Topiknyitó: Portfolio 2017. 11. 13. 13:19

Támadhatatlan érveléssel akarnak árat emelni a budapesti taxisok  

Ugrás a cikkhez
Az egységes hatósági ár bevezetése óta változatlanok a fõvárosi taxis tarifák, az Országos Taxis Szövetség elnöke, Metál Zoltán azonban most azt szeretné elérni, hogy díjat emelhessenek - írja az Mfor. A budapesti taxizás
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 11. 13. 17:32
Előzmény: törölt hozzászólás
#5
Ez így van. Vidzont ha a kartellár nem változna, idővel beérné az elméleti piaci árat, sőt a nullszalldót is. Erre mondom, hogy megérdemelnék.
Czvetkovics 2017. 11. 13. 15:57
Törölt hozzászólás
#4
Törölt felhasználó 2017. 11. 13. 13:41
Előzmény: #1  Portfolio
#3
Mikor bevezették ezt az árkartellt a taxismaffia nyomására, és a kartell online védelmezői azzal érveltek, hogy ennyi bizony kell a normális működéshez, és szerintük ha piaci verseny van, akkor idővel a számolni nem képes taxisok lenyomják az árakat nullszaldó alá, bennem felmerült egyből, hogy ha szerintük ez az mostani kartellár optimális, akkor idővel ennek törvényszerűen emelkednie kell, hiszen infláció és bérszínvonal emelkedés is van a gazdaságban, ami valamikor soknak tűnt, az idővel kevésnek fog tűnni. Ha folyamatos marad a mostani kartellár, akkor idővel el fog jutni a valódi nullszalldó alá is.
Nos, én erre azt mondom, hogy nem szabad hagyni, hogy a taxismaffia kilobbizza az áremelést, minden eszközzel tenni kell ellene, igenis egyék meg, amit főztek. Majd ha azért könyörögnek, hogy újra piaci alapú taxizás legyen, fix árak nélkül, akkor lehet nekik engedni, addig a taxisok társadalmi megbecsülése maradni fog a drogdíler alatt.
Czvetkovics 2017. 11. 13. 13:19
Törölt hozzászólás
#2

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek