a teljes idézet ugyebár ez lett volna csonkítás nélkül: " az autopilot-juk már most is sereghajtó a szakemberek szerint (navigant research, ha jól emlékszem...)" további jó struccpolitikát :) v.ö.: a WAYMO autói egyszer sem okoztak balesetet, és az is ritka, hogy vmelyik hülyegyerek belehajt egybe. ezzel szemben: a Teslák már halálos baleseteket is okoztak... EZEK TÉNYEK ettől függetlenül: nem jó út sztem sem a WAYMO, mert ők lidart, ultrahangot, geo-fencinget, kamerákat, stb. ...szóval kb. mindent használnak az Intel-féle Mobileye szerintem elég jól áll, és nekem felelős ÉS jó iránynak tűnik, amit a Mobileye CEO-ja többször is nyilatkozott a témában struccpolitika helyett talán "do your homework" :)
én a yahoo adataiból indultam ki, és szimpla fejszámolással módosítottam az EPS-t: TTM EPS-re RÉGI adatokat hoztak, és feltételeztem, hogy azért a P/EPS mutatót még képesek agyilag kiszámolni az "okos" jenkik képlettel. vagyis összeadtam az utóbbi 4 negyedév (= TTM) valós EPS-ét, és a yahoo-s EPS meg az általam számítottnak vettem a hányadát... ezért sem konkrét adat jött ki, hiszen csak egy gyors fejszámolással számoltam ki... ugyebár a TTM a trailing 10 months röv.
Na hát ez az. pl. a Procter & Gamble Co. -nak 27 -28 körül van. Ezt a papírt szvsz sosem fogják tépegetni. Igaz esni sem fog nagyon a parában. Viszonylag jó osztalék, EPS sem rossz. Befektetőknek való. Hosszútávon kiszámítható szinte.
Már csak mobilon szar, böngészőben helyre tették. Megjegyzem, ez is nagyon amatőr. Ahogy az egész mobil app, magára valamit is adó bank 2020-ban nem engedhetne meg magának ilyet.
Tesla részvény