-pny -pny
1
5
4
2017. február 21. | 08:10
#1

Szíjjártó mikor megy a levesbe/sittre?  

"Tarsoly szerint Szijjártó ötlete volt a moszkvai vízumközpontA Quaestor-ügy mai bírósági tárgyalásán a moszkvai vízumközpontról beszélt Tarsoly Csaba...Mint megírtuk, több ezer schengeni vízumot adtak ki a moszkvai magyar nagykövetség konzuli osztályán olyan orosz állampolgároknak, akikről valójában azt se tudták, kicsodák, az oroszok feltüntetett úti célja kamu volt. A "visa shoppingban" Kiss Szilárd volt agrárdiplomata cége játszott kulcsszerepet, ezt váltotta 2014-ben a később bebukott Quaestor. Tarsoly ma azt mondta:

Engem Szijjártó úr keresett meg, hogy kiszervezzék a vízumkiadást, hogy ne a követségen döntsék el, ki kaphat.

Tarsoly szerint ezért hoztak létre egy ablakos központot, ahol 15 eurót kerestek vízumonként. Szijjártóval azt is tervezék, hogy az orosz példa szerint Azerbajdzsánban, Egyiptomban és Fehéroroszországban is létesítenek hasonló központot.

...

Az átadón jelen volt a VisaWorld-Center akkori többségi tulajdonosa, a Quaestor-vezér Tarsoly Csaba, valamint Jelena Cvetkova, a vízumközpont akkori társtulajdonosa és vezetője. Aki egyben Kiss Szilárd cégtársa, barátnője."

linkEz már nem csak sima korrupciós ügy, hanem európai biztonsági veszély okozása is. Ilyenbe normális országban rögtön bukna a miniszter, de valószínűleg az egész kormány is.
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2017. október 13. | 07:24
előzmény: #2  -pny
#4
Van még egy érdekesség ebben a témában.
"A Külügy elismerte: ők közvetítettek Pharaon és Tarsoly között  "
http://magyarnarancs.hu/belpol/a-kulugy-elismerte-ok-kozvetittek-paharaon-es-tarsoly-kozott-101708
2017. október 13. | 07:08
#3
Ne akarja megmondani az ukrán kormány, hogy mi a jó a kárpátaljai magyaroknak.
http://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/hirek/ne-akarja-megmondani-az-ukran-kormany-hogy-mi-a-jo-a-karpataljai-magyaroknak
"A miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában az ukrán oktatási törvény módosításával kapcsolatban úgy vélte: az ukrán kormány ugyan azzal indokolja a módosítást, hogy minden állampolgár jobban megtanuljon ukránul, s ezáltal jobban tudjon érvényesülni, de lehet olyan kárpátaljai magyar, aki magyar közegben szeretné leélni az életét és csak bizonyos szinten akar megtanulni ukránul."
A magyar kormány megmondhatja, hogy az itthoni magyaroknak jó a vasárnapi boltzár, a netadó, a 2024-es budapesti olimpia vagy Paks2?
A magyar kormány is előhozakodik mindenféle indokokkal, de lehet olyan magyar, aki nem akarja, hogy a kormány beleugasson az életmódjába; nem akar új adókat; nem akarja, hogy öt karikából hármat ellopjanak; nem akar még jobban függeni az oroszoktól.
2017. február 21. | 08:11
előzmény: #1  -pny
#2
"Szijjártóék megerősítették, hogy felvetették Tarsolynál a moszkvai vízumközpontot

„A moszkvai kereskedőház nyitásáról a Quaestorral folytatott - végül sikertelen - tárgyalások során szóba került a kormány azon szándéka is, hogy a világ számos pontjához hasonlóan Moszkvában is kiszervezze a vízumigénylések begyűjtését”
– írta a Külügyminisztérium cikkünkre, miszerint Tarsoly Csaba azt mondta a Quaestor-ügy mai bírósági tárgyalásán, hogy Szijjártó Péter későbbi külügyminiszter kereste meg a moszkvai vízumközpont ötletével. Ezt nehéz cáfolatnak olvasni, inkább arra utal, hogy a Szijjártóék valóban felvetették az ötletet Tarsolyéknak, gyakorlatilag invitálták a Quaestor-vezért, hogy könnyű munkával nagy profitra tegyen szert az oroszok beutaztatásával."
link

Ebben az egészben egyszerre 3 önmagában is durva ügy van:
1. A külügyminiszter magánzsebbe bizniszel vízumokkal.
2. Európai biztonsági veszélyt okoztak az átvilágításon megbukó Kiss Szilárd és a bizonyítottan orosz titkosügynök csaja közreműködésével ellenőrizetlenül orosz oligarcháknak, bűnözőknek, ügynököknek kiszórt schengeni vízumokkal.
3. Tarsoly és így a 200 mrd-os csalással bedőlt Questor és a külügyminiszter között bizonyított gazdasági kapcsolatok és érdek függőségi viszony volt/van több szálon is.

Topik gazda

-pny
-pny
1 5 4

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE