancos dolgokkal rendelkezik az elcsalt adókból. Persze, lehetnek ilyenek, de ahogy a rokkantak sem csupa csalók, a szegények sem eltitkolt milliók tulajdonosai, folytathatnám.
Mindig kell egy csoportot általában bűnössé tenni? Nem jó út.
A jól keresők sem feltétlen bűnözők, ugye, ha van is köztük pár díszpinty. _)
" Mégpedig hatékonyabbá tenni az adóbeszedést, lásd kintlévő 2200 milliárd. "
Nem az adóbeszedés hatékonyságával van baj. Azonnal megy az inkasszó.
Az a baj hogy a törvények nem mindenkire vonatkoznak. Az a 2200 milliárd az emberek nagyon kis részénél, nem általános hogy az adót nem hajtják be.
Akár rendben is lehettek volna a számok, ha a kedves vezető megcsinálta volna a munka nehezebb részét is. Mégpedig hatékonyabbá tenni az adóbeszedést, lásd kintlévő 2200 milliárd.
Így meg maradtak a minimálbéres x6-osok, meg a szintén minimálbéres 50 milliós kecók Pilisvörösváron.
Kissé vérlázító volt, h az ember hazavitte a fizetése 48%-át és útközben azon gondolkozott a 14 éves autójában h milyen kva jó "gazdagnak" lenni. De aztán felébredt az álmodozásból, amikor ledudálja a 15 milliós BMW-vel a "szegény".
Tisztelt Orbán Viktor!
Kérem vezessenek be új adókat Mon!
Javaslatom:
1.Ingatlan adó
-Minden egy főre jutó 50 m2 feletti lakóingatlan m2-t adóztassanak meg 500Ft/m2/év összegben.
Az ingatlanadót az szja-bevallásban kelljen bevallani, és évente egy összegben befizetni.
Én, mint az egykulcsos jövadó egyik haszonélvezője ez alapján 105.000 ft-ot fogok fizetni az államkasszába, de ismerek olyat aki sokkal többet. Igérem nem fogok kevesebbet fogyasztani és a takarítónőt sem fogom elküldeni.
2. Energiaadó
X m3, y kwh, z m3 gáz, villany, víz fogyasztása fölötti részre vessenek ki 100 %os energiaadót.
Ezzel a módszerrel megtudja adóztatni a fűtött úszómedencét, szauna-konditerem-gőzkabin-luxus villát is. Nekem ilyen nincs, de ismerek olyat akinek van. Ő is 16% szja-t fizet, mint én.
ÁFÁ-t ne emeljen, a bankokat ne szívassa tovább, mert így mindannyian szívunk!
Köszi