alapjában véve a fentartásnak is vannak szükségletei... noha nem kell kolát inni hamburgerrel de enni kell, noha egy családban nem kell 3kocsi de egy biztos az pedig uzemanyagot fogyaszt mert a külvárosból be kell járni dolgozni és nem lovon fognak bejárni... alapvető fogyasztás megmarad... évtizedekig volt oil jelenlegi ár felén (SE!) még se volt recesszi.... jé... azóta ráadásul nőtt a lakosság nem is akár hogy a fogyasztói réteg még drasztikusabban... lásd hol volt auto indiában 20éve.... hol volt auto nálunk 20éve... avagy inkább milyen rgo fogyasztás igen is van.. átrendeződés na ná, szükség is van rá, de világvége??? Érdemes jobban megvizsgálni lassan a részvényeket... fundamentálisan.... tech alapon azt irtam MÉG nem de MÁR benne van a pakliban... számszerüsitve ha mégegyszer nekimegyünk a felettünk lévő résnek behal a medvepiac... szerintem. Ha ennél lejjebb megy OTPnek lassan megéri megvenni saját magát!!! jelenlegi árfolyamát tekintve az idei eredményével egyetemben kb 2év alatt kitermeli önmagát..... muhaha.... Ha lenne annyi pénzem mint irtam is bemennék Csányihoz legombolnám asztalra azt a 730milliárdot azt elküldeném nyugdijba a részvényeket meg kivezetném a francba és évente kifizetném magamnak osztalékba a vételár 30%át... kb ilyen áron mozog az OTP leányvállalatostul, kintlévőségestül, szecessziostul... a MOLnak meg azt a maradék közkézt is lassan meglehetne vegye... majmok ha nem 30000en vették volna magukat akkor már nem lenne mol részvény a béten.... ráadásul molnak olyan mindegy hogy 50 vagy 150 az oil hogy hihetetlen... Ricsi??? magyar kopponyákkal van teli, világvégén termel bagóért, euroban számol el, orosz pénzek nélkül se csödölt be ahogy azt sokan várták, igaz ő volt az első aki lefelezte magát, de nem veszteséges!!! Nem nullát ér, nem álmok mint ahogy herceg dotkom válságában a cégek... a lakások nem mennek nullára, ha igen akkor carni kell a pénzbe is bele, nekem legalábbis egy fillérre nincs szükségem ha ingyen kapom a nyersanyagot, az energiát és a lakást.... mert kvázi lassan ezt áraznánk befele ha innen még nagyobb mélységekbe mennénk.... szvsz
Szerintem vége a medvepiacnak
Ebből nem az következik hogy tombolni fog ujra a bika, ellenben szerény véleményem szerint erőssebb mélypontokat már nem nagyon üthetünk.... oldalazásra számitok rossz esetben 10-15k között, jó esetben 10-17k között... Vélemnényeket várok tech és funda alapon,
-
ui:tomboló pizsamát megkérném a topik elkerülésére, tomboljon máshol.
Köszönöm