koi
1
1
1
2008. január 23. | 08:12
#1

Soros György: közeleg az Ítélet Napja  

"Ítéletnapi forgatókönyvet vázolt szerdán Soros György amerikai befektető a "Hatvan éve a legrosszabb válság" című cikkében, amelyet a Financial Times közölt szerdán. "A mostani válság több mint hatvan évig tartott szuper-föllendülés betetőzése... Miközben a fejlett világban a recesszió többé-kevésbé elkerülhetetlen, Kínában, Indiában és egyes olajtermelő országokban nagyon erős az ellenkező irányzat... Így a jelenlegi pénzügyi válság kevésbé okozhat világméretű recessziót, inkább a világgazdaság radikális átrendeződése várható, az Egyesült Államok viszonylagos hanyatlásával, és Kína és más fejlődő országok felemelkedésével. Az a veszély, hogy az ebből származó politikai feszültség, beleértve az amerikai protekcionizmust, kárt okozhat a világgazdaságnak, és azután visszaesésbe vagy még rosszabba is taszíthatja a világot", írta Soros György."link


Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2008. február 18. | 23:19
#100
Vajon a 2002-es adatokat a válság elmélyülése értékelte fel ennyire?
Kérdés, hogy ezután a bankok - az irhájuk mentendő - együttműködőbbek lesznek-e?
És megkapják-e a mentőövet a jegybankoktól, az EKB-tól illetve saját kormányuktól!?

Írta: Radnai István · Kategóriák: Vezércikk, Olvasói levél
(trendlines.hu)
2008. február 14. | 00:12
előzmény: #98  TrendMan
#99
Ja az Öreg roka, shortos soros shortos
2008. február 13. | 22:45
előzmény: #91  rapista
#98
Rapista:
Tényleg jó, már az is tetszik benne, hogy ugyanolyan ciklikus, mint a világgazdaság.
2008. február 13. | 22:31
#97
Buffet kontra Shortos....

2008. február 06. | 20:15
előzmény: #95  krizinger
#96
Szia Krizi...
2008. február 06. | 13:33
#95
Szia Kinga.
2008. február 05. | 01:39
előzmény: #93  vivid
#94
Rapista, állítólag holnap vhol lesz vele vhol egy riport, úgyhogy azután reagálok.... meg majd meghalok az álmosságtól, megyek ...:-))))
2008. február 03. | 00:49
#93
Rapista, jókat írtál, arra holnap reagálok, csak még ülepítem, de kösz :-)
2008. február 02. | 23:17
#92
Ha büdzséből a hazai válság felszámolására jelentősebb eszközöket tudna átcsoportosítani, és az átlag-amerikai felé tett gesztusok mellett a pénzvilágot is meg tudná nyugtatni.......akkor lenne esély arra, hogy a válság elmélyülése nem folytatódik.

A globalizáció folytán számunkra ez szinte a kertek alatt settenkedő veszélyt hatástalanítana...

A bomba már nálunk is ketyeg!
2008. február 02. | 23:15
#91
Ha a világ tőzsdéi, amelyek 2003. óta szakadatlanul száguldottak és hirtelen szakadtak be, fel tudják dolgozni ezt a traumát, akkor trendforduló, de legalábbis lassan emelkedő szakasz következik be.Ekkor a legborulátóbb jóslatokat elfelejthetjük(pl. Soros György félelmeit) és helyreállhat a cégek fundamentális értékének és tőzsdei értékelésének egyensúlya.

Ha a világ tőzsdéi, amelyek 2003. óta szakadatlanul száguldottak és hirtelen szakadtak be, fel tudják dolgozni ezt a traumát, akkor trendforduló, de legalábbis lassan emelkedő szakasz következik be.Ekkor a legborulátóbb jóslatokat elfelejthetjük(pl. Soros György félelmeit) és helyreállhat a cégek fundamentális értékének és tőzsdei értékelésének egyensúlya.A magyar gazdaság egyéb problémái mellett, a nyitottságból eredően is, nagyobb kitettséggel kell szembenézzen az indokoltnál.
A magyar tőzsdén elérhető részvényekben jelentős lehet az érintett országok alapjainak a befektetése.
A magyar részvények fudnamentális hátterüktől függetlenül zuhanni kezdtek, a legjobb cégek részvényei is.

Zárásul elmondhatjuk, hogy a válság elmélyülése esetén jelentős mértékben fizethetjük meg a globalizáció révén, mások könnyelműségének, csodavárásának az árát.
Ha a világ tőzsdéi, amelyek 2003. óta szakadatlanul száguldottak és hirtelen szakadtak be, fel tudják dolgozni ezt a traumát, akkor trendforduló, de legalábbis lassan emelkedő szakasz következik be.Ekkor a legborulátóbb jóslatokat elfelejthetjük(pl. Soros György félelmeit) és helyreállhat a cégek fundamentális értékének és tőzsdei értékelésének egyensúlya.

Ha a világ tőzsdéi, amelyek 2003. óta szakadatlanul száguldottak és hirtelen szakadtak be, fel tudják dolgozni ezt a traumát, akkor trendforduló, de legalábbis lassan emelkedő szakasz következik be.Ekkor a legborulátóbb jóslatokat elfelejthetjük(pl. Soros György félelmeit) és helyreállhat a cégek fundamentális értékének és tőzsdei értékelésének egyensúlya.

2008. február 02. | 23:13
előzmény: #88  fretek
#90
Fretek gyorsan feküdj vissza, nem vesztettél sokat. Energiapostán átküldtem neked Csipkerozsót, kicsit más mint Grimm. Jelszó: ’meseterapia’

Vivid, a helyedben aluszkálni mennék.
Jó éjt!
2008. február 02. | 22:12
előzmény: #68  JP
#89
Szia JP,

jaja, mi más? Nem mondta hogy egymást falják fel, meg ezt már úgyis tudjuk gimiből. Cél a profit, tudjuk ezt is de van különbség. Megdolgozni valamiért… sztem a válasz nem kishal-nagyhal kérdés. Mi a munka? Abszolúte: ami értéknövelő, relatíve: amiért fizetnek. Mi játszik itt? Nem értem miért beszélsz a kicsik ellen. Kitalálni kombinációkat – munka, min a kitaláló épül belőle. Ha keresel vele: pénz. De hogy mennyit nem attól függ hogy mennyire voltál okos hanem a téttől. Miért lenne a kicsi hülyébb, elpancsolósabb? Pont ez az előítélet amire a „nagyok” építenek.

Látom magam előtt az ami háziasszonyt, 200 kiló falja a csipszet és nézi a tévét. És mondják neki hogy most venni eladni kell. Pisilhetnékje támad, közben lejjebb megy /a mondandó/ aztán vesz és elad. Így működne? :-)))

Ki lesz cápa ki nem… 2 szó jut most így eszembe: kontraszelekció, emberség. Címszavak és tudod nem vagyok objektív /amúgy van olyan?? / mert az érzelmek irányítják a gondolatokat:-)))

Amit a dolog etikájáról írtál: egyetértek.
2008. február 02. | 22:06
előzmény: #85  phiona
#88
nem kaptam el a fonalat, úgy látszik. jobb lett volna ágyban maradnom:))
2008. február 02. | 21:32
előzmény: #67  vivid
#87
Vivid,
Rapista nyitott erről topikot, ha érdekel megkeresheted. Nyugi és mély levegő. Ennyi tombolás súlyos esetben is elég szokott lenni. És ha túlleszel: Moisertől tök jó az „önkéntes nőstény” kifejezés, Csernus könyvét sem baj elolvasni és nem minden szép csaj ellenfél :-)) De ez csak egy bekezdés és amit írok jegeld, de bocs most vagyok itt…

Előzmény: szerintem nem ugyanarról beszélünk.
A kisbüfi nem szent, ki az? Benézek a szomszédos pol topikba, elég. Olyan erkölcsi és szellemi piedesztálról van ottan néha vélemény mondatva hogy ihaj. Nagy baj, ha író ember kifelejti önmagát, mint tényezőt egy történetből /Eco…:-)/. Persze van annak is szépsége, amikor az égre néző ember káromkodik. Mert ezzel megéli: létezik szólhat, és jól beszólt a legnagyobbnak.

Soros se érdekel magáért. Gyűjtötte, mondta, „szerencse” vagy tudás ő dolga, magával számoljon el. Mindenki gyarló ember, közhely. A „besorolás” érdekel nagyon. Miért érzem magam lejjebb vagy feljebb másnál.

A személyeskedő dologban igazad van, nálam az érzelem és a megérzés az úr. De kigyűjtheted akik másképp működtek /lehet ingyenebéd de jobb amit magad szerzel./
Butaság, hogy a gondolkodást az érzelem megrontja.

És „szigorúan szvsz” – ez most nagyon tetszik :-)))

2008. február 02. | 21:01
előzmény: #85  phiona
#86
Phiona, arra nincs más topik, az ítélet napja -SOROS György az ez a topik, bár szövegértelmezésben nem vagy a topon...
2008. február 02. | 20:51
előzmény: #83  fretek
#85
Fretek,
arra külön topik van, itt nem erről van szó.

2008. február 02. | 19:54
előzmény: #83  fretek
#84
addig azért többször fel fogsz kelni :-)))
2008. február 02. | 15:09
#83
majd szóljatok lécci mikor lesz. inkább ágyban maradnék.
2008. február 02. | 03:25
előzmény: #81  vivid
#82
Megkimellek.
Problema egy szal se.

Jo ejt, sok penzt, vagy ami itt divatos elkoszones...
neked is:

m
2008. február 02. | 03:11
előzmény: #80  moiser
#81
Ja, Te így kérdezel? (amit minősítésnek hívnak) Jó, akkor én így válaszolok, csak egy idézettel:

"Soha ne válaszolj úgy, hogy "no comment" Túl azon, hogy ezzel a válasszal nagyképűnek tűnsz - valójában az is vagy -, feleletedet mindenki úgy fogja értelmezni, hogy igaz, amit kérdeztek tőled. "No comment - guilty" - vagyis nem kommentál, tehát bűnös! Napjainkban felzárkózott ehhez a "sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánom" formula. (Moldova György)

Miért is kéne kéne tudnom, hogy ki vagy, a kedvességed miatt netán? Kímélj meg a veled való beszélgetéstől...
Jó éjt!
2008. február 02. | 02:41
előzmény: #78  vivid
#80
:DD

Nincsenek gyerekeim.
Es nem is nevelni szandekoztam a hozzaszolasaimmal.
Itelkezni se itelkeztem, kerdezni se lehet?
OK BOCS. EZT nem tudtam.
Ezek szerint, te nem is tartozol a halando emberek kategoriajaba.
VAN ilyen.
Csak azt ketlem, hogy igy viselkedne.
Na mind1.
Amugy ,ha kicsit is erdekelt volna, pontos adataid lehetnenek arrol, hogy ki vagyok.
DE ezek szerint semmivel se torodsz, es valojaban semmi se erdekel a magad prestige-en kivul.
(epp ezt mondtam korabban is)
However u wanna achieve it.
No comment innentol.
Elmondtam amit akartam.
Udv, es minden jot:
2008. február 02. | 02:37
előzmény: #78  vivid
#79
mellesleg, ha valakivel elmegyek futni, ahol ráadásul egy csapat edz együtt, az flört???!!! Kicsit érdekes? És nézve az említett topikok színvonalát, csak emeltem rajta... És mi jogon minősítesz?
2008. február 02. | 02:32
előzmény: #76  moiser
#78
mi közöd hozzá??!!! Engem kicsit se érdekel, hogy Neked mid van és kivel flörtösz... :-) Kutyát sem mozgat. Tán törödj magaddal, rád fér. Ki vagy Te, hogy ítélkezz vagy hogy egyáltalán kérdezgess. Senkivel nem flörtöltem, mindenki magából indul ki, BÁR azzal flörtölök, akivel akarok picinyem.... Neveld magad vagy a gyerekeidet....
2008. február 02. | 02:27
előzmény: #76  moiser
#77
Jav: Ertelmeset is lattam elvetve, epp ezert kerdezem (bocsi ez valahogy kimaradt, mert felQrtam magam a Genesis es Pannonplast topicokban produkalt alt. szinvonalad miatt)...
MI tortent? Otthagyott a pasid, vagy mi????
En a 'menjunk egyutt futni a szigetre' dolgot, nem ertekelem semmire, NEM erv a reszveny mellett vagy ellene, es nem tudom miert kell ilyeneket latom nap mint nap.

Es ez kinek hasznos RAJTAD kivul?Nem kene megosztani...nem tartozik senkire, hogy epp ...vagy hogy nem...DE ha manipulacios modszernek szantad, akkor elegge tré...
Na ennyi.

2008. február 02. | 02:12
előzmény: #75  vivid
#76
vivid: Es neked melyik van a ketto kozul? Nem szemelyeskedni akarok, nem alazni, es egyebek..

De kerdem en, miert viselkedsz ugy mint egy utcajat tevesztett oromlany egy tozsdeforumban?

En is almos vagyok, es/de felhaboritonak talalom,hogy flortolsz fuvel...../gyarkemennyel, ahelyett , hogy ertelmes hozzaszolasokat produkalnal a temaval kapcsolatban (legalabbis en ezt lattam 4kulonbozo neven toled az elmult 1 evben).
Bocsi ha most 'beszolok' ,de mar tenyleg felhaborit.
2008. február 02. | 01:19
előzmény: #73  Knight Tyris
#75
azért még két észrevétel JP, Knight Tyris. Szerintem az intelligenciaszint enm elsősorban nem tanult, hanem veleszületett adottság, nem nagy mértékben csiszolható, fejlelszthető.... És, része leegyszerűsítve, hogy az illető, hogyan tud gondolkodni (szinapszisszám)/alkalmazkodni szituációkhoz. stb. Ne keverjük össsze a műveltséggel, jólneveltséggel vagy képességfejlesztéssel... Másik észrevétel, hogy paradox módon sok ilyen nagyon sikeres ember nemhogy öntelt, hanem önbizalomhiánnyal küzködik!!!! De ez messzire vezet, és álmos vagyok! Jó éjt!
2008. február 02. | 01:11
előzmény: #73  Knight Tyris
#74
Nezd Knight, eloszor is jol esett amit irtal, mi tagadas, bar tudom en azokat magamtol is .Erzem! :-)
Viszont, en is ugy vagyok vele, ha e melle nem sikerul meg a nagy tutit osszespekulalni, akkor ....akkor ugy nem lesz jo , na ! :-)
2008. február 02. | 01:01
előzmény: #72  Knight Tyris
#73
Na ez meg lemaradt:
nem tudnak csak egyszerűen a sikerüknek örülni
2008. február 02. | 00:59
előzmény: #71  JP
#72
Jp, fantasztikus mennyi élettapasztalatot és bölcsességet raktároztál el. :o) Általában csak magamban szoktam megemelni a kalapom, mikor közbe közbe elcsípek egy-két érdekes gondolatot Tőled, de most még friss ez a "medve lábnyom", úgyhogy nem kíméltem a billentyűimet. :o) :o)

Kapcsolódva a témához én is pont olyasmit akartam írni, hogy egy idő után el kell(ene) jutniuk a sikeres embereknek arra a pontra amikor már átérzik, hogy nem is ér igazándoból semmit a lenézés. Egy teljesen felesleges pótcselekvés önmaguk, önmagunk nyugtatására, annak bizonygatására, hogy ők a jobbak, ügyesebbek.
Akik nem tudják elhagyni ezt a bizonygatást, (amit azért nem könnyű megtenni), csak egyszerűen a sikerüknek örülni szerintem azok nem is tudnak igazán, felhőtlenül boldogok lenni, hiába érnek el akár nagyszerű dolgokat, vagy akár lehetőséget a felhőtlen életre a maguk számára.
2008. február 02. | 00:42
előzmény: #70  vivid
#71
Koszi vivid, a kiegeszitest.Nagyon passzol !

Es igen , mondhatjuk ugy is, hogy inteligencia kerdese, bar ez nem egy , az emberrel veleszuletett fix tulajdonsag ,hanem, ezt az eletben gyujti az, akinek van, az, aki kepes inteligenciara szert tenni. Akit ez nem erdekel, az ugy sem lesz soha, lehet barmennyire tokes, vagy barmennyire csoro, kis hal.......es marad egy faragatlan tusko.
2008. február 02. | 00:33
előzmény: #68  JP
#70
Teljesen egyetértek Veled, JP! Egy dologgal azért kiegészíteném, és TAPASZTALATBÓL mondom, a munkám során már találkoztam olyan emberrel, sőt kettővel (nem csak én, hanem a cégnél többben is), aki ugyan nem magyar, hanem amerikai, DE gazdagabb még a Sorosnál, és a saját erejéből érte el, és egyikük sem volt sem kegyesen lenéző, sem nagyképű, sem önelégült, vagy megjátszós, hanem inkább nyugodt, SEGÍTŐKÉSZ, és, ha munkáróral volt szó, akkor erőteljes (asszertív), lehetetlent nem ismerő, de amúgy csöndes és kedves. Úgyhogy ez intelligencia kérdése. Nyilván vannak olyanok is, akik nem így viselkednek, nem kétlem. De 2 ilyen már van....
2008. február 02. | 00:33
előzmény: #68  JP
#69
Igy helyes :
"nem mondhatja el magarol, hogy capa, mint aki tobb milliarddal tologat...

Es Phiona meg annyit az etikussaghoz a lenezessel kapcsolatban. Az etikussagot onnan erdemes nezni, hogy a -jelenesetunkben - a profitalo szemely magatartasaban, hogyan nyilvanul meg ?!
Mert nem mindegy, hogy gndolataiban pancsernak , szerencsetlennek, tudatlannak, stb-nek nevezi azt ,akinke sikerult a magas, ha nem a legmagasabb arfolyamon passzolni a papirokat, vagy ezt masok elott, nyilvanosan verbalis , vagy bizonyos modoru megjeleno viselkedesi formakban teszi ezt meg. Sorors mar reg nincs abban az "idoszakaban" , hogy kisstiluen kinevessen, lenezzen az ilyenekre. Az ilyet , foleg aok muvelik, akik maguk is kisebbsegi komplexusok egesz skalak varaiansaiban szenvednek. Hogy bunkok leteznek a vilagon , ez eddig is teny volt, de en inkabb csak muveletleneknek neveznem oket, persze ez tul szep megfogalmazas :-)

Eltudom kepzelni , azt a "haziasszonyt" vagy taxisofort" aki egy nagy zsakolas utan, hatalmasat no a sajat szemeben, es az addigi frusztracio tova tunnek es korabbi ismeroseinek felet se akarja megismerni az utcan. Bizonyara ,mert eloszor tortent meg vele az ilyesmi, es mint a szemelyes kulturajaban , nincsen tapasztalata, muveltsege ezt atikusabb modon kezelnie. Egyszoval bunko az ilyen, na ! :-)
2008. február 02. | 00:18
előzmény: #66  phiona
#68
Szia Phiona !

Mar megint ez a tozsdepsichologia :-)

Eloszor is, dr Toth Andras azt is elmondta, hogy a capak neha egymast faljak fol ? Mert megesik. Spekulalnak rosszul, ok is.Na epp ide kapcsolnam a felhaborodasodat is azzal a bizonyos lenezesrol. Phiona , az egesz nem mas, mint rivalizalas ! Punk-tum. Mivel mindenki egy celt hajszol, es ez pedig a profit, ezert nincsen kulombseg -ebbol a szempontbol - kis hal, es capa kozt. Termeszetesen a ki kis hal ,1 milka forinttal, nem mondhatja el magarol, hogy capa, aki tobb milliarddal tologat,mert a kis halnak nincsen meg a milliardjai ehhez. Ha hirtelen kapna milliardokat, majdnem biztos lehetsz benne, hamarelkotyavetyelne, es tudod miert? Mert o azert nem dolgozott meg, nem tudja, hogyan kell osszegyujteni az elso 100 milliot, az elso milliardot, stb-t.Ahhoz hogy valaki capa legyen, ahhoz nem elegendo a penz, hanem a sok tapasztalat feltelenul szukseges, amiket mindazideig halmozott fol amig sikerult karoltve a maga nagy tokejet is folhamoznia.
De mivel azon emberi alaptermeszetnel fogva, hogy mindenki rivalizal mindenkivel, az a lenezes, amirol te irsz, az ugyis abbol a szemparbol fog iranulni akinek sikerult a profit szerzese -fuggetlenul attol, hogy kis hal, vagy capa - , meghozza az iranyaba, akin keresztul , az eladott papirjaival, megvaltotta maganak a profitot - aki ugyancsak lehet kis hal, vagy capa ! Amikor profit van, es sikeres spekulacio, meg no az ego, es a rivalizalas kepmutatasban nyilvanul meg. Ez ilyen egyszeru, ezen nem kell folhaborodni, vagy legalabb is nem erdemes, mert mint etika, teljesen hianyzik az emberi termeszetbol, kitalaloja ilyen etikanak,meg legfeljebb egy fikcio gyarost illeti. Etikussag szempontjabol, ez a targy, nem kerdes targya.
2008. február 01. | 23:58
előzmény: #66  phiona
#67
istenem, hogy Te hogy el tudod misztifikálni a dolgokat - szerintem. És ott is érzelmi alapon, ahol ez nem vezet messzire. Nyilván a tőzsdepszichológia nem hülyeség és nem a Sorosról és a szegény háziasszonyokról és okos, csak lenézett kisbüfikről szól, akik remek szellemi képességekkel és abszolút morális fölénnyel rendelkeznek, amig a szemét Soros és a többi nagytőkéjú spekulásns pedig bár ugynazon célt akarják elérni, csak nagy tőkére tettek szert (ráadásul nem örökölték, tehát bárki utána csinálhatja) és ezért erkölcsileg már sokkal a kisbüfik alatt állnak, sőt egyben kijelenthető, hogy szemetek.... Ugye ezt magad sem hiszed. Nem hinném, hogy a Soros nem hinném, hogy a háziasszonyokat és a kisebb befektetőket lenézné, hanem csinálja a dolgát, amihez ért, egyszerűen az ő szellemi technikai és tőkeeszközeivel dolgozva... Na, mindezt, ha egy háziasszony kapná lehetőségként (tosztelet a kivételnek), nem tudom hmmmm mennyire lenne kegyes :-), de inkább nem gondolok bele, ismervén ....
2008. február 01. | 22:01
#66
Potternek köszönhetõen ma meghallgattam dr Tóth Andrásnak a „tõzsdecápák gumicsontokkal etetik a háziasszonyokat” jelentésérõl szóló véleményét. Lényege: a nagy tõkével spekulálók /tõzsdecápák/ érdeke hogy a kisbefektetõ /háziasszony/ csúcsponton vegyen. És ha lezuhan, adjon el mert itt a világvége. Így lehet a legtöbbet keresni. Példának Soros beszédét hozta fel.
Nem lepett meg, és elfogadom a célokat érdekeket. Csak egy háborít fel: a lenézés.
Hogy valaki attól mert pénze van azt hiszi, a kisbüfi alsóbbrendû. Hogy ráállunk ezerrel, nyomjuk a propagandát és bekajolja. Hogy eleve hülyébe vesszük.
Lehet hogy tényleg buta, akkor büszkén kihúzhatjuk magunkat hogy bepaliztuk. És hogy többek vagyunk nála. Ezzel igen?
De lehet hogy okos, csak nem „gyûjtött” annyi pénzt. Miért is? Nem biztos hogy szellemi képességei hiányoztak.
Mégis, õ így is úgy is csak egy balek a „cápák” szemében. Szép metaforástul az egész -:)

2008. január 29. | 19:07
előzmény: #64  vivid
#65
:)
2008. január 29. | 17:04
előzmény: #63  sanka
#64
jajjj kicsit emelkedj már kicsit el a földtől, az adott média dumától......., ő sem erről álmodik, hanem vannak tények és vannak megoldások..... erről is lehet álmodni :-)
2008. január 29. | 16:45
#63
Én szebbeket szoktam álmodni, az Itélet Napja egy film, és azt meg néztem valamikor.
2008. január 29. | 16:44
előzmény: #60  sanka
#62
Lehet magéra értette.
2008. január 29. | 16:41
előzmény: #60  sanka
#61
az álmokból születik a valóság, valakinek álmodni merni kell, némi fantáziával persze :-)
2008. január 29. | 16:37
#60
Gyurkabá már megint elvetette a súlykot, vagy csak álmodozik?!
2008. január 29. | 16:33
előzmény: #58  fretek
#59
nem, mert ez egy absztrakt fogalom, másrész tágan értelmezhető. Mi a világvége? Fogalmazd meg :-))) Vkinek már az is világvége, ha elveszt 1 ft-ot, másnak az sem ha 1 milliárdot, ugyanígy társadalmi szinten, úgyhogy hogy kéred számon??? Amúgy a média ilyen hatásvadász kifejezéseket használ, nem biztos/hinném, hogy a Soros mondott ilyet :-))))
2008. január 29. | 14:12
előzmény: #57  vivid
#58
világvégét nem érdemes jósolni, mert számonkérhető
2008. január 29. | 13:33
előzmény: #56  vivid
#57
na mit mondtam: "Mindezzel ellentétben biztonságos menedéknek tekintik a befektetők a kockázatkerülési időszakokban a cseh koronát és a szingapúri dollárt."
2008. január 28. | 21:59
előzmény: #55  vivid
#56

Global financier George Soros says the abdication of responsibility by financial regulators over the past few years has a simple outcome — a global realignment of wealth toward the large emerging markets and away from the United States.

While the U.S. housing bubble is easy to understand, the larger trend is far more profound. The current short-term bubble, in fact, is lot like all the others we’ve seen since the end of World War II, Soros writes in the Financial Times.

Yet, this time it really is different. The slowdown marks the end of credit expansion based on the U.S. dollar as the world’s major reserve currency, Soros writes.

"The current crisis is the culmination of a super-boom that has lasted for more than 60 years,” Soros writes.

2008. január 27. | 15:50
előzmény: #54  koi
#55
na most visszapánikolttam a Sorosnak, szerintem, azóta remeg keze-lába :-) Egyébként nyilván nem szeretnék veszteni, és ha nagyon nem akarok... csak ezt kell elérni :-) tudod, a motiváció
koi
2008. január 27. | 15:41
előzmény: #52  BudFox
#54
ja.

bepánikoltata a brokert! :DD
2008. január 27. | 12:39
előzmény: #52  BudFox
#53
ott a korona :-) no, nem a Mátyásé :-) Hát, igen jó lenne némi Sortos cash, hogy aztán, ha elvesztettem mindent égnek állhasson a Sortos összes szál haja :-)
2008. január 27. | 09:48
előzmény: #51  vivid
#52
én úgy tudom Sortos :-)) Gyurinak, 8 milliárd dollárja van, ez elég egy elég szép lavina elindításához ? még egy nagyobb orságban is ?
2008. január 27. | 01:28
előzmény: #50  gazmer36
#51
ha s(h)ortos gyulánk már van, miért is ne? :-)))) nekem tetszik (a neve is)... :-)
Amúgy van egy olyan gondolatom, hogy Soros Gyuri tartogat még vmit a tarsolyában a közeljövőben :-)
2008. január 26. | 22:47
#50
ezentúl a neved légyen Sortos Gyuri
2008. január 23. | 22:13
előzmény: #43  julicsi
#49
Julicsi, ezzel nem teljesen értek egyet.
A növekedési kényszer inkább menekülés .Önző szemlélet, ebben szvsz igazad van de mert csak magukat nézik nem számít ki hálás hálátlan.
Egy más topikban írtam ilyesmiről jó egy hete, Neomodel malackái azóta sem hagynak nyugodni ./Nem ugyanarról beszéltünk de már mindegy./ A szépen kifeszített Krúdy-s parabola kismalacaiból -akármilyen ropogósra sültek- egy falatot sem bírnék enni és nem ítélem el a disznófejű nagyurakat sem. Ez persze gusztus dolga.
Én abból indulok ki, hogy az életben mindenki keresheti az útját, tévedhet és botladozhat.
Kívülről keveset látunk egy emberből, honnan hová jutott – és az út végén neki kell elszámolnia. Viszont egy másik ember mindenkinek egy „sorsfeladat” lehet, ami előre viszi. Lehet hosszú évekig, lehet csak percekre – épp egy hszben. Támogathatsz vagy elvethetsz, adhatsz és tanulhatsz stb. És a legfontosabb: csak a magad értékrendjéhez mérd magad és csak magad mérd, a másik élete az ő problémája.

Az agresszióról: ma már közhely hogy a frusztráció váltja ki, a korai pszichoanalitikusok óta számos tanulmány született a félelem, harag, agresszió, stressz stb kapcsolatáról. Ma ahogy olvastalak több topikban benneteket, szeretném elmondani hogy én a kulcsot a félelemtől való megszabadulásban látom. Ha ez nincs, a többi sincs.
Csináljunk egy egyszerű tesztet.(Referenciák vannak pl. nálam is…:-)))
Jártál már úgy hogy nagyot nyertél és úgy érezted megdolgoztál érte és vagy valaki?
Jártál úgy már hogy nagyot buktál, pedig megdolgoztál érte vagy mert elárultak?
Feltetted azt a kérdést hogy ki vagyok én most?
Érezted hogy a nyerőből és bukóból is, abból ami fájt is tanultál több lettél tőle?
Érezted magad a gödör alján? /nem csak a negatív stresszt nehéz feldolgozni!/
Néztél fel a csillagokra, láttad saját kicsiségedet, felmérted ki vagy az univerzumban, mi mindentől függsz, és érezted hogy csak a semmi tart?
Ha minden válasz igen: a félelmet elveszíted…. Mert rájössz, hogy nincs veszítenivalód.
Nem a teljesítményedtől függsz, lógsz a levegőben… de ettől vagy szabad.

Nem eredeti a gondolat, tudományos kifejtését e késői órán mellőzném…:-))

2008. január 23. | 21:36
előzmény: #47  sunzet
#48
már nincs shortban....szvsz
2008. január 23. | 21:25
előzmény: #46  SteveBux
#47
Idáig az emelkedéssel nyert! Most az eséssel fog. Megüli a hullámokat, sőt valóban, mivel sokan hallgatnak rá, még vitet vizet is a hullámba! :)
2008. január 23. | 21:08
előzmény: #45  topkaiser+
#46
jó estét!!!

igazán jó lenne, ha nem pánikolna a világ és ez a drága bácsi nem tenne rá még egy lapáttal, mert valljuk be őszintén, ő mindenképpen nyer
mert van befolyásoló szerepe és hatása van

örülnék ha befogná végre csendben shortoljon, vagy csináljon bármit, csak had alakuljanak már kicsit jobban a dolgok

könyörgöm nyerjen inkább az emelkedéssel!!!

mindenkinek jobb lenne

vagy neeeem???
2008. január 23. | 20:53
előzmény: #44  topkaiser+
#45
kimaradt: ...a német magas infláció miatt a Bundesbank magasra emelte a kamatot ez pedig...
2008. január 23. | 20:52
előzmény: #40  sunzet
#44
sunzet,

mielőtt beírsz valamilyen témában olvass utána mi történt. "Az angolok tudnának mesélni róla". Soros tudja azt amit Te láthatóan nem: a fundamentális trendek irányába kell nyitni pozit és nyersz. Ennyi.

Angliában az volt a helyzet hogy összekötötték a devizájukat a böszmeerős német márkával, ahol a német újraegyesítés miatti újjáépítési láz inflációs nyomást eredményezett, ez pedig egyrészt szétzúzta a brit gazdaságot, másrészt atomi erős szintre vitte a fontot.

Soros (és sokan mások) felismerték hogy ez a helyzet fenntarthatatlan. Beshortolták a fontot, és igazuk volt, ellentétben a tökfej politikusokkal akik miatt az egész fenntarthatatlan helyzet kialakult.
2008. január 23. | 20:43
előzmény: #42  jonasjozsef
#43
Azért lett nekik annyijuk, mert ilyenek.
Nekem ilyen áron nem kellene, de ha látod az emberek hálátlanságát, primitívségét (nyerőben szeretnek, bukóban gyűlölnek), akkor lehet nekik van igazuk. Nem érdemlünk kíméletet.
2008. január 23. | 20:38
előzmény: #41  julicsi
#42
ez ok,de ha van 234 milliárdom,minek a 235.-ik ?
főleg ilyen áron!
2008. január 23. | 20:35
előzmény: #37  sunzet
#41
Nem kell kérdeznem, ismerem a "storyt". A tőke ilyen. Lehet utálni, de attól még a többsége így viselkedik. A kicsik pánikukban, vagy kapzsiságukban mozdítják a piacot, a nagyok meg hidegvérrel, számolva pénzük erejével. Nem Soros a "leghatékonyabb".
A multik vándorlása nem visszataszító? Oda mennek, ahol eredményesebben (olcsó munkaerő, alacsony adók) tudnak működni. Mikor Mo-ra jöttek örültünk, de pl. a németek is így éreztek, amikor áttették ide az üzemeiket?

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE