Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 09. 13. 10:50

Sorban állnak a negatív hírek - Lassan 60 dollár alatt az olaj  

Ugrás a cikkhez
A tegnapi kereskedés során ismét a negatív tartományban zárt a Brent típusú kőolaj spot ára, így már a hetedik napja tartó lejtmenetben az utoljára március 24-én látott 61.3 dolláros szintekre érkeztünk. Az amerikai NYMEX-en jegyzett kőolaj a tegnapi kereskedés során a 64 dolláros szint alatt fejezte be a kereskedést, amire már február közepe óta nem volt példa. Az olaj hanyatlásának újabb lökést adott a párizsi Energia Ügynökség jelentése, illetve a ma esedékes amerikai olajkészletadatok miatti félelem.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=73490
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 09. 13. 17:08
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Ha akkor megtartották volna a kárpótoltak...
akkor most lehetne nemzeti burzsoázia !

De azok a kiégett, korábban kifosztott emberek inkább kétes elemeknek adták tovább a vagyonukat, mint a forró krumplit...
és most ugyanolyan csupasz a sggk mint l948-51-ben amikor elkobozták a vagyonukat - államosítás címén, elvették az életüket, elzárták az érvényesülést és most önként hajtják járomba a fejüket --- megszokásból?
Törölt felhasználó 2006. 09. 13. 16:33
Köszi a véleményeket, egyetértek! A türelem sokszor rózsát terem.Bele sem merek gondolni,hogy tíz évvel ezelőtt sorban álltunk, ültünk hajnalonként a részvényosztást végző bankok előtt, aztán izgultunk az allokáció miatt. Ha az akkori otp, mol, ricsi meglenne /a matáv fekete ló/ legkevesebb tízszeresét érné most, csak rá kellett volna ülni.DE:ha a május végén vett otp-met eladom, jóval olcsóbban vissza tudtam volna venni, nem most várnám, hogy utóléri addigi önmagát. Hát ehhez kell jóadag gógyi, szerencse,megérzés.
Törölt felhasználó 2006. 09. 13. 13:49
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Kicsit bonyulult, annak, aki nemrég kezdte a befektetést tanulni, de tanulságos!

Olvasd el!
Törölt felhasználó 2006. 09. 13. 13:30
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Látod !
Mindenki melletted áll és nem csak azért h vígasztaljon !
Egy ismerősön 90 és 110 közt vett Konzumot, kicsit szabad kezet adott a brókerének, 1,5 milla volt benne!
Szaladt fűhöz-fához feljelentette a brókert a főnökénél (még talán Strasbourg-ban is:)) és
láss csodát 2-3 év alatt 2,5-3x-oros pénze lett volna, ha nem pánikol !
A papirban volt fantázia! De nem adta el, amikor esni kezdett, sírt, kiabált és a mélyponton szállt ki !
Aki nem bírja streszt, ne vegyen egy részvényből sokat.
Az ALAPOK MÁS KATEGÓRIA !
AZ ALAPOK ALAPJA ÉPPEN A KOCKÁZATMINIMALIZÁLÁS CÉLJÁT SZOLGÁLJA.
Tehát ma akkor buktál, ha eladtad. Hogy nyersz-e, vagy buksz-e a zárás napja, vagyis az eladási megbizás+teljesülés (T+x pl T+2)
számit mert akkor és azon az árfolyamon SZÁMOLJÁK EL AZ ELADOTT BEF.JEGYEK ÉRTÉKÉT A SZÁMLÁDON !
Eredmény>>>a kifizetett nettó összeg minusz a befizetett összeg a költségekkel együtt (számlavezetési dij, készpénz-felvételi díj stb. stb)! Ha több lett a pénzed az elszámoláskor, akkor nyertél, ha a kamat magasabb lehetett volna (pl állampapir, bankbetét) akkor sem nyertél, csak ha az alap hozama a biztonságos befektetésen felül teljesít !
De az alapok éppen ecélból jöttek létre, a veszteséghez egyidejüleg két pancser kell>>>EGY TEHETSÉGTELEN ALAPKEZELŐ és egy beijedt befektető !!!
V Á R N I, AMIG LETISZTUL A KÉP, AMÍG A SZÁGULDÓ GLOBÁLIS GAZDASÁG MEGTERMELI A HASZNODAT. Lehet , h Japán vagy Amerika vagy Európa stagnál, de akkor jön Kína v Brazilia v Törökország vagy bármely régió a világon és ZABÁLJA AZ ENERGIÁT ÉS A FÉMEKET, BEIJEDNEK ÉS VESZIK AZ ARANYAT, de valami történik.
Krumenaker 2006. 09. 13. 13:09
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Ottilias, isten ments, hogy más dolgába beleszóljak, de - ha a nyersanyagok ára emelkedni kezd, és ezzel nőni kezd e bef. jegyeid értéke, nem fog az emelkedés megállni a beker. áradnál... Az esetek többségében ilyenkor az történik, hogy a kisbefektető nagy fellélegzéssel kimenekül a paperből, aztán már másnap veri a fejét, mivel tovább emelkednek az árak. És persze, hogy emelkednek, hiszen nem a Te beker árad elérése volt a céljuk... Haszon, haszon, haszon - mindig erre kell törekedni, akkor is, amikor bukóban van az ember.
Törölt felhasználó 2006. 09. 13. 12:39
Köszi, nem tőkegerantált, magamhoz képest keményen buktam, ha a névértékhez visszamegy, kiugrom. Nekem rossz ez az év, pedig a csillagok jót igértek, otim is van, hétkettőről. Nem hittem el, a nyolc fölött, hogy tartósan így leszalad.Offot bocs befejezem.Helló
Törölt felhasználó 2006. 09. 13. 12:34
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
bocsi
Profit PROFIT mindenképpen létrejön,bocsi az elírásért?

Humorzsák vagyok, de nem kárörvendőőőőőőőőőő!
Törölt felhasználó 2006. 09. 13. 12:30
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
köszi, de nem humorizálok veled, ha úgy érzed, h buktál !!!
Részvényből, ha esik, nem árt kiszállni, mert a cég összeomolhat.
De a nyersanyag piac túl nagy ahhoz, h összeomoljon, kell, mert a globális gazdaság zabálja, akár olaj, akár réz!

Az acél és így a szén és a vasérc nem ilyen egyszerű piac, szerintem túl sok a bánya és a kohó, és vannak döglött készletek, az újrahasznosítás is nagyobb, kell is a rozsdás vas a kohászatban.
DE EZ AZ ALAP>>>ALAPOK ALAPJA, tompított a kockázat, de a nyereségcsúcsokat is levágja ez a konstrukció!
Hosszú távon hozhat, de figyelni, kell, mikor szállsz ki, ezek szerint nem tőkegarantált alapról van szó?
Nézd meg a feltételeket.
Van olyan alap, amelyik egy évre, v 3 hóra már garantálja a tőke visszafizetését (pl OTP Optima nyíltvégű alap, amelyik főleg állampapirt tartalmaz)!
Olvasni, olvasni és utána aláírni vagy eladni!

Törölt felhasználó 2006. 09. 13. 12:19
Hűha, mit kérdeztél! Ez bef. jegy, napi jegyérték van, amin vissza lehet váltani. Rosszkor indították, júniusban, amikor egekben volt az olaj, aranyár. Indult ugye 1-en, most meg 0,9486.Persze türelem, csak az ember szívesebben nézegeti a megtakarítását ha nő, mintha fogy.Ráadásul, az ázsiai olajéhség is mintha csökkenne.A humorod remek!
Törölt felhasználó 2006. 09. 13. 11:42
ha alapba szálltál be, gondolom nem daytradelsz?
Várni tudni kell, valamelyik ayatollah megtekeri a turbánját, valaki felrobbant egy olaj vagy gázvezetéket, megeszi a rozsda, elsodorja a hurrikán, vki elb@ssz@ a rezet és máris teli a zsebed:))
türelem>>>jelen érték számitás, kamatok és a hozam viszonya, ha benne ülsz 3 hónapja, akkor +2,5 % és költség hozzáadásával kapod meg, hogy a pénzednél vagy-e?
Törölt felhasználó 2006. 09. 13. 11:32
Nagy reménykedéssel a CIB nyersanyag alapok alapjában vagyok sok zsével,és az alapkezdés óta vesztésben, most az árfolyama a jegynek 95% alatt van.El nem tud kevergőzni legalább a 100-ra, hogy kiszálljak belőle, és akkkor még csak olyan, mintha a párnacihában tartottam volna a szerencsétlen manit.
Törölt felhasználó 2006. 09. 13. 11:17
Előzmény: #1  portfolio
még csukamájolajat sem iszom!
de a benzin és a dizel engem is érint, még a kenyér árát is!
Profi alacsony olajárnál is létrejön,
hol itt a rossz hír?
Vettem én határidőre nyersolajat?

Topik gazda

rapista
3 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek