Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 07. 06. 15:19

Szalay-Berzeviczy: Meg kell pályáznunk a 2020-as Olimpiát!  

Ugrás a cikkhez
A mai szingapúri döntés kapcsán - mely szerint London rendezheti a 2012-es nyári olimpiai játékokat - az olimpiai eszme iránt közismerten elkötelezett Szalay-Berzeviczy Attilát, a Budapesti Értéktőzsde elnökét kérdeztük, aki a Magyar Vívószövetség alelnökeként a MOB tagja és egyben az idén októberben 110 éves Magyar Olimpiai Bizottság alapító elnökének, Dr. Berzeviczy Albertnek az ükunokája.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=56135
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 07. 31. 18:58
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
U.B.G.A.E.D... húúúúú arp...>:)
Törölt felhasználó 2005. 07. 31. 18:56
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
észak-dél: ba-ma-ko
:P
Törölt felhasználó 2005. 07. 31. 18:55
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
De. Nem mondanám, hogy szegények. Jó volt... bizonyos szempontból... de hogy olimpiát rendeztek az nevetséges...
Törölt felhasználó 2005. 07. 31. 18:27
És Athén anyagilag nem került emiatt bajba?Mert nem túl gazdag ország nem?Milyen volt jó hely?
Törölt felhasználó 2005. 07. 31. 11:22
Most értem haza görögből, és gondoltam megosztom frissen szerzett "élményeim" tanulságát:
Volt alkalmam alaposan bejárni az országot, Athént is... Ha 2004-ben ez az ország(város) képes (alkalmas)volt egy olimpia megrendezésére, akkor ha piros hó esik, és ha 3x ekkora szarban leszünk(magyaro.) anyagilag addigra... akkor is alkalmasabbak leszünk egy olimpia megrendezésére, mint a görögök (athén) egy éve... eszméletlen mi van ott...
További kellemes 7végét, jó pihenést mindenkinek.;)
Törölt felhasználó 2005. 07. 08. 17:27
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
6-8 mrd:
A pályázat költségvetése. A mostani kampányra állítólag 20-40 m USD között költött az 5 jelentkező (fejenként). Szerintem ha mi pl. Párizzsal, Londonnal versenyeznénk, az ő 1 USD-jük ellenében 1,5-et vagy 2-t kellene költenünk, mert mi kicsik vagyunk, így ha meg akarjuk őket előzni, akkor jelentősen többet kell teljesítenünk.
Törölt felhasználó 2005. 07. 08. 06:00
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
;) Az édes borokat szeretem. Nem kell, hogy nagyon édes legyen, de kellemes és tömör zamatú jó illatú bor legyen, némi mézes, gyümölcsös utóízzel.:) Éppen most készül néhány üveg meggybor a pincében... nagyon finom lesz, már előre fenem rá a fogam.:)
.
Kedvenc országom nincs Gordon (mert minden ország érdekel, és még nem voltam mindenhol, hogy "válasszak"), de a kedvenc városom Firenze. Szeretnék legalább 1évig ott élni, hogy mindent megnézhessek a legaprópp részletig...
Törölt felhasználó 2005. 07. 07. 23:38
Szerinted ha egy kormány olimpiát vállalna,az növelné a népszerüségét is?
Törölt felhasználó 2005. 07. 07. 23:36
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Hú csokasy - ez nem semmi - én most tértem át egy bock féle hárslevelűre. Levelezésünk közbe ismeretlen egyedek befognak írni, az ne zavarjon - folytasd, jól kezdted: keserű szájíz, sötét téli este, mi van még?
Törölt felhasználó 2005. 07. 07. 23:28
Mi a kedvenc országod?
Törölt felhasználó 2005. 07. 07. 23:26
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
:))) Én a malagát szeretem... a keserűszájízű, sötét téli estéken...:)
Törölt felhasználó 2005. 07. 07. 22:07
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
ez nekem így lila. Megnevezett egy 6-8 milliárdot, azt nem lehet csak úgy elvonatkoztatni akármitől. Ez azért érdekes mert abból a pénzből össze lehetne ütni , egy jó premier ligát - ha olimpiát nem is. Közben áttértem a szamorodniról a "late harvest" tokaji furmintra - ez is szól mint az ágyú.
Törölt felhasználó 2005. 07. 07. 22:01
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Passz...:) De szerintem az a 6-8 milliárd abban az egy hozzászólásban szerepelt, kissé elvonatkoztatva más eseményktől.
Törölt felhasználó 2005. 07. 07. 21:31
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
ilyenkor már az, gőzölög ez a nap is. Na de a végén a kaprostúróscsusza tokaji szamorodnival, az tud valamit. Nos szted mi az a 6-8 milliárd pályázatra. Mostmár azért se találom ki.
Törölt felhasználó 2005. 07. 07. 21:27
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Pedig nem olyan hosszú ez a topik...:)
Törölt felhasználó 2005. 07. 07. 21:00
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Tottyanó. Kérdés hozzád mi az a 6-8 milliárd pályázatra? Ne érts félre érdekel, de nincs idegzetem az egész topicot végigolvasni
Törölt felhasználó 2005. 07. 07. 20:56
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
"Valamit félreírtam volna? Valamikor is szóba került 2004?"
Te írtad, (én pedig nem értettem):
"Ha a görögök csak szívességből kapták meg, és mi úgysem kaptuk volna meg a rendezés jogát, akkor nyugodtan megpályázhattuk volna..."
Légkondi: Úgy tűnik, nem ezen múlt a siker.
Szerinted érdemes elkölteni 6-8 mrd ft-ot egy pályázatra (miközben ez az összeg jócskán meghaladja a rendkívül magas színvonalú, ugyanakkor rendkívül forráshiányos versenysportunk 1 évi költségvetési támogatását), szerintem meg nem. Komoly remények esetén sem tartanám helyesnek, tuti bukóként kiadni ennyit pedig egyenesen marhaság lenne. Ha meglenne ez a pénz - mintahogy nincs - én inkább valami kézzelfoghatóbba fektetném: Mondjuk, építenék egy 3-5 ezres stadiont, hozzárendelnék csapatokat (kézi, kosár, ha belefér, akkor a szerencsétlen fradista hokisok is), csinálnék neki némi reklámot, szerveznék rendszeres tévéközvetítéseket, pl. ha az FTC bejut a kézi-BL-be, a BSE meg esetleg az EL-be, akkor a hazai rangadókkal együtt lenne vagy évi 30 világszínvonalú és egy idő után teltházas klubmeccs, ehhez jöhetnek a válogatottak stb. Néhány év, és az egész olajozottan működne: lenne helyszín, csapat, néző, forgalom. Ha mindez megvan és rendben van, AKKOR elgondolkodnék, hogy merre tovább.
Törölt felhasználó 2005. 07. 07. 14:12
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Valamit félreírtam volna? Valamikor is szóba került 2004?
Én eddig 2012-ről tudtam, ami kampánytéma volt, aláírta boldog-boldgogtalan, Medgyessyvel meg Orbánnal az élen, aztán a választások után meg semmi mást nem hallottam róla, csak köpködést.
Lehet, hogy Sidney-vel nem vagyok tisztában, mintha ott lett volna, hogy a sportolók a 45 fokban melegedtek a légkondicionálatlan faházakban. Rosszul emlékszem?

Valamiko r a nagybátyám mondta (hihetetlen nagy szocirajongó volt), hogy lehetetlen nincs, csak tehetetlen emberek.
Azt hiszem sok igazság van benne.

Egyébként Athénnek van repülőtere, ez igaz. Az autópálya? Hát az érdekes. Thesszaloniki és Athén között van (kisebb megszakításokkal) ez 550 km. (2003-ban legalábbis így volt) Se előtte, se utána. Nekünk mennyi van? Ennyi biztosan.
A jövő héten megint megyek, majd beszámolok róla, lehet, hogy 2003 óta azért ott is történtek dolgok.
Törölt felhasználó 2005. 07. 07. 13:52
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Tokos!
Kicsit nem értem, miket írsz. Szerinted nekünk is pályázni kellett volna 2004-re?
A szervezettséghez annyit, hogy Sidneyt úgy emlegetik mint a tökélyt, tavaly viszont a záróünnepségen elmaradt a szokásos "minden idők legjobbja" fordulat.
Athénban nem jártam, nem is írtam olyasmit, hogy ismerném, azt írtam, hogy "Úgy emlékszem, voltak dolgok, amiket már korábban megcsináltak". Repülőtérre és autópályára gondoltam. Természetesen tévedhetek.
A rendezést nem CSAK jóindulatból kapták meg, de '96 miatt a kandidálásukat eléggé egyhangú szimpátia övezte a világban.
Teli stadion: A masszív helyi sportközönség ellenére maradtak eladatlan jegyek. Nekünk az a szerencsénk, hogy bár a pesti népek nem az a meccsrejárós fajta mostanában, viszont az olimpia mindenkit érdekel, ráadásul Pest sokkal jobb helyen fekszik mint pl. Athén, hiszen vagy 6-7 országból is pár óra autózással elérhető.
Az olimpia pártpolitikai része hidegen hagy.
Törölt felhasználó 2005. 07. 07. 13:47
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Mégis mi a bajod A.-val? Nagyon jó szakember, szereti a sportot, és el is tudja érni, hogy legyen itthon olimpia! Azért mert valaki mer nagyot álmodni, még nem beteg! Az ilyen típusú emberek viszik előre a világot! Merjünk nagyban gondolkodni!!! Le a demagógokkal!!!

Topik gazda

kistvan
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek