Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 12. 04. 10:39

TASZ-roma szegregáció  

link



Meg kellene már érteni,hogy a roma integráció szegregációval kezdődik bármennyire is paradox ez a kijelentés.

A romákat külön kell oktatni mert speciális nevelésre és tanításra szorulnak.

Otthonról nem sok mindent hoznak így ezeknek a gyerekeknek "mélyebbről" kell megkezdeni a tanítását és beillesztését egy társadalmilag elfogadott normarendszerbe.

A hátrányos helyzetű roma gyerekek sorsukról nem elsősorban a magyarok tehetnek,mint ahogy a franciák,olaszok sem a saját országukban,hanem az otthonról hozott "semmi",az 5-8 felelőtlenül vállalt gyerek miatt kialakult kaotikus családi normák és az ebből fakadó "nemtörődömség" a felelős ezért.

A szegregáció az okozat,így a probléma kezelésénél talán az okokat is vizsgálni kellene...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 02. 08. 21:53
Törölt hozzászólás
#129
Törölt felhasználó 2013. 02. 08. 20:22
Előzmény: #124  szivacs
#128
Nem idevág, de érdemes elolvasni, miben született az előző rendszer, meg az évforduló által aktuális.
link
szivacs
szivacs 2012. 12. 12. 11:19
Előzmény: #126  mondoka
#127
"Karl Erik Böhn a horvátok elleni Eb-nyitómeccs, illetve a Montenegró elleni találkozó után egyaránt keményen kritizálta a játékvezetőket, az első vereség után még egy videoösszeállítást is készíttetett, amelyet elküldött az európai szövetség illetékeseinek.

Mindkét mérkőzést a cseh Jiri Opava, Pavel Valek duó vezette. "Még dvd-t is küldettem az EHF-nek, amelyen megnézhették, hogyan védekeznek öt méteren a horvátok, aztán most mégis engedték ugyanezt, az utolsó két percben pedig minden ítélet a montenegróiaknak kedvezett" - nyilatkozta a Montenegró elleni vereség után Böhn a Nemzeti Sportnak.

"Lehet, hogy eltiltanak azért, amit mondok, de örömmel veszem a kalapom, ha ezt a két játékvezetőt is magammal vihetem. Jöjjenek inkább a jó női játékvezetők, akik felkészülten, alázattal levezetik a meccseket, mint olyan férfiak, akik nem veszik komolyan a munkájukat" - mondta a norvég tréner.

Böhn a videón lassításokkal és jelzésekkel hívja fel a figyelmet a bírói tévedésekre."
link
Pedig ő nem is született magyar...
mondoka 2012. 12. 11. 07:17
Előzmény: #125  mondoka
#126
Én már régen nem csodálkozom! Valahogy csak ott van esélye A magyaroknak, ahol a stopper és a célfotó dönt. És nem a meccset már a játékidő előtt eldöntő bíró helyett alkalmazott korruptorok ...

mondoka 2012. 12. 11. 07:17
Előzmény: #124  szivacs
#125
Én már régen nem csodálkozom! Valahogy csak ott van esélye e magyaroknak, ahol a stopper és a célfotó dönt. És nem a meccset már a játékidő előtt eldöntő bíró helyett alkalmazott korruptorok ...
szivacs
szivacs 2012. 12. 11. 00:18
#124
A magyar férfi U18-as vízilabda válogatott vasárnap kikapott a világbajnoki döntőben az olaszoktól. A szakmai vezetés szerint nem a vízben dőlt el a meccs, a játékvezetők gyanúsan sokszor büntették a magyar csapatot, a kipontozódások miatt még a cserekapusnak a mezőnyben kellett játszania.

A mérkőzést az olaszok 10-8-ra nyerték, a magyarok az első negyedben még 4-3-ra vezettek, a másodikat az ellenfél vitte el 3-1-re, és innentől már végig hátrányban játszott Horkai csapata.

„Már az első negyedben úgy kezdődött, hogy állandóan kiállítottak mindenkit. Nem lehetett vízilabdázni! Döntőt vezet egy izraeli játékvezető, aki még életében nem látott meccset? A harmadik negyedben volt egy időszak, amikor az ment, hogy elöl kontrafault, hátul kiállítás. Kontrafault - kiállítás. Így ment folyamatosan. Nem értem, hogy hogy lehet ez. Lehet persze, ha olyan dolgok vannak a vízben. De nem voltak! Követtünk el hibát, kaptunk emberfórokat, azokat be lehetett volna lőni, de nehéz elviselni, hogy a semmiért állították ki tőlünk az embereket úgy, hogy a végén már nem volt kit beküldeni" - nyilatkozta Horkai György utánpótlás kapitány a vlv.hu-nak.

