Hosszúra nyúlt szavazás keretében fogadta el az Országgyűlés a 2012-es adószabályok módosításait, melyek közül sok kihatást gyakorol a cégek járműfenntartására, beszerzésére is. Utolsó pillanatos módosító indítvány alig érkezett ezekhez a...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=158778
gondolom ki is csengeti rá a fél tüdejét, ráadásul ott úgy tudom, hogy csak az vezetheti az autót, akinek meg van adva a neve a biztosítólapon vagy hol és ha plusz nevet adsz hozzá szépen tovább srófolja az addig sem olcsó árat
Teljesen egyetértek. Ez a néphülyítés kísérletének újabb példája.
Az adathordozóknál bevezették annó a szerzői jogdíjat. (Pedig nem lop mindenki és nem csak lopott anyagot lehet tartani. Sőt, a saját szerzeményed után másnak fizetsz jogdíjat.)
Valahogy nekem úgy tűnik, hogy a fidesz pont ugyanazt a kifacsart "logikát" követi, mint az mszp. Semmi nem változott, maximum rátronfolnak egymásra.
Beszéltem egy angol fickóval akinek 3 autója és 6 motorja van és csak 1 biztosítása a saját nevére amivel bármit vezethet mert a nevére szól és nem a járműre ;)
- Mama, azt mondják jogállamban fogunk élni
- igen fiam, és hova kell ahhoz utazni?
:D
Már az önmagában durva, hogy ha több autó van a neveden, csak az egyikre érvényes a meglevő bonus-malus besorolásod, a másiké 0-ról indul. Amikor ebbe belefutottam, nem akartam elhinni. Kérdem a biztosítót, hogy azt hittem, az én megbízhatóságom méltányolták eddig a B10 besorolással, nem a buta autóét, ha a másikat vezetem, akkor veszélyesebb vagyok? Hogy van ez? Azt mondták, hogy ez a törvény. Hát persze.
Az elnevezés is hazugság. Mert ez nem "baleseti adó", hanem autó adó. Ugyanis minden autós fizeti. Baleseti adó akkor lenne, ha az fizetné, aki az előző biztosítási évben okozott balesetet. Azzal egyet is értenék.
\"...A legfontosabb, mindenkit érintő változás viszont a baleseti adó... Ezt a biztosítók fizetik a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díja után, a kulcsa 30 %. A mostani kgfb kampányban már felhívták a biztosítók az ügyfelek figyelmét, hogy a közölt díjak várhatóan 30 %-kal emelkednek az adó miatt. ...\"
Akkor ne írjunk már olyat, hogy a biztosítók fizetik, mert nem a biztosítók fizetik, hanem az autósok. Mindent a kedves ügyfélért ;-)
Szavazott a Parlament, így változnak az autózást terhelő adók, illetékek
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=158778