"A Gazdasági és Szociális Tanács (GSZT) a kormányprogram célkitűzéseivel összhangban létrehozott, a mindenkori kormánytól és pártpolitizálástól mentes konzultatív fórum."
...
"A GSZT eddigi négy ülésén konzultációt folytatott a magyar fejlesztés fő irányairól (Európa Terv, Országos Fejlesztéspolitikai Koncepció, Országos Területfejlesztési Koncepció) és a Kormány "100 lépés" programjáról. Úgy határozott, hogy előbbivel kapcsolatban állásfoglalást tesz közzé. Állásfoglalásban kezdeményezte továbbá, hogy a GSZT előkészítésében, a Kormány bevonásával szülessen Társadalmi Szerződés. A Társadalmi Szerződés kidolgozására Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke kapott felkérést."
Buxer, Kanyisz, Komeda, Conquistator!
Köszönöm a megtisztelő lehetőséget, de mostanára annyira elmélyült a szakadék közöttünk, hogy belátom, hibáztam, amikor azt hittem tudjuk egyeztetni különböző álláspontjainkat. A továbbiakban egy drága percet sem kívánok a veletek folytatott vitára fordítani. A felesleges perceimet és energiámat ezentúl egyéni totális engedetlenségi mozgalmam kifejlesztésére fogom fordítani. Sajnálom. Minden jót!
Demján Sándor, a Gazdasági és Szociális Tanács (GSZT) soros elnöke levelet írt Gyurcsány Ferencnek, s tájékoztatta a miniszterelnököt arról, hogy a GSZT a hivatalba lépett kormánnyal meg kívánja kötni a Társadalmi Szerződést, nyitva hagyva a lehetőséget a később csatlakozni kívánók számára.
Szidjuk közösen a Gyurcsány-kormányt
Nyitottam nektek egy topicot, mert a sok szétszórt topicon már nem tudlak követni benneteket.
Itt szeretném folytatni ezt a konstruktív vitát.)))