A mérkőzésen hat magyart szórtak ki, Telegdy, Berta, Zalánki, és Lőrincz kipontozódott, Sedlymayert és Jansikot cserével, végleg kiállították.

Horkai elmondta, egyik legjobbjukat, Jansikot a kispadról állították ki piros lappal, pedig semmit sem csinált. A sok kipontozódás miatt a végén már a cserekapus György Dávid is a mezőnyben játszott, de az előző nap még 39 fokos lázzal küzdő Gyárfást is vízbe kellett küldeni, hogy meglegyen a csapat.

A kapitány beszámolója szerint a meccs végén már mindenki a magyar csapatnak drukkolt. „Látták ezt az aljas játékvezetést. Röhögtek az emberek az ítéleteknél!" Horkai elmondta, a harmadik helyezett szerb válogatott edzője is őket látta jobbnak.

„Az volt az érzésem, hogy ennek a mérkőzésnek a sorsát eleve eldöntötték. Ez aljas dolog volt. Sajnos az a baj, hogy ami történt, azt nagyon nehéz a gyerekeknek megmagyarázni. Mit mondjak arra, hogy ki lehet adni a bíróknak, hogy hogy fütyüljenek? Hogy ki lehet szórni egy fél csapatot, hogy a végén már nincs kinek bemenni a vízbe?" - méltatlankodott Horkai.

A kapitány csak elismeréssel tudott szólni a csapatáról, mert végigküzdötték a meccset. „Becsülettel, emelt fővel jöhettek ki a vízből, mert ők mindent megtettek. Még akkor is, amikor már alig voltak, a kapussal kellett játszaniuk - beledöglöttek a vízbe."

Az utánpótlás-igazgató Kemény Ferenc szerint is súlyos károkat okozott a játékvezetés: „Egy nagyon jó olasz csapattól kaptunk ki, de a magyar csapat ma ugyanolyan jó volt, talán még jobb. A lényeg az, hogy nem lett volna szabad a fertőnek a szelét beengedni az uszodába, amikor gyerekek vízilabdáznak. Ez a borzasztó! Megcsapta most őket egy olyan dolog, amit nem lehet kiheverni."

Lehet, hogy cigányok is játszottak a magyar csapatban és jobbikos volt a bíró...?
Törölt felhasználó 2012. 12. 10. 20:02
Előzmény: #122  Törölt felhasználó
#123
Mint a Texasi láncfűrészesből Tomi, úgy látom nyugodtan kollégának nevezhetem az alábbi elkövetőt.
link
Törölt felhasználó 2012. 12. 09. 18:37
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
#122
Eredj már át légyszi a Telekom topikba -leszedni rólam.
Törölt felhasználó 2012. 12. 09. 17:51
Előzmény: #120  Törölt felhasználó
#121
Mindenki a magyarok vérét akarja szívni!Teljesen elöntötték már az Orkok így is az országot!
A Sötét Nagyúr Orbion fog győzni,vagy a Hobbitok?
Törölt felhasználó 2012. 12. 09. 10:34
Előzmény: #119  Törölt felhasználó
#120
Azért amit elmondott, pénzt nem kapott az biztos, amikor nem ezt mondja....
Neki is meg kell élnie valamiből.
Törölt felhasználó 2012. 12. 09. 09:25
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
#119
Nagyon nácionalista szemléletű ez a cikk,de van benne sok igazság!

Törölt felhasználó 2012. 12. 09. 09:15
Előzmény: #117  pampa
#118
Nehéz volt megtalálni újra. Baloldali médiaszemélyiségtől ilyen objektív véleménynyilvánítással még nem találkoztam, nem dicsérték meg érte az biztos.
link
pampa 2012. 12. 09. 08:35
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
#117
A munkavégzés fárasztó....
A "megélhetés" másik formája.

Fiatalokból álló rablóbandát fogtak el a rendőrök szombaton hajnalban Sajókazán. A támadókat tetten érték, a megtámadott áldozat házának udvarán kattant csuklójukon a bilincs.

"Szombaton hajnalban támadott meg egy férfit egy négytagú rablóbanda Sajókazán. A házba behatoló támadók megverték az áldozatot, s pénzt követeltek tőle. A rablókat a rendőr járőrök zavarták meg, a menekülő támadók közül hármat a ház udvarán fogtak el, a negyediket a közelben találták meg. A négy, tetten ért rablót - egy 14, egy 16, valamint egy 23 és egy 30 éves helybelit - őrizetbe vették. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablással gyanúsítják őket, s kezdeményezték előzetes letartóztatásukat."
Törölt felhasználó 2012. 12. 09. 08:18
Előzmény: #115  Törölt felhasználó
#116
Ezt már egyszer belinkeltem valamelyik topikba, de a svéd story kapcsán érdemes elolvasni.
link
Törölt felhasználó 2012. 12. 08. 22:22
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
#115
A cigány felesége már unja, hogy állandóan sötétben kell szeretkeznie. Így hát a férjére hárul a feladat, hogy oldja meg a problémát. A cigány elmegy az orvoshoz és elpanaszolja magát.
- Nagyon egyszerű! - válaszolja az orvos - Csináljátok világos szobában.
Egy hét múlva visszamegy a cigány az orvoshoz.
- Na élvezte a feleséged? - kérdi az orvos.
- Az ugyan nem, de a gyerekek annál inkább!
Törölt felhasználó 2012. 12. 05. 18:10
Előzmény: #113  szivacs
#114
Elcsodálkozom a rasszista cigány suttyó kölykökön, akik úgy gyűlölik a fehér embert, mintha nem az édesapja baxta volna meg a kishúgát.
szivacs
szivacs 2012. 12. 05. 18:05
Előzmény: #112  Törölt felhasználó
#113
Hát igen :-(

Ide vezet a túlhajszolt "politikai korrektség" diktatúrája: a "jogvédők" addig-addig gyakorolják a totálisan egyoldalú megközelítést, amíg végül teljesen kifordulnak magukból és a jogtalanságot elkövetőket védik az azt elszenvedők helyett.
Egy fiatal szocialista képviselőnő már nem arról beszél, hogy mennyire szolidáris azzal a kétgyermekes nőtársával, akit afgán menedékkérők 7 órán keresztül megerőszakoltak, néha egyszerre hárman is, hanem azt követeli, hogy ne utasítsák ki őket, mert az rasszizmus.
Ezzel ágyaz meg a következő, még súlyosabb delikumnak, melynek lehet, hogy éppen ő lesz az áldozata...
Törölt felhasználó 2012. 12. 05. 12:48
Előzmény: #111  _pampa
#112
Ezzel a hírrel vagy két napja találkoztam.
link
És nem az afgánokkal van itt a baj, hanem a fehér emberekkel akikkel szemben ezt meg merik tenni. Ha tudnák, hogy először megkínozzák és csak utána gyilkolják meg őket nem mernének ilyen szörnyűséget elkövetni. Így marad a bele vigyorgás a kamerába a bíróságon.
_pampa 2012. 12. 05. 12:37
Előzmény: #110  szivacs
#111
Ez már nem fog elmérgesedni, már azon túl vagyunk.
Már olyanról is hallottam, hogy megbüntették a magán erdőtulajdonost azért mert nem gondoskodott megfelelően a terület védelméről és illegális fakitermelők... ellopták a fát....
szivacs
szivacs 2012. 12. 05. 11:16
Előzmény: #109  szivacs
#110
Jól látod a helyzetet.
Tegyük hozzá, hogy mindehhez vastagon hozzájárul a "politikailag korrekt" -magyarul álszent- beszédmód és megközelítés erőltetése, ami nem segíti, hanem kifejezetten megnehezíti a probléma kezelését, a megoldási lehetőségek feltárását.
Azt a problémát ugyanis, aminek valós mibenlétéről még őszintén beszélni sincs mód egy társadalomban, nem lehet megoldani. A megoldás ugyanis a minden oldalról őszinte feltárással kezdhető csak meg. Ezt akadályozta meg sajnálatosan az álszent -kizárólag a kisebbség jogainak és a (ma még) többség kötelezettségeinek szóvátételét megengedő, ám a kisebbség kötelességeinek és a többség jogainak felemlítését diszkreditáló, azt azonnal szélsőségességnek, rasszistának bélyegző, és így azt a szalonképtelennek nyilvánítottak témájává lökő liberáldiktatúra.
Természetesen amikor ez a megkerülhetetlen probléma majd elmérgesedik, akkor az ebben játszott fenti szerepük felelősségét sem fogják vállalni az álszentek.
szivacs
szivacs 2012. 12. 05. 11:13
Előzmény: #108  _pampa
#109
Jól látod a helyzetet.
Tegyük hozzá, hogy mindehhez vastagon hozzájárul a "politikailag korrekt" - magyarul álszent- beszédmód és megközelítés erőltetése, ami nem segíti, hanem kifejezetten megnehezíti a probléma kezelését, a megoldási lehetőségek feltárását.
Azt a problémát ugyanis, aminek valós mibenlétéről még őszintén beszélni sincs mód egy társadalomban, nem lehet megoldani. A megoldás ugyanis a minden oldalról őszinte feltárással kezdhető csak meg. Ezt akadályozta meg sajnálatosan az álszent -kizárólag a szóvátételét megengedő, ám a kisebbség kötelességeinek és a többség jogainak felemlítését diszkreditáló, azt azonnal szélsőségességnek, rasszistának bélyegző, és így azt a szalonképtelennek nyilvánítottak témájává lökő liberáldiktatúra.
Természetesen amikor ez a megkerülhetetlen probléma majd elmérgesedik, akkor az ebben játszott fenti szerepük felelősségét sem fogják vállalni az álszentek.
_pampa 2012. 12. 05. 10:28
#108
Nagyon sokan azt az álláspontot képviselik, hogy csak az oktatás a jó megoldás. Lehet...de már 1945-től azt csináljuk. Láthatjuk az eredményét. Rengeteg pénzbe kerül és több HHH személy kerül be a rendszerben mint aki képes lesz élni a többség által megteremtett lehetőséggel. Ebből adódik, hogy ez az út nem járható tovább.Több éve folyamatosan jelen van itt a topik témák között és a politika képtelen kidolgozni azt a rendszert amely képes olyan választ adni ami a többségi társadalom számára is elfogadható. Amennyiben a következő választásig a Fidesz nem tud életképes ötlettel előállni akkor nagy az esélye, hogy szélsőséges pártok teszik a kampányuk vetető témájává. Mivel a választók tömege nap mint nap érzi a saját bőrén ezért nagy az esélye, hogy olyan párt vagy pártszövetség amely vállalhatatlan lesz az EU számára és így a többség fogja megint megszenvedni a politikusok "szőnyegalásöpörni" politikáját.

Egyre fogy az idő.

szvsz

Törölt felhasználó 2012. 12. 04. 21:00
Törölt hozzászólás
#107
Törölt felhasználó 2012. 12. 04. 18:21
Előzmény: törölt hozzászólás
#106
link
Cuki ez is.
Törölt felhasználó 2012. 12. 04. 18:09
Törölt hozzászólás
#105
szivacs
szivacs 2012. 12. 04. 17:50
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
#104
"Fideszes és ellenzi a a romák társadalmi beilleszkedésükből eredő problémákat!"
Problémákat ellenzek?
Ezt átírhatnád a magyar nyelv szabályainak megfelelően, hogy érteni is lehessen!
Törölt felhasználó 2012. 12. 04. 16:51
Előzmény: #101  Törölt felhasználó
#103
(Hát nem egészen egy dologról beszélünk, úgymond elbeszéltünk egymás mellet, de mindegy is...
Amúgy nyilván kikérik... sokak a megélhetési "roma" kifejezést is.)

Amúgy mit gondolsz eddig mennyi pénz ment a cigányok felzárkóztatására és mennyi a közbenszerzésre.

Ismerek olyan cigányokat "szegregáló" iskolát, amely már a közbenszerzéssel csökkentett nevetséges összeget sem kapta meg, mert kellett az az "elegáns" iskolának.

Sőt ismerek annó miépest, aki cigánynak vallotta magát, mert nem volt pénze egyetemre.

De ismerek olyan főmuftit, akinek a gyereke cigánypénzből ment nyaralni.
Törölt felhasználó 2012. 12. 04. 16:46
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
#102
Addig elég neked míg itthon élsz,ha FPS Russia videókban gyönyörködsz!link
Törölt felhasználó 2012. 12. 04. 16:44
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
#101
Félre ne érts én nem gondolom,hogy végtelen pénzt és energiát kellene a felzárkóztatásukba fektetni.
Épp ellenkezőleg,amit a filmben látsz és amiért a filmben kikérik maguknak a romák és azok támogatói,szerintem egy új fajta eddig nem igazán (hivatalosan biztosan nem)próbált módszer,ami lehet életképes...

Topik gazda

trewerter
3 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